Jump to content

Apn 6 Race

168 replies to this topic

#141 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 21 June 2015 - 11:36

Očekivano. Obzirom da se smo zovu aluminijumski, a zapravo u sebi imaju veći procenat legura (magnezijum, kadmiijum), a čelo je ojačano titanijumom i košuljice moldbenom, otprilike je to cena kvalitetnih klipova. Ne može trkački klip biti 20eura. Mislim da je ovo kvalitetnije rešenje.

#142 Petko131

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 383 posts
  • MestoНови Сад
  • VozimTomos D6, Tomos a55

Posted 21 June 2015 - 18:55

Опа, свака част!
Видим да је клип пресвучен тефлоном, да смањује трење, што је одлично, наравно. А реци нам, је л' клип прављен из откивка, или је ливен? (Ковани или ливени)
И ако се зна од ког је мотора клип, јер сумњам да неко прави то за томоса:)

#143 yoco_mci

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 216 posts

Posted 22 June 2015 - 18:21

Kovani , iz kartinga - nema ga u slobodnoj prodaji mos ga kupit samo kod nekog zastupnika za rotax koji se bavi kartingima

Posted Image

#144 Petko131

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 383 posts
  • MestoНови Сад

Posted 24 June 2015 - 23:24

Ма да... Тешко је наћи такве делове, па ја сам моје Прокс клипове из Холандије поручио, од Емота :)

#145 yoco_mci

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 216 posts

Posted 28 June 2015 - 19:50

Slika govori hiljadu reci : detalji kroz 2 - 3 dana . Bilo dvadesetak motora :) malo sportske srece , malo doradjen motor i uspijesno zavrsavamo :)
Posted Image

#146 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 28 June 2015 - 19:56

Cestitke !!!!!!!

#147 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 28 June 2015 - 20:17

Cestitam! :)

#148 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 28 June 2015 - 21:43

Oooo, scaka cast! S'obzirom na pristup i profesionalnost, ovo je bilo ocekivano :)
Cestitke!

#149 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 28 June 2015 - 23:55

Cestitke!!

#150 Petko131

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 383 posts
  • MestoНови Сад

Posted 29 June 2015 - 00:19

Браво, свака част!! Све честитке!! :) :) :)

#151 yoco_mci

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 216 posts

Posted 01 July 2015 - 22:43

Da se malo osvrnemo , prvenstveno na motor - kako je stao na prijasnjoj trci a trebalo ga je pripremit za sljedecu trku koja nam je bila za vratom , dogovorili smo da idemo na kvalitetan klip bez obzira na ulug, pa eto uzeo sam vertexa od coveka koji ima iskustva s njime sto u kartingu sto u tomosu , inace predvidjena tolerancija za ovaj klip kod novog brusenja je 8 stoti , ja sam se odlucio odma u startu da busim na 10 stotoi i napravim utore za ulje da ga dodatno hlade , prije trke motor je imao odradjena dva i po sata lagane voznje - namjerno mu nisam stavio paljenje iz prethodnih posteva koje zakrece kut paljenja kako ga nebi dodatno grijao , vec sam nastavio teski rotor motoplata i paljenje s fiksinim uglom paljenja , isto tako podebljao sam i dizu od zadnje trke za 5 brojeva, sta da kazem , svecica je konstanto mokra i motor prima samo u vrhu gasa - naravno moram napomenut odmah da je drasticna razlika tog klipa i metora ( klip ima jednu kariku koja bolje dihta od metorovih dve ) finije radi jednsotavno sve je odlicno :) na prvom treningu se dvoumimo svi zajedno u boxu sta napravit dali da tisce motor do ibera ili ga cuva , oni su bili protiv ja sam bio neka dere do kraja posto sam imo jedan rezrvni klip u pripravnosti i honer u slucaju havarije, na kraju vozi svoj prvi trening na krizevackoj trci do ibera, konkurencija je bila opasna pojavili su se slovenici s vodenim motorima , trobiima koji ispad kape voze airsal kitove i naravno nasa dobro pripremljena ph ekipa - prvi trening vozi super s malo duzim prenosm 12 - 34 , dolazi u box i kaze da treba skratiti prenos za 1z napred te da motor ide fantasticno i ne cvika . Da bi razuverio sebe i sve oko sebe odlucujem izmedju prvog i drugogo treninga skinut kapu i ostajem isto tako iznenadjen da nema ni jednog risa i da se jos opasno poznaju rajsevi honera - znaci daleko je jos od razradjenog , za drugi trening mecem manju sajbu i spustam iglu jedan zub tek tolko da mu malo bolje prodise - u drugom treningu naš motor skida 4 sec naspram prvoga, ali bez obzira na to starta s 9 pozicije . Neposredno pre trke poceo je strasan pljusak te je klasa 50 imala kisnu trku , tu je bila i sreca za nas jer su dva favorizirana motora pala te je naš motor petoricu obrijo i uzeo 3 mesto u medjunardnom kupu te 2 u prvenstvu Hrvatske . Eto slike s kvalifikacija i koja slike konkurencije , vise slika kad nesto prikupim : sta se tice motora ide se dalje - jer tek sad idemo do kraj razradit stavit jace paljenje ustelat jer ce bit jos mozda jedan trka ove godine pa ce daljnje izvjestavanje uslijedit :
Attached File  IMG_1375.JPG   2.74MB   33 downloads Attached File  IMG_1377.JPG   2.6MB   28 downloads Attached File  IMG_1391.JPG   1.86MB   26 downloads Attached File  IMG_1384.JPG   1.66MB   25 downloads Attached File  IMG_1379.JPG   2.03MB   27 downloads Attached File  IMG_1380.JPG   2.4MB   28 downloads

