Jump to content

Pitanja - cilindar i klip

cilindar klip

96 replies to this topic

#61 mrtomyli

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 62 posts
  • VozimSprint falcon 2007

Posted 15 May 2017 - 08:11

Ok znači opširno gledano ne isplati se zezati s tim kad se ništa značajno nebi postiglo. Malo ću se zezati sa prijenosom lakse rolice da bude brzina sto konstantnija. Još jedno pitanje valjak u variomatu sto dodje može li se dobiti kakva razlika ako se on skrati da "lica" variomata budu blize a samim tim mislim da bi i remen trebao ici vise, jer stavio sam nov kako sam rekao remen 835 20 30 i rolice 18x14 13 gr ali jos uvjek remen ne ide do vrha ostaje na nekih 0,5 cm ispod vrha

#62 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 15 May 2017 - 08:44

View Postmrtomyli, on 15 May 2017 - 08:11, said:

Ok znači opširno gledano ne isplati se zezati s tim kad se ništa značajno nebi postiglo. Malo ću se zezati sa prijenosom lakse rolice da bude brzina sto konstantnija. Još jedno pitanje valjak u variomatu sto dodje može li se dobiti kakva razlika ako se on skrati da "lica" variomata budu blize a samim tim mislim da bi i remen trebao ici vise, jer stavio sam nov kako sam rekao remen 835 20 30 i rolice 18x14 13 gr ali jos uvjek remen ne ide do vrha ostaje na nekih 0,5 cm ispod vrha
https://r.tapatalk.c...80&share_type=t

Baotian hero 125 4t pogledaj temu od kolege, on je stavio cilindar 200ccm, on takodje pase kod tebe..

Sent from my Lenovo K33a48 using Tapatalk

#63 mrtomyli

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 62 posts
  • VozimSprint falcon 2007

Posted 15 May 2017 - 09:41

Hvala na linku procitao sam temu od do... Po jednom videu za ubrzanje tu smo negdje i sa stock 125ccm pravac hoce i do 85 90 kako sam napisao vjerojatno tih 5km/h je u rolicama i remenu a dok brdo veliko ga smanji na nekih 55-60 mozda bolje da nabacim lakse rolice koje sam porucio pa da imam 70-85 km/h. Danas predvece kad dodjem s posla snimit cu pa objaviti video da vidite o cemu se radi :).
PS. pitao sam za taj valjak da ga malo skratim jer sam to napravio na 49 ccm sprint falconu i motor je dosta dobio na krajnjoj brzini. ubiti sa manje gasa izbaci remen dosta vise

#64 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 15 May 2017 - 12:30

misliš da skratiš bolcnu ? da logikom bi trebalo da se dobije nešto veća izlaznost osim ako variomat i sada ne dolazi da samog ventivara svojim hodom... kod 49cc kineza ne dolazi pa je to učinkovito... ovde treba proveriti

#65 VlatX

Član

• Moderators
  • 808 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian 28C

Posted 15 May 2017 - 12:44

GY6 ima vrlo restriktivan variomat,nikako nemoze da izbaci kajs do ivice,tako da sim zamene mozes da probas da malo skratis bolcnu ali tako gubis na start.

#66 Jovan988

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 82 posts
  • Mestoserbia, nis
  • VozimYamaha Aerox

Posted 09 September 2017 - 01:55

Sta bi bilo kad bi na stublini gde je rupa za izduv izbusio i napravio da bude ceo krug kao sto je na auspuhu? Posto kod mene nije ceo krug na stublini nego pola otprilike. Jel bi motor radio bolje ili sta vec?

#67 Jovan988

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 82 posts
  • Mestoserbia, nis
  • VozimYamaha Aerox

Posted 09 September 2017 - 09:45

Sta bi bilo kad bi na cilindu koji sam sad stavio od 44mm, izbusio ceo krug za izduv, posto je sad pola?

#68 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 09 September 2017 - 11:15

prepolovljen je zato što je fabrika planirala da se cilindar eksploatiše sa malim fabričkim karburatorom

ako ga otvoriš dobićeš nešto više snage u kombinaciji sa većim karburatorima, sa stock 12 ili 16kom nećeš dobiti ništa osim povećanog zagrevanja.. dakle kontraproduktivno je

#69 Jovan988

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 82 posts
  • Mestoserbia, nis
  • VozimYamaha Aerox

Posted 11 March 2018 - 19:49

pozz, jel moram da stavi isti klip sa ona dva prozora ili mogu i onaj koji nema te prozore? skuter je sprint falcon 2t

Edited by Jovan988, 11 March 2018 - 19:52.

