Jump to content

Peugeot Jet Force

167 replies to this topic

#41 Pekisa

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 659 posts
  • MestoKrusevac
  • VozimAprilia SR 50 R

Posted 19 August 2014 - 18:26

Danas sam nabavio dizne, ceo set od 60 do 98 pozajmio mi je '' DoOm '' :). Skinem moju diznu ''70'' i uporedim sa 70 iz seta velicina rupice nije ni priblizna. Auuuuu poludeo sam kad sam video :) . Moja dizna 70 ima istu rupu kao 98 iz seta. Diznu sam dobio uz karburator kad sam kupio nisam ni razmisljao da je neko prosirivao rupicu.
Sad tek ne znam sta da radim, i odakle da krenem. Probao sam diznu 80 iz seta motor se gusi na startu prvih 2-3sec kad dam gas do kraja posle kao iz pracke, na punom gasu tokom voznje nema problema ali kad usporim na 20kmh i opet dam gas do kraja on se prvo udavi posle lepo povuce. Sa mojom onom busenom diznom ''70'' nisam imao problem u startu ali sam imao problem na punom gasu posle.

#42 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 19 August 2014 - 18:39

Znaci ipak nije bilo ''booo'' nego kupanje klipa u gorivu :)

#43 Pekisa

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 659 posts
  • MestoKrusevac
  • VozimAprilia SR 50 R

Posted 19 August 2014 - 18:41

Otprilike tako, bar sam ga oprao dobro. Salim se malo :)
Cuje se i to boooo.

Edited by Pekisa, 19 August 2014 - 18:42.

#44 Pekisa

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 659 posts
  • MestoKrusevac
  • VozimAprilia SR 50 R

Posted 19 August 2014 - 18:44

Dajte neki savet sta da radim ?
Od koje dizne da pocnem pa da idem ka manjoj ? :)

Edited by Pekisa, 19 August 2014 - 18:50.

#45 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 19 August 2014 - 18:51

Cim proradi pun gas ko sto treba -ta je prava ...moras sam da je pronadjes...ostali delovi gasa se steluju srafom za smesu i polozajem igle...

#46 Pekisa

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 659 posts
  • MestoKrusevac
  • VozimAprilia SR 50 R

Posted 20 August 2014 - 10:41

Kazi mi ona mala dizna pored glavne mislim da se zove pilot dizna koji broj ona treba da bude ?

#47 Pekisa

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 659 posts
  • MestoKrusevac
  • VozimAprilia SR 50 R

Posted 20 August 2014 - 18:11

Danas sam se igrao malo sa diznama poceo od vece i iso ka manjoj. Prva dizna sa kojom sam krenuo bila je 88 malo manja od one 70 razbusene, motor je iso da kazem lose davio se na startu a posle lepo vuko do kraja kad naglo stanem i probam da dodam gas on nece da primi i ugasise. Posle toga sam probao diznu 80 davi se na startu i po malo na krajnjoj, na kraju sam probao 70 bilo je jos gore jedva sam mogo da vozim davio se na stratu i u voznji (imam osecaj kao da se motor gasi), sad ispada da ide najblje sa onom mojom diznom 70 razbusenom samo sto onda imam problem na uzbrdici. Igla na siberu mi je na sredini. mala dizna pored glavne 36 i ona treca dugacka 50. :D

#48 Pekisa

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 659 posts
  • MestoKrusevac
  • VozimAprilia SR 50 R

Posted 20 August 2014 - 18:18

Evo jedne lose slike svecice. Nije mi tu bio aparat da bi napravio bolju sliku. Dizna 70 original ne ona razbusena na malom gasu. Nadam se da moze da se vidi :D

Posted Image

Edited by Pekisa, 20 August 2014 - 18:19.

#49 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 20 August 2014 - 20:07

Pa ne ide stelovanje sa po 10br vecim -manjim diznama jbg...skocis sa 88 na 80 pa na 70...nema tu dobrih rezultata i ne moze da ih bude...

#50 Doom^

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 368 posts
  • VozimAprilia SR 50 R

Posted 20 August 2014 - 20:56

Pedjo kad stavis diznu vozi pun gas i vidi kako se ponasa na punom gasu. Pocni od najvece dizne, tad bi trebalo da trokira zbog viska goriva, pa onda ides redom sve manju i manju. Prva dizna sa kojom motor lepo radi, ne trokira, nju ostavi. Mozes da probas i koji br manju. Onda kreces da sredjujes srednji gas (igla), pa onda pocetak (sraf za smesu, pilotka). Ne mozes ti da stavis diznu i da gledas kako se ponasa na vrh gasa. Promena dizne ti menja sva podesavanja do sad.

#51 Pekisa

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 659 posts
  • MestoKrusevac
  • VozimAprilia SR 50 R

Posted 25 August 2014 - 19:59

Drugari ja vise ne znam sta da radim isprobao sam sve dizne od 60 do 98 i isti problem imam motor se gasi i puca mi iz auspuha na punom gasu. : (
Poludecu od njega vise.

