Jump to content

Baotian Falcon 50R

937 replies to this topic

#281 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian Falcon 50R

Posted 08 June 2017 - 17:24

Evo naruco sam ovakav nema stanje idemoo daljee :D

Attached File  Capture.JPG   26.62K   41 downloads

#282 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje

Posted 09 June 2017 - 17:13

Zalepio sam danas airbox jer mi treba sutra za skolu motor idem da polagam maturu , upalim ja motor i gledam ga i smejem se dok radi u ler , motor se ne cuje kao da je na struju hahhaha koja razlika a i posto sam promenio izolaciju u auspuha pred 3 dana ni on se necuje :mmhappy3: , sad ga vozim samo na 1mm gas 50-60 lagana voznja na punu se davi u gorivo ali ide polako haha :) sutra mi stize filter stavicu ga i nadam se i 3,3gr rolnice.

Edit: Izvadio sam lulicu tako da je otvor 24-24,5mm tako nesto.

Edited by Damjan66, 09 June 2017 - 17:14.

#283 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje

Posted 10 June 2017 - 19:00

Danas bio sam kod VlatX promenili rolnice stavio 3,3gr malossi tocno su 3,3gr premerili smo ih , takodje kais negde hvata ali neznam gde a i briga me ako se pocepa kupicu polini kevlar, malossi ventilar zvezda se polomila na 3-4 parcinja uzeo sam standard china od druga i stavili , motor sad je tromav u start jer se davi u gorivo lakse rolnice brze vrti a nemoze da izmesa brzo ali uzeo sam 92diznu stavicu ovih dana pa videcemo, za sad sam vrti 9800-10,000 nemogu tocno da odredim kasni ovaj moj obrtometar zabrzava jos bolje a i krajna je skocila dosta , kad sam se vracao sa mojim drugom Mario dvojica na motoru 105km/h gps-a i vozim posle nekih 3-4km i kaze on stani ja kazem sta je kad ono top od auspuha se prevrteo i duva direktno u nogu ,kaze on ide mi vruce nesto cudim se pogledao i sta da vidi pa sreca blizu odgurao sam do kuce 1km :D , kad ostrafim sta da vidim puko drzac pa zavario videcemo koliko ce da traje haha , ide motor ko blesav jadna jedna honda civic 1,4 nemoze da me stigne sa dvojicom na skuter :mmhappy3: , sad sam oficijalno usao u mid-race hehe :), sledeco sto cu praviti na motor je staviti 92 diznu proveriti boju jos to ostane da se sredi i ako nadjem neki c16 trazim ali ovde u MKD tesko da cu da nadjem onaj c21 je previse nemam ni innerrotor nista tako da ostace ova zverka polini , inace vario brise do gore jebe mu kevu :0takoje:

Attached File  DSC_0394.JPG   2.51MB   35 downloads Attached File  DSC_0395.JPG   2.07MB   38 downloads Attached File  DSC_0396.JPG   1.4MB   33 downloads

#284 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje

Posted 12 June 2017 - 17:15

Lakse rolnice su mi digle 10km/h gps-a , ali samo 500rpm u ubrzanju :( kad se ugreje vrti na 9100 smesa je prebogata sutra sredjuem i idem na autoput da ga rastegnem ko covek, ovako samo sto pocne da hvata krajnu kocim ima auta ali prosao je i 100ku na sal tablu ide kako ludo ovo, takodje sam utvrdio da imam i malossi primar samo neznam koliko % , imalo je zvuk kad guras motor kako ramne zube ali nismo znali sa Vlatkom dali imam primar ili su neki lageri ali sad kad je presao 100ku definitivno ima produzen prenos , reze kako pila uvek osmeh mi je na licu kad zavrnem pun gas ,prava zverka je ispao :D

Evo neke slikice od danas :)

Attached File  DSC_0394.JPG   3.28MB   35 downloads Attached File  DSC_0396.JPG   2.6MB   38 downloads

#285 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,753 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 12 June 2017 - 18:40

View PostDamjan66, on 10 June 2017 - 19:00, said:

Danas bio sam kod VlatX promenili rolnice stavio 3,3gr malossi tocno su 3,3gr premerili smo ih , takodje kais negde hvata ali neznam gde a i briga me ako se pocepa kupicu polini kevlar, malossi ventilar zvezda se polomila na 3-4 parcinja uzeo sam standard china od druga i stavili , motor sad je tromav u start jer se davi u gorivo lakse rolnice brze vrti a nemoze da izmesa brzo ali uzeo sam 92diznu stavicu ovih dana pa videcemo, za sad sam vrti 9800-10,000 nemogu tocno da odredim kasni ovaj moj obrtometar zabrzava jos bolje a i krajna je skocila dosta , kad sam se vracao sa mojim drugom Mario dvojica na motoru 105km/h gps-a i vozim posle nekih 3-4km i kaze on stani ja kazem sta je kad ono top od auspuha se prevrteo i duva direktno u nogu ,kaze on ide mi vruce nesto cudim se pogledao i sta da vidi pa sreca blizu odgurao sam do kuce 1km :D , kad ostrafim sta da vidim puko drzac pa zavario videcemo koliko ce da traje haha , ide motor ko blesav jadna jedna honda civic 1,4 nemoze da me stigne sa dvojicom na skuter :mmhappy3: , sad sam oficijalno usao u mid-race hehe :), sledeco sto cu praviti na motor je staviti 92 diznu proveriti boju jos to ostane da se sredi i ako nadjem neki c16 trazim ali ovde u MKD tesko da cu da nadjem onaj c21 je previse nemam ni innerrotor nista tako da ostace ova zverka polini , inace vario brise do gore jebe mu kevu :0takoje:

