Jump to content

Aprilia sr 50 2006. karburator

• This topic is locked This topic is locked
954 replies to this topic

#121 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 16 February 2016 - 23:58

Meni sve to smrdi na fals vazduh. U kakvom je stanju filter vazduha, kuciste filtera, ima li lulicu na sebi ili je skinuta?

#122 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 17 February 2016 - 00:12

View PostBeogradski Fantom, on 16 February 2016 - 23:58, said:

Meni sve to smrdi na fals vazduh. U kakvom je stanju filter vazduha, kuciste filtera, ima li lulicu na sebi ili je skinuta?
Mislim da je ovde kontra, trazi vise vazduha, podignut je klipic do maximuma, znaci ima previse goriva.

#123 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 17 February 2016 - 07:09

Pazi samo ja čitam da ti mešaš šraf koji diže klipić - to je taj za ler gas i šraf za pilotku koji reguliše količinu vszduha...

Ako šraf za ler mora da bude skroz zavrnut da bi motor radio to znači da je potreban jak ler gas i da negde imaš prebogatu smešu.. Ako je mašina ok, onda se motor ne ugasi ni kada je otpušten skroz, sa njime samo rešavaš obrtaje na ler-u.

Međutim onaj drugi šraf, bliže filteru ti je za vazduh i on u kombinaciji sa pilotktom reguliše smešu na otklonima od 0-1/4 ručice gasa.. Njega podešavaš tako što ga odvrneš tri kruga od skomroz zatvorenog i malo pojačaš ler recimo na nekih 1500 o/min .. i nakon toga polako počinješ da ga zavrćeš do tačke gde počinje da obara ler gas. Neposredno pre tog obaranja trebalo bi da malo poraste ler, i to je podešavanje koje se smatra ispravnim. Posle toga samo spustiš sa velikim ler šrafom klipić na obrtaje koji ti odgovaraju..

Naravno za jedno kompletno podešavanje potrebno je uraditi i spektar 1/4-3/4 za to je zadužena igla kao i pun gas gde će u najvećoj meri biti zadužena glavna dizna.. U principu sve utiče na sve pomalo, ali ove spektre ovi delovi nakviše regulišu..

#124 Depe

Find Sexy Womans from your town for night

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York
  • VozimAprilia sr 50 2006.

Posted 17 February 2016 - 09:35

Sve je meni jasno koji sraf je zasta, ali ne moze da radi na leru ako sraf za ler gas ne zavijem do kraja a onda sa srafom za vazduh nemam nikakve reakcije osim da se motor ugasi kad dodjem do malo manje od jedno kruga da je odvijen znaci idem odvijem ga 4 kruga i polako zavijam i kad pocnem zadnji krug da zavijam on se ugasi a do tada nikakvih promena nema. Inace motor kad se vozi ide super prima gas vuce ko lud. Filter za vazduh je fabricki sa lulicom ako je to onaj gumeni deo unutar kucista filtera.

#125 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 17 February 2016 - 09:41

na kojoj poziciji ti se nalazi segen na igli ?

#126 Depe

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York

Posted 17 February 2016 - 10:58

Bio je prvo na sredini sad sam ga digao na vrh samo je manje crnog dima

#127 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 17 February 2016 - 11:49

zaj***i sad dim, kako je radio kada je igla bila na sredini ? i koja je glavna dizna u njemu... ?

mada će ti ove postavke bolje analizirati Aca i Dajteh jer su oni kod kuće sa piaggio stock postavkama

#128 Depe

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York

Posted 17 February 2016 - 11:51

Sve sam naveo jos ranije glavna dizna 78 igla A22 Radi super i kad je igla na sredini i kad je skroz potopljena prima gas i vuce dobro i cim pustim gas odmah se smiri

#129 Depe

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York

Posted 17 February 2016 - 11:57

Aca mi je trazio sliku ler srafa sa oprugom ja mislim da je on OK .

Attached Files

#130 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 17 February 2016 - 14:42

Koliko vidim sraf je originalni koji dolazi uz karburator. Nisam siguran za velicinu dizne, ali ja bih rekao da si bogat na dizni. Sto kaze Mario, Aca ili dajteh ce ti dati tacnije informacije sto se tice postavke karburatora.

#131 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 17 February 2016 - 14:46

Dobar je sraf, pomislio sam da nije kraci od normalnog. Evo iz prve ruke :)

Attached File  uploadfromtaptalk1455717008345.jpg   223.25K   26 downloads

#132 Depe

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York

Posted 17 February 2016 - 14:56

Promenio sam diznu stavio sam 64 pilot dizna je 34 sauh dizna je 50 igla A22 na sredini sad reaguje na ler sraf a sraf za vazduh reaguje i odvio sam ga za 3.5 kruga tu su najveci obrtaji. Sad ga nisam vozio mnogo duva vetar ali ovako u mestu lepo radi i fino prima gas. Da li mi je ova 64 dizna mala za baze cilindar doduse razbusen je na specijalu posto je stari vlasnik radio generalnu. Imam jos diznu 70.

