Jump to content

PRC oversize variator,ventilvar...

111 replies to this topic

#1 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 09 June 2014 - 21:19

Moj MOTOFORCE variomat je gotov ...na kraju zivota je, potrosili su se zidovi vodjice slajdera , pa zbog povecanog zazora je pedantno samleo sve sto je mogao ...nisam nasao ni jedan citav slajder , samo komade crne plastike od koga su bili napravljeni ...posto nisam bacio stari , iskoristio sam slajdere sa stocka uz minimalnu obradu kalote brusilicom da bi sve to stalo ...za sada to radi , ali zbog povecanog zazora cuje se cangrljanje ...to nece dugo , vreme je za novi ...

Ovih dana intenzivno visim na Netu da bi znao cega sve ima i po kojim cenama ...kod nas je izbor prilicno skroman , ( osim skupih ),a na E- Bay - sam nasao ovo ...

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Pise ovako : High Perfomance YAMAHA YOG 90 100 mm ( na jedanaestoj strani E- Bay- a )
http://www.ebay.com/...=item4176611ae3

Cena je morska 24 dolara , to je oko dvadesetak evra , FREE SHIPPING ( salju u Srbiju ) ...

Zasto bas ovaj ? Zato sto odgovara za Kineze , precnik rupe na varijatoru je 21 mm ( za bolcnu 16 mm ) , a dijametar je 100 mm ! Standardni racing varijatori su u meri 95 mm , a ovaj je za 5 mm veci u precniku ! Po 2,5 mm sa svake strane ... To znaci mogucnost vece izlaznosti kaisa za toliko ! Ovo uopste nije sala ! Dakle , moze se ugraditi i duzi kais ! Na kaloti bi trebalo da ima 15 zuba i da je za radilicu od 16 mm ...napominjem da ako neko bude trazio , ima isti takav i za original Minarelli sa promerom rupe od 18 mm i za radilicu 13 mm...

Da bi sve ovo bilo kompletno i da bi vrsilo funkciju koju treba , uz ovo bi trebao i takav ventilvar , odnosno fiksna polutka u istom dijametru , jer jedno bez drugog ne moze ...to nisam video , mozda i ima , ali tesko je videti na slikama , a ne daju dijametar ...Ako nista drugo , na standardnu polutku treba dovariti aluminijuma , obraditi sve to lepo na strugu i to je to ...Pravi , kompletan racing varijator sa povecanim dijametrom koji ce omoguciti vecu izlaznost remena , a samim tim i vecu krajnju brzinu ...vredi probati , nije skupo , a znacemo jel moze ...ja bi se upustio u ovo , tim pre kad sam skoro otvarao dekl prenosa i konstatovao da me ocekuje skora kupovina novog varijatora , grubim merenjem sam konstatovao da MOZE da se ugradi sigurno za dva milimetra sa svake strane taj povecani dijametar ...ako bas bude sta smetalo , to ne bi bilo mnogo , tu je bjaks ...

Pokusavajuci da to resim ovde kod nas u Srbiji ( ako moze ) na KUPUJEM- PRODAJEM ukucam varijator i na trecoj strani prodaje covek isti takav , ista slova na njemu , vidi se da je iz iste ( kineske ) kuhinje samo sa rolnicama , po ceni od 25 evra ...nazovem ga , zamolim ga da premeri dijametar , kad ono standardni - 95 mm...jbg, to nije to ...

Sta mislite o ovome ? Ovo bi moglo za relativno male pare da stigne iz Kine i uz neku minimalnu doradu da se MINA i KINA ( relli ) , prenos ( uz onu zadnju remenicu Morini ) digne na najvisi moguci nivo , koji verujem , uz ovo nista ne bi zaostajao za Piaggiom ...

Ako ste voljni , ajde diskusija , polemika , pa ako vredi da porucujemo sto pre !

#2 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 09 June 2014 - 22:12

Nema staze dovoljno visoke, pogkedaj na drugoj slici, dzaba mu 100 dijametar ako rolnice nemaju staze za vislju izlaznost i.samim tim vece otvaranje variomata...

Sad uzmi pa pregledaj staze od multivara, naraku racinga, stage6 itd, pa ces uvideti razliku.

--- Sinclair research LTD 1981 © ---

#3 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 09 June 2014 - 22:56

Ovako odozgo izgleda kao ovaj moj naraku. Ako bude terao kais kao naraku to je onda pun pogodak jer moj naraku brise marker kao da nikad nije bio na variju. E sad sto se tice precnika mislim da je 95mm a ne 100mm jer sam se ja nesto cuo sa Banetom za takav samo za 13mm osovinu i rece da je 95mm.Da sam na tvom mestu ja bih porucio jedan pa kako god. Radice isto kao taj MF ako ne bude bolji. Jbg koliko para bacimo na koje-kakve gluposti, 20 evra za taj vario je nista. Bar cemo znati valja li cemu ili ne.

