Jump to content

Apn 6 Race

168 replies to this topic

#101 yoco_mci

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 216 posts

Posted 04 March 2015 - 00:36

sa ovim svojim sta sam ti poslo ! grana je klasicna od 15 sl ali maximalno skracivana kolko sam mogo dobit da nemoram previse pigat ispuh ! to je ovaj na kojem mi je ponovo puko top - a ovaj debeli ispuh je kucljov rad on radi ispuhe i za skutere odnosno replike svih auspuha , mogu ti poslat mjere te kobasice pa analiziraj , rekoh s tim kuceljom je jedino pozitivno bilo to sta je temperatura cilindra pala za nekih 10 -tak stupnjeva , neiskoristiv meni mrtav motor odozdola tek u viskim obrtajima krece ali nista ekstra !

#102 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 04 March 2015 - 00:52

da da sa gianelli, spuhom imaš te dobre rezultate.. nisam shvatio odmah...

#103 yoco_mci

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 216 posts

Posted 04 March 2015 - 19:16

Danas odradjen nosac , ostaje taj top - zasto to puca neznam , vjerojatno tezina pa od vibracije ! Ako je imo ko kakva iskustva s time ili je radio nesto slicno neka podjeli kakvu informaciju :D
Posted Image Posted Image Posted Image

#104 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 04 March 2015 - 21:57

iskustva su da na ovim obrtajima sve puca i pogotovo kada se poklopi rezonantna dužina sa frekvenciom rezonance.. skuteri imaju prigušivače na konusima pa sa oprugama natenute,.. a i ceo auspuh je na konus na prirubnici, uglavnom auspusi koji su centrirani za 11k+ obrtaja idu na takve metode spajanja..

dakle nema spoja već postoji indirektni sastav koji prekida vibracije

#105 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 04 March 2015 - 23:17

baš to, indirektni sastav preko gumenih podloški na svim sastavima...puca zbog vibracija na visokim obrtajima nema dileme...Meni je prošle sezone pukao auspuh na centralnom telu na varu naravno..

#106 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 04 March 2015 - 23:49

na koliko si uspeo da iscentriraš radilicu ?

#107 yoco_mci

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 216 posts

Posted 05 March 2015 - 00:07

na dosjedima lezajeva je unutar stote , a na zamasnjaku i korpi se vrtim na 0,02 . nemres to dobit u nulu takve polutke su cuda prosle , al ne prenosi maisna vibracije stvarno radi odlicno sta se toga tice :D

#108 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 05 March 2015 - 00:27

ok.. pitam jer sam nedavno počeo da se bavim time.. pa kineske kod mene ne idu ispod 0,03 u dosedima...

ove stare tomoske su jasno već dugo radile, imam i ja jedan komplet koji sam ja izvadio iz prve gradnje... pa pitanje je koliko su to tih godina precizno i iozradili...

ok ne prenosi mašina vibracije... onda samo reši da se auspuh ne drži u jed noj tački sa stingerom ili na neki umetak konus tipa ili tako nekako i biće dobro.. viđao sam dovarene kao malene vinklice u trouglu, osim ojačanja ima zadatak da pomeri rezonantnu dužinu pa se vibracije ne prenose u jednoj tački....

#109 asanin

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 136 posts
  • MestoNis
  • VozimTOMOS

Posted 05 March 2015 - 18:06

Tema je odlicna, svaka cast za dosadasnji posao, do sad sam mislio da su ovi uglovi izduva preveliki za Tomosa, bas me interesuje kako ce raditi i na kojim obrtajima. Evo slika kako sam ja kod mene uradio prigusivac kad sam pravio auspuh, mozda pomogne.

Posted Image Posted Image

Edited by asanin, 05 March 2015 - 18:07.

#110 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 05 March 2015 - 18:20

samo što ovo već nije "Tomos"... baci pogled ovde http://forum.pyrothe...sfers-yoco-mci/

#111 Petko131

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 383 posts
  • MestoНови Сад
  • VozimTomos D6, Tomos a55

Posted 05 March 2015 - 21:06

Сликаћу ја свој носач ауспуха ... Први ауспух ми је пукао тек после 4 године и то је кориштен црни лим дебљине 0.6мм.

#112 yoco_mci

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 216 posts

Posted 06 March 2015 - 00:03

asanin tnx za slike , aj ti petko malo i tog svog aupuha i top nabaci :D

#113 Petko131

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 383 posts
  • MestoНови Сад
  • VozimTomos D6, Tomos a55

Posted 06 March 2015 - 20:02

Ево слике ауспуха, школски пример класичног резонантног ауспуха, никаква памет.... :)
Црни лим, 0.8 дебљина
Мој ауспух се држи опругама. Навучен је на цилиндар (може се направити таква прирубница), закачен опругом, а позади имам овај носач који је савијен од траке. Опруга иде попреко, и држи га на месту. Иако је опруга на месту, танком паљеном жицом осигурам ауспух свакако (ту где је закачена опруга, провучем и жицу). На последњој трци ми је та жица сачувала победу, јер је опруга пукла!(зато је нема на слици!) У случају скидања ауспуха, треба ми можда 10-15 секунди да га у потпуности скинем са мотора, исто толико и да га вратим(не рачунајући везивање жице, ал то изађе на око минут, максимално).

#114 yoco_mci

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 216 posts

Posted 11 March 2015 - 20:30

Odradio sam i taj top - nabavio tanku stijenku cijevi za stinger i top odnosno prvu plocicu pomakno dublje na lonac da nije na pocetku stingera ! Pa usput par slika kad smo varili auspuh - vari moj kolega ( covjek od kojeg sam sve naucio o tuningu ) njemu ide varenje bolje nego meni :D testiranje ce uslijedit kroz mj dana , isto ko i štelanje posto trenutno ne stignem radi posla pa navece ponesto odradim za gusta a i ima nekih mjesec i pol dana do prve trke !
Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image

#115 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 12 March 2015 - 21:27

Svaka cast na izradu auspuha ! Majstorski odradjen...

#116 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 13 March 2015 - 00:46

izradili ste komplet novi auspuh ?

#117 yoco_mci

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 216 posts

Posted 13 March 2015 - 19:02

ne samo top ovo su slike od prve izrade + dok sam radio top , bilo bi dobro da mi napravis nesto sto bi bilo idealno za ovaj cilindar po svojijim proracunima pa da istestiramo, moze i bze koljena odnosno da je iz vise dijelova ko sta vi imate ne skuterima da se odmah siri ???

#118 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 14 March 2015 - 12:38

veliki je to posao... ove prstenove prave na konusnim presama, ne savija se svaki taj mali deo... dok reimo vidim da MF radi to iz dve polutke pa ih samo upresuje, a ustvari se odmah širi....

#119 KoGo

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 13 posts

Posted 19 March 2015 - 12:29

pozdrav kolega!

Odličan projekt i hvala ti na pozivu na forum!

Jako pohvalno jer cijelokupni projekt prikazuješ slikama, mnogi se samo hvale rezultatima koji se ni ne vide

#120 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 20 March 2015 - 00:41

kakva je sada situacija... jer ovaj kraći auspuh u priči ? jer si mi za njega pisao da hvata od 7 i da drži do 12k...

kako si završio karburator ?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users