Jump to content

Gume

251 replies to this topic

#81 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 30 May 2013 - 19:27

Continentalke se bas i nisu nesto pokazale,bar meni..a pritom mi je i iskocilo jaje na zadnjoj u 2oj sezoni pa su bile samo za bacanje. Michelinke su za klasu bolje!! Sad imam Savu ali jos nemam neko misljenje jer ih nisam puno vozio..

#82 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 31 May 2013 - 22:20

Conti gume su ok,ali kako koja serija,kako te ukenja...

#83 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 31 May 2013 - 22:40

Pa bas zato ne znam dal da ih uzmem, neg kolko veca bi mogla biti zadnja guma, mislim da si bas ti mikac na sprinta turio neku drugih dimenzija pa dal lepse izgleda i kakav je efekat u krivinama?

#84 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 31 May 2013 - 23:30

Ја мислим да не може шира да иде.

#85 Miroslav'91

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 530 posts
  • MestoAleksandrovac-Bg
  • VozimSprint Exactly

Posted 31 May 2013 - 23:40

Moras da probas jbg. Na nsr-u je fabricka 130/70-17, ali bila je 150/70-17 kad sam ga uzeo

Edited by Miroslav'91, 31 May 2013 - 23:41.

#86 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 01 June 2013 - 00:41

Itekako moze veca ja sam stavio 140/70/12 na Sprinta i ima jos 2-3mm mesta do bloka,posto ja bas nesto nemam naviku da zalezem u krivine (posledica pada prvog dana kad sam seo na njega) ne osecam da je nesto stabilniji,ili sam vec navikao na to pa mi isto... Stim sto je moja 140-ka mnogo sira od nekih drugih 140-ki,marka gume je Maxxis

#87 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 09 July 2013 - 10:22

Zahvaljujuci ovom kisnom letu, prvi put sam imao prilike da poteram DEESTONE , po kisi ...nisam bas zudeo za tim , ali pre neki dan odem u Roda market po lepom vremenu, nigde ni oblacka, a posle pola sata na kasi placam , a napolju otvorilo se i nebo i zemlja...Pljusak samo takav...potop...sacekam malo , ali samo toliko da normalno pada ( jer padalo je nenormalno , ulice prepune vode ) i po ` normalnoj ` kisi predjem oko 3 km ...naravno, dodatni oprez je bio preko potreban, zbog akvaplaninga, ali cini mi se da su gume polozile test ...u nuzdi se mogu voziti i po kisi ( takvu voznju svakako izbegavam , skut je sprava za lepo vreme i dobre puteve ) ...Nije bilo neprijatnih proklizavanja , ni akvaplaninga , dakle DEESTONKE se mogu voziti i po kisi ( u nuzdi )...

#88 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 09 July 2013 - 11:41

Pa, jes` , u pravu ste , ja pre neki dan umalo nisam pao , krecem pod uglom od 45 stepeni, zadnji tocak malo rasterecen , tek koliko je jedna noga bila na putu, ali dovoljno , pa jos kad je kvacilo jace nategnuto , zabacio mi zadnji tocak i za malo pad iako je podloga bila suva...tu nikakve gume ne spasavaju , to je jednostavno tako i potreban je oprez...po logici stvari na mokrom je to jos izrazenije , to nije do kvaliteta gume vec do jakog poteznog momenta na zadnjem tocku , jbg, mi nemamo manuelno kvacilo gde bi mogli da startujemo mekse ili tvrdje po zelji nego onako kako smo to udesili oprugama...mana automatskog prenosa...

Ali , kad kocis , ipak ne bi smeo da ti klizi , onda je do guma...ne bi smeo da klizi ni po vagasima na putu, dodatni oprez je neophodan na sveze iscrtanoj beloj liniji , jako glatkom asfaltu , narocito prilikom skretanja i na peskovitoj podlozi ...ne precenjujmo mogucnosti guma ni u jednoj situaciji, bolje je biti oprezan, nego pasti , povrediti se i slupati squt..

#89 tuningfanatic

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 583 posts
  • MestoSenta/Novi Sad

Posted 09 July 2013 - 12:13

Treba i znati kociti :D Citao sam jedan tekst u kom je pisalo da pri kocenju prednjom kocnicom treba prvo samo sa 10% snage kociti da se tezina prebaci na prednji tocak pa tek onda 100% jer inace proklizi tocak.

