Jump to content

Gilera Runner 70 Purejet

1826 replies to this topic

#1061 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 28 February 2016 - 17:40

Ajao, pa ti kada moras od kuce, najbolje i kljuceve sa sobom ponesi :D

Znaci jedini si majstor u kuci, svi ostali zele samo da tankaju gorivo i pun gas...

#1062 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 28 February 2016 - 18:22

Izgleda da je tako, vec vidjeno na ovom forumu :D

Za sada jedan problem manje, usput sam isprobao produznu cijev za miniwash koja ima oko 2m i tek sada sam shvatio koji preporod imam na raspolaganju. Nema vise mokrih nogu, ma niti jedna kap mi nije pala na tenisicu.

#1063 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 28 February 2016 - 18:45

Hehe kakve su ovo apoteke bokte!

#1064 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 28 February 2016 - 20:45

Rijesen jos jedan problem, dodatni nosac topa zamjenjen malo ljepsim i mnogo jacim.
Ovaj puknuti sam ubo iz prve od letve volana golfa 3 pa je tako i ostalo.

#1065 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 29 February 2016 - 00:19

zato kad mene nema doma,niko nema pristup u garazu :D

#1066 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 29 February 2016 - 00:24

Kod mene jos nema privatizacije :D
Kad mi stigne kazna sa uslikanim autom, ja samo u zalbi kazem kako smo svi dobri u komsiluku i moj auto je svima na raspolaganju, tako da ne znam ko je vozio toga dana auto :D

#1067 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 01 March 2016 - 10:09

Poceo sam odrzavati skuterce, osjetljiv je na sunce kao kineski kukmasti pas. Shvatio sam pored svog primjerka, da su skoro svi leshevi.

Pa sam uzeo ceradu koja ga taman prekriva sa velikim vizirom i koferom.

Ali pitam se kolika ce temperatura biti ispod cerade posto je crna. Za tu priliku ce utrcati termometar. Na moru koristim sivu ceradu i kada je skinem skuter je topliji negoli kada je na direktnom suncu, zapravo pod ceradom se cijeli jednoliko jako ugrije, a pod suncem neki dijelovi vise neki manje. Cak sam dozivio uspod sive cerade da je se savila kazaljka od goriva zbog utjecaja temp. (Fly 2011)

#1068 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 03 March 2016 - 11:54

Dobio sam lose vijesti, Bridgestone Battlax BT30 vise nije dostupan :/

Slucajno sam vidio Continental twist race, normalno guma je jako mekana, a vlasnik mi kaze da drzi cak bolje i od battlaxa.

E sad se dvoumim izmedju twist race gume i twist sport gume, a i prvi put se susrecem sa continentalom na skuteru.

#1069 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 03 March 2016 - 12:03

ContiTwist odlično rade leti i po suvom, dobro grizu asfalt, ja sam baš zalegao po krivinama i naglo kočio, ok je to... ali zato kad prođu letnje žege i temperatura bude oko 10-15°C već to nije to, nije neupotrebljiva ali treba se voziti laganije sa oprezom. Isto tako i po vlažnom, nije baš katastrofalno loša ali nije ni pouzdana, pa ako se toga pridržavamo, može sasvim solidno da služi. Ionako većinom vozimo leti, ja ne sedam na skuter kad temperatura padne ispod 10°C osim neke kratke vožnje do radnje npr, pa mi toliko nije ni bitno kako drži guma zimi.

#1070 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 03 March 2016 - 12:26

Aha, u tebe je znaci bila samo Conty Twist?

To je osnovni model sa najtvrdjom smjesom, to ne bi uzimao.

Isao bi na ovu sport, ili race verziju. Volio bih prikupiti jos iskustava o njima.

#1071 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,757 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 03 March 2016 - 13:33

Ja sam cuo za Continental (barem ovde u Srbiji) da ima losih serija, jajastih, i da gube svojstva gume vec nakon prve sezone. Pa sad, neka me neko ispravi ako grijesim...

Nisi zainteresovan za Michelin?

#1072 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 03 March 2016 - 13:54

Vidim kod vas je kompletan Conti zastupljen, a ja imam problema jer se kod nas samo na rijetkim mjestima moze dobiti po narudzbi. Pa moram malo bunariti.

Nisam nesto za Michelin, iako ga imaju na svakom cosku, dosta igra i marketing + zastupljenost, to sam uvijek izbjegavao, serija pure power ima agresivan i ostar prijelaz i probao sam je bas na runneru kakvog imam i nije me odusevilo, nisam se snasao i osjecao sam se kao da nemam potpunu kontrolu. Kad probam jos neki drugi skut djeluje mi solidno, ali nemam osjecaj izvanrednosti. Poslje toga sam sjeo na model sa bridgestoneom i odmah sam imao sve konce u rukama, stvarno dobro drzi i tako se ponasa i imam bolji feedback.

