Jump to content

Yamaha Aerox - PsyDuck

720 replies to this topic

#461 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,753 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 30 May 2015 - 22:36

Jeste li ubacili u kalkulator tvoj prenos pa da vidite da je bas to 9% produzenje?

#462 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 30 May 2015 - 22:39

evo kalkulator :D

Attached File  uploadfromtaptalk1433015571113.png   255.03K   29 downloads

Mora karb jos malo da se sredi, hoce da zatrokira, a kada je hladan dobro ide...

#463 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,753 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 30 May 2015 - 22:41

Opa, cestitam. Dobar rezultat da ides u mid-race kategoriju :)

#464 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 30 May 2015 - 22:43

Hvala :)
Ali opet, nista bez Bojana :)

#465 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 30 May 2015 - 22:53

Mozemo javno objaviti da radimo skutere za pare :D

#466 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor
  • VozimPiaggio NRG Power DT

Posted 30 May 2015 - 23:09

Gdje je bio problem?

#467 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 30 May 2015 - 23:09

Ajd prvo javno objavite sta ste uradili sa prenosom, cisto da se i drugi edukuju i znaju gde mogu da pogrese. Aco, svak cast za postignutu krajnju.
Ide sve toplije vreme, sad samo glavnu pronadji i dobices jos malo snage i par km na krajnjoj..

#468 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 30 May 2015 - 23:16

Ne znam tacno sta smo uradili, Bojan ima neki cudan ritual kada steluje. Dok zonglira rolnicama i trci oko skutera, izgovara neke veoma cudne reci :D

Aj sad ozbiljno, Stavili smo teze rolnice. Sa tezim rolnicama vise razvrtava nego sa laksim, gde je tu logika, ja ne znam da vam kazem?! Drugo, popustili smo kvacilo u nadi da ce start da se popravi, jer varijator dize kais i on upada u remenice pre nego sto kvacilo uhvati, znaci krecem iz "druge". To nismo uspeli da sredimo, i dalje tako radi, mislim da ce morati jos platni da padne napred, samo se bojim da ce izlaznost na varijatoru da se pokvari. Treba sublerom da premerim polutke kada su skupljene, da vidim koliko jos prostora za platne ima. Dalje, karb, uvrnuta je 10 brojeva veca dizna, cisto "for science sake", trokira motor malko, na pola gasa najvise. Ici ce dole minimum 5 brojeva, ako ne cak i 8. Dizna je sada 100, igla na jednom zubu od gore, 4 zuba ima ukupno.
Nabavio sam set igli od W3 do W25, pa cu i sa time malo da se poigram kada mi vreme to dozvoli, i mislim da i pilotka treba da ide za par brojeva dole.
Eto, to je to sto se tice krajnje brzine, ostaje jos da se sredi taj start pokvareni, pa da bude tip top :)

Ne mogu da docekam da mi stignu Naraku usis i Koso sat, mislim da cu da umrem dok to ne stigne do mene :)
Savet za ove sto kupe Motoforce PHBG kopiju, ona dolazi sa W16 iglom i slobodno mozete da je bacite u djubre, jer to nije W16 koja moze da se kupi posebno. To je neko govno, isto kao sto nam prodaju i glavne dizne 98, a zapravo budu 95 ili cak manje.

#469 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor
  • VozimPiaggio NRG Power DT

Posted 30 May 2015 - 23:21

Meni je uz kopiju dosla W16, identicna mjerama normalne W16..

Jeste mjerili tu iglu?

#470 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 30 May 2015 - 23:23

ja sam je merio sa jednom W16 sto sam imao. Konus pocinje tu gde je i na normalnoj w16, a igla je ostra kao igla za sivenje...

#471 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 30 May 2015 - 23:32

Eh tu nema leka, mora se kupiti ceo set dizni pa prema njemu stelovati, od kupovine jedne dizne ( a skoro uvek bude razlicit proizvodjac) nema leka..

Razvrtava vise zato sto ste gurnuli tvrdju centralnu, a to sto krece iz 2 je zbog tezih rolnica. Sa laksim mora kasnije da prebacuje u 2 ali samo u kombinaciji sa tvrdjom centralnom. Tek tada mozes natezati kvacilo i juriti start. Boki abraka-tuner-dabra :D

Sve te kopije igli budu slicne, bitno ti je da izmeris sublerom debljinu vrha i duzinu konusa. Nemoj je bacati, mozes je posmirglati ako je deblja.. i org dell W igle imaju 4 zareza.

