E , drago mi je da radi , a pokazuje bas one parametre koje i treba ...to vredi svaku paru ...
Da i ja napisem sta sam uradio u procesu ozivljavanja mrtvaca ...
Juce kad je izvadjen pokazivao je 3.5 V ...mrtav na mrtvo i tako stoji vec neko vreme ...sto duze tako stoji , manja je verovatnoca da ce se oporaviti ...elektrolita ima do propisane granice , stavljam ga da se puni na onom rezimu za male akumulatore , to znaci ogranicenu struju punjenja preko sijalice vezane u red ...pokazuje na ampermetru struju punjenja od 50 mA ...to je jako mala struja koja ga je tek pobudila ...na kraju dana , posle 5-6 sati takvog punjenja strujaje porasla na oko 70 mA...jutros posle nepuna 24 sata takvog rezima punjenja struja punjenja na digitalnom instrumentu je 100 mA to je jednu desetinu od jednog ampera i napon od 12.3 V ...za sada nije lose , obecava ...ostavicu ga najmanje jos jedan dan ovako , zbog male struje punjenja nema opasnosti od prepunjenja i na tom rezimu moze da ostane uz povremeno iskljucenje sve dok ne resim da ga vratim u squt ...to bi mu bio rezim odrzavanja ...s tim sto ne bi smeo da padne i u fazi mirovanja od koji dan ispod 12 V ...ako padne ispod 11.5 V znak je da ne drzi struju i da je gotov , onda mu nista ne moze pomoci ...
image upload no compression
imagen
Struja punjenja 0.10 A ili 100 mA , sijalica radi posao sto je strruja slabija , punjenje je finije ...videcemo sta ce biti ...
Ovo je trafo koji sam nasao , onako otprilike prema jezgru i debljini sekundara moze dati oko 4-5 A ... vec kad ga imam i sve ne kosta nista ,resio sam da sagradim jedan punjac...moze biti cak i bolji od onog Eihelovog , imace malo veci napon punjenja - 14.4 V ...samo da nadjem nesto za kutiju , grec, preklopni prekidac 1-0-2 imam , tinjalicu i parce kabla ...kod Kineza par stipaljki i to je to...kostace celih 50.00 dinara ...
image posting
da, i ovaj je prosle godine kostao 100.00 din , znaci sve zajedno 150.00 ...e , jbg ...