Sad naginjem Contiju prvenstveno sto mi je rekao momak kad sam vidio gumu koju je naterao blizu ruba, s dosta osobnog iskustva i zna sta drzi na tom skuteru. A s druge strane pribrojio bi ovogodisnje ljetne Conti gume na autu koje su vec na prvi dodir bile interesantne (jako mekane), a kada sam ih stavio na auto to ljepi za cestu, a najvise sam imao problema sa proklizavanjem kotaca gdje se jasno osjeti velik grip u odnosu na 3 proizvodjaca prije istih dimenzija. Zbog Fulde stare godinu dana sa iskliznuo, a i kao vozac pocetnik sam odsklizao u jarak, tako da prosjecne gume nikad vise.

#1073 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 03 March 2016 - 14:12

Kako stojite sa sava-mitas programom kod vas? Izbacili su novu mc34 (zamena za mc31) polu slik, odnosno guma sa stampom, crticama a mesavina kao slik. Imaju 3 tvrdoce hard, medium i soft, neke dimenzije i super soft. Voze se u italiji u kup serijama (malossi polini stage) a vidim da italijani voze hard mesavinu i po ulici :)

Pisem sve ovo zbog cena, ima ih od 45e za 10' do 70e za 12'. Sto je duplo jeftinije u odnosu na pmt ili dunlop koji jedini prodaju trkacke ili polutrkacke pneumatike.

#1074 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 03 March 2016 - 14:25

Save ima koliko i vode. Recimo moja 2 prijatelja su uzeli isti dan MC29 sporty. Prvu sezonu su bili odusevljeni, a nisu ni stigli potrositi gume za 1/3.

Ostale 2 sezone vec to nije to, a jedan je usao u 3 i na zalost proklizala mu prednja i ovjerio je na srecu samo plastike.

Po meni sava radi odlicne gume, samo ne traju dugo, kasnije znaji biti jako varljive, recimo njih pamtim sa najvise slajfanja prilikom startanja :D

Posljednje sta sam imao osim MC16 je MC38, uzeo novu i bio prosjecno zadovoljan prvu sezonu, druga je vec bila uzas.

Pa mi utrcale MC25 bogart, e te za divno cudo jos imaju dobra svojstva, nisu varljive i evo u 2 godine nemam sta da kazem.

Sad cekam odgovore od nekih uvoznika.

Evo situacije sa Continentalom
Obicni twist koji je dostupan skoro u svim dimenzijma

Onda twist sport koji je limitiran na svega 4 dimenzije i ne mogu uzeti tu gumu pozadi.
10“ 3.00 - 10 M/C
12“ 120/70 - 12 M/C
12" 110/70 - 12 M/C
13“ 130/60 - 13 M/C

Po izgledu je doradjena verzija osnovnog twista ali sa meksom smjesom

I vrh ponude, twist race, bome tako i izgleda, ima manje sara nego dosta drugih trkacih guma

Ali je dostupna samo u 3 dimenzije
10“ 3.50 - 10 M/C

12“ 120/70 - 12 M/C
12" 130/70 - 12 M/C

Ispada da od Contija mogu ici samo na race verziju (ostale mi nisu interesantne ili nema dimenzije) posto su moje dimenzije 120/70-12 i 130/70-12

#1075 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,757 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 03 March 2016 - 18:36

A cek, jel se Battlax vise ne proizvodi ili ga nema na zalihama?

#1076 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 03 March 2016 - 18:52

Ja sam ti pisao o trkackim gumama sava mc31 i sada sava-mitas mc34, ne obicne za cestut. Vidi koje su cene kod vas posto su super soft paprene, a hard su dosta pristupacne.

Posted Image

Posted Image

#1077 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 03 March 2016 - 19:31

Battlax se vise ne proizvodi niti ga niko nema.

Continentalke takodjer nisu u proizvodnji (sport i race), a uspio sam izbunariti samo prednju 120/70-12, zadnju nije moguce kupiti jer je nema vise.

Znaci moja lista zelja je prekrizena.
Kroz par dana me ceka test novih pirelli diablo na runneru, vidjeti cu kako se ponasa vrh ponude iz pirellija na 12"

@ Aca, nebi za Savu nikada dao pare, kad je dobijem za dzabe onda moze.

#1078 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 05 March 2016 - 23:11

Vozio Michelina, Continental i Savu...

Nekako najsigurniji sam u Michelin od te 3..

Conti teist mi se razdvojili slojevi gume nakon 2 sezone...
U Savu sam imao poverenje samo 1 sezonu dok sam sad u 3 vec nesiguran...

Michelin drzi li drzi...Vozio i Citygrip i PowerPure...

#1079 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 05 March 2016 - 23:58

Hvala Pita, trenutno cu pricekati jos neka iskustva, ono sto sam htio ne mogu dobiti ni za kakve pare, a i pricekati cu ovu gumu dok pratim iskustva.

http://en.reifenwerk...cooter-Tire.htm

#1080 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,757 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 06 March 2016 - 00:52

Ja kupujem gume ovu sezonu i definitivno sam se odlučio za Michelin City Grip.
Ovde u Srbiji kosta set oko 80eur za 120/70-12 i 130/70-12.

Na gumu, po meni, ne treba stediti i treba svakako dobro razmisliti.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users