Aprilia rally 2001 godiste,Minarelli masina,vazdusno hladjenje,cistokrvna Italijanka
Kupio sam je letos.Na njoj je sve serijala,masina nikad otvarana a ipak na velikim hladnocama do pre pola meseca palila je na zadnjem zubu kurble nezagrejana.Pre njega sam posedovao Kymca KB50,i bio je dosta fin i vozljiv,ali imao sam s njim losih iskustava kada su na red nastupili kvarovi pa sam cvrsto odlucio da ako uzimam,da uzmem kvalitet.
Isao je tu negde oko 75 km /h po njegovom merenju na instr. tabli.
Pre pola meseca kada sam primetio rdju ispod akumulatora odlucio sam rastaviti ga i uraditi styling na njemu tokom ove zime.
Skinuo sam mu sve delove,svaki ocistio lepo tako da kad se bude vracalo bude cist ko suza.
Prvo sam mu skinuo boju sa rama celicnom zicom koja ide na busilicu
Zatim valjkom i nitro bojom naneo sloj osnovne i sloj crne boje sa 2 sata pauze izmedju bojenja osnovnom i crnom
Zatim ,ispolirao sam masinu i deklo
Kupio sam mallosi rolnice fabricke gramaze jer su stare skoro cele istrosene,unutra ocistio deklo naftom i cetkicom za zube fino,ocistio rezervoar,karburator(fabricki dellorto 12tica ,nov uvodnik karburatora,nove rucice za korman,amortizer zadnji nov,akumulator,one klizace na na poklopcu od rolnica,filter vazduha svicicu ngk,ipone transmisiono ulje,a letos sam uzeo novu zadnju gumu kramponku 120/90-10.
Sve to lepo ubacio u masinu sta ide u nju i trenutno stanje je ovako :
Planiram plastiku da farbam posle NG cim skupim para nekih za neku kvalitetnu farbu,kupio sma vec neki prajmer i spric kit u spreju a planirao sam farbati kompresorom pa nisam siguran koliko su ti u spreju prajm i spric kvalitetni...
Sada...problemi..uvek njih ima,2 za sada kod mene:
1.alnaser
juce spojih sve ,povezah akumulator,sad akumulator mi je malo losiji ,i star ,al ne verujem da je do njega ,bar bi se cuo malo alnaser ali nista.
proverio sam kablove onim instrumentom sto proverava struju zaboravih mu ime i struja dolazi sve do ovoga
dakle malo deblji crveni kabal za + dolazi do ovog cuda i drugi kabal isto debeli crveni koji izlazi iz njega i ide na alnaser ne dobija struju,pa ako je ko strucan da mi kaze sta je problem,a ovih dana cu probati akumulator od auta uzeti cisto da proverim jeli do akumulatora.kupio sam za skuter nov ali ne toci mi se gel onaj u njega do leta.
2. prednje vile
Kod relija su dosta cudne i komplikovane za rastavljanje ako uopste mogu ove da se rastave
Moram ih rastaviti jer sam ih celo leto vozio bez ulja,semerinzi su propisali odavno..dakle SHIT !
evo slike s interneta vila istih kao moje
Dakle one imaju s gorne strane samo jedan saf i to za ulje i s donje strane jedan za gedoru 6 a drugi saf 13ka i ja ta 3 safa odpustim i vucem al ne ispada ,a i razmisljao sam od sr ke da kupim neke polovne pa da ih sredim..
Ovih dana kako budem radio kacicu slike i detalje ako ikoga zanima
Mnogo sam skeptican oko farbanja plastike,nadam se da ce dobro ispasti.
Eto ljudi ,moj projekat za zimu,stajling,a tuning mislim sl zime,iznesite svoj misljenja o projektu,skutu uopste ,ako mozete mi pomoci oko vila i alnasera bio bih veoma zahvalan.
Pozzzz