Jump to content

WHITE BEAST-TOMOS BT

• This topic is locked This topic is locked
68 replies to this topic

#1 malialitehnicar

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 138 posts

Posted 01 November 2014 - 23:44

Evo ga i moj bt kupljen pre par meseci i od tada se konstanto radi na njemu...Bio je rasklopljen,tj.masina i dosta delova na ramu nije bilo vec sve po kutijama....
Evo nekih slika po kupovini:
Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Nezadovoljan sajbiranjem menjaca i gotovo sklapanjem cele masine odlucio sam da to sve ponovim i odradim SAM(ne znam zasto to odamh nisam tako uradio....)Ceo mopred prebacujem u servis(gde stalno blejim).Masinu sam rasturio,sve delove oprao u nafti,isprao vodom pa akselom i na kraju sve lepo poredjao na radni sto i krenuo redom.Menjac je svuda posajbiran na luft od 0.2 mm,svi zupcanici u ravni jedan sa drugi,sve perfektno..Takodje su na biracu one oprugice smetale da kajla ode skroz u drugi polozaj ,jer se opruga nasla izmedju one dve sajbe jer se opruga nasla izmedju njih te smanjila hod...Ceo birac sam lepo rastavio oruge blago uvio i onda nije bilo problema..NIsam sve slikao,mrzelo me stalno paliti aparat ,ali sam nesto uslikao.Svuda je stavljen tanak sloj crnog silikona,cisto radi reda,ali je sve ravno i savrseno.
Zaboravio sam da kazem da sam stavio nove lezajeve i semeringe,redilica bez trunke lufta.
Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

#2 malialitehnicar

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 138 posts

Posted 01 November 2014 - 23:53

Neke slike po danu:
Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Kupljeni projektori,okrugli far i kockasta maska.Pa sam malo isprobao kako to izgleda.
Narucen obrtomer od e90 i nove Trayalove gume
Evo nekih slika:
Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Kupio sam i brzinomer od e90.Posle 10 dana cekanja,puz je stigao,ali nije odgovarajuci da se rokness!
Tockove sam skinuo,zamenio lezajeve(kineske za prvo vreme).
Sto se tice puza,od moja dva sjebana napravio sam jedan invalidski takodje za prvo vreme...
Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

#3 malialitehnicar

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 138 posts

Posted 02 November 2014 - 00:06

Vracen BT na tockove i poceo zavrsavati masinu,stavio sam cilindar f39...u medjuvremenu je kupljeno mnogo delova...
Posted Image

Posted Image
Ne bih bio ja kada sve ne bih rasturio da pogledam,prepravim itd...
Rasturio pola rama,a na pocetku danas ga hteo upaliti do nekih 4 sata popodne......
Skinuo sam pradnji tocak kako bih sredio puz koji je bio razjeban,nakon toga sam opustao vilu jer je bila pretegnuta,preradjivao korman,probao da sklopim kocione celjusti(djoka,nista bez novih gumica)...radio sma jos nesto ali sam zaboravio..
Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image
Idemo dalje,sve redom sjebani navoji,par volana i tako dalje....
Popizdeo sam sto se tice puza...
Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image
Posted Image

Posted Image

Posted Image
I nakon nekoliko dana zaje**** , ja dopuzah do ovde:
Dosta slika i opisa sam preskocio jer bi mnogo trajalo postavljanje svega toga,ali skontacete vi siguran sam.Sve je radjeno pre par meseci,pa sam ja i pozaboravljao sta sam sve radio...neke opise kopiram sa drugog foruma tako da ne pisem u realnom vremenu :)
Posted Image

Edited by malialitehnicar, 02 November 2014 - 00:11.

#4 malialitehnicar

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 138 posts

Posted 02 November 2014 - 00:15

Bt je upalio davnih dana sto se kaze...Kolega(neki blejac sa strane :)) je zaboravio dovoljno jako stegnuti magnet i kajla je pukla ...ceo dan sam se mucio pokusavajuci da razbusim rupu za novu kajlu,ali nisam uspeo...razlog je taj sto je kajla mnogo tvrdja u odnosu na radilicu pa burgija bezi u radilicu....to sam sredio i precizno nastelovao paljenje....Nakon toga kvacilo je otkazalo i nije htelo da odvaja...rasturio sam celo kvacilo,zamenio lamele(nove)i sklopio kako treba....Mojoj "sreci"nema kraja naprosto se klip setio pa krenuo da udara u svecicu...zamenio sam glavu,ali je na toj glavi danas proklizao navoj.Sutra je u planu stavljanje prednje maske,sredjivanje zadnjeg stop svetla,zamena kormana i zavrsne finese stelovanja karburatora koje traje vec 2 dana..

