Pozz svima! Malo sam prckao oko skutera ovih dana pa, rek'o, da malo podignem temu: primetio sam da mi je Replika postala glasnija nego sto je bila i to je pocelo da me nervira, pogotovo ujutro kada idem na posao. Pronjuskao po 4rumu postove na tu temu i prionuo na posao. Malo mi je problem bio da nabavim kamenu vunu jer se na gradjarama prodaju pakovanja od po deset tabli dimenzija 100x60 cm (Knauf). Mozda ima i negde da se uzme manja kolicina...

Onda sam odlucio da odem u neki auspuh servis jer sam pretpostavio da bi se mogao naci neki otpadak koji bi mi bio sasvim dovoljan za prigusivac. Tako je i bilo: u prvom servisu u koji sam usao tip mi je dao toliki komad vune da sam sada miran dokle god budem vozio skuter. Cena - jedan 'ladan "lavic" i to kada mi bude usput. "A ne mora ni to" rece kad sam odlazio. Nakon toga sam otisao u Woby Haus (nije greska - tako se zove firma) i kupio celicnu vunu debljine 0,5 mm. Jedno pakovanje Womax steelwool je dovoljno da se uradi barem 5-6 reparacija prigusivaca, i kosta oko 150 dinara.
Skinuo sam prigusivac i otvorio ga: vuna i metalna mrezica su bukvalno izgoreli u poslednjoj petini (oko 5-6 cm). Prigusivac u stock varijanti (za one koji jos nisu otvarali isti) izgleda ovako:
Uploaded with
ImageShack.us
Rupice su, otprilike, 2,5-3 mm.
Inspirisan Cveletovim tutorijalnom o zameni vune u prigusivacu (i utisavanju auspuha) odlucio sam da, osim zamene vune, prosirim rupice na prigusivacu burgijom od 5mm. Izbrojao sam 25 redova a rupice nisam brojao....msm da ih je 8 ukrug - znaci oko 200 rupica! Pitajte me da li mi je otpao zglob desne ruke dok nisam zavrsio posao, pogotovo kad zablokira burgija u rupi pa trgne busilicu. Ipak, za sat vremena sve je bilo gotovo. Nakon intervencije prigusivac izgleda ovako:
Uploaded with
ImageShack.us
Preostalo je jos da se namota nova celicna vuna i nakon toga kamena i sve vrati unutra. Ostatak radova nisam vise mogao da slikam jer sam zurio da zavrsim i nisam hteo da prekidam posao radi pranja ruku. Ruke sam posle prao u "deset voda".Znaci, nema prljavijeg posla neko prckanje oko unutrasnjosti auspuha...
Epilog: nezgodno je licitirati procentima, ali moglo bi se reci da je bar za trecinu tisi nego pre. Malo se i sam zvuk promenio - pomalo podseca na zvuk koji daje auspuh sa prigusnim loncem, nije vise onako rezak i praskav, da ne kazem povremeno iritantan, kao sto je bio pre. Sve u svemu - ja zadovoljan, good job
http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/1lol.gif