Kako mi Djavo ne da mira , morao sam da uradim eksperiment do kraja ...napravio sam ogradu po obodu variomata da bi sprecio ispadanje rolni ...na ulicu , na put ...posle par stotina metara promenio je zvuk i jedva sam dosao do servisa , nesto opet nije u redu ...rastavljaj Miso ...
Kad sam rastavio , pokrsio je sve sto je mogao , sjebo je rolne koje sam nasao razbacane po celom deklu prenosa , ograda je zdrobljena u komadima i sve sam to morao pedantno da pokupim , na srecu proslo je bez ikakvih ostecenja ...ova vrsta eksperimenta je za mene zauvek zavrsena , taj budzeni vario ide definitivno u djubre ...i pobacao sam gomilu ostecenih rolni koje sam koristio za ovaj eksperiment ...
Zasto se ovo desilo ? Jedino objasnjenje gde su mogle da ispadnu je izmedju kalote i ograde po visini , trebao je zid biti vislji za koji milimetar , ali to necu proveravati , bacam definitivno ...
U medjuvremenu sam vozio na MF varuijatoru koji iako je pri kraju zivota , bocno potrosen , onog mog Kineza gde je potrosena caura odnesem kod strugara Matie da odradi novu i da mi nasece na strugu jos rolni ...nisam hteo kod onog mog Stanka , zadrzim se kod njega nekoliko sati ...
Matija to odradi danas za sutra, uradio je novu cauru u kvalitetu od grafitne bronze , nasekao mi dvadeset komada rolni, to je za tri garniture + par komada rezerve , za svega 500 din. ...
OR vario je opet operativan , kao pre , dobio je nove rolne gramazu sam podesavam , imam neogranicene mogucnosti , najbolje se pokazap sa 2.6 gr. pustam ga kroz ubrzanje na oko deset hiljada sto je u spicu rezone , caura je u kvalitetu ...ja zadovoljan ...