Attachment DSC_0394.JPG Attachment DSC_0395.JPG Attachment DSC_0396.JPG

View PostDamjan66, on 12 June 2017 - 17:15, said:

Lakse rolnice su mi digle 10km/h gps-a , ali samo 500rpm u ubrzanju :( kad se ugreje vrti na 9100 smesa je prebogata sutra sredjuem i idem na autoput da ga rastegnem ko covek, ovako samo sto pocne da hvata krajnu kocim ima auta ali prosao je i 100ku na sal tablu ide kako ludo ovo, takodje sam utvrdio da imam i malossi primar samo neznam koliko % , imalo je zvuk kad guras motor kako ramne zube ali nismo znali sa Vlatkom dali imam primar ili su neki lageri ali sad kad je presao 100ku definitivno ima produzen prenos , reze kako pila uvek osmeh mi je na licu kad zavrnem pun gas ,prava zverka je ispao

Evo neke slikice od danas

Attachment DSC_0394.JPG Attachment DSC_0396.JPG

Boldovao sam ti u tekstu stvari o kojima treba da obratis paznju tokom pisanja.
Slabo tolerisemo na forumu "razbacivanje" sa takvim fazonima "moj ide 110 po gpsu i peglamo neku tamo hondu civic sa dvoje na skuteru". A pored toga se pise kako karb i prenos apsolutno nisu ustelovani.
Mi nismo forum gde je bitno samo reci koliko neciji skuter moze da ide niti postoji uopste potreba da se "razbacujemo" sa takvim recenicama. Na ovom forumu fokus je na tehnicku diskusiju i tehnicku preciznost. Trudimo se da drzimo forum urednim, a samim tim i teme u kojima se pise da budu tehnicki precizne i da svi naucimo nesto novo u ovom nasem hobiju. Insistriramo na ozbiljnom pristupu u diskusijama.

Dakle, poenta teme jeste da bude edukativnog karaktera i to je jedan od uslova (pored onih nabrojanih u svakoj kategoriji) da tema zapravo predje u neku drugu kategoriju. Prelazak teme u mid-race kategoriju je nesto sto treba postici kroz rad i pisanje.
Prica o kranjim brzinama pada u vodu i nema svrhe uopste diskutovati o tome ukoliko se vec pise da karb i prenos nisu pogodjeni, a za svaki vid kvalitetne diskusije oko postignute brzine trebas da okacis i dokaz (screenshot uz snimak ili sl.), posebno ukoliko mislis da ti tema predje u neku drugu kategoriju.

Cestitke na radovima svakako i na rezultatima ali bilo bi dobro za forum i svrhu ove teme da se uozbiljis malo u pisanju da bi i drugi clanovi mogli nauciti nesto novo. Siguran sam da bi i vise clanova ostavljalo komentare ovde u temi ukoliko vide dobar potencijal.

#286 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje

Posted 12 June 2017 - 18:44

Hvala na cestitke , iskreno to za mene nije "razbacivanje" ili neznam sta ne vidim ga tako nego samo kazem rezultate ,ali ako je za tebe ili vas onda se izvinjavam, a ti ako neverujes da stvarno ide 110gpsa nemam ja sta da se smaram a i vidim niko ne komentira sredicu smesu ovih dana okacicu sreenshot pa ako i dalje neverujes nemam ja vise sta da pisem na forumu , jedino mogu da ti kazem kad dolazis u Skopje slobodno mozes me potraziti na kaficu i probati sam skuter pa da se uverish :)

#287 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,753 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 12 June 2017 - 18:55

Na forumu imamo odredjeni set pravila i etiku ponasanja do koje drzimo. Ja nemam sta da verujem ili ne verujem, moji afiniteti ka temama i projektima su drugaciji. Kao jedan od administratora u cilju mi je da sprovodim pravila koja imamo, a samim tim da uticem i na uredjene tema. Imas poprilican broj tema na forumu u kojima smo (kolege moderatori ili ja) uticali na ljude zbog takvih stvari i takvog stila pisanja i takva pravila vaze za sve clanove ovog foruma.

Slobodno doteraj masinu na neki od nasih skupova pa pokazi pred svima - to ti je najbolji dokaz forumu, a ne pojedinicu.

#288 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje

Posted 12 June 2017 - 19:01

Voleo bih ja da dodjem na skup kod vas ali nije bas blizu , izvinjavam se jos jednom zbog to "razbacivanje".

