Jump to content

Speedfight2 carbon-black

• This topic is locked This topic is locked
541 replies to this topic

#61 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 28 November 2015 - 21:36

Danas optimizacija celo popodne....

Posted Image Posted Image

i na kraju dobio sam 99% pogođene sastave... nakon čega sledi još završna faza

Posted Image

Posted Image

Posted Image

#62 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 29 November 2015 - 00:31

Svaka cast..sve po ps-u, bas kako treba da bude da MHR replica prede..
Hoces i na blokovima raditi nesto, mislim na putu smese do kanala...vidim tu kojekakve ostre ivice...

#63 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 29 November 2015 - 10:38

ta obrada bloka zavisi od mnogo faktora, pošto je dosta loš odlivak, naverovatnije neću skidati materijala toliko da bude idealan, već uraditi neki zlatni prosek

što se tiče popunjavanja rupa na ekscentru, evo kalkulacije
3x rupe 15x10mm = 3x 1,767ccm = 5,3 ccm popune

plastični prsten u bloku gde je uljna pumpa planirana
psten 10x30mm sa rupom 10x20mm = 7,6 - 3,1 = 4.5 ccm popune

umetak na bloku euro2 air kompresora
stage6 = 40X21 = 26,4 ccm
manuelni = 42x22/28 = 42x25 = 34,6 ccm
(prosek visina 22 i 28 je 25, čep je konusni pa je nešto manje ali se kompenzuje za ispunom prema ivicama u odnosu na sredinu gde sam računao srednju vrednost a zapravo je više)

dakle dobio sam 34,6 u odnosu na 26,6 što je 31% bolje ili ako saberemo 34,6+4,5= 39,1 ccm ukupne popune dobiću da je to 48% bolje od samog učinka onog stage6 čepa...

kada bih popunio i one 3 rupe na eks-u imao bih 68% poboljšanje u odnosu na stage6 čep..

koliko je to boljitka za celu primarnu kompresiju još ne znam, jer nemam ukupnu zapreminu bloka, ali mislim da te rupe iz bezbedonosnih razloga neću popunjavati

#64 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 29 November 2015 - 11:18

Ma ako je mrh replica 70cc ako popunis rupe ti samo dobijas..

Jer ta radilica je balansirana za 50cc klip koji je dosta laksi tako da kad ubacis 70cc bice vise vibracije jer ce biti previse lagane polutke. Od cepa od plute to ljudi rade decenijama i to je po meni sigurna opcija..

Takodje se radilica balansira bas kao i prednji tocak. Izmeris ukupnu tezinu klipa, iglicastog, bolcne, karika, osiguraca pa 52% te tezine okacis na klipnjacu radilice, ostatak posla imas ovde.

Ovaj je radio 100% taj faktor balansiranja tj okacio na radilicu 100% tezine pa su mu pisali svi u komentaru kako to ne valja ali ceo postupak je isti samo treba raditi sa 52% ukupne tezine.

Edited by bojan681, 29 November 2015 - 11:22.

#65 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 29 November 2015 - 11:39

ako ne budem imao pampure od Čokanskog vina, ne dolazi u obzir

http://forum.pyrothe...4973#entry54973

kod mene je inače ekscentar za air kompresor bušen a ne radilica, ima na slikama u prethodnim postovima....

što se tiče ovog dinamičkog balansiranja, klipa prema radilici čitao sam o tome, ali nikada nisam radio

#66 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 29 November 2015 - 11:39

Ajd uzmimo u obzir da je nova postavka teza za sirinu novog iglicastog, bolcne i za novi precnik klipa, dobijamo nesto vecu masu na najisturenijoj tacki. Popunom rupa na ekscentru leve polutke pezoove radilice otezavamo istu tu stranu?!
Znaci ne pije vodu prica o tezini.

U ovoj racunici gore, jasno je da masa tela u rotaciji merena na mestu velike pesnice, idelno, treba da bude jednaka ukupnoj tezini sklopa klipnjace i klipa sa svim elementima. Otkud u celoj prici 52%?

Mario, ja ne mogu da verujem koliko su potencijala ukrali u fabrickoj postavci. To je 35 kubika viska! Eto, mnogi se ne bi ni bavili time, a ovo je zapravo idealan projekat da svi vide koliko truda treba da se ulozi da bi jedan setup doveo u normalno stanje. Mnogi ne shvataju koliko neka fabricka postavka odnosi u startu. Svaka cast!

