Jump to content

Apn 6 Race

• This topic is locked This topic is locked
168 replies to this topic

#121 yoco_mci

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 216 posts

Posted 07 April 2015 - 21:52

Mali up date :-) pristigla felga 17 cola da se zamjeni ovom sfrkanom od 18 jer na tehnickom u ph - a nemozes proc s dvje razlicite dimenzije felgi, sad su obje 17 cola . Takodje posto je bilo lose vrijeme a jedan dan sam imo malo lufta i nesto viska pjeska za pjeskarenje ispjeskario sam kapu jer je bila sva nikakva , pod kraj ovog tjedna prognoziraju povecanje temp do 20 stupnjeva pa cu ga ustelavat na ovoj temperaturi a zadnja dorada ce bit na trci bude li potreabno . Gume su stare trenutno i zadnja i prednja no to ce se promjenit prije trke

Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image

#122 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 07 April 2015 - 22:14

svaka čast.. daj molim te samo lagani info kako ti se čini, kako ide, gde je centralna rezonanca.. pisao si meni na pm.. voleo bih da piše i javno u temi...

hvala

#123 yoco_mci

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 216 posts

Posted 07 April 2015 - 22:28

eto mogu da kazem ugrubo kako je trenutno i nastelan da pocinje vuc iza 7 i pol hiljada prakticki linearno do 9 i onda dobija jos neku dodatnu snagu od 9 pa do 11 hiljada , posle 11 snaga jos lagano raste i zavrsava na nekih 11, 800 - gdje motor staje i lagano se penju obrtaji preko 12 , to je s duzim prenosom 12 - 34 na 18 cola felgi koja je do sad bila gore , sad dolazi 17 cola gdje bi ubrzanje trebalo jos nesto pojacati a i mozda koji obrtaj vise skocit , naravno tu je i duzi auspuh jer onaj kraci nisam uspio uradit ( jednostavno ne stignem ) sto ne znaci da necu ( mozda i budem dok se ulovi vremena ) ovaj auspuh bas daje snage , sta ja i zelim ne zanima me krajnja brzina uopce - interesra me cim brze ubrzanje jer ionkao iz iskustva znam da na nasim rkatkims tazma nitko nikad ni ne koristi 12 z sajbe prednje samo 10 - 11 , nema se to gdje zavrtjet

#124 yoco_mci

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 216 posts

Posted 10 April 2015 - 23:13

Ko sta sam reko uslijedilo je zavrsno stelanje - motor je podesen na vanjskim trenutnim temperaturama 20 stupnjeva te je podesen s nesto bogatijom smjesom sto govori da ako bude potrebno na trkama ce bit jos nekih podesavanja . Bit ce ih sigurno jer temp ce ic dosta gore i trebat ce jos to sfiinisirat ! Dajem vam jedan video na mjestu jer u voznji neam gdje da pricvrstim mob ali bit ce jos videa s trka i tko zna jos kakvih prepravki u hodu ! Trke krecu pocetkom 6 mj pa do onda vjerojatno nebude nekih novina osim ako se ivan javi kakvim komentarom ! Po svjecici se vidi da je bogat na smjesi al to je vecinom na nizim obrtajima jer sam ostavio jacu pilotku da ga bolje hladi nego da pika ! Ipak je to zracno hladjeni mali cilindar dok na polovici i u vrhu mi je skoro pa cist :) eto video koji nije nesto jer je brat preblizu snimo pa nije to bas to sta je u stvarnosti, slike svjecice, i koja slika kompletnog prije odlaska od mene !! Pitanje komentari dobrodosli :)
Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image Posted ImagePosted Image

#125 yoco_mci

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 216 posts

Posted 10 April 2015 - 23:20

#126 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 10 April 2015 - 23:29

odlično radi.. baš se oseti koliko oštar a širok...

inače zveči za medalju, predpostavljam da nema šanse da bude tiši...

dobar si posao uradio, svaka čast...

kako sad meriš temp.. gde se nalazi sonda i koliku temp ti meri ?

#127 GeletaLucas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 291 posts

Posted 11 April 2015 - 00:40

Taman htio pitat mario me preduhitrio ahahha kako si na ac spojio sondu da mjeri temp? I dali tocno mjeri?

#128 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 11 April 2015 - 15:36

Bas lepo prima, daj neki snimak iz voznje da ga cujemo pod opterecenjem.

#129 yoco_mci

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 216 posts

Posted 12 April 2015 - 11:17

Ostalo je sve isto ko na pocetku price, spojena je na cilindar jer na cilindru je 10-tak stupnjeva manje nego na glavi a ovaj tachometar je namjenjen za vodeno i ide do 110 stupnjeva - mjeri tocno jer kad ga usporedim s laserskim s kojim provjeravam tocnost razlike su stupanj dva , u voznji mi pokaziva pod full opterecenjem od 15 min gdje tako negdje u prosjeku traje klasicna trka tomosa u ph nekih 95 do 103 stupnja sto na kapi nosi nekih 115 do 120 sto je odlicno ! Nesa piso sam da nemam gdje postavit mob ali prije trke i sa same trki cu ti postavit snimke , ja sam zadovoljan i htio bih v svima zahvalit na pomoci i dobronamjernim savijetima a narocito Mariu s kojim sam se svako malo cuo pm-om te skaypom kako su sledile faze sastavljanja :-)

#130 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 28 April 2015 - 21:45

zagrevanje po ps-u...a ni nemoš drugačije kad ne prima gasa.. :)
Oseti se da je oštar i britak, pogođena je smeša...zamišljam kako lepo smrdi dvotaktol po dvorištu :)

Bilo bi lepo da ga vidimo i u vožnji...

