Jump to content

Piaggio NRG mc2 to mc3

994 replies to this topic

#41 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 18 February 2014 - 18:35

View PostPlamenni, on 18 February 2014 - 18:30, said:

Vlado,jel ti licim ja na nekog ko bi onakvu masinu sklapao sa iscekicanim blokom...

ličiš mi na mučenika kome je dopao karabudž od skutera...ahhaha :) šalim se, naravno da ne mislim da ćeš sklepati to fušerajski samo skrećem pažnju...vidiš da je taj skuter naširoko poznat i svi bi da ga vide na putu :)

#42 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPiaggio NRG MC2,Piaggio Zip

Posted 18 February 2014 - 18:56

doci ce novi blokovi,verovatno i radilica posto ova sa menjanom klipnjacom ko zna da li je i balansirana a nemam zivaca da je nosim na komparatere nekom pa da je cuka...mislim da ce gogi da se opari za radilicu

#43 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd

Posted 19 February 2014 - 10:25

idemo polako,pristizu delovi,dihtunzi,juce sam nabavio i disk polovan a dobar

Posted Image

Posted Image

#44 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd

Posted 19 February 2014 - 10:29

Ono sto sam nasao kad sam rastavio cilindar vezano za dihtunge jeste da je bio papirni dihtung debljine mozda 0.2-0.3 a ne klingerintni i jedan aluminijumski isto tako ne deblji od 0.4mm,pa sam odmah postavio sebi pitanje u glavi pa koliki je skvis ovde?

#45 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 19 February 2014 - 11:10

View PostPlamenni, on 19 February 2014 - 10:29, said:

Ono sto sam nasao kad sam rastavio cilindar vezano za dihtunge jeste da je bio papirni dihtung debljine mozda 0.2-0.3 a ne klingerintni i jedan aluminijumski isto tako ne deblji od 0.4mm,pa sam odmah postavio sebi pitanje u glavi pa koliki je skvis ovde?

turi tinol žicu u kompresioni prostor i zakurblaj pa ćemo znati...

#46 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 19 February 2014 - 11:10

Evo par fotki radilice. Moram da naglasim da mi je malo čudno da su francuzi tako nepedantni, vidi se da je nova i da nije nikad bila montirana, ali ima po polutkama nekih sitnih ogrebotina, što nikako nije lepo za videti na novom proizvodu, no bitno je da je nova.

Attached Files

#47 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd

Posted 19 February 2014 - 11:56

View Postgoggyso, on 19 February 2014 - 11:10, said:

Evo par fotki radilice. Moram da naglasim da mi je malo čudno da su francuzi tako nepedantni, vidi se da je nova i da nije nikad bila montirana, ali ima po polutkama nekih sitnih ogrebotina, što nikako nije lepo za videti na novom proizvodu, no bitno je da je nova.

Turi je negde u stranu dok ne bude kesa pa da trgujemo sad mi je prioritet da uzmem blokove..A skvis garantujem da je bio manji od 0,9 mm iako 0.9mm preporucuje fabrika mada se pokazalo (cini mi se da je Mario testirao) da je premalo.Optimum je 1.1 ili 1.2 toliko sam ga ja bar postavio na ateninom sport kitu koji je slican sport pro i radilo sve ko doxa

#48 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 19 February 2014 - 12:04

Ma nije problem, parkirana.

