Jump to content

Piaggio NRG DD

704 replies to this topic

#121 Miki82

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 321 posts
  • MestoZajecar
  • VozimSachs sx1

Posted 15 March 2015 - 14:03

View Postgoggyso, on 15 March 2015 - 13:52, said:

Bolje kreni sa vecom diznom, zbog razrade!! Posle ces videti po boji svecice dali ti treba manja. Sto je sigurno-sigurno, nemoj da ga zalepis sa manjom diznom.
:0takoje:

#122 Mitkov

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • MestoMakedonija
  • VozimPiaggio NRG DD

Posted 15 March 2015 - 14:35

U pravo si goggyso ondak uzmem 58 dizna :0takoje:

#123 Anabellas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 533 posts
  • MestoZagreb
  • VozimDerbi Rambla 300i

Posted 15 March 2015 - 15:31

nemoj kao polaznu diznu racunat tu 53 koja je namjenjena da se vozi na blokadama do 50kmh.
frend vozi sa sc 08 sa limicem 60 diznu , ja sam pak serijalu kupio bez limica sa 64 diznom, slobodno ti metni i malo preko 60 za prvu ruku

#124 Mitkov

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • MestoMakedonija
  • VozimPiaggio NRG DD

Posted 15 March 2015 - 22:37

Anabellas da metnem 64 diznu ali bez limic na karburatoru ? I koliko ce trosit tad sugurno preko 5 litara sa ogled da mi je sa 53 trosio 4,5 litara na 100 kilometara gratsku voznju :icon_scratch:

#125 Anabellas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 533 posts
  • MestoZagreb
  • VozimDerbi Rambla 300i

Posted 15 March 2015 - 22:42

trosio je kad je zariban bio ;)

#126 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,753 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 15 March 2015 - 22:44

Ne steluje se karburator tako. Kupi set od 10 dizni, tipa od 55 do 70 i da fino ustelujes to, nemoj komplikovati jbt...Dobro nastelovana serijala nece trositi preko 4 litre, tebi je trosio iz lose nastelovanosti i/ili lose termogrupe. Meni je kinez na otvorenom putu trosio 3.5 litre, a vozim vecinom pun gas...
Krenuces tako kupovati po jednu diznu, dzaba trositi pare, dok ne ubodes pravu. Ovako fino kupis set odmah, nece se baciti...mozes posle i prodati ako kupis drugi karb :)

Sad kad si vec krenuo da sredjujes termogrupu onda taman usput mozes provjeriti jos jednom stanje prenosa (rolnice, klizace, centralna opruga, oprugice kvacila) da nesto nije pri kraju, ocistiti filter i karb. Kad se zavrsi cilindar, nastelujes sve to i bice fina utegnuta serijala.

#127 Mitkov

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • MestoMakedonija
  • VozimPiaggio NRG DD

Posted 15 March 2015 - 23:30

Lauda lepo si mi rekao da kupim set dizne ali kod men ih nema moram kupovat jednu po jednu a jedna dizna kod mene kosta 3.5 eura a da kupim poedinecno od 55 pa do 70 ce me kostat 17,5 eura to je bar za mene previse ... Nema se potrebe proveravat stanje rolice i ostalo vec sam 3 puta proverio prije sve je dobro i ko novo unutra u prenos .. Sta se tice fergazera i airboxsa to sam sve danas detlanije ocistio i je ko novo sutra poslikam i postiram isto pregledao i usisne lamelice i te su ko nove nigde napuknute il slicno :)

#128 Anabellas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 533 posts
  • MestoZagreb
  • VozimDerbi Rambla 300i

Posted 16 March 2015 - 00:26

ko ima za skuter mora imat i za dizne hhhh jedna od 60-70 ce ti biti dobra ovisno dali je sa ili bez limica

#129 Mitkov

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • MestoMakedonija
  • VozimPiaggio NRG DD

Posted 16 March 2015 - 20:33

Vidim da mi je tema premestenja u Projekti Base 2T - 50cc admine rade sa punom parom tako i treba :0takoje: ... Polako ali sigurno napredujem evo slike od oprani fergazer (kupio si danas metalnu stegu na srafic za gumicu jel je fabricki bila na plasticnu stegicu a to se ne stegne dobro) , oprani air box,i slike od leptire :) ... Sve je spremno za montazu jos samo delove da stigne i da se cilindar izbusi :janpi:

Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

Edited by Mitkov, 16 March 2015 - 20:34.

