Jump to content

Sprint Filly 50cc 4t

154 replies to this topic

#1 Reloaded

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 153 posts
  • VozimSprint Filly

Posted 19 June 2016 - 11:56

Nakon duzeg vremena ipak sam kupio skuter. Iako sam ganjao 2t, zbog problema oko prevoza i prepisa, izleti mi povoljno ovaj Sprint pa sam odlucio da ga kupim. Imao je sam 3300km predjenih, plastike dosta dobre, i sto se mene tice dosta dobro ide s'obzirom kako sam zamisljao da idu 4t skuteri, jer sam do sada samo vozio 2t masine.
Vlasnik mi rece da akumulator ne radi pa zato da ne pali dugme, reko ok nije strasno. Medjutim zmigavci rade preko akumulatora, svetla, sirena i paljenje ne radi. Anlaser vrti kad prespojim dve stopice na releju za paljenje. Sad ne znam kako da ispitam relej da li je ispravan, i gde bih mogao da trazim gresku u instalaciji zbog koje ne rade svetla? Kada se upali na kurblu sve sem sirene radi.

Attached Files

#2 Reloaded

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 153 posts
  • VozimSprint Filly

Posted 19 June 2016 - 14:03

Malo pre sam se provozao ne bi li izmerio maximalnu brzinu. Radio je u mestu nekih 2min dok se saug nije ugasio, na otvorenom je izvukao 63km po gpsu. Primetio sam da mi je dekla variomata jako topla, da li je to normalno za tako kratko vreme ili nesto nije ok pa se zagreva?

Attached Files

#3 Reloaded

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 153 posts
  • VozimSprint Filly

Posted 19 June 2016 - 19:30

Nakon odvrtanja variomata, i pregleda vidim da je zreo za zamenu, jedna rolnica se skockala, slajderi otisli i sad se i kuciste pojelo jer je trljalo metal od metal. Sad me zanima jel postoji privremeno resenje za slidere da sastavim variomat dok ne kupim drugi? I koji variomat je dobar za 4t skutere?

Attached Files

#4 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 19 June 2016 - 20:09

Hu jbtt, ovako brutalno sasjecene slajdere jos nisam vidio, pa jel zveketao i lupao u leru??? Ovo je se moralo cuti do kine.

Ja mislim da bi se dosta produzio vijek ako se uzmu oem minarelli slajderi, ovi su nekako premekani, evo kako su razvalili ovdje

http://forum.pyrothe...post__p__116578

Sa tako razvaljenim covjek je vozio jos oko 100km dok se nije snasao, moze to voziti, samo riskiras vecu stetu na radici sto poteze jos vece troskove.

Uzmi radije drugi vario, sad je i prilika za neki tuning.

#5 Reloaded

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 153 posts
  • VozimSprint Filly

Posted 19 June 2016 - 20:25

Na leru i ne toliko, ali kada se da gas culo se zveckanje, koje sam pripisivao popustenim branicima auspuha :mmhappy3:
Sto pre cu da gledam da uzmem neki variomat. sada sam ovaj sklopio i izbacuje kais nekih 2mm od kraja.
Jos jedan problem je taj da u leru okrece tocak, kada se cok smanji malo sporije, ali na pocetku bas vuce motor, ne znam zasto tako rano kvacilo hvata.

#6 Reloaded

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 153 posts
  • VozimSprint Filly

Posted 01 July 2016 - 14:11

Nista nisam stigao od posla, tako da je skuter stajao uglavnom. Merio sam izlazni precnik karburatora i sve mi se cini da je 19mm kao i ulaz na prirubnici, ali vec na izlazu je 17, kao i na glavi. Planiram da prosirim to sve na jednaku meru, ali posto nemam pristup biaxu, zanima me kako najlakse to da uradim?
PS. Na KupujemProdajem sam video kit od 100cc za samo 2500 rsd, imaju i odgovarajuce glave sa vecim ventilima. Pa me zanima koliko je to pametno uzeti s'bzirom da je dosta jeftino. Vozio sam i devojku pozadi, za sad mi ne manjka snage uz neke male i kratke uzbrdice pa mozda i nemam realne potrebe za povecanjem kubikaze. Attached File  uploadfromtaptalk1467378696703.jpg   40.43K   28 downloads

