Damjan66, on 10 June 2017 - 19:00, said:
Danas bio sam kod VlatX promenili rolnice stavio 3,3gr malossi tocno su 3,3gr premerili smo ih ,
takodje kais negde hvata ali neznam gde a i briga me ako se pocepa kupicu polini kevlar, malossi ventilar zvezda se polomila na 3-4 parcinja uzeo sam standard china od druga i stavili ,
motor sad je tromav u start jer se davi u gorivo lakse rolnice brze vrti a nemoze da izmesa brzo ali uzeo sam 92diznu stavicu ovih dana pa videcemo,
za sad sam vrti 9800-10,000 nemogu tocno da odredim kasni ovaj moj obrtometar zabrzava jos bolje a i krajna je skocila dosta ,
kad sam se vracao sa mojim drugom Mario dvojica na motoru 105km/h gps-a i vozim posle nekih 3-4km i kaze on stani