Edited by Pekisa, 25 August 2014 - 20:00.

#52 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 25 August 2014 - 20:26

Jesi probao drugu svjecicu? Pucanje iz auspuha obicno znaci lose sagorijevanje, a prvi uzrok je losa ili neispravna svjecica.

#53 Pekisa

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 659 posts
  • MestoKrusevac
  • VozimAprilia SR 50 R

Posted 27 January 2015 - 01:51

Drugari dugo me nije bilo, pa reko da obnovim temu malo i da se druzimo. :blink:
Imam jedno pitanje i dobrodosla bi mi pomoc. Naso sam gde je problem i zasto mi puca iz auspuha. Problem je sa strujom
Uzeo sam od druga kompletno paljenje (namotaje) sa magnetom od SpeedFight 3. ima iste blokove kao Jetforce

Problem je u tome sto ne znam kako da povezem ako neko moze da mi pomogne bilo bi mi od velike koristi.

Edited by Pekisa, 27 January 2015 - 01:52.

#54 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 28 January 2015 - 00:46

vidi SF3 ima DC tip paljenja.. to znači da se CDI napaja sa akumulatora +12V i da uz pomoć signala sa pick-upa dobija impuls za okidanje.. dakle što se implementacije SF3 tiče treba ti ceo taj komplet namotaji, magnet, cdi i najverovatnije bobina...

za TSDI nisam siguran jer se nikada nisam susretao sa tim konceptom, ako je injection onda može biti zakomplikovan preko ECU uređaja, i moguće je vrlo da ni nema CDI:...

nije baš jednostavno to što si osmislio, alli ovako napamet bez slika i šeme, moj predlog je da ukoliko želiš da testiraš, prebaciš ceo komplet... moraćeš najverovatnije ispratiti i u instalaciji kako ide vod do kontakt brave, šta ona prekida.. gde je deo instalacije od ECU-a do bobine itd....

možda bi za probu najjednostavnije bilo da fabričku instalaciju i ne diraš već da samo povežeš taj DC CDI sa SF3 na akumulator, vežeš masu, bobinu i namotaje i probaš..--. gašenje ćeš rešiti tako što ćeš skinuti žicu sa +12V klemne akumulatora...

eto... ako ti nešto nije jasno, daj što više slika... daj sve skiciraj kako si umislio, ne očekuj da sad mi sve znamo napamet...

#55 Pekisa

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 659 posts
  • MestoKrusevac
  • VozimAprilia SR 50 R

Posted 28 January 2015 - 01:58

Hvala ti mario puno izbacicu sutra slike i semu ono sto sam ja planirao.

#56 Ivan994

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 122 posts

Posted 28 January 2015 - 02:09

M

Edited by Ivan994, 28 January 2015 - 02:11.

#57 Pekisa

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 659 posts
  • MestoKrusevac
  • VozimAprilia SR 50 R

Posted 28 January 2015 - 20:19

Evo da izbacim slike sta imam u planu da radim mozda neko moze da mi pomogne kako da povezem namotaje od speedfight 3 na jet force.
Evo jedne slike kako je to sad vezano kod mene sa starim namotajima.

Posted Image

Evo jedne slike kako izgledaju namotaji od speedfight 3

Posted Image

#58 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 29 January 2015 - 00:24

da velike su razlike, moraš ceo komplet prebaciti sa sf3 ako misliš da probaš... trebaće ti i cdi i bobina sa sf3.. onako kako sam ti gore napisao.. i to možeš povezati spolja običnom izolovanom žicom, nemoj se ni truditi da poteraš kroz instalaciju jer je tvoja baš drugačija....

nisam ja u toku , šta ti ustvari hoćeš, zašto menjaš te namotaje... ?

#59 Ivan994

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 122 posts

Posted 29 January 2015 - 00:47

Rekao je da mu puca iz auspuha i da taj problem pravi instalacija,zato zeli to da zameni..

#60 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 29 January 2015 - 01:01

Ok Ivan994, rekao je da ima problema sa strujom ali nije naveo sta konkretno. Pucanje iz auspuha moze da prouzrokuje i losa svjecica kao sto sam i pisao iznad...da li si to Pekisa provjerio prvo?
Kupio si sada komplet instalaciju od SF3 koja u sustini ne odgovara, nije plug & play, nego ima zezancije oko nje. Mogao si recimo pokusati naci kvar - fokusirati se pronalazak dijela koji ne radi i bilo bi ti lakse i jeftinije.
Pucanje moze da bude uzrokovano od dosta stvari:
- neispravna svjecica
- voda u gorivu
- presiromasna smjesa
- kabal/kapica svjecice
- bobina
- namotaji
- losa masa (uzemljenje)
- neispravan CDI (rikno kondenzator)
- usisne lamelice

Ali eto, kasno je sada kada si vec kupio novu struju

1 user(s) are reading this topic