Jump to content

Sprint Exactly 70

921 replies to this topic

#61 Stefan p

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,132 posts
  • MestoLopare,Republika Srpska
  • VozimSprint Exactly

Posted 21 June 2014 - 18:55

Obavezno stavi plastike oko cilindra!

#62 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor
  • VozimPiaggio NRG Power DT

Posted 21 June 2014 - 19:00

Vec jesam :)
Veceras cu pokusati opet skinuti kvacilo (prosli put nije islo) pa cu otvoriti prenos i vidjeti kakvo je stanje...

Послато са Xperia Mini уз помоћ Тапатока

#63 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 21 June 2014 - 19:15

Mora se na blokovima od egzeklija skinuti i tocak da bi dosao do zupcanika..

Edited by bojan681, 21 June 2014 - 19:15.

#64 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor

Posted 21 June 2014 - 19:18

Zasto? Kad odvrnem sve sarafe sa lijeve strane, ne vidim zasto se nebi moglo skinuti, a da ne skidam tocak? Na Matrixu je moglo bez problema...

Послато са Xperia Mini уз помоћ Тапатока

#65 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 21 June 2014 - 19:25

Meni je blok sa exactly-a nisam morao skidati tocak ? Jedino sto onaj poklopac prenosa bude zajedno sa tockom ali to ti nebi trebao biti problem .. i da ... PAZI NA SAJBICE :) ja sam jednu izgubio sad mi prenos krci :)

#66 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor

Posted 28 June 2014 - 15:42

Na kraju nisam uspio da otvorim prenos, jer nisam mogao da odvrnem zvono... Danas guma dolazi od vulkanizera, nadam se da je uspio da sredi jer sam iz nje izvadio dva sarafa... Pa cu kad to postavim, otici do njega da mi odvrne zvono sa pistoljem...

Evo usput sam odradio portmapu kit-a, pa ako neko moze da odradi analizu... Imaju dvije slike, ne znam koja bolje odgovara, jedna je skenirana normalno, dok je druga crno-bijela... Vrh slike je ujedno i vrh papira...

Posted Image Posted Image

#67 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor

Posted 29 June 2014 - 14:26

Evo boje svjecice, bez airbox-a sa diznom 72, mjesovita voznja, nekih 1-2 km.... Da li je previse svijetla?

U par navrata sam davao i pun gas, i desi se nekad da na punom gasu na sekund prekine, pretpostavljam da mu tu nestaje goriva?

Kad pokusam sa filterom, onda mi trokira i ide skroz slabo, vjerovatno prevelika dizna.. A manje nemam... Ostaje mi jos da pokusam sa onim protocnijim Double Layer filterom pa cu vidjeti kakvo je stanje...

Mada bi ga radije ustelovao bez filtera, da navikavam pomalo komsije na buku :)

Edited by sinisa93, 29 June 2014 - 14:34.

#68 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 29 June 2014 - 23:18

Bledunjavo izgleda, pripazi.

#69 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 30 June 2014 - 10:37

ovo za zaokretanje karburatora je povezano sa nivoom goriva u lončetu, vrvr kada imaš manje goriva radi dobro...

vidi da podesiš glavnu diznu kako valja.,.. .i radiće ok

#70 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor

Posted 30 June 2014 - 22:30

Doci ce bolje stelovanje dok nabavim sajlu gasa, jer sad trenutno imam samo sajlu bez buzira, i drzim ju u ruci dok drugom rukom vozim... Nisam smio daleko od kuce, nesigurno je skroz... Ostale su mi jos dvije sedmice fakulteta, pa kad to rijesim, posveticu se skroz motoru, da to konacno dovedem u red... Bice valjda i kakvog posla, mjesec-dva pa ce se nastaviti i slaganje ovog ozbiljnijeg setupa... Vec sam nasao auspuh i karb... Samo cekam da mi pare stignu.. U pitanju je TP Nardo, i karb OKO (kopija Keihnia) PWK Flat Slide 21mm...

Edited by sinisa93, 30 June 2014 - 22:31.

#71 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 01 July 2014 - 09:28

sad i ti ko Sloba, on je vozio bez zadnje kočnice...
Izbor auspuha i karburatora je ok...

#72 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor

Posted 01 July 2014 - 21:19

A ko je rekao da ja imam zadnju kocnicu? :0takoje: Salim se naravno..

Nego, kako bi bilo najlakse izvaditi osigurac bolcne iz klipa ako mu je otpao onaj vrh i ostao je samo kao C osigurac... Na drugoj strani je bio G i njega sam bez problema izvadio, a za ovaj drugi uopste nemam ideje.. Skidam ih zato sto bi uz iglicasti uzimao i neke ozbiljnije osigurace, tipa Malossi ili Polini... I koje je najbolje uzeti, G tip ili one sa dva vrha?

#73 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 04 July 2014 - 15:59

View Postsinisa93, on 28 June 2014 - 15:42, said:

Probao sam da uradim analizu ali nisam siguran koliko valja jer ima dosta x-ova,od uglova uprskavanja smese do tri prelivna a program podrzava po dva...skarabudzio sam da je po jedan od njih kao boost- aux :) kako god ispalo je da je due+ jak gus koji trazi obrtaje i rezu koja ide lako preko 10-11k....idealno tp nardo ili shot...
Posted Image

#74 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor

Posted 11 July 2014 - 01:48

Hvala cvele :mmhappy3:

Danas konacno uspio da otvorim prenos, evo kako sam blokirao zvono..