#152 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 01 July 2015 - 23:07

Svaka cast!
Definitivno delovi osrednjeg kvaliteta nemaju sta traziti na trci i nece doneti podijum...
Iz tvog texta izvlacim zakljucak da je motor mogao biti jos ostriji i prgaviji da ste smesu jos malo utanjili? Kao da ste ga masnog vozili ili se varam?

#153 yoco_mci

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 216 posts

Posted 01 July 2015 - 23:23

da bit ce puno ostriji kad promenim paljenje i postelam karburator , namjerno smo ga mastili i gusili ( zaljevali odnosno hladili ) budem snimio video koji dan kak radi sad s tim postavkama posle trke ;)

Edited by yoco_mci, 01 July 2015 - 23:23.

#154 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 02 July 2015 - 00:19

definitivno je problem poznavanje materijala, možemo mi uraditi teorijski veliku snagu kada su potrebne komponente koje imaju taj koeficijent izdržljivosti...

dobra odluka je što ste prešli na vertex, i naravno sreća jer je hlađenje bilo odlično....

nije mi jasno kako su mogli voziti slovenci sa vodenim cilindrima kada si rekao da postoji pravilo da cilindar mora biti T15 tipa ?

#155 yoco_mci

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 216 posts

Posted 02 July 2015 - 15:31

Vozilo se medjunarodno prvenstvo, zato je dobio pehar za 3 mesto izmedju nacija i 2 u prvenstvu Hrvatske ! :)

#156 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 02 July 2015 - 16:16

Jasno za medjunarodno postoji drugi pravilnik

#157 tuningfanatic

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 583 posts
  • MestoSenta/Novi Sad

Posted 03 July 2015 - 14:17

Čestitam za 3. mesto.
Varijabilno paljenje upravo suprotno, smanjuje temperaturu cilindra i omogućava motoru da se više zavrti pošto se smeša na višim obrtajima kasnije zapali te deo gasova dogoreva u auspuhu te podiže temperaturu izduvnih gasova tj. rezonanciju.

#158 yoco_mci

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 216 posts

Posted 03 July 2015 - 20:39

ne , nego podize temp i teze je ustimat postavke frga s njime pogotovo kad imas paljenje ko ja koje je namjenjeno croos motoru s drugim hodom i aluminijskim nikasil cilindrom, ovo za vkasnije obrtaje stoji , ali sta je s polovinom gasa i trecinom gasa ???? ovo moje uzasno skrece kut pa cu ti snimit kod stelanja stroboskopom da se sam uveris

Edited by yoco_mci, 03 July 2015 - 20:40.

#159 tuningfanatic

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 583 posts
  • MestoSenta/Novi Sad

Posted 03 July 2015 - 21:52

View Postyoco_mci, on 03 July 2015 - 20:39, said:

ne , nego podize temp i teze je ustimat postavke frga s njime pogotovo kad imas paljenje ko ja koje je namjenjeno croos motoru s drugim hodom i aluminijskim nikasil cilindrom, ovo za vkasnije obrtaje stoji , ali sta je s polovinom gasa i trecinom gasa ???? ovo moje uzasno skrece kut pa cu ti snimit kod stelanja stroboskopom da se sam uveris
Aha razumem. A šta se dešava kada mu zaokreneš ploču u levo da mu "spustiš krivulju"? Jel onda na visokima ne radi dobro?

Edited by tuningfanatic, 03 July 2015 - 21:53.

#160 yoco_mci

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 216 posts

Posted 03 July 2015 - 22:33

tako je onda mi na visokima prelazi gmt i pali smjesu vec kad klip putuje dole

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users