Nakon dosta zavrtanja i odvrtanja svecice prilikom stelovanja karburatora,navoj je proklizao i bivao unisten....Ponovo se vracamo na prvu glavu,na kojoj se odvrnula caura svecice..Cauru lepim nekim Loctice lepkom(bas namenjen za to)i montiram glavu....Karburator dosta dobro ustelovao,ali mu je trebalo jos malko....Upucujem se u neku vukojebinu sa cvrstom namerom da izmerim maksimalnu brzinu i vidim da li ce izvuci petu brzinu sa prenosom 14-31 Posted Image Da skratim pricu,zalecem se,izvlacim svaku brzinu do cetvrte,u cetvrtoj se pocelu cuti cvrkutanje tj.izduvavanje kompresije...prvo mi je bilo na umu da je se glava nesto poremetila,caura ili tako to,ali se ipak ispostavilo da je dihtung progoreo i izduvao zbog prevelike kompresije....Izvukao sam 71km/h(mislim da podatak nije tacan) i tada je poceo da odumire....gurao sam ga 2 km do kuce,a sutradan kada sam skinuo glavu zatekao sam ovaj ocaravajuc prizorPosted Image
Posted Image/a>

Edited by malialitehnicar, 02 November 2014 - 00:19.

#5 malialitehnicar

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 138 posts

Posted 02 November 2014 - 00:24

Stavio sam bakarni dihtung debljine 1mm,zato sto je glava vec previise spustena...Glavu sam obradio(bila je kriva i zbog toga je dihtung sjeb** i)to sve iizgleda ovako:
Posted Image
Posted Image
To sam sve lepo sklopio,dihtung pre toga okalio da omeksa,i sve radi bez greske,cudno a? Posted Image
Nakon toga sam se vratio na izgled motora,odlucio sam staviti masku od aprilie i pozadi preraditi rep da stop svetlo moze stati u njega.Takodje sam stavio i drugi korman koji je siri i neopisivo je udobnije sa njim jer je bukvalno motor duzi za 10 cm Posted Image
Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image
I na kraju sve upakovano:
Posted Image...

#6 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 02 November 2014 - 09:49

Neke slike ti ne rade

Sto se posla tice, znam kako je kad zapatis masinu koju je 5 nekih nabedejenih majstora krpilo, to je nesto najgore pa ti nalovi gde je ko i kako budzio ..

Sinclair research 1981©

#7 jack023

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 214 posts

Posted 02 November 2014 - 20:18

Još jedan ludak koji se pati sa Tomosom. Srećno ;)!

#8 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 02 November 2014 - 20:43

Da, ima nas...

#9 malialitehnicar

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 138 posts

Posted 07 November 2014 - 18:00

Rasuo se iglicasti u gornjoj pesnici :(
Posted Image

Posted Image

#10 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPiaggio NRG MC2,Piaggio Zip

Posted 07 November 2014 - 21:49

E j...m ga bas..ispratio sam projekat od pocetka i rekoh napravi covek iz rifuza tomos zverku..sta je sa cilindrom..kolika je steta

Послато са GT-S6500D користећи Тапаток 2

Edited by Plamenni, 07 November 2014 - 21:50.

#11 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPiaggio NRG MC2,Piaggio Zip

Posted 07 November 2014 - 23:40

sad videh sa kompa sliku malopre sam pisao sa telefona..jbt koliki krater na klipu sto znaci sahranio iglicasti i cilindar :raz_112:

#12 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 08 November 2014 - 00:27

Da nisi kojim slucajem iz Koteza?

