Jump to content

Keeway Fokus - Silbaš

82 replies to this topic

#21 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 30 May 2015 - 12:11

ok, u startu se to uglavnom ne dešava jer čok dizna baci više goriva dok je iglica ne zatvori potpuno...

#22 Silbas

Mlađi član

• Banned
  • PipPip
  • 63 posts
  • MestoSilbaš-Novi Sad
  • VozimKeeway Fokus

Posted 30 May 2015 - 12:24

Na prirubnici sam stavio diht masu i tu je ok, pre je i tu flisovalo, sve sam sredio sto sam mislio da su uzrocnici sporog opadanja lera, ipak mislim da treba da dignem iglicu za jedan zub bas zbog toga , mozda ima previse vazduha na kraju, kad spustim gas, iglica je sad skroz zaronjena

#23 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 30 May 2015 - 12:30

Ako je saug ok probaj srafic za ekstra vazduh da zavrces po 1/8 kruga dok ne pocne lepo da obara obrtaje. Ako imas onaj dell karb on ima ekstra gorivo i na njemu ide obrnuto, po 1/8 kruga odvrces.

#24 Silbas

Mlađi član

• Banned
  • PipPip
  • 63 posts
  • MestoSilbaš-Novi Sad
  • VozimKeeway Fokus

Posted 30 May 2015 - 12:55

motoforce je karrb.ne vredi, kazem vam, kad odvrnem skroz sraf za vazduh, on meni ne digne obrtaje,kao da ima malo vazduha, a na ful gasu svecica bledo braon,kao da ima puno vazduha.

#25 Silbas

Mlađi član

• Banned
  • PipPip
  • 63 posts
  • MestoSilbaš-Novi Sad
  • VozimKeeway Fokus

Posted 31 May 2015 - 13:45

Ne radi cok, kako god zive da stavim na aku on nece da izadje, namesti u ga sad da iglica viri 25 pa cu videti hoce upaliti

#26 Silbas

Mlađi član

• Banned
  • PipPip
  • 63 posts
  • MestoSilbaš-Novi Sad
  • VozimKeeway Fokus

Posted 31 May 2015 - 15:26

Namestio iglicu da bude uvek skroz dole,raskopcao saug,pa nek stoji tako za prvu pomoc, zapusio rupu na airboxu,ali i dalje nije sjajno,diznu moram staviti manju

#27 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,751 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 31 May 2015 - 16:22

Ako si spustio iglicu onda si iskljucio saug iz sistema, odnosno zatvorio dotok ekstra goriva. Jesi to tako i htio uraditi? Sada je logicno da ce teze paliti.

Ja kako sam citao na forumu taj MF karb je zeznuto ustelovati...A vazduh na sarafu stelujes tek kada pogodis ostalu postavku, bilo koja promjena igle ili dizne utice na taj saraf. I njega stelujes tako sto povecas ler recimo na nekih 3000 obrtaja i odvrnes saraf za 3 kruga pa postepeno zavrces dok ne ubodes mjesto gdje ima najvece obrtaje (po sluhu ili obrtomjeru) i ostavis ga tu gdje imas najvece obrtaje. Izduvas malo na gas pa provjeris opet i to je to.
Tako sam ja kod sebe stelovao, meni se javio tacno na 1.5 kruga nakon sto sam rijesio problem sa saugom sto sam imao (nije zatvarao do kraja iglicu).

Edited by Lauda, 31 May 2015 - 16:23.

#28 Silbas

Mlađi član

• Banned
  • PipPip
  • 63 posts
  • MestoSilbaš-Novi Sad
  • VozimKeeway Fokus

Posted 31 May 2015 - 19:43

Nece da mi digne ler kad odvrnem sraf za vazduh,koliko god da odvrcem deluje da fali vazduha i uvek se gasi, prevelika mi je dizna, slikacu je sutra, da vidite kolika je rupcaga to. kad vratim 75 diznu ustelovacu lepo, nego, saug sam hteo tako da namestim, posto ne radi,pa nek bolje bude skroz zavrnut,jer mi je motor trosio kao lud, rezervoar mi ode na 40-50km..

Ma pali super, sad super radi i ide,svecica je ove boje,
Posted Image
evo i krajnje,moram samo podlosku promeniti ,staviti manju..
Posted Image
A evo i par slika,posto me je neko kritikovao da nema slika :D
Posted Image

Posted Image
Posted Image
Posted Image

Ove sezone je i dobio nove gume, tj polovne ali koliko mi finansije dozvoljavaju,napred je Sava a nazad Mishelinka..

Imam problem, nece vise lezaj u dekli da legne lepo na osovinu kvacila, jako tesko se nabije, i kad skidam deklu svaki put mi ispadne lezaj i ostane na osovini, zbog cega to? znaci nema sanse da normalno nalegne.

