AcaPostar, on 10 October 2015 - 00:37, said:
Ovako za njegovu srku sa 50cc koju vozi svaki dan i koristi alanser, ili da zadrzi serijski vario ili ako zeli 5kmh vecu krajnju brzinu da kupi multivar 2000 za 60-70eura..
Hocu da izvadim max iz moja sr50, a da to bude sa solidna potrosnja.
Znaci, mometanlno situacija je sledeca, pred garaziranje...
- SR50 2014
- 11.000km
- yasuni Z
- rolni 4.7 (variomat stock)
- dizna 60, igla krenuta jedan zub od najdolnija pozicija (izvaden onaj limic)
- kais malossi X special
- kvacilo, seriski feder, federcici lamela - stock
- ustvari sve ostalo je stock
Cudno al sa ovim jednostavni "tuning" postavki, skuter je seriozno brz. U drustvo 10tak skutera skoro da nemam konkurenciju. Meguubrzanje je odlicno, kombinacija yasuni Z sa 4.7 rolni i malossi X special se odlicno pokazala, start je ok (moze da se popravi sa malo tvrdi federi na lamelu), e krajna mi nesto nije za pohvala.
Trenutna potrosnja je 3.4l/100km, ja sam prezadovolan. Skoro toliko je bila potrosnja na fabricni stock postavki.
Planovi za prolet su multivar 2000, sa dr. pulley rolnice... i to ce biti to mislim

Lamelu mislim da ne treba mi, al ako imam pare mozda neka malossi fly/delta (ne znam koja je za svakudnevnu voznju, da nije za trke).
Dajteh, iskreno prvi put cujem za j costa, i ne bi eksperimentirao, zato sto je 100 eura.. trebacu da dobro proguglam za taj variomat
Hvala na soveti i vnimanije decki, bez vas i VlatX skuter ne bi bio to sto je sada.
Edited by SpenserMKD, 10 October 2015 - 14:05.