Jump to content

Pia Free ( poshtarski shporet )

• This topic is locked This topic is locked
1014 replies to this topic

#61 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 15 November 2014 - 16:31

View Postgoggyso, on 15 November 2014 - 14:37, said:

Samo napred, ali mudro izaberi. Tebi treba set za svakodnevnicu, ne za trkanje, znaci Base kit koji ce raditi uz SC08 ili eventualno Trek il ZX, ja dalje od toga nebih isao, jer ce potrosnja otici u nebo, a to ti ne treba. Treba ti pouzdana jaka mazga za svaki dan koja usput nije gladna goriva, i mora da traje......
Da tako je, zato je doktor rekao Airsal sport. On je onaj kovencionalni tip kao malosi sport ili dr evo ali je aluminijum :D Sa ovim karb 17,5 i sc08 bice mali potrosac sa velikim momentom u nizem rezimu i to ce se voziti svaki dan. Ali kada zazelim moci cu da na njega stavim npr narda koji ce sa 19mm karbom da ga gura na 11k i imacu trkalicu za neku posebnu priliku. Naravno, treba nabaviti i narda i 19karb i mozda klip sa 1karikom i bolju radilicu za 11k ali za sada za 100e ima odlican potencijal. Kit je narucen ali kazem necu ga pakovati dok ne nabavim iglicasti, brezone i sve ostale sitnice.. bice ovde slatkih muka :biker_scooter:

Sent from cigla over taraba using tamba-lamba

#62 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 15 November 2014 - 16:41

Hm, sport na 11k? Bogami, neznam bas, al ako uspes svaka cast, to bi bilo lepo. Ja Malossi sporta nisam mogao prebaciti preko 9k ni sa zx-r-om, a nebi vredelo ni sa bilo kojim drugim auspuhom, prosto, sport cilindri nisu za to projektovani.

#63 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 15 November 2014 - 17:07

Ma jasno gogy, ovo je teorija. On je toliko klasican da verovatno radi na 8 ili 9k, videcemo kad dodje pa uradimo pm analizu. Ali ima potencijal zato sto je alu i zato sto ima mesa za doradu izduva. U sprezi sa nekim jakim auspuhom teorijski bi trebalo da bude blizi 11k.. ali prvenstvena namena kod mene ce mu biti mala potrosnja i nosenje poste.

#64 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 15 November 2014 - 19:06

Mislim da T6 ne moze uopste da se poredi sa malossi sportom, drevo-om ili nekim drugim cilindrom koji je bas u base klasi i pri tome gus sa 2 karike. Jednostavno, po mom misljenju, T6 nece nikako zadovoljiti tu tvoju prvu varijantu koju si naveo (svakodnevna gradska voznja, puno obrtnog momenta na niskim obrtajima, mala potrosnja i pri tome da se upari sa nekim sport auspuhom kao sto je SC8), jednostavno T6 nema sta da trazi ispod 10k obrtaja jer je on projektovan za obrtaje +10k i tu bas daje najvecu snagu - barem po analizi. Pri tome T6 dolazi sa jednom karikom i znamo da su ti klipovi predvidjeni za cilindre koji idu u obrtaje, sve ispod 10k (ako se ne varam) vec treba da budu 2 karike...
Kada bi se poredili Malossi Sport i T6 sa istom setup-om kojeg ti planiras za svakodnevnu voznju mislim da bi ga Sport oderao u snazi jer je projektovan za te obrtaje.
T6 ce biti dobar za tu drugu varijatnu koju si naveo da se upari sa 19mm karbom, nardo i naravno ojacana radilica...tek onda ima da pokaze zube.
Mislim ovo je moje logicko razmisljanje na osnovu informacija koje znam o T6 i ostalim base cilindrima i o analizama pojedinacnih...a tebi zelim srecu jer si uplovio u ozbiljne tunning vode :biker_scooter:

#65 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 15 November 2014 - 19:35

@Lauda Potpuno si upravu isto tako i ja razmisljao ali nisi dobro procitao, ne radu se o T6 nego o AIRSAL SPORT 70 ( base ) u aluminijumskoj izvedbi gde klip dolazi sa 2 karike. Nemamo nikakvih podataka za njega, po slikama, sto kaze mario lici da nema veliku povrsinu izduva i "lici" na ove base gus kiteve kao malosi sport. E sad videcemo, mozda je blizi atheni ili s6 base, stvarno ne znam. I falaa na zeljama i cestitkama :)

Edited by AcaPostar, 15 November 2014 - 19:37.

