Jump to content

Sprint Eagle - Marko

1599 replies to this topic

#661 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,751 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 18 April 2015 - 17:29

Super izgleda, svaka cast! :)

#662 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 18 April 2015 - 17:44

Jesi negde na kateru odradio sablon pa po njemu radio ili si sam crtao sablon?

#663 SingeNS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 387 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr Replica

Posted 18 April 2015 - 19:11

Svaka cast na toliko mirnoj ruci da ovako precizno odradis :D lepo izgleda

#664 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 18 April 2015 - 19:25

Na samolepljivoj foliji sam odstampao sablon koji sam predhodno uradio u Corel Draw-u ili Photoshop-u, ne secam se tacno. Ima onih raznih oblika tribala itd... Samo, zeznuti su ovi oblici sa ostrim ivicama. Morao sam turpijicama da izvlacim coskove. Dok sam one proreze na unutrasnjim plastikama odradio biaxom za cas. Zanimljivo je ovo, moze svasta da se ureze samo treba imati zivaca.

#665 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 19 April 2015 - 01:39

Na koliko da podesim kvacilo da hvata? Na 9k obrtaja? Sad je na 7k i poraste mi brada dok uleti u rezonancu... Nesto me zeza oko prenosa mnogo se greje, toliko da ne smem da pipnem deklu. Remen ne izlazi do kraja na varijatoru, ima ceo cm do kraja a vrti do 12700 obrtaja... Pozadi stoji idealno. Vratio sam zutu centralnu i 2.1gr rolnice. Kais je fabricki, bice da se on potrosio ispod granice. Moram to da premerim sutra. Ni karb mi nije dobro podesen. Ponekad stucne pri bas naglom zavrtanju gasa kao krene za trenutak da se gusi pa onda probije i ide lepo. Je li to sraf za smesu ili igla u pitanju?

Pre neki dan me je brat nagutao dimom sa Pekisinom SR-kom... :) Dobro, jeste on daljinski kategorija ali opet... Da nije mnogo onih 25% produzenog prenosa?

Sve mi se cini da sa Trekom bolje radi ali ajde njega sam doktorirao a c21 tek treba da ispitam. Mislim, idem 100tku po satu a kais na pola puta do kraja al zato ubrzanje nula. ;)

Imam sve za stelanje sto mogu da imam... Dobro osim normalnog kaisa.

Posted Image

Edited by MaRk0, 19 April 2015 - 01:54.

#666 EmirSpahic

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 2,040 posts
  • MestoTravnik (BiH)
  • VozimGilera Runner SP50 LC

Posted 19 April 2015 - 02:14

Meni je hvatalo kvacilo na 7k i na dodavanju gasa je skakao...

I Isto tako dugo sam cekao da uhvati,nema sta nisam radio i na kraju kada sam vidio remen,bio je potrosen...

#667 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 19 April 2015 - 09:36

Moguce da je predugacak prenos ili nesto nije ustelovano..

Meni je kvacilo kvatalo na 5,5k al kad dam naglo gas tolko se brzo razvrti da uhvati tek tamo na 9k obrtaja i odma digne prednji tocak..

#668 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 19 April 2015 - 09:39

Remen klizi pa laze i za start i naravno greje kompletan prenos, a opet u tom proklizavanju ne moze da izgura do vrha variomata. Prvo nov remen pa stela prenosa da bi imao pravilno opterecenje i lakse karb pokazao sta mu fali.

#669 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 19 April 2015 - 14:45

Kako si štampao na samolepljivu foliju, kakvim štampačem?

#670 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 19 April 2015 - 17:38

čoveče, koliko si vremena upucao na ova rezbarenja...

dobro je ispalo zaista, malo preterano za moj ukus, ali dobro..

#671 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 19 April 2015 - 18:00

View Postgoggyso, on 19 April 2015 - 14:45, said:

Kako si štampao na samolepljivu foliju, kakvim štampačem?

Pa bilo kojim. Samo se samolepljiva folija(tapet, kolaz papir ili kako vec ko zove) odsece na A4 format i ubaci u stampac umesto papira.

View PostMario, on 19 April 2015 - 17:38, said:

čoveče, koliko si vremena upucao na ova rezbarenja...

dobro je ispalo zaista, malo preterano za moj ukus, ali dobro..

Jbg, mogao sam bilo koji drugi oblik da odsecem ali ovaj mi je vec bio odradjen na plastici i to farbom jos pre 3 godine. Pa da ne bi smirglao celu plastiku pa ponovo farbao...

Posted Image

Mada nije ni bitno, ako nekad planiram da promenim samo kupim drugu plastiku. Ne znam koliko kosta kod ovih u NS-u.

#672 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 19 April 2015 - 21:20

ajaao sunce ti poljubim, pa za ovo treba prste ubiti da se izrezari...svaka čast, unikatan je svakako!

#673 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 20 April 2015 - 01:15

View PostEmirSpahic, on 19 April 2015 - 02:14, said:

Meni je hvatalo kvacilo na 7k i na dodavanju gasa je skakao...