#133 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 17 February 2016 - 15:05

View PostDepe, on 17 February 2016 - 14:56, said:

Promenio sam diznu stavio sam 64 pilot dizna je 34 sauh dizna je 50 igla A22 na sredini sad reaguje na ler sraf a sraf za vazduh reaguje i odvio sam ga za 3.5 kruga tu su najveci obrtaji. Sad ga nisam vozio mnogo duva vetar ali ovako u mestu lepo radi i fino prima gas. Da li mi je ova 64 dizna mala za baze cilindar doduse razbusen je na specijalu posto je stari vlasnik radio generalnu. Imam jos diznu 70.
Mora motor da bude dobro ugrejan na radnu temperaturu da bi probao da stelujes sraf smese. Tu gde su najveci obrtaji, polako, milimetar u 5 sekundi, zavrni sraf smese jos malo i tako ostavi za pocetak. Iglu stavi na sredinu. Probas motor na pravcu 500metara, (odma ces uvideti da li ide bolje ili losije od dizne 78), naglo usporis, ugasis i skines svecicu da pogledas. Tako jedino mozes da znas koja mu diazna odgovara. Po pravilu, trebalo bi da krenes od neke velike ( kao ta prvovitna koju si probao) i da smanjujes za po 2 broja dok ne uvidis gde je najbolji. Ti skokovi od 14 brojeva se ne rade. Moras pribaviti set dizni (istog proizvodjaca sve dizne) u koracima od po 2 broja.

#134 Depe

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York

Posted 17 February 2016 - 15:14

OK Aco vazno je da sam uvideo da je bilo samo do prevelike dizne motor je bio ugrejan kad sam probao dve crtice na instrument tabli toliko se upali i kad ga vozim. Nisam samo znao da ovaj sraf za vazduh mora tako polako da se okrece ja sam isao dosta brze. Imam jos diznu 70 ali vidim da nije isti proizvodjac ove 78 i 70. 78 ima tackasti broj a 70 pise INC i ovako na oko je velika razlika u precniku rupe. Za ovu 64 sto sam stavio nisam video ko je proizvodjac ali broj sigurno nije tackasti kao na 78.

#135 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 17 February 2016 - 18:11

Da to je problem, zato sto ne znas da li je neko pre tebe razbusio tu diznu, a neki priozvodjaci i fulaju za 3 broja.. to "inc" pise na originalnim dell orto diznama, i gotovo po marfiju, te originalne uvek neko razbusi :(

Fabricki, taj karburator nosi cini mi se 54 il' 58 glavnu diznu i ima neki perforirani limic na ulasku u difuzor. Takodje, na serijskom auspuhu postoji ona slepa cev, plus lamelarni ventil eko norme. To su sve blokade, pa shodno njima, ta je fabricka dizna. Sa serijskim cilindrom a i auspuhom, kad asu skinute blokade, mislim da ces se pronaci izemedju 65 i 75, sad zavisi, koji je klip, koliko je podignut stepen kompresije razbusivanjem, koji je dihtung pod cilindrom, koliko je zaprljana glava ili izduvni kanal, spoljne temperature, itd... sve je to individualno i zato moras da probas u razmacima od 2 broja dizne da nastelujes kako treba.

Od vece dizne - generalno od bogatije smese u svim rezimima oseti se manja snaga i ume da trosi i do 5/100, a ako je dizna manja nego sto mu treba, isto ima pad snage ali se tada i pregreva klip i glava i obavezno dolazi do lepljenja klipa.

Velika dizna daje popularno trokiranje, dubok zvuk davljenja, troksanje i obicno radi samo na punom gasu..

Premala dizna daje mukanje, sitan prodoran metalirizan zvuk, propadanje na naglo zavrtanje punog gasa itd..

Svecica na punom gasu mora da bude boje cigle ili braonkasta.

#136 Depe

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York

Posted 17 February 2016 - 19:20

Hvala Aco izgleda mi da si ti zaduzen za moje probleme.
Onda mi je sigurnije da stavim ovu diznu sto imam 70 ona je sigurno dellorto i rekao bih da nije naknadno busena. Ja bas nemam iskustva sa diznama ali gledajuci razliku u precniku rupa na 70 i 78 ona je ogromna skoro pa duplo. Gledajuci na netu da kupim dizne nigde nisam video komplet dizni od 65 pa na dalje sve je od 80 pa na dalje i da li kod svih proizvodjaca ta brojna oznaka predstavlja istu meru.

Ne vezano za ovu temu danas u prodavnici kad sam trazio dizne dodje covek da trazi potvrdu o brzini motora kaze treba mu da produzi registraciju.

#137 Depe

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York

Posted 17 February 2016 - 20:24

Poceo da mi preskace bendix. Svaki put kad stisnem dugme on skljocne i ukljuci zupcanik ali vrti u prazno pa onda sledeci put sve bude OK. Ima li tu nekog leka ili samo nov bendix.

#138 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 17 February 2016 - 20:28

Vidi prvo da se nije otpustio ventilvar. Kada skines sve, vidi kome su vise obrijani zubi, ventilvar ili bendix, taj je za zamenu.

#139 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 17 February 2016 - 20:33

Dizne se kupuju na set od 10 kom ( recimo od 70 do 90) su oko 12eura, dok su na komad oko 1,5eur. Mi ih nabavljamo iz inostranstva...

Da, po novom zakonu si obavezan da obezbedis potvrdu o maximalnoj brzini od uvoznika i predas je prilikom tehnickog pregleda. Uvoznik ti je p.g.s motori u Beogradu i izgleda ovako

Attached File  uploadfromtaptalk1455737998362.png   381.88K   32 downloads

#140 Depe

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York

Posted 17 February 2016 - 21:24

Svi su zubi uredu i sve je stegnuto Bendix mi od pocetka radi tako samo mi nije bilo bitno dok ne resim ove ostale stvari. Kurbla je tu ako nece bendix. Bendix se vrti sam unutar sebe kao i na kolima.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users