na red je došla čudnovata replika, ovde sam farbao nosač, šelnu i top, ostalo je niklovano, one delove gde se potkrala koja tačka korozije sam dokusurio sam 1000-kom ... i naravno montaža, pošto je minareli tip, platne su neizvesne u montaži..
top ne pritežem kao sivonja prema šelni već dodajem odstojnih platni koliko mora i koliko traži sa default pozicijom... kod kineza mina tip montiram uvek da mi je nosač sa prednje strane, za tu zgodu je njega potrebno udaljiti od bloka sa 4 platne gore i 5 platni dole... tako mi daje najbolju poziciju na cilindru, mada i ovako ima malo ekscentra, nije 100% rupa cilindra na rupi auspuha.. ali bar nema napetosti i sve završavam sa jednim zaptivačem...
auspuh dolazi dosta blizu gume, reklo bi se na manje od 1cm.. ali tako je uvek i bilo
dalje, dajem još jednu šansu ovom Areche 19 karburatoru, tim pre što sam sada za njega nabavio i pilotku 15, u originalu je 20... mogu da se posdlužim iglama za PHBG 19 koje imam u celom spektru, pa videćemo... definitivno je on bio veliki problem do sada, uvek naliva, i mnogo troši...
donji spektar je bilo uvek umetnost namestiti , pa je motor u kombinaciji sa replikom bio manje spreman...
evo i ove famozne filter kutije, ne znam ko je izmislio ovu rupu na sred kutije, iz koje mi je jednom prilikom ispao čep... verovatno odavde vuče vazduh za eko normu u auspuh,,... bezveze je ovo, zapušio sam još davno davno ovde... i preostaje mi da rešim prigušenje zvuka...
za tu zgodu ili ću se služiti usisnim periskopom koji je na nesreću17mm ili moram pronaći neku plastičnu ili aluminijumsku cevku spoljnog promera 24-25mm jer je tolika rupa na kutiji... i super posle pola sata kopanja u kršu nađem aluminijum...
ide sečenje na 74mm oko 70 ima mesta u kutiji do plastičnog pipka koji nosi sunđer, a on mi tu i odgovara kao mehanički oslonac... loš deo sam odstranio, ali ne i bacio.. "ko zna kad će uztrebati" rekli bi stari majstori, i ovu cevku sam u kršu nakopao pa sad moram da pazim...
poslužio sam se malo sa strugom i šmirglama, 100-1000 unutrašnja je završena sa finijom, i kraj je malo pertlovan
spoljna mera cevke je 25mm unutrašnja 23mm biće dobra i za veće karburatore..
kutija je 24,5mm... super malo je potrebno ubediti je sa fenom, baš mi odgovara ulazak na tesno
i u funkciji je brzi dvokomponentni epoksi... ide tanki nanos ispod petrlovana i po kutiji... biće dobro, .. mada sam je mogao ostaviti i za koji mm kraću
gotovo... hvata me već kriza, hoću da čujem taktoveee..