Sent from my LG-D290 using Tapatalk

#7 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 01 July 2016 - 15:32

Lažu ovi za 100cc, koji je prečnik tog klipa ,

#8 Reloaded

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 153 posts
  • VozimSprint Filly

Posted 01 July 2016 - 15:34

Znam da lazu, 50mm je klip, to je valjda oko 80cc ne znam hod koji je. Realno to poteze veci karburator, a meni je i potrosnja ok jer realno mi je potrebno samo da se prevezem sa njim, da sam hteo ozbiljniji tuning i brzinu, uzeo bih 2t naravno.

#9 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 01 July 2016 - 15:52

Ja imam 52 klip pa nije celih 90ccm-a... sve jedno original karb ti je 18mm difuzora...

Oseti se više obrtnog momenta sa 80 cilindrom, samo nije pravilo da će ići brže... ako ti je ovako dovoljno jak onda nema potrebe dirati

#10 Reloaded

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 153 posts
  • VozimSprint Filly

Posted 01 July 2016 - 15:56

Onda verovatno ostajem na 50cc i ovom sad karburatoru. I ja sam mislio da je 18mm difuzor ali premeravao sam vise puta i pokaze mi 19mm. Za sad mi je u planu DLH Variomat i da prosirim nekako usisno koleno na meru difuzora. Jel ima neki bolje variomat za gy6 agregate?

#11 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 01 July 2016 - 18:57

Kako da ne imas i malossi multivar za njega, a imas i ovu seriju naraku proizvoda

#12 Reloaded

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 153 posts
  • VozimSprint Filly

Posted 01 July 2016 - 19:08

Jel to sa scooteratack-? Moze neki link?

#13 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 01 July 2016 - 19:35

www.racing-planet.de

#14 Reloaded

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 153 posts
  • VozimSprint Filly

Posted 01 July 2016 - 19:47

Jel moguce narucivanje nesto preko foruma?

#15 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 01 July 2016 - 20:07

Sad baš zaključujemo grupnu forumsku porudžbinu, za informacije piši pm, pa ću ti objasniti detalje...

#16 Reloaded

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 153 posts
  • VozimSprint Filly

Posted 01 July 2016 - 20:14

Ok hvala.

#17 Reloaded

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 153 posts
  • VozimSprint Filly

Posted 06 July 2016 - 16:48

Konacno malo vremena i za skuter. Juce sam skinuo maske, nebi li malo prekontrolisao struju i zice, spojeve mase sam presmirglo, kao i dugme za paljenje, bendiks podmazao, ali i dalje nista od el paljenja. Posto akumulator nije kod mene, spojio sam ga na punjac akumulatora medjutim pri kontaktu el. starter samo zuji i ne propusta struju ka anlaseru. A kada premostim plus struju samo vrti anlaser ne moze da izbaci bendiks. Zanima me da li je otisao el starter ili je kvar mozda negde drugde? Sledeca stavka je bila svecica, mislim da bih mogao mozda malo da pojacam ler smesu ili da podignem iglicu, mada nisam je probao na leru i u punom gasu tako da to jos ostaje da se proba.
PS Da li kapa gde su klackalice i lanac treba da bude nauljena? Predpostavljam da treba zbog lezajeva i bregaste.

Attached Files

#18 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 06 July 2016 - 18:53

Ne treba nista sa smjesom, dobra je to boja, al probaj na ful gasu jos.

#19 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 06 July 2016 - 19:16

Punjac za akumulatore nema dovoljno snage da zavrti anlaser. Moras povezati akumulator.

#20 Reloaded

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 153 posts
  • VozimSprint Filly

Posted 06 July 2016 - 19:19

Onda uzimam akumulator, pa cu videti, ili od kola.

7 user(s) are reading this topic

0 members, 7 guests, 0 anonymous users