#70 boriss1972

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 346 posts
  • Mestosarajevo
  • Vozimsprint phantom 2t

Posted 11 March 2018 - 19:55

Koliko sam procitao ovde na forumu probavali su stavljati razlicite klipove sa I bez prozora I nisu osjetili bitne razlike.Bitan je materijal I mjera.znaci u gus cilindar ne moze klip od alu cilindara I kontra a najbitnija je mjera da se pogodi.Prethodno obavezno mjere u vrhu I suknjici, analiza jeli gdje strugao, lijepio I da li je gorilo ispod karika I na kom mjestu po polozaju klipa u cilindru.
Najbolje je uzeti po ovom najkvalitetniji klip I karike jer se siri I razlicito reaguje pri porastu temp.pa ti vidi

#71 Jovan988

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 82 posts
  • Mestoserbia, nis
  • VozimYamaha Aerox

Posted 11 March 2018 - 20:02

nije lepio on nego hocu da stavim 47-8mm klip a ne mogu da nadjem ovde u nisu sa prozorima pa zato pitam jel moze bez tih prozora, ne mislim ja da l' ce on da ide bolje.. neka ide isto samo me zanimalo da li ce da radi normalno

#72 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 11 March 2018 - 20:44

Koji cilindar je u pitanju?

#73 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 13 March 2018 - 13:35

Te "rupe na klipu" su tu kod koncepta cilindara koji imaju još jedan par preliva,boost kanale,da klip u silaznom režimu pokupi smesu i prepumpa je kroz boost kanale ka celu klipa.
Najpoznatiji gus sa boost kanalima Due +,takodje i klip od malossi sport cilindra ima te rupe,kao i neki cilindri iz metrakit kuhinje
Tako da bi bilo poželjno da nabavis takav klip

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Edited by vlayco, 13 March 2018 - 13:36.

#74 totke

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • MestoStari Zednik
  • VozimAerox

Posted 26 March 2018 - 19:06

Koliki je maksimalni zazor pre zamene karika? Znaci razmak kod spoja karike kad ubacim u gornji deo cilindra? Da li je 0,8mm vec za zamenu?

#75 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 26 March 2018 - 20:38

Jeste za zamenu je karika. 0,8 je prevelika mera i na 2t i na 4t klipovima. Kod 2t za referentno merenje pozeljno je postaviti kariku u vise tacaka ali cilindar se najvise trosi malo iznad izduva pa tu i stavljamo kariku kada merimo zazor, dakle tik iznad izduvnog kanala.

#76 totke

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • MestoStari Zednik
  • VozimAerox

Posted 26 March 2018 - 22:31

View PostRazredni, on 26 March 2018 - 20:38, said:

Jeste za zamenu je karika. 0,8 je prevelika mera i na 2t i na 4t klipovima. Kod 2t za referentno merenje pozeljno je postaviti kariku u vise tacaka ali cilindar se najvise trosi malo iznad izduva pa tu i stavljamo kariku kada merimo zazor, dakle tik iznad izduvnog kanala.

kontam, e sad, posto ja svakako mislim da menjam klip i karike. Da li je potrebno honovanje i vecih mera klip(a,b,c) ili to zavisi od stanja samog cilindra?

#77 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 17 April 2018 - 09:06

Oko onih prozora na klipu ...pre neku godinu smo polemisali oko toga i sve mi se cini kao da to nismo isterali do kraja ...

Moje iskustvo ...minareli koncepcija ima prozore i svi kinezi u stock varijanti ...u aftermarket varijanti na 70 ccm kad sam uzeo Airsala , a to je CPI , Keway i slicni dobio sam komplet sa klipom koji nema prozore samo zafalcovanu gornju ivicu kod usisa , koja nije ni blizu po visini gde su prozori ...i to radi isto kao i ono sa prozorima nema nikakve razlike,,,,

#78 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 17 April 2018 - 09:35

View PostPupo, on 13 February 2018 - 10:57, said:

Sad je i službeno, javili su mi se iz Motorpartsa, po novom dolazi klip koji sam dobio, tj. bez boost portova, sve je u redu:

"Hallo,
Thanks for your interest about our products.
About pistons differences, we can confirm that the new piston has not the inlet side ports; This is a common features of racing pistons of last generation.
We hope you can appreciate our effort for provide ever upgraded products.

For the official dealers list please follow the link below:
http://www.motorpart...ational_Dealers
Official international dealers - Motorparts S.p.A. in ...
The list of wordwide official international dealers for motorparts in international
www.motorparts.it

Cordiali saluti
Best regards

Staff Motorparts
Reparto Tecnico"

#79 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 17 April 2018 - 14:29

Znaci isto ...Hvala Mariu na korisnoj informaciji ... :)

#80 boriss1972

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 346 posts
  • Mestosarajevo
  • Vozimsprint phantom 2t

Posted 23 June 2018 - 21:44

Da li kod koristenja tabele u proracunu otvorenosti izduvnog/prelivnih kanala za china blok kod hoda 39,6 mm mogu dodati po 0.4/0,7 deg.za svaki deseti dio mm razlike uzimajuci u obzir razliku izmedju mina/pia hoda?

5 user(s) are reading this topic

0 members, 5 guests, 0 anonymous users