I Isto tako dugo sam cekao da uhvati,nema sta nisam radio i na kraju kada sam vidio remen,bio je potrosen...

Otiso mi kais na 15.5mm a treba mu najmanje 16 da izadje do kraja na varijatoru. Imam kais koji je kraci od fabrickog i montirao sam ga danas. Originalni je 788x17x28 a ovaj koji imam je 782x16.8x28. Dodao sam platnu od 2mm da bi izasao pozadi koliko treba. Sad je start odlican samo ne znam da li mi fali duzi kais ili teze relnice jer se vrteo do 14k danas pri 94kmph po gps-u. U medjuubrzanju drzi 13.5k obrtaja. Zaboravio sam da obelezim varijator i proverim izlaznost kaisa... Nista, cekam lepo vreme pa na magistralu da stelujem.

#674 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 24 April 2015 - 00:52

Bilo je nekih proba i ustanovljeno da kais ne izlazi ni 15mm do kraja varija. To sve sa zutom centralnom, naraku vario sa 1.7gr rolnicama, platnom od 1.8mm i gore pomenuti kais 782x16.8x28. max na 14k i kusur obrtaja. Povecao sam gramazu rolnica na 2.1, start je ostao isti a izlaznost bolja ako uzmem u obzir max brzinu. Trebam da proverim izlaznost i ako je nekih 5mm do kraja ostavljam tako dok se kais malo ne istegne i potrosi pa ce valjda biti dobro.

Karb se jos steluje, vratio sam gljivu jer sa njom motor poludi sto se odziva gasa tice. Samo me zezaju ove velicine dizni jer nisam bas siguran da odgovaraju originalnim. Nekako sam dosao do 86 glavne sa trokiranjem na vrhu gasa i gusenjem na zavrtanje full gasa prvih 5 min dok se motor ne zagreje. Sad jbg, stvar je ustelovati ovo sa varijabilnim paljenjem. Pratim boju svecice i dobra je, ali sa mesanom voznjom svih otvora gasa. Jos uvek nisam otisao na neki pravac da ga rastegnem i proverim svaki otvor gasa pojedinacno. Trenutno ler 42 1.5 kruga, w9 skroz spustena, 86 glavna na gljivi... Ponavljam, zvuk grrrrrrrrrrrrrr na vrhu gasa je li to dodje vise goriva? Ako u racunicu dodam i varijabilno paljenje, pri zavrtanju gasa je dobro ali ako oduzmem gas i vratim na skoro 1/4 gasa sledi to grrrrrrrrrrrr...

Radio sam malo i na izgledu... Bukvalno crvenim na svakoj raskrsnici jer svi uplaseno bulje u mene kao da sam lud. Polepio sam neke nalepnice, diskretno cisto da ubijem monotoniju na full crnom skuteru. Patosnice sam uradio od orebrenog alu lima jer su one gumene fabricke nikakve i skoro uvek prljave i sive od samo jednog gazenja po njima.

#675 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci
  • VozimYamaha Aerox Rossi Replica

Posted 24 April 2015 - 08:10

pa daj slike neke majku mu, lakse je nego da opisujes :)

#676 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 24 April 2015 - 13:29

Jeste lakse ali kad opisujem ispadne lepse nego na slikama... :D

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

#677 qrp

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 171 posts
  • MestoZA
  • VozimFavorit Spider

Posted 24 April 2015 - 13:37

Lepo odradjeno, bez preterane kicerice taman za dusu.

#678 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 24 April 2015 - 13:40

uh kako bi sredio te farove, bas bi mu legli ovi kao moji...

#679 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci
  • VozimYamaha Aerox Rossi Replica

Posted 24 April 2015 - 13:52

meni su farovi bas lepi jer lepo prave kontrast naspram mat motora, a nalepnice si uradio kulturno i diskretno - totalno suprotno od mog izbora :D ipak u celini izgleda jako lepo i sa stilom sredjeno! a jos kad das gas nijom nije jasno od prolaznika sta se dogadja xD

#680 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 25 April 2015 - 00:06

Ma to mu je to sto se tice izgleda... Zapostavio sam masinu. Strasno koliko mi je izlaznost mala. Nije mi jasno sad sta se desava...
Posted Image

Imam idealne obrtaje kroz ubrzanje, da kazemo nekih 12500 top 13k sa 2.1gr rolnicama. Ali bez obzira na to izlaznost je kao sa slike. Sta ce se desiti pri povecanju gramaze rolnica. Sledece koje imam su 3.3gr i ubrzanje je nula a izlaznost nisam ni proveravao. Sad u spektru od 2.1 do 3.3gr imam savrseno ubrzanje odnosno nikakvo. Od jednog do drugog slucaja me deli 1.2 grama i sve to sa zutom malossi centralnom oprugom. Sa 3.3gr i crvenom oprugom je isto lose ubrzanje ali se tu lomi cas dobro cas nije. Pozdrav! :D Popio sam malo vise...

35 user(s) are reading this topic

0 members, 35 guests, 0 anonymous users