#472 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 30 May 2015 - 23:34

cek, kontas da vozim preteske rolnice? sa laksim mi prevrtava i ne mogu da predjem 96 po gps. sa laksim rolnicama je skakao skuter, ali nije imao krajnju, bezveze je vristao u obrtajima...
Mozda da probam vise platni napred ili jos tvrdju centralnu? sada je s6 medium.

#473 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,753 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 30 May 2015 - 23:38

Bolje probaj tvrdju centralnu ako imas pri ruci. Sa tvrdjom centralnom ces dobiti na startu, a opet ces kompenzovati rolnicama ubrzanje i krajnju. Mozda ce traziti jos malo teze rolnice kada stavis tvrdju centralnu.
Treba probati svakako.

#474 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 30 May 2015 - 23:41

A i Patak je svedok da ovo s6 kvacilo od kad sam stavio nove crvene oprugice radi super, u startu umalo dize tocak al eagle je jako dugacak inace da je moj blok na aeroxu izvrtao bi se preko ledja, tacno se oseti da je silovit start jer kad sam na sljunku, neasfaltiranom putu ili beloj liniji (ili zebri) slajfuje tocak. Start mi je bolji neg njegov, moguce da su one narandzaste oprugice popustile al kako sam stavio crvene evo presao sam 100km i sve super, ne popusta.

#475 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 30 May 2015 - 23:44

Treba ubosti kombinaciju rolnice-centralna. Ja sam te razumeo da razvrtava vise kako si stavio teze rolnice. Centralna opruga ako je pretvrda nece dozvoliti sirenje remenica, jer motor nema snagu za tu tvrdocu i ranije ce se zavrsiti prenos i naravno razvrtavace jos malo preko toga.

Teze rolnice-ranije krece variomat da prebacuje pa ti se onda dogodi da prebaci i pre nego sto uhvati kvacilo...

E sad, treba ubosti kombinaciju rolnice-centralna. Jbg, nekad je na srecu, samo spakujes i rezultat dodje, a u vecini slucajeva treba ceo set tvrdoca centralnih i gramaze rolnica u razmacima 0,1 - 0,2!

Moras sve da imas, kao kad stelujes karb..

Edited by AcaPostar, 30 May 2015 - 23:47.

#476 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 31 May 2015 - 10:40

View Postbojan681, on 30 May 2015 - 23:41, said:

A i Patak je svedok da ovo s6 kvacilo od kad sam stavio nove crvene oprugice radi super, u startu umalo dize tocak al eagle je jako dugacak inace da je moj blok na aeroxu izvrtao bi se preko ledja, tacno se oseti da je silovit start jer kad sam na sljunku, neasfaltiranom putu ili beloj liniji (ili zebri) slajfuje tocak. Start mi je bolji neg njegov, moguce da su one narandzaste oprugice popustile al kako sam stavio crvene evo presao sam 100km i sve super, ne popusta.

Radi to kvacilo dobro. Da se mene pita, ja ni ne zelim da se podize prednji kraj, izgubim dosta vremena dok ga vratim nazad + sto se uvek iscimam pa odem u stranu. On dobro povuce iako remen bude 1cm izbacen na varijatoru pri hvatanju kvacila.

@AcaPostar

Lakse rolnice ne vredi da stavljam, prevrtavace. Jedino sto mogu da probam je sa jos podloski na varijatoru, ili tvrdju centralnu...Mada mislim da tvrdja centralna nema smisla na ovom setupu. Trenutno je S6 medium.

#477 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 02 June 2015 - 21:13

Da li su Dellorto igle razbacane po brojevima, tj, redosled brojeva nema veze sa vrstom igle ili sam ja lud?! Vozim na W9 trenutno i dizni 90 sa pecurkom i imam trokiranje na pola gasa...

#478 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 02 June 2015 - 21:20

brojevi ne idu redom, nekada zna da trokira na pola gasa i od velike dizne, nekada ti trokiranje bude ustvari pucanje od manjka goriva. kakva je svećka na pola gasa?
Attached File  cvele_159.jpg   44.55K   12 downloads

#479 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 02 June 2015 - 21:23

nisam gledao na pola gasa...probacu da podignem iglu. Kada sam spustio diznu sa 95 na 90 dobio je snage, opet podize tocak na startu, ali ne kao pre...izgleda ga je malo zaklao ovaj polini sekundar

#480 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 02 June 2015 - 21:28

A ja ti lepo rekao i ovo ti je previse, ti hteo 15%.. :D Ima tu finog stela i dosta posla..

9 user(s) are reading this topic

0 members, 9 guests, 0 anonymous users