Jump to content

Aprilia sr 50 2006. karburator

• This topic is locked This topic is locked
954 replies to this topic

#101 Depe

Find Sexy Womans from your town for night

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York
  • VozimAprilia sr 50 2006.

Posted 14 February 2016 - 21:55

Caura cu da napravim celicnu, a imam jos tri sajbne od variomata pa cu videti koje su debljine upotrebio sam dve najdeblje 1mm i 0.5mm
Hvala Lauda na sredjivanju slika sada je mnogo preglednije.

#102 Depe

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York

Posted 14 February 2016 - 21:58

Aco koje je duzine i sirine kais kod tebe pa onako stoji u zadnjoj remenici.

#103 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 14 February 2016 - 22:08

View PostDepe, on 14 February 2016 - 21:58, said:

Aco koje je duzine i sirine kais kod tebe pa onako stoji u zadnjoj remenici.
To je malo drugacije. U pitanju je piaggio zip, kraci je blok i tockovi su 10 cola. Nosi isto novi tip prenosa, variomat je 19x15,5 i remnice su 134mm, kao i kod tebe ali je zbog duzine bloka remen kraci, odnsno u serijskoj varijanti treba da je 732x18,5mm a ja vozim malko duzi, 738x18,5mm i na serijskoj bolcni i variomatu imam 1,4mm sajbnica.

Tebi ce ovaj serijski 811 biti sasvim ok, ima kvalitetnih zamenskih malko duzih, malossi specijal 818 ili 820 je proban u vise tama na forumu i kolege su zadovoljne.

#104 Depe

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York

Posted 14 February 2016 - 22:08

Evo da ubacim jos jednu sliku da probam da li je sad OK ono sto je Lauda ispravljao. Na slici se vidi prednji blatobran koji je posiveo od sunca, sutra cu slikati kako sad izgleda posle tretmana sa turbo fenom to se malovidi i na vrhu blatobrana tu sam samo probao pre skidanja.
Posted Image

Edited by Depe, 14 February 2016 - 22:15.

#105 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 15 February 2016 - 08:43

Treba da ti radi upload slika na forum, proveri.. sad si već redovan član imaš 54 posta

#106 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 15 February 2016 - 15:00

View PostDepe, on 14 February 2016 - 13:54, said:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Da li sam dobro uradio sa slikama, ako ih vidite to je kako stoji variomat i koje su mu mere

Tih 100mm variomata su stvarno istjerali na maksimum maksimuma, kod tebe to mora raditi dobro sa 18.5x811remenom. A bilo bi dobro ako bi mogao da slikas nov 18.5mm remen u variomatu dok je stisnut uz nepomicnu polutku da vidimo kako stoji remen.

Evo ovdje sam objasnio:
http://forum.pyrothe...447#entry109447

Ispada da bi kod tebe mogao ici i malo jaci remen od 18.5mm, ali u tom slucaju ti prijeti opasnost od strane bendixa i crijeva uljne pumpe. Ali to su vec midrace i high end modifikacije kada se porazumjeva vadjenje bendixa i uljne pumpe kako bi izvukao maksimum iz prijenosa

#107 Depe

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York

Posted 15 February 2016 - 19:18

Kod mene sam stavio podloske u ukupnoj debljini od 1.8mm Tako da sam u minusu od kaisa za 0.1mm i ako kais stoji na bolcni u zadnjoj remenici nije do kraja. Doduse ovo je sve sa novim kaisem koji nije vozen i motor nije paljen sa ovom postavkom samo okretan anlaserom.

Attached Files

#108 Depe

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York

Posted 15 February 2016 - 19:35

Dajteh video sam tvoj post super si ono odradio svaka cast, videcu da ponovo rasklopim variomat i da slikam ono sto si trazio. Sad trenutno ide prvo paljenje. Upalio je OK ali je rad los posto je pao mrak a motor mi je u lokalu pa ne mogu nista da radim ali problemi su da sam sraf za ler gas zavio skroz do kraja i motor opet jedva radi na leru cak se i gasi a vazduh sam odvio jedan ipo krug cak i dva ali bez reakcije.

#109 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 15 February 2016 - 19:37

Dobro si ti istjerao Mitsuboshija pozadi. Ako ti nije problem da potegnes crtu na nepomicnoj remenici, pa iduci put kada budes otvarao deklo da vidis situaciju.

edit da ti nije svijecica zalivena pa je probila?

Edited by dajteh, 15 February 2016 - 19:40.

#110 Depe

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York

Posted 15 February 2016 - 20:10

Kad sam probao da upalim motor nije hteo da cuje onda sam skinu svecicu i video da je dosta potrosena i mali zazor 0.4, mada je pre rasklapanja dobro radio sa njom. Posle ciscenja svecice i podesavanja zazora upalio je ko mina i prima gas super koliko sam smeo da dam ipak sam u lokalu. Svecica je NGK 8s videcu sutra da kupim novu po katalaogu je CHAMPION RN1C ne znam koja bi to NGK bila.