Edited by Silbas, 31 May 2015 - 19:55.

#29 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 31 May 2015 - 20:47

Mogao bi sa nekom malo debljom iglon da korigujes to gorivo na pocetku i sa nekom manjom pilotkom..

Primarna osovina ti je dobila malo stomak vrv kad se vadila i lezaj na njoj menjao.. to bi sad trebalo malo popraviti mozes i sa smirglom neka ti neko pomogne i okrece tocak na centralnoj a ti sa 300kom malo doteraj... u pitanju su par stotih pa nece trebati puno

#30 Silbas

Mlađi član

• Banned
  • PipPip
  • 63 posts
  • MestoSilbaš-Novi Sad
  • VozimKeeway Fokus

Posted 01 June 2015 - 01:33

Stajem sa stelovanjem,prenos je gotov, to nema sta vise, jedino mi je danas zveknuo menjac,dal je lezaj ili sta,videcu sutra kad rasklopim, blokirao mi je tocak i nece vise, verovatno je il primar il sekundar sjeban,a mozda i sve, javljam sutra

#31 Silbas

Mlađi član

• Banned
  • PipPip
  • 63 posts
  • MestoSilbaš-Novi Sad
  • VozimKeeway Fokus

Posted 01 June 2015 - 19:55

Posted ImagePromenjena tri lezaja, stavljena nova felna sto je kupljena,a pre toga ofarbao gox, sve montirano,stavljena korpa kvacila motoforce, nisam sve slikao,evo koja je korpa:
Posted Image

Edited by Silbas, 01 June 2015 - 19:57.

#32 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 01 June 2015 - 21:34

Jer to Gagi-jeva ljutita masina u pozadini ?

#33 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 01 June 2015 - 23:37

Jeste, samo sto je Gagi prodao motor Goranu (Gox-u), to je onaj sto je vozio rannera na motovillu.

#34 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 01 June 2015 - 23:42

Da da znam. ... salio sam se vidim pm u pozadini...

#35 Silbas

Mlađi član

• Banned
  • PipPip
  • 63 posts
  • MestoSilbaš-Novi Sad
  • VozimKeeway Fokus

Posted 02 June 2015 - 00:57

Posted Image

Pozeraj :) Sredjeno sve

#36 Silbas

Mlađi član

• Banned
  • PipPip
  • 63 posts
  • MestoSilbaš-Novi Sad
  • VozimKeeway Fokus

Posted 05 June 2015 - 08:02

Za nekih 20tak dana se otvara masina,menjaju se lezajevi na radilici,semerinzi i stavljam onaj kineski kit 70cc, ovaj cilindar sam unistio,bez razrade sam odma pun gas vozio, trenutna potrosnja mi je 4 L.. Vise slika i informacija ce biti eto za 20tak dana

#37 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 05 June 2015 - 08:44

nećeš se usrećiti sa tim kineskim kit-om... ako je ikako moguće zaobiđi i poštedi sebe suvišnog posla i još jedne bede...

http://forum.pyrothe...2073#entry92073

#38 Silbas

Mlađi član

• Banned
  • PipPip
  • 63 posts
  • MestoSilbaš-Novi Sad
  • VozimKeeway Fokus

Posted 05 June 2015 - 12:12

Pa cuo sam kad se dobro usteluje ne moze da lepi, da sredim kanale, sto bi lepio? voze se ljudi na kineskim cilindrima mnogo kilometara..

#39 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 05 June 2015 - 12:36

Gde ste to culi kolega?
Nije toliki problem u stelovanju, koliki je problem u materijalu, zavrsnoj obradi i tolerancijama..

Kinezi su svesni toga, pakuju kiteve sa stepenom kompresije od 7 ili 8:1, skuter postane nevoziv u niskom rezimu, fali snage.

Potrosi se brdo para i zivaca da se taj neki kit dovede do "normalnog" stanja da bi mogao da parira fabrickom 50 cilindru..

A tuning.. Ovako izgleda kad se nasteluje da pruzi malo bolje performanse..

Posted Image
Posted Image

Toliko o kvalitetu kineskog gusa od 2-3 crvene..

#40 Silbas

Mlađi član

• Banned
  • PipPip
  • 63 posts
  • MestoSilbaš-Novi Sad
  • VozimKeeway Fokus

Posted 05 June 2015 - 13:44

https://www.kupujemp...18424-oglas.htm
ovaj sam hteo uzeti
Imam klip meteor bez karika i cilindar u meri 40,75, ako znate gde mogu da uzmem kvalitetne karike da stavim na to, i da ubacim taj meteor klip,karike sam pri montazi polomio, a ne isplati mi se drugi klip da uzimam..
Na nagovor vas,odustao sam,poslao sam coveku poruku da mi ne salje..

Edited by Silbas, 05 June 2015 - 13:51.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users