#13 malialitehnicar

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 138 posts

Posted 08 November 2014 - 20:31

Kotez RULZZZ,yeaah :D
Sahranio klip i tako to...pisacu kasnije pozz :)

#14 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 08 November 2014 - 22:46

Onda smo komsije :)

Послато са HTC One mini 2

#15 malialitehnicar

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 138 posts

Posted 09 November 2014 - 18:21

Vidjao sam Malagutija,ali mi se cini da je tvoj burazer previse nadmen,pa nisam zapocinjao razgovor :1kokice: Komsija sam sa Goranom,kuca do kuce :)
Elem,klip je stradao,cilindar je prosao bez ostecenja samo crtica koja se ne oseca pod prstom...Klip je bio nov,marke DS,dosta je loseg materijala bio....Cilindar je bio na meri 39,5mm nista petljano po kanalima,veomaaaa potrosen(postavicu video)ali je dobro isao,msm sasvim solidno i lepo je isao u obrtaje...Kupio sam nove karike,nov iglicasti(Top Racing),klip stavio polovan (sa kracenim usisnim perom 3mm) i sklopio..Na leru je klip previse klaparao i previse se to sve culo,sto me je veoma nerviralo...Toliko da nisam ni stelovao motor vec sam ga par dana vozio na jako bogatoj smesi...Nastavak kad budem na svom kompu tj.kad budem mogao da propratim slikama...poz svimaa :)

#16 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 10 November 2014 - 23:02

Ako je samo klip stradao , imao si dosta srece...svojevremeno kad sam pisao o havarijama unutar motora takva moze da upropasti ceo motor kad se iglice razlete po celoj unutrasnjosti , a jako tvrde , pa ostete sve zivo ...ovo je mala steta ako se zavrsi samo na klipu ...mada sam ja jednom tako terao na takvom klipu posle havarije sa osiguracem , samo promenio karike i isao je cak sta vise odlicno , nije mu smetao duboki oziljak , ipak , karike zaptivaju ...stvar procene sta ces uraditi ...

#17 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 11 November 2014 - 05:22

Deluje nadmeno, ali nije, samo nema pojma sta vozi, njemu je to samo sedi i gas. Ako nesto crkne moze da sedne i da gleda jer da popravi ne ume, niti ga zanima da uci B) Sad sam skopcao ko si. Ako nesto treba ne ustrucavaj se, svrati do Gorana, ili do mene, tu smo uvek cackamo nesto :)
Mario pobrisi ovaj off kasnije :)

#18 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 11 November 2014 - 10:06

to deluje je da bi neka cupika sa prozora videla, koji frajer sada ispucava na mašinki..
a u stvari sasvim ok... pije pivo i jede kobasice B)

#19 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 11 November 2014 - 22:05

Hahahaha, tako je, moracu da ga povedem jednom da vidi sta su masine :D

#20 malialitehnicar

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 138 posts

Posted 11 November 2014 - 22:58

View PostALIEN SM, on 10 November 2014 - 23:02, said:

Ako je samo klip stradao , imao si dosta srece...svojevremeno kad sam pisao o havarijama unutar motora takva moze da upropasti ceo motor kad se iglice razlete po celoj unutrasnjosti , a jako tvrde , pa ostete sve zivo ...ovo je mala steta ako se zavrsi samo na klipu ...mada sam ja jednom tako terao na takvom klipu posle havarije sa osiguracem , samo promenio karike i isao je cak sta vise odlicno , nije mu smetao duboki oziljak , ipak , karike zaptivaju ...stvar procene sta ces uraditi ...

Znam da je mogao isti klip da gura samo da se sanira materijal koji je ostao po zidu klipa tj.koji je isttisnut delom iglice,ali ja sam hteo da probam kako ce se ponasati sa tim kracenim klipom,a imao sam ga u rezervi :D

View PostBeogradski Fantom, on 11 November 2014 - 05:22, said:

Deluje nadmeno, ali nije, samo nema pojma sta vozi, njemu je to samo sedi i gas. Ako nesto crkne moze da sedne i da gleda jer da popravi ne ume, niti ga zanima da uci Sad sam skopcao ko si. Ako nesto treba ne ustrucavaj se, svrati do Gorana, ili do mene, tu smo uvek cackamo nesto
Mario pobrisi ovaj off kasnije

Podseca me na mog brata...medju morem krseva imam motor koji je sredjen i sluzsi za voznju svaki dan....On ga ponekad vozi i kad stane u fazonu je "ejj brate,stao ti je.." i obicno bude da nestane goriva...jednostavno ga ne interesuje nista..jbg :)

Pa mogao bi da mi pokazes Malagutija i da se upoznamo :)
Inace pisem postove sa zakasnjenjem tj...pisem ono sto se desilo pre mesec-dva itd..
pozdrav

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users