#4 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 09 June 2014 - 23:21

Ja sam se do sada vec puno puta uverio da sto je jeftino po nekom pravilu isto tako zaostaje u necemu...eto, kod tebe se dokatalo drugacije jer mnoge zute delove vozis vec sezonama..
Vec znam da sta god ti mi rekli, a ne mozemo puno jer niko nema ovaj variator, ti ces svakako pazariti i ovaj zuti deo da upotpunis kolekciju :-)

#5 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 09 June 2014 - 23:30

Kod nas koriste takve na 4t skuterima, baotian i sl.
Kažu da su dobri, sad kolika se tamo razlika može osjetiti, a i nisu iste mašine, boga pitaj.
Ako je to Koso original, znači Tajvanski, ne Kineski neki, mogao bi biti čak i dobar, nešto tipa taj Naraku kao što Neša ima.

#6 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 09 June 2014 - 23:46

sad sam nakopao kod neše sliku pa gledam kroz pakovanje visine staza, i vidi se da su višlje,,, al ajd Nešo poslikaj ne bilo ti teško, ti imaš Naraku sport.. a naraku racing i c4 tune imamo u testovima

#7 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 10 June 2014 - 00:01

Posted Image

Posted Image

Bas lici na naraku.

#8 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 10 June 2014 - 10:44

Evo o čemu govorimo..

Staze rolnica u varomatu su od bitnog značaja za njihovu izlaznost. Ukoliko postoje staze po kojima rolnice mogu da otvore kalotu u maksimalnom položaju onda možemo računati da će jedan variomat izbaciti remen do kraja odnosno imati veću izlaznost. Naravno otvaranje variomata zavisi i od ugla zakrivljenja kalote na mestu rolnica, te one mogu izgurati, odnosno otvoriti variomat i na pola svog puta, ali tada nećemo imati dobar prenos obrtnog momenta, reklo bi se prebrzo i nelinearno menjanje prenosa...

pokušao sam da obeležim ono što je bitno da zapazimo

evo "pravog" racing variomata, koji su kinezi pokušali da naprave

Posted Image

serijski za kineza, od keeway-a (moguće su manje razlike peda, sprint, keeway)

Posted Image

naraku sport

Posted Image

naraku racing

Posted Image

c4 tune

Posted Image

malossi multivar

Posted Image

svi variomati na upredbi su modeli za 16mm osovinu odnosno za kineza, neki su sa 16x13 rolnicama, a neki sa 15x12 što se i vidi sa slika, međutim prepoznaćemo staze na svakoj slici i izvesti nama bitnu informaciju...

#9 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 10 June 2014 - 16:06

Hmmm, .....Nesto ne verujem da Kinezi prilikom proracuna variomata bas nisu vodili racuna o odnosu duzina - zakrivljenost staza- dijametar ...( ili su to maznuli od nekoga ) ...Nesa je u pravu sto se tice konstatacije da jako lici na Naraku i da ce u najmanju ruku raditi isto , ako ne i bolje od Motoforcea , a za te pare je steta ne probati ...

Uh , kad bi ga sad imao, za dan - dva bi sve odradio , pa bi znali ...

#10 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 10 June 2014 - 16:13

Evo neka Nesa malo bolje pogleda staze i kalotu pa neka konstatuje, inace zaista deluje spolja vrlo slicno, koristi iste slidere i unutrasnjost je pofarbana u crno...

--- Sinclair research LTD 1981 © ---

#11 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 10 June 2014 - 21:00

Imamo cvele i ja kartiu za paypal pa ako se odlucis za njega mozemo da uzmemo.. :mmhappy3: A vario je prefarban u crno, tesko videti staze. Rolne jel koristi 15x12?

Edited by bojan681, 10 June 2014 - 21:01.

#12 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 10 June 2014 - 21:37

Ja bi ga isprobao ...za te pare mozes samo srednje dobar remen da kupis..a da lici na Naraku-lici...a on se vrlo dobro pokazao...

#13 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 11 June 2014 - 00:55

Inace kod mene je S6 CNC polutka varijatora manja par milimetara od multivara pa je izbacivao kajis do kraja prosle sezone..

#14 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 11 June 2014 - 14:34

moguće da će biti nešto od njega, evo nakopao sam još slika i ne nađoh ovaj model, u međuvremenu uradio sam ponovo resize te slike i deluje ok..

Posted Image

#15 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 11 June 2014 - 15:11

Isti kao naraku.

#16 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 11 June 2014 - 16:45

Jel ima neki podatak koje su rolne?

#17 GeletaLucas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 291 posts

Posted 11 June 2014 - 20:53

A jbm pa i nisu neki novci 20 eura ajd bas me zanima kako ce se pokazat pa da ja uzmeme bratu poklon za spy-a haahaha

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

#18 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 11 June 2014 - 23:04

Radi se na tome , porucio sam preko Bojana , pa kad stigne - stigne ...

Ma, da ...ima produzene staze na povecanom dijametru , bolcna nam ne treba , rolne takodje , nebitno koje su ...

A, fiksnu , ako odradim kako sam zamislio , sleduje proba sa postojecim kaisem ( 808 x 17 ) sve mi se cini da bi dobro seo neki 811 x 17 , ali ., o tom , po tom...

#19 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 11 June 2014 - 23:07

Duzina kajisa se bira prema polutkama, ako ti nazad super izbacuje taj 808 onda ga ne menjaj.. Rolne ako ima 16x13 ili vece i dobro se pokaze uzimam i ja variomat posto vec imam oversize polutke

#20 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 11 June 2014 - 23:23

U opkladu da su 15x12.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users