Jump to content

Yamaha Aerox - PsyDuck

720 replies to this topic

#501 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 03 June 2015 - 23:30

Tako sam i mislio...stavicu ventilator i izbusiti plastike kod nogu. Samo da nadjem neki prikladan ventilator.

#502 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 03 June 2015 - 23:35

Taj vent moze da koristi na primer dok stojis na semaforu, ili kada je brzina strujanja vazduha mala, ispod 50kmh. Kada vozis pun gas, nemas potrebe za njim, cak moze da i usporava vazduh.. valjalo bi izvesti prekidac za ukljucivanje, nema potrebe da non stop vrti.

#503 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 03 June 2015 - 23:43

Ja ti predlazem da pogledas onaj hladnjak od gox-a sa ventilatorom dal bi se mogao upasati kod tebe. Pumpu taman montiras na kontakt bravu a na taj dole prekidac ventilator. Ti neces imati problema jer imas punjenje akumulatora..

#504 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 03 June 2015 - 23:46

ne znam, mozda je najbolje resenje jos jedan hladnjak iz tocka...ili od dragstera mali hladnjak sa strane u kadicu, pa da se napravi usmerivac...

#505 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 04 June 2015 - 00:28

Mislim da previse paznje obracas na temperaturu, on je tebi sad na oko 70 stepeni zagrejan sto je super radna i to po gradu.. Veci je problem kod mene gde dolazi do 85 stepeni mada na otvorenom se meni temperatura krece oko 75 neg u gradu stalno kreni/stani i jos usijan asfalt pa nema odakle da se hladi...

Ako bi ipak hteo da smanjis temperaturu onda ti preporucujem da nabavis par onih malih hladnjaka koji se montiraju na crevo, to bi trebalo da ti bude dovoljno..

#506 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 04 June 2015 - 09:11

Ne opterecujem se ja bez razloga. 70 stepeni normalne voznje. Sinoc u 22h kada je bilo vec i prohladno, isla je do 65 bez problema. Sumnjam da ta mala sranja na crevima pomazu nesto jer nisu na udaru vetra uopste. Mozda taj aluminijum bolje otpusta toplotu, ali to nece uticati bitno na temperaturu masine. Ako mi spusti 2, 3 stepena, mislis da to vredi 20 evra?

#507 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 06 June 2015 - 10:36

Montirana je Kosana :D

Muke Isusove. Golgota...

ovako je skuter ostavljen sinoc, radili smo od 4 pa do 12. Meni i Sinisi se na kraju prikljucio i Bojan sa unimerom...bez toga nista, hvala mu na tome!

Attached File  uploadfromtaptalk1433576193160.jpg   3.22MB   19 downloads

Attached File  uploadfromtaptalk1433576274320.jpg   3.32MB   22 downloads

Morali smo da isecemk dzek od kontakt brave, zajebavao je...Mucili smo se 3 sata da provalimo zasto posle dzeka nekada ima 12v a nekada 2v...ni pumpa ni koso nisu hteli da cuju za kontakt, ponekad se desi da prorade...
Na kraju je ispalo da ili + ili - koji dolaze na bravu, negde gube kontakt. Sprovedene si nove zice na akumulator sa kontakt brave, stare su ostale, neka ih...Sve je namesteno sem Naraku usisa koji cu odraditi danas.
Moram jos da izluftiram sistem i da izluftiram i da vidim da li se pumpa vrti u dobrom smeru...

Attached Files

#508 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 06 June 2015 - 11:00

Izgleda bruka!

Ne znam kako si montirao pumpu, treba da izvlaci tecnost iz cilindra i gura ka hladnjaku, crevom koje ide na najvislju tacku ulaska u hladnjak. Nize crevo sa hladnjaka treba da dovodi vodu na najvislju tacku agregata (ulaz na glavi). Tako ces imati najbolje hladjenje i najnizu radnu temp i izbecices vazdusni cep na najvisljoj tacki glave.
Jel imas termostat?

#509 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 06 June 2015 - 11:40

Nemam termostat...Creva sam spojio dobro, nego + i - na pumpi...bojim se da se ne vrti suprotno...ne znam kakve lopatice ima i da li moze da gura vodu u nazad, ali moze da radi kada se obrnu zice...jedva sam podesio sat, ima milion opcija...za obrtomer mi nista nije jasno...4C-0.5P sta god to znacilo...videcu da li radi obrtaljka kako treba...inace, gorivo ide na zelenu zicu sa plovka i mora da se podesi na 510 oma...

#510 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor
  • VozimPiaggio NRG Power DT

Posted 06 June 2015 - 11:41

Jesam ja onda spojio pogresno, ako pumpa vuce vodu iz hladnjaka i gura u cilindar? Moze li to praviti probleme?

Posted Image

#511 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 06 June 2015 - 12:03

Meni je spojeno kao fabricka pumpa...Vuce iz hladnjala i gura u cilindar. Crevo sa leve strane skutera vodi vodu na hladnjak...