#289 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje

Posted 13 June 2017 - 17:27

Skuter nece da pali ,proverio sam nema varnice,proverio sve kablove sve je okey,ili je bombina otisla ili nesto magnet namotaje su se sjebale sinoc sam ga vrtio 10,500rpm-a,jutros na kurblu nepali ostavio ga 1min probam opet pali I sve okey vozi nikakvi problem a,sad kurblam ma nece DA cuje mrtav proverim varnicu nema,neznam sta mu je stvarno imao je sinoc 2-3 minimalno prekidanje pola sekund se osetilo .

Sent from my D5103 using Tapatalk

#290 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje

Posted 13 June 2017 - 18:07

Ako su se sjebali namotaji sacekacu 15dana , kupicu onda seletru, uzecu standard minarelli radilica i overrange vario malossi.

#291 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 13 June 2017 - 18:13

Zasto sad radilicu, jel tvoja nije dobra?

#292 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje

Posted 13 June 2017 - 18:20

Pa znas da seletra ne pasira na kina radilice , inace i moja nije dobra navoj je prerezan i malo je zakrivljena od strane variomata.

#293 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 13 June 2017 - 20:38

Aham, to sam zaboravio. Ja ti zelim da sto pre spakujes te ozbiljne delove.
Što se tiče ovog trenutnog problema, obično to bude sitnica,mala je verovatnoća da su bas namotaji problem.
To kad hoce-neće obično bude do neke sitnice koja provodi masu pa se varnica pogubi. To ce biti nešto što si relativno skoro skidao pa nije lepo zasrafljeno.

Kreni redom unazad, kontakt bravica volana, killswitch i prekidač bočne nogare (ako ih ovaj model ima) masa rama i bloka, masa cdi-a, masa bobine. Dalje možeš proveravati komponente u celosti, svećica- kapica - kabel - bobina - cdi- namotaji.

#294 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje

Posted 13 June 2017 - 21:26

Provericu definitivno sve jos jednom, inace kako god seletru sam ja planirao kupiti , uzecu i jednu polini hpc ovde ako imaju kod nas bice skupija ali nema veze sutra javljam se da pitam dali imaju, ako imaju uzecu te dve stvari i jos neke stavri koje mora (lageri,semerizni) i overrange malossi vario za mina i ventilar ce da treba samo dali da uzmem polini/stage6 ili malossi ovaj sto sam imao malossi iskreno razocarao sam se a delovao je kvalitetan ali eto pukla zvezdica verovatno od previse vibracija na krajnu , i ostace mi jos da uzmem jednu remenicu overrange i kais i ako ostane para za C21.

#295 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 13 June 2017 - 21:35

Ja sam za to da se sve komponente, recimo za prenos uzimaju od istog proizvodjača jer su usaglašene jedne sa drugim. Nije isti ugao na svim variomatima i vetivarima, kao ni ugao remena, pa ako uzimas malossi variomat, onda uz njega i ventivar i remen i remenice od malossija itd...

Nije problem u Malosiju, Poliniju ili bilo kom drugom brandu već u ozbiljnosti i skalpanju. Ako kažeš da je radilica malo kriva do variomata, to će stvarati vibracije i normalno je da će na 9-10000rpm nešto da pukne. Ta zvezda može da se zove i da je pravi Rambo 4, neće da izdrži vibracije ili ako je krivo stegneš :)

Samo polako i promišljeno, stavi sve na papir i osiguraj buduća ulaganja jer takav setup je greota krenuti pa stati.

#296 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje

Posted 13 June 2017 - 21:45

Ma nema stanje idemo polako bice sve u svoje vreme za sada su ti planovi :)

#297 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje

Posted 14 June 2017 - 18:48

Ocu da pitam jel moguce da ako akumulator zeza pa da nece da upali skuter ? Akumulator je star od kad je kupljen skuter 2013god. ali znam da i bez akumulatora bi trebao da pali i radi normalno, evo sad sam otiso da zapalim zapali skuter 1sec ugasne snema struju , probam opet pa da znak isto ali gubi struju, na sal tablu pise da ima 2-3 crtice na akumulatoru.

Edit: Izvadio sam akumulator motor zapali pa ugasne , zapalio sam ga opet malo drzao gas minimalno na ler da napuni i posle broji nema gajle nisam ga probao u voznju jer je mokro, uzecu ispravan akumulator da probam izgleda da je ovaj otisao ali dobar je 4 godina nije malo :)

Edited by Damjan66, 14 June 2017 - 18:55.

#298 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 14 June 2017 - 19:06

Čekaj malo, akumulator nema veze sa varnicom na 2t skuter instalaciji.

Jel ti pričaš da alanser neće da okreće pa nema struje ili je problem da nema varnice na svećici?

#299 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje

Posted 14 June 2017 - 19:14

Nemao je varnicu jucer , a alanser nemam ja , i mene sad cudi znam da akumulator ne utice na varnicu a bez akumulator zapali a sa njim nece i ispada da akumulator krade struju ?

#300 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 14 June 2017 - 20:55

Sad kad kupiš selletru nemoj zaboraviti i akumulator da promeniš

10 user(s) are reading this topic

0 members, 10 guests, 0 anonymous users