#66 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 15 November 2014 - 19:39

Moja greska onda, mislio sam da se radi o T6 modelu, za taj ne znam.
Eto sad si i mene zainteresovao sa tim "nepoznatim" alu sportom posto sam i ja jako blizu da uzmem sport cilindar. Nista onda, cekam da ti nabavis pa ce valjda dr.Mario uraditi analizu da vidimo o cemu se radi :)

#67 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 15 November 2014 - 20:01

Evo porucen je pa za par dana bice i pm analizer. Vidi na RP, ovo je konkretno pia ac, verovatno ima i za minu.. Izgleda kao base gus sa extra torqa a alu je, veoma isplativo za te parice a kada sam video sliku klipa bas sam se upikio. Kovani, ravno celo, izdignuto. Takve klipove sam vidjao ranije samo na opasnim trkackim spravama :)

#68 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 15 November 2014 - 21:10

Neznam sad koja je priča sa klipovima, dal pakiraju mahle ili još uvijek one njihove neke, znam da je razlika jedan ima jednu, drugi drugu kariku.
Tako da nije povezano po modelu cilindra, npr. da sport ima 2 karike, a npr. T6 jednu, već oba imaju ili jednu ili dvije, zavisi o klipu.
Neka pojasni neko bolje upućeniji, ja sam sam sebe sad zbunio :)

Inače, brezone možeš dat napravit, mislim da to nebi trebalo preko 10 € izać, iako i novi tolko manje-više vani koštaju, neki BGM i slični.
Igličasti je isto do 10€, recimo polinijev, iako ima i serijski koji je nešto jeftiniji i još dosta izbora.
Al ako je stiska sa parama, može pričekat :D

#69 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 15 November 2014 - 21:13

http://www.racing-pl...26#.VGeZBD15NiZ

evo ga ovde, oni se kunu da je kao na slici, ja se nadam da jeste :)
e sad, dobro je sto je 2 karike, bice dobar za ulicu, a opet ima varijanta mahle sa 1 koju posle mogu da gurnem uz onaj drugi setup i da pevam preko 10k..

ima brezona sa sve maticama za oko 10e, bas kao sto kazes, i to onih od 111mm a ima i na oglasima originala matorih za 100din po komadu. Igilicasti prox je ovde oko 800din a ima i varijanta malosi polini za 10e, videcemo. sve to po malo treba pa nakraju ode cifra ohoho, pa cekam od "tetke iz Amerike" finansijsku inekciju, a mozda i pre nje dobijem od D Mraza :D

Bitno da ja sad imam plan, skupice se parice, duga je zima..

Edited by AcaPostar, 15 November 2014 - 21:21.

#70 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 15 November 2014 - 22:37

#71 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 15 November 2014 - 23:00

ahahaahha, jes da sam slagao za tetku al u deda mraza verujem :)
Doktore molim vas kazite i vi koliko moze da razvije.. da ne ispadne da lagim ljude za ovaj kako ga ja zovem aRIsal sport..

#72 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 15 November 2014 - 23:22

Pa ok,ovaj Airsal sport mi deluje ko neki base gus napravljen od aluminijuma :D vidi se po izduvu da je vise torq nego rev...A i oni sami ga tako predstavljaju..

#73 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 15 November 2014 - 23:25

View Postcvele, on 15 November 2014 - 23:22, said:

Pa ok,ovaj Airsal sport mi deluje ko neki base gus napravljen od aluminijuma :D vidi se po izduvu da je vise torq nego rev...A i oni sami ga tako predstavljaju..

to vam kazem doktor cvele, realno za mene idealno, a ima mesta za dorade kasnije.. ja hepi ko kuce u metrou

#74 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 15 November 2014 - 23:29

View PostAcaPostar, on 15 November 2014 - 23:25, said:

to vam kazem doktor cvele, realno za mene idealno, a ima mesta za dorade kasnije.. ja hepi ko kuce u metrou
Kad ti stigne i kad ga lepo razradis, videces sta ume, pa ako zatreba moze se uvek doraditi. Eto i ja sam tako uradio, i za sada mislim da je sasvim ok, mada je Mario nateoretisao i vise mogucnosti kroz analize, al bojim se da bi to bilo previse, ko zna...