#130 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 16 March 2015 - 20:58

Mnogo lepo, znas kako :D Samo tako nastavi

#131 Mitkov

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • MestoMakedonija
  • VozimPiaggio NRG DD

Posted 18 March 2015 - 19:44

Stigle su danas djelove :janpi: ... Japanc u moim rukama na prvi pogled deluje vrhunski u unatrasnosti mu pise PROX mozda ga radi ista firma al razlicno pakovanje :D tu su i slike da i vi pogledate jel dobar ... Nazalost diznu nisu imale koju sam porucio 64 ni ikakve druge manje il vece .. Ali kuci imam jednu od keeway broj 60 malo je podugacka od ova 53 sta je od dellorto neznam dali pase i dali ce mi zavrsiti rabotu to ce te da kazete vi , ostalo je jos busenje cilindara i moze da krene montaza ... Da ne duzim evo slike B)

Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

Posted ImagePosted ImagePosted Image

#132 Miki82

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 321 posts
  • MestoZajecar
  • VozimSachs sx1

Posted 18 March 2015 - 20:04

Moze ta dizna 60 ta je ista kao i kod mene na sachs po izgledu ali staje i kod tebe>Lepo izgleda klip,cekamo obradu cilindra,delove imas pa polako sa sklapanjem i razradom. :0takoje:

#133 Mitkov

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • MestoMakedonija
  • VozimPiaggio NRG DD

Posted 18 March 2015 - 22:42

Miki 82 dali si siguran da pase ta dizna i dali da ostavim sa nje limica na karburator ili da je maknem ? evo poslikao sam kako stoji na karburator mozda nije isti dosjed na iglu u karburatora ali neznam nek kazu iskusnii :icon_scratch:

Posted ImagePosted Image

#134 Miki82

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 321 posts
  • MestoZajecar
  • VozimSachs sx1

Posted 18 March 2015 - 22:46

jel ovo zasrafljeno do kraja? kao da nije,kako ti stoji originalna jel legne skroz dole kad zasrafis

#135 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 18 March 2015 - 22:46

Koliko ja vidim nije isti korak navoja i ako je isto M6. Ako ti ne zaglavljuje plovak kada prolazi preko nje, mozes da je koristis.
Al nema tu leba bez seta dizni :(

#136 Mitkov

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • MestoMakedonija
  • VozimPiaggio NRG DD

Posted 18 March 2015 - 23:01

Toliko se stegne ne legne i ona originalna skroz do kraja ima jedan vint ostane i na nje ali ova je malo veca u duzini nisam je stegao sa srafcigerom samo sa rukama koliko da poslikam ali toliko je u svakom slucaju razlika sa 53 i ova 60 je tjelo a navoj je isti nisu mi dizne tu pa da ih poslikam jednu do drugu al evo jednu sliku da uporedite

Posted Image

Edited by Mitkov, 18 March 2015 - 23:02.

#137 Miki82

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 321 posts
  • MestoZajecar
  • VozimSachs sx1

Posted 18 March 2015 - 23:15

Ma mozes tu da stavis ona je samo vislja od tvoje nije original dellorto pa zato,ako staje ne smeta na plovak kao sto ti aca reko i staje lonce preko moze i ta.Kod mene moze na sachs trebalo bi da moze i kod tebe.Limic na karbu ostavi da ne upropastis termo grupu,pa kad razradis posle ces da vidis ici ec neka manja dizna po meni,a ako posle sklanjas limic onda ce neka veca od te 60. Ali kao sto ti svi kazu nema nista bez set dizni,i ja sam na kraju kupio set da imam ;)

#138 Mitkov

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • MestoMakedonija
  • VozimPiaggio NRG DD

Posted 18 March 2015 - 23:30

Neznam.. ja sam samo video da u casicu ne smeta a plovak nisam stavljao ,video sada da se u trgovini prodaju posebno za keeway posebno za piaggio pa valjda je razlika velika ak nema razliku tvornica ce prodavati istu diznu i za keeway i za piaggio vidim da ce da ispadne ipak da si kupim novu (levo je keeway desno je piaggio)

Posted ImagePosted Image

Edited by Mitkov, 18 March 2015 - 23:31.

#139 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 18 March 2015 - 23:34

Nije bitna marka skuta, piaggio pakuje dellorto karburatore, pa ti je najbitnije da trazis dizne za dellorto phva 17,5 u navoju M6. Obavezno proveri plovak kako prolazi preko dizne, veoma je vazno da ne zaglavi.

#140 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 19 March 2015 - 01:53

Klip izgleda extra, vjerujem da ces se navozati sada. Ovo je normalna situacija za kinesku diznu, biti ce jako blizu dna pa bi lakse mogla pokupiti smeca ili vode.
Bice ti dobar taj broj 60 za razradu, samo ga nemoj cjepati prvih 300km, i digni iglu do kraja.

11 user(s) are reading this topic

0 members, 11 guests, 0 anonymous users