#512 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 06 June 2015 - 12:32

Sinisa treba kao sa slike, duze ce el pumpa trajati ako radi sa hladnijom vodom iz hladnjaka nego da radi sa vrelom na izlazu iz cilindra..

Da nisam dosao sa unimerom instalacija nikad nebi bila uradjena, mislim da + zica fabricka koja dolazi sa akumulatora negde prekinuta ali ima par licni koje ostvaruju kontakt i ima 12V ali nema snage nista da pokrene..

Edited by bojan681, 06 June 2015 - 12:34.

#513 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 06 June 2015 - 12:34

Jedino ne mogu da spojim brzinomer...magnet koji ide na disk, zakaci za vile svaki put...bukvalno treba 2mm da se poturpija to mesto i radice...turpijao sam 45 minuta ni nista nisam uspeo da skinem...radice brusilica :D

#514 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 06 June 2015 - 17:27

Isproban je usis, em je odlicnog kvaliteta, em je na gasu ostriji. Nisam nista stelovao, ali po mojoj logici trebalo bi da trazi vecu diznu i/ili da se igla podigne? Kada dajem gas iz mesta prima super, a kada vozim recimo 40kmh i dam pun gas naglo, krene da muce jedno sekund i onda primi gas normalno.

#515 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 06 June 2015 - 20:41

Da stvarno deluje kvalitetno!
Ako je pogodjena duzina usisnog grla obicno bude spremniji na gasu, ocigledno da jeste...
Proveri smesu svakako da vidis na cemu si s novim usisom, tu knedlicu mozda mozes resiti s iglom ako je podignes za 1

#516 arox

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 30 posts
  • MestoBilogora
  • Vozimsamo minerali

Posted 07 June 2015 - 12:15

Vodena pumpa brži protok ima kada gura hladnu vodu kroz cilindar nego kada vuče vruću vodu iz cilindra prema. A i vruća voda uvijek sama ide gore a hladna ostaje dolje. Pa kada bi se složilo da hladna ide na glavu a da vuče toplu dolje iz cilindra nebi imalo hlađenje kako spada

#517 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 07 June 2015 - 14:38

Hm, ja sam obrnuo polove na pumpi pa su se lopatice vrtele u pogresnu stranu i zato mi je hladjenje bilo lose. A kada bih hteo da obrnem smer protoka vode, morao bih da zamenim mesta crevima na pumpi...Necu to raditi, ovako je manje vise okej.

Sto se tice usisa, samo reci hvale. Ona "knedla" je resena tako sto smo lepo zapusili vakuum i prikljucak za ulje. Ja to nisam dobro zatvorio i vukao je fals. Stavili smo creva na njih, srafove namazali diht masom i uvrnuli.
Sada mi trazi jos teze rolnice, i pokusacu za probu da iskombinujem 6gr i 5.1gr koje trenutno vozim. Mada. lose se pokazalo to mesanje rolnica na multivaru, sa kombinacijom 4.6 i 5.25 je vrteo manje nego sa 5.1.

#518 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,753 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 07 June 2015 - 23:15

Koso je brutalan! Svaka cast. Daj neki video da ga vidimo i u akciji :)

Koji Naraku usis si uzeo tacno?

#519 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 08 June 2015 - 00:24

Evo ovaj:

http://www.racing-pl...80#.VXS5G0aZaUk

Usis je stvarno bruka, kvalitetan odlivak, dolazi sa uloscima 26mm i 30mm. Lamelice karbonske iz jednog dela, nisu kao fabricke da imaju prorez na sredini, i deblje su duplo, ako ne cak i troduplo.

Bice video uskoro, malo sam se mucio da nadjem mesto za magnet na disku, pa sam razbusio malko sraf za disk :D i tu ubacio magnet da viri 2 milimetra, i priblizio senzor na jedno 2 ili 3 milimetra od magneta. Ima malu latenciju, ali nista strasno, bio je samo problem da se tacno premeri obim tocka jer nisam hteo da laze. Istestirano sa GPS i pokazuje cak 1kmh manje od GPS...ja zadovoljan.
Nisam video manji a jaci magnet u zivotu, bukvalno ne mozes prstima da ga skines kada se zalepi za nesto

#520 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,753 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 08 June 2015 - 00:49

Izgleda ozbiljno usis. Trebalo bi da se osjeti razlika ako vec imas 21mm karburator.
Nego mozda nisam upucen ali zbog cega imaju 2 prikljucka za vakum na prirubnici?

Super je kada imas bazdaren uredjaj po GPS-u pa se ne moras stalno cimati u voznji i citati sa telefona...
Sad vidim da je Stage6 bas prekopirao sve i nudi to isto samo u bijeloj i narandzastoj boji. Kolika je cifra za sat ako se smije znati? :)

19 user(s) are reading this topic

0 members, 19 guests, 0 anonymous users