#75 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 15 November 2014 - 23:29

Sigurno moze da se ''uradi" i bude mnogo bolji kad ti dosadi takav kakav jeste...ima potencijal...

#76 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 16 November 2014 - 01:35

Ja mislim da ce ovaj Airsal sport biti jedno pravo gradsko zlato, i ja bih ga isto uzeo na mom mestu da mi treba motor za svakodnevnz voznju!!l

Sa nestrpljenjem cekam ovaj cilindar da vidim kako je projektovan i sta nudi.....

#77 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 16 November 2014 - 01:44

View PostPita, on 16 November 2014 - 01:35, said:

Ja mislim da ce ovaj Airsal sport biti jedno pravo gradsko zlato, i ja bih ga isto uzeo na mom mestu da mi treba motor za svakodnevnz voznju!!l

Sa nestrpljenjem cekam ovaj cilindar da vidim kako je projektovan i sta nudi.....

Hvala Vlado, bas je primamljiva bombica ya te parice i ja jedva cekam!
Khm, ja sam u nekoj drugoj temi postovao, moguce da nisi video, al evo copy paste..
Srecan rodjendan i da se trkamo jos dugo dugo... sve najlepse :D

#78 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 16 November 2014 - 02:16

View PostPita, on 16 November 2014 - 01:35, said:

Takodje :rodjus: :D

Da li je taj airsal sport skoro izasao u proizvodnju (ove godine?) pa ima tako malo podataka o njemu?

Edited by Lauda, 16 November 2014 - 02:16.

#79 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 16 November 2014 - 02:45

Pravo da ti kazem ne znam. Za t6 znamo da postoji izvesno vreme i vozeni su kod nas i imamo i mape. Vidim da su izbacili i neku M seriju racing i onaj Extrim sa duzim hodom. Iskreno, trazeci dr evo ili tp trophy kit, nabasao sam na RP na sledecu situaciju. Za pia ac u mojoj kupovnoj moci i malko jace imam sledeci izbor: Malossi u verziji mhr replica koju realno ne mogu da ispratim sa ostalim delovima i koja je 190e, zatim Malossi sport koji je gus i za 135e dobijas cak i lamelice i iglicasti njihov, Naraku gus koji je 75e koji nisam razmisljao da gledam i taj "neki" airsal sport 70 alu za ispod 100e. Prvo mi se svideo klip. Vratim film, pogledam forum, nemamo test za njega. Pitam Marija sta mislis? Kaze: uzimaj sta cekas?! Eto toliko sam saznao... Kasnije smo nesto cavrljali pa preko grubih slika iz prodaje kao dosli do ovih zakljucaka na prvi pogled, ali iskreno nista konkretno nasao nisam o njemu..
Ja sve mislim javi ce se Mario da potkrepi temu al izgleda da je u guzvi, il se :D pa sad :rodjus:

#80 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 16 November 2014 - 11:22

nisam ni ja video ranije ovaj koncept, Airsal je imao sport cilindar i njega smo pakovali na kymco blokove, izduvni kanal mu je bio nalik hebo manston replici, i njega su plasirali sa airsal klipom sa jednom karikom...

kasnije su se pojavile varijante sa tim mahle klipovima sa dve karike, pa je bilo raznih verzija, i t6 se mogao kupiti sa mahle klipom, sećam se da ga je vladans vrtio na booster-u..

međutim čini se i meni da je ovo novi koncept, sada su krenuli da proizvode airsal klipove sa tim kao malo izdignutim čelom, i sa dve karike.. što se cilindra tiče, meni na slikama deluje kao athena sport, odnosno stari s6 sport pro za kog znamo da je izuzetno jak i elastičan, ali ne vredi pričati napamet kad stigne premerićemo...

i da sa ovim ide i ovaj noviji tip glave, opet ne znamo da li je izmenjana zapremina, squish band.. plamenni je pakovao zaxx-u na kymco devetki ovaj tip, ali ja sam umislio da ide ovaj izdignuti klip jer se plasira za kombinaciju sa serijskom glavom u kymco sluačju, pa videćemo šta su ovde planirali..

na kraju neko mora prvi da probije led.. :D

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users