#111 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 15 February 2016 - 20:49

Ngk BR8ES ili NGK BR9ES, obadvije rade korektno.

#112 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 15 February 2016 - 23:05

Fabricka svecica je champ rn2c sto je po toplotnoj vrednosti ekvivalent ngk br9es. 8ica je toplija i ne bi trebalo nju da koristis, mada za ovo prvo paljenje i rad u mestu na manjim obrtajima nece biti problema. Problem ce se javiti kada budes malo duze vozio pod vecim gasom, na vecim obrtajima ili leti.

#113 Depe

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York

Posted 16 February 2016 - 13:12

Promeni sam svecicu NKG BR9ES sa njom radi mnogo bolje nema prekidanja ali od stelovanja karburatora nista, ler gas je zavijen do maksimuma reaguje po malo na stelovanje vazduha ali to nije to i mnogo crno dimi na leru kao da sauh nije iskljucio a proveravao sam na stolu izlazi ona iglica kad ga prikljucim na akumulator. Malo sam se provozao ide odlicno sa ovim zelenim oprugama u kvacilu mnogo je laksi za gradsku voznju nego sa onim crvenim sto je imao. Sta sada raditi

#114 Depe

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York

Posted 16 February 2016 - 13:27

Dizna za gorivo je 78 igla je na sredini i igla je debela ne znam koja je pilotka filter za vazduh standardni.

#115 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 16 February 2016 - 17:35

Ako je sve serijsko (cilindar 50ccm i filer vazduha kao i kutija filtera sa lulicom) bice da mu je previse goriva. Probaj tu serijsku iglu (a20 ili a22) da potopis, odnosno da podignes seger skroz gore, da bi igla bila duza i time umanjio kolicinu goriva na otklonu gasa od 0 do pola. Verovatno mu je i prevelika glavna dizna, al to cemo posle..

#116 Depe

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York

Posted 16 February 2016 - 20:11

Igla A22 skroz potopljena. Sauh premerio izlazi 4.5mm kad se ugreje na akumulator ima dovod struje kad je na karburatoru i greje se. Stanje se za nijansu popravilo ali je ler gas skoro do kraja zavijen i na stelovanje vazduha gasi se kad zavijem na malo manje od jednog kruga na ostalim polozajima nema promena. Jedino sad na leru ne dimi crno iz auspuha samo beli dim od ulja. Gas prima odlicno i kad pusim odmah se smiri na ler.Koja bi glavna dizna bila odgovarajuca jer sad predpostavljam da trosi kao tenk. Jos jedna stvar i na ovako malom leru kad je na nogama vrti se zadnji tocak. Jedina dobra stvar je sto sad mogu da ga vozim i polako sa malim gasom a ne kao pre ili gas ili nista nije moglo polako u gradskoj guzvi. Rolnice su 6gr, zelene malossi opruge kvacila i ljubocasta centralna

#117 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 16 February 2016 - 20:46

Cudno je da toliko ima belog dima, u principu ne bi terbalo da dimi uopste. Mozda si napravio mnogo jaku mesavinu, a i verovatno je uljna pumpa mnogo pojacana.

Da definitivno je prebogata smesa, cim se ponasao samo pun gas ili nista..

Ali prvo moramo da resimo ulje i da se motor dovoljno ugreje da bi samostalno procistio auspuh, da bi dobio miran i ravnomeran ler gas. Hajd slikaj kako stoji uljna pumpa, oni zarezi, i kazi jesi mesao ulje u benzin?

Ovako je dobro kada se pvecava glavna dizna u karburatoru do nekih 15brojeva, mislim na ove crtice

Kod serijale, crtice (sa leve strane polumeseca) su poklopljene i tada pumapa daje fabrickih 2,5% ulja u odnosu na serijsku gorivnu diznu (br 52-58) u karburatoru..

Attached Files

#118 Depe

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York

Posted 16 February 2016 - 21:11

Pun gas ili nista je bilo pre rasturanja sad hoce da ide i na manji gas. Pumpu za ulje sam namestio crta na crtu ali sam dok nije povukla pumpa ulje sipao 1l mesavine u rezervoar mozda malo jace a kad je povukla ulje dolio sam jos 5l benzina u rezervoar nije to neki veliki dim malo kad stavim lampu na izlaz od auspuha da vidim da li je crn dim vidim malo belog dima. Znaci ler gas imam samo kad sraf za ler zavijem aman do kraja i tada radi mirno.

#119 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 16 February 2016 - 22:04

Hajde skini srafic za ler, sa sve oprugom i slikaj, da vidimo da nije mozda neki skarabudz ili je kraci?

#120 Depe

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York

Posted 16 February 2016 - 22:11

Ok slikam ujutru, mada kad sam ga stavljao na skinuti karburator sraf sam lepo zavio do klipcica i posle toga ima jos odprilike 4-5 krugova zavijanja gde sve vreme dize klipcic u vis.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users