#131 yoco_mci

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 216 posts

Posted 28 April 2015 - 22:06

silkolene pro 2 se vozi bit ce snimke s trke :)

#132 yoco_mci

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 216 posts

Posted 07 June 2015 - 22:10

pala je i prva trka pala su prva cvikanja , uglavnom nisam uspio nista slikat od 6 ujutro do 2 popodne do pocetka trke sam sarafio , cilj je bio zavrsit trku , sta samo i uspjeli ne s masinom koja je bila gore vec drugom zamijenskom - samo da napomenem da je prva masina ova sta smo predstavljalji na forumu bila bolja od svih motora tamo , posto smo na kraju uzeli motor od decka koji je bio prvi i isli isprobat i usporedit s nasom zamijenskom masiniom i tocno su na istom nivou a ova prva je nasa jos jaca - razocaran sam u firmu METEOR i stvarno nikada vise da mi da netko badava da taj klip neide u ni jedan motor sta ja slazem , ovakvko je bilo stanje na prvom treningu upoznavanja staze odvozio dva kruga i blokno mu motor s time da je bio klip na 9 stoti i potrosenih sigurnih 30 litara goriva te jacom dizom , nakon toga nabacujemo zamijensku masinu gore i probavamo uspsotavit do sljedeceg treninga , naravno motor ne salta - mjenjac ne reagira i namijestili smo mu da se vozi smao u 3 brzini da odvozi tri kruga samo da ima vrijeme i moze nastupit na trki - nakon toga starti ko zadnji odnsno 6 bilo ih je jako malo na trci i to svih 6 koji se stalno kolju za prva tri mejsta i izmjenjuju,odlucujem posle drugogo treninga rastepst masinu i poslozit mjenjac bilo je 3 sata vremna , rastepemo masinu kad ono fali ejdan dio mjenjaca na selektoru jedna podloska , pada mi mrak na oci po 128 puta taj dan , uzimamo opet prvu masinu i nju rastepam da prebacimo mejnjac u ovu - tamano smo stigli doslovno 5 do 12 upalit to posletalt karb i gas, posto prakticki nije odvozio ni jedan trening nezna koji mu prenos odgovara i dogovorimo se da mus tavimo prednju sajbu 10 z jer nam se cinlo ko da je staza dsota kratka i da nece uspijet ispucat petu s 11 z ,
pocinje trka odma vozi tik uz njih svi ejdan iza drugogo , u drugom krugu pada decko ispred njega i naš mora usporit i zaobic ga da i on ne padne te se prvi trio odvaja na dobrih pola kruga a kasnije ga love skoro za krug s time da smo mi zajebali prenos trebala je sajba 11 z a ne 10 doslovno mu je s 10 zubi falila jedna brzina vise , sve u svemu znamao da nam je ova zamijenska masina u rangu s njihovim a di ne ova koju smo imali prvotno zamisljenu , brusit cemo cilindar idem na klip s jednom karikom vertex i mislim da nebude problema , misija zavrsena - trka zavrsena :) mislim da imam jednu sliku klip pa cu bacit

Attached Files

#133 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 07 June 2015 - 23:11

ehh ... šta je trebalo simulirati trku kod kuće pa videti koliko se meteor širi...

dobro ste uspeli i spakovati menjač na ovoj drugoj...

više sreće idući put

#134 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 07 June 2015 - 23:30

Za nevericu!
Ovo je drugi meteor koji vidim da je lepio u čelu a suknjice nista.. pored svih predostroznosti i tolerancija, zdrave garezi (boje) u radu, tuga da se tako širi, koliko je los materijal.
Drago mi je da ste zavrsili trku, a poznat mi je taj osecaj propustanja treninga i srafljenja do pred start. Bice bolje sledeci put, samo napred!

#135 Petko131

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 383 posts
  • MestoНови Сад
  • VozimTomos D6, Tomos a55

Posted 08 June 2015 - 15:37

Права штета што је мотор стао :/
А ту муку са мењачем на томосу знам боље него сви ви заједно, уз дужно поштовање наравно, али мислим да је 7 расклапања и склапања машине на стази превелика мука коју сма ја имао, и да нико није доживео слично((:
На крају, сад имам 0.9 мм зазора на снопу селектора, и 1.5 мм на оном ожљебљеном вратилу, где се полуга мењача причвршћује.
Не знам зашто, и како, противно свим приручницима и искуствима је имати толики зазор, ал ето, код мене ради...

Што се клипа тиче, метеор има ненормално дебео зид (бар ово што сам ја држао у рукама) тако да ни 0.09мм није довољно, јер се он шири много више.
Прокс се изузетно добро показао, ја користим од Yamahe V50, димензија је 40мм, али има разних специјала, па можда и до 41мм, треба проверити.

#136 yoco_mci

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 216 posts

Posted 19 June 2015 - 21:43

Pristigo i novi klip te prehonan cilindar :) Posted Image Posted Image Posted Image

#137 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 19 June 2015 - 21:48

jooj šta je to Vertex sa jednom karikom ? udario si mu pruge za hlađenje na strugu ?

#138 yoco_mci

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 216 posts

Posted 19 June 2015 - 21:54

da to je bas to

#139 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 20 June 2015 - 08:27

video sam da je Mladen ovakve pakovao... ima li info o ceni ?

#140 yoco_mci

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 216 posts

Posted 20 June 2015 - 21:33

Ima 65 eura !

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users