Posted Image

U prenosu se cini sve uredno, svi lezajevi su dobri, ona podloska je na mjestu... Inace prenos je standardni, primar 13/52, sekundar 13/44... Provjerio sam sve mjere i prenos 100% odgovara sa onog Matrixa 100cc.. Koji je imao 25% duzi...

Posted Image

Imam jedan problem, koji vec duze pokusavam rijesiti al ne ide... Naime struje nemam nigdje nego na svjecici... Znaci farovi, pozicije, sirena, stopka, prednji zmigavci.. Nigdje nema napona... Postoji li mogucnost da je otisao samo namotaj za svjetla pa da zbog tog ne radi? Gledao sam na izlazima sa namotaja ima 5 zica.. Dvije su odvojene, a tri idu na onaj konektor... Zna li neko mozda sta je od tog za svjetla? Kad iskopcam taj konektor, i ostavim samo one dvije zice motor normalno pali i radi... A na tom konektoru na dvije zice imam napon, dok na trecoj nemam... Isto tako sam iskopcavao regler, i primijetio da ni do njega ni na jedan pin ne dolazi struja... Ne znam da li je to ok... :D

#75 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor

Posted 12 July 2014 - 00:45

Evo rijesio sam se danas par problema...

Za pocetak izbaceni su "nepotrebni" dijelovi, da mi kasnije nebi pravili probleme...

Posted Image

Paljenje pomjereno u Advanced 3mm...

Posted Image

I na kraju sam uspio da rijesim problem sa svjetlima i strujom... Problem je bio slab kontakt na konektoru kod namotaja, a kasnije i kod kontakata na sijalicama.. Uglavnom sve sam rijesio i postavio... Ostalo mi je jos da skontam kako rade farovi na Exactly-u, da li rade oba fara zajedno, ili je jedan za dugo a drugi za kratko, kao sto je na Matrixu bilo...

Posted Image

#76 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor

Posted 25 July 2014 - 20:17

Sutra bi trebala stici vodena pumpa... Za pocetak cu pokusati sa mehanickom od Aeroxa jer vidim po snimcima da dosta ljudi vozi Due sa njom... Ako nebi drzala temperaturu, nacice se elektricna...

Isto tako trebao bi kupiti lezajeve za radilicu... Ostaje serijska... Sto se tice iglicastog ici ce ovaj:

http://www.malossist...14x13_66-3209B?

Na klipu nema mjesta za siri...

A za kuglicne imam dvije opcije:

SKF 6204 C3 2Z (metalni kavez, zatvoren sa obije strane, s tim da bi jednu stranu otvorio) - Made in Bulgaria
NTN 6204 C3 ZZ (metalni kavez) ali su oni Made in Japan,

Ovi NTN mi nekako djeluju sigurniji... Ali opet bi volio cuti strucno misljenje...

#77 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 25 July 2014 - 20:35

Jel ima kakvog poboljsanja kada pomjeris paljenje na serijali, iz tvog iskustva?

#78 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 25 July 2014 - 20:55

View Postsinisa93, on 25 July 2014 - 20:17, said:

Sutra bi trebala stici vodena pumpa... Za pocetak cu pokusati sa mehanickom od Aeroxa jer vidim po snimcima da dosta ljudi vozi Due sa njom... Ako nebi drzala temperaturu, nacice se elektricna...

Isto tako trebao bi kupiti lezajeve za radilicu... Ostaje serijska... Sto se tice iglicastog ici ce ovaj:

http://www.malossist...14x13_66-3209B?

Na klipu nema mjesta za siri...

A za kuglicne imam dvije opcije:

SKF 6204 C3 2Z (metalni kavez, zatvoren sa obije strane, s tim da bi jednu stranu otvorio) - Made in Bulgaria
NTN 6204 C3 ZZ (metalni kavez) ali su oni Made in Japan,

Ovi NTN mi nekako djeluju sigurniji... Ali opet bi volio cuti strucno misljenje...
Uzmi NTN ali otvori ih obavezno sa obe strane.

View PostLauda, on 25 July 2014 - 20:35, said:

Jel ima kakvog poboljsanja kada pomjeris paljenje na serijali, iz tvog iskustva?
Naravno da ima.

#79 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor

Posted 25 July 2014 - 21:08

View PostLauda, on 25 July 2014 - 20:35, said:

Sto se tice Sprinta.. Iskreno nisam ga ni vozio poslije toga... Pomjerio sam paljenje samo zato sto sam vec skidao magnet pa mi je bilo takoreci usput.. A sto se tice Matrixa, tu sam dobio onako malo bolji odziv na gas, osjeti se da brze dize obrtaje.. Ali ne sad nesto pretjerano bolje... Uglavnom ne kosta te nista da uradis, a ne gubis nista, pa zasto ne :ziveli:

#80 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPiaggio NRG MC2,Piaggio Zip

Posted 25 July 2014 - 22:01

Uvek se isplati pomeriti ga :ziveli:

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users