#49 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd

Posted 21 February 2014 - 13:29

ocisceni novi blokovi

Posted Image

#50 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd

Posted 21 February 2014 - 13:35

Juce sam prebacio silen blokove iz starog bloka u novi,ocistio nove blokove,rasturio prenos u novom bloku da zamenim lezajeve i semeringe.Prenos ce danas verovatno biti gotov.Inace blokovi su od LC masine pa je i mrenos malo duzi u odnosu na AC

Posted Image

#51 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd

Posted 26 February 2014 - 18:09

Ovo je slika samo za Mikca.Polozena nova instalacija i povezana tabla

Posted Image

Posted Image

Stara instalacija je bila negde u kratkom spoju i nije bilo tih para da mi neko plati da trazim gde je spoj.Nova instalacija je kupljena za 10e,polozena i povezana.Delovi na ramu gde se kače čvorista masa su bila prefarbana i morala je brusilica ra radi.Mikailo(MIkac93) kako zaboravi da zastitis čvorista od mase prilikom farbanja rama. :).Ova nova tabla nema prekidač od svetla pa sam ga premostio na konektoru i cim se da kontakt pale se svetla sto se vidi i na na tabli da sija lampica za svetla i pozadinsko osvetljenje

Edited by Plamenni, 26 February 2014 - 18:11.

#52 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd

Posted 26 February 2014 - 18:26

Mislio sam da iskoristim zicu od termodavaca posto je vec provucena kroz instalaciju do table za obrtomer.Ako se ja ne varam ona treba da ide sa crvene zice od CDI-ja(napajanje CDI-ja) direktno na obrtomer

Edited by Plamenni, 26 February 2014 - 18:33.

#53 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 26 February 2014 - 23:01

e sad znamo da ce 100% biti zavrsen motor,samo cepaj!

#54 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 26 February 2014 - 23:34

Ajmo Boki,samo napred :) pocinje da dobija sve sto treba ...

#55 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd

Posted 27 February 2014 - 02:22

ostadoh do pola noci da se se j**em sa ovom tablom...samo meri i pisi prvo sta je sta na konektorima za tablu pa onda pisi sta je sta na konektorima od table..uf ubi me tabla ko granom..al sutra ce da padne prepravka konetktora i kacenje na novu tablu.Bilo je nadji sta je ulje,sta je gorilo,sta je stalan plus sa brave ma dosadan posao u PM..spakovao bih 3 agregata pre nego jednu tablu

Edited by Plamenni, 27 February 2014 - 02:22.

#56 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 27 February 2014 - 17:23

Pa zar na instalaciji nije bio fabricki steker? I ja sam skidao-vracao instalaciju na mom bivsem NRG-u i sve je na steker, nema greske, i nije potrebno lupati glavu, naravno ako je sve na svom mestu, tj niko nije budzao instalaciju.

#57 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd

Posted 27 February 2014 - 18:36

gogy nije ista instalacija za staru tablu bez obrtomera i za novu,tako da se ja vracam na staru jer ovoj novoj nikako ne mogu da namestim skalu od goriva a vidim da i ovi sa MS-a nisu mogli,e kad braca Hrvati nisu mogli onda je to kraj B) .Na staroj tabi ima dva konektora za tablu.Jedan sa 4 ulaza i jedan sa 5 ulaza i to pobodes u staru tablu i sve sljaka vrh.A na novoj tabli ima isto dva konektora ali jedan sa 4 ulaza a drugi sa osam ulaza

#58 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 27 February 2014 - 18:51

Uf,greota je nemati obrtaljku...jbs gorivo...

#59 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd

Posted 27 February 2014 - 19:00

kupicemo na e-bay-u onu ko tvoju cvele zamotam oko svece i teraj.Ne moze,nije predvidjena instalacija za ovu novu tablu.Ne kazem da ne bi moglo da se namesti,ali nemam zivaca vise da drzim unimer u rukama i sto je najgore morao bi da pravim adaptere sa fabrickih konektora za novu tablu i tu ide jos gomila zica.I sto je najgore tu se zice preplicu cas sa jednog konektora na drugi ma nastane haos ispod table da bi to radilo.Nemam nameru da ga vozim i da razmisljam da se nesto otkaci i zavarnici.Bezbednost na prvom mestu.Kacim staru tablu,menjam plastiku oko table i korman i furam dalje

#60 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 27 February 2014 - 19:09

I to sto kazes...10e i resis obrtaljku B)

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users