#90 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 10 July 2013 - 21:32

Tako je, ja isto prvo pocinjem sa prednjom , onda zadnja , pa povecavam silu kocenja na prednjem tocku ...ako zadnji i proklizi ( sa dobosem tesko ) i nije toliko strasno, skoro uvek se mozes izvuci, ali ako prednji proklizi ...skoro uvek pad...zato treba imati osecaja...

#91 ushke

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 88 posts

Posted 19 August 2013 - 14:50

I meni je ta marka maxxis zadnja mislim da je 140-60/13, i pravo da vam kazem dosta mogu u krivinu da zalegnem. Koliko god da sam se nagnuo nikad nije pocela da zanosi, dal je to ubodena neka dobra ja nzm.. A nzm ni ko proizvodi to :P

#92 Bojan

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 6 posts
  • VozimKymco People 250 S

Posted 10 October 2013 - 21:25

Da se ubacim i ja u temu sa zakasnjenjem do duse. Ovo leto sam stavio city grip Michelin 110/170-16, 140/170-16 i mogu reci da sam vise nego prezadovoljan. Posle par hiljada kilometara zaista samo pozitivni kritike. Bilo je tu naglih kocenja i dosta voznje po kisi, i do sada me nije izneverila. Dobra guma glavu cuva ;)

Pozdrav!

#93 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 06 April 2014 - 11:24

Osvezavamo temu...

Danas upisujem u evidenciju zamenu akumulatora i gledam stanje sa gumama ...pre nesto manje od godinu dana na Aliena su sele tajlandske DEESTONE i od tada su presle nesto vise od 3000 km...utisci ? Pa, nije bilo nista nepredvidjeno sa njima , rade posao , svakako su bolje od one originalne kineske plastike , nema na njima znakova nepravilnog trosenja , bilo kakvog pucanja na bilo kom delu izgledaju masno ...za sada je sve dobro ...

Tehniku voznje sam zadrzao staru , to znaci bez previse obaranja , naginjanja i rizika , to je strah od onih kineskih koji se zadrzao i dalje ...ne bi bas zeleo da istrazujem koje su im mogucnosti da idem do granice pada ...jedino zalim sto u to doba kad sam ih kupio na trzistu se pojavio Turinski sa CITY GRIP po slicnoj ceni , a ja ove vec kupio pre desetak dana ...sta je - tu je ...za sada je i ovo u redu ...rade posao ...

#94 DRAGANCE

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • Mestobeograd
  • Vozimbaotian 50 RS limited edition

Posted 06 April 2014 - 19:00

michelin city grip , o njima cujem sve najbolje , planiram kupovinu istih

#95 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 07 April 2014 - 01:05

Jel zna neko pouzdano mjesto u NS bas za te Michelin City Grip da se mogu kupiti?
Nesto mi je rizicno da narucujem preko neta...da mi ne uvale neke stare, a ovako uzivo mogu pogledati DOT.

#96 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 07 April 2014 - 01:07

ja sam svoje kupio u GP auto shop-u na temerinskom putu...zovi pa pitaj jel imaju, evo ti link

http://www.gpautosho...trana/kontakt-1

#97 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 07 April 2014 - 01:11

View PostPita, on 07 April 2014 - 01:07, said:

ja sam svoje kupio u GP auto shop-u na temerinskom putu...zovi pa pitaj jel imaju, evo ti link

http://www.gpautosho...trana/kontakt-1
E super, hvala Vlado! :D

#98 tuningfanatic

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 583 posts
  • MestoSenta/Novi Sad

Posted 29 August 2014 - 15:13

Zainteresovan sam za: 18 72209 2.50-18 REINF. 45P MC 11 TT SAVA 2233
Zanima me samo koji je DOT ovih guma da ne dobijem neku kamenjaru iz 20.veka, što je moguće s obzirom na cenu.

#99 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 29 August 2014 - 16:52

Do kada traje akcija sa gumama i moze li se znati DOT mozda?
Evo malo vise detalja sa Sava gume: http://www.savatyres...au/scooter.html

#100 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 29 August 2014 - 19:06

I mene zanima koji je DOT, bilo bi vreme da zamenim i gume.. Interesuju me SAVA MC16 130/60-13, nesto ispod 4k din su na onom spisku.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users