#67 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 29 November 2015 - 11:45

@Aca... ovo je samo propust kod Francuza, koji su jednom izprojektovali euro2 blok, vrv da bi imali D-Tech, pa su ga jedno vreme pakovali da bude kompresor za katalizator za auspuh, pa je onda jedno vreme išao auspuh sa lamelicama kao kod kineza, a ovi samo zatvorili rupu bez popune i kraj...

prodaju se ovi polublokovi u aftermarket-u, kao i čepovi, što znači da se već zna da je ovde SF izgubio na snazi i da je ovaj deo must have

što se tiče ovog balansiranja ja sam čitao da se radi sa 60%, ne znam zbog čega i kako, najverovatnije se uzima u obzir inretnost koju unosi trenje klipnih prstenova

#68 abrams

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 128 posts

Posted 29 November 2015 - 12:02

View PostMario, on 29 November 2015 - 11:45, said:

prodaju se ovi polublokovi u aftermarket-u, kao i čepovi, što znači da se već zna da je ovde SF izgubio na snazi i da je ovaj deo must have

Na koji deo mislis kad kazes must have? Cep ili polublokovi? :1kokice: :reading:

#69 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 29 November 2015 - 12:13

@abrams ..ili čep ili polublok sve jedno... taj gubitak primarne kompresije drastično utiče na raspoloživost snage u višljim obrtajima...
pisao sam ti o tome već par puta....

naravno stock mašina za isporuku do 45Kmh ne mora imati popunu, ali se i tada oseti da je slabiji od drugih proizvođača

#70 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 29 November 2015 - 14:21

Zapremina bloka je 210ccm, dok je zapremina u stock situaciji 249,1ccm-a

dakle 18,5% sam popravio primarnu kompresiju, dok bi S6 čep popravio 11,8%
popuna rupa na radilici bi mi donela još 3%, jer bih tada imao 21,6% korekciju odnosno 204,7ccm-a

nisam do vrha popunio jer nedostaje bolcna, igličasti i suknjice cilindra koje bi podigle nivo ulja do linije

Posted Image

#71 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 30 November 2015 - 23:16

Ovo je nesto sto bi svako od nas trebalo da uradi. Sada smo jedan korak blize ka racunici usisne rezonance. Kako si resio usisnu stranu prilikom litriranja, samo stegnutim lamelicama?

#72 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 30 November 2015 - 23:32

Da tako je vidi se na slici..

#73 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 09 December 2015 - 18:59

Mtjbm francusku :)

Posted Image

edit: moarm ovde da se dopišem, zaista je blok težak promašaj, gledano sa aspekta odlivka,.. toliko nepravilnih krajeva i nedovršenih ivica nema baš kako Miša Alien kaže ni na kinezu, ali je zato odlivak izuzetno tvrd, teško se brusi i popravlja

#74 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 09 December 2015 - 19:15

šta je bilo?

#75 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 09 December 2015 - 19:29

Ajde ne panici..
Pa uvek mozemo okaciti piaggio blokove :)

#76 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 09 December 2015 - 20:17

Nije nista bilo samo mi se smrklo od loseg odlivka....

Za danas ovoliko, nisam još zadovoljan..

Posted Image

#77 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 09 December 2015 - 20:44

View PostMario, on 09 December 2015 - 20:17, said:

Nije nista bilo samo mi se smrklo od loseg odlivka....

pa zato ni nema pežojaca na trkama!!

Al zato do grada na kafu, uživancija!!

#78 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 09 December 2015 - 20:55

Ne znam, kad roost radi sprint hr za pezojca onda ima... Kako god meni ce biti i za kafu i za familiju pa videcemo....

#79 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 10 December 2015 - 21:15

Imao sam nekih minimalnih grešaka oko modeliranja plastičnog umetka, vidi se to i na uveličanoj slici

Posted Image

i rešio sam da popunim taj prostor sa tečnim metalom.. ovaj deo koji mi ulazi do ravnog dela bloka ispod prostora radilice mi je ispao u nekom procesu sečenja malo kraći, te ne želim da mi se ovde uvlači smeša odnosno skrama od nesagorelog ulja... Isto tako ulepio sam sa tečnim metalom i mali prsten i grubo počistio tečni metal koji su plastični umetci istisnuli

Ovde sam imao i taj ispust, ne znam koja mu je svrha na drugom delu bloka uvde na sastavu toga nema, tako da je došlo i ovde tečnog metala.. Pravoigaone markice sam izostavio, veliki mi je to rizik od ispadanja malog komada, i mislim da ne gubim mnogo na ovom setupu...

Posted Image

Dalje vidim da će ovaj tečni metal da se suši 24h.. pokrio sam portove na cilindru do 600 gradacije.. geometriju nisam menjao

#80 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 10 December 2015 - 22:08

Odlican posao...sad si to zacementirao kako bog zapoveda...
sutra kad se zabetonira jos povrsinska obrada i sliku posalji za France direkt u Peugeot, jebo ih blokovi!

A jesi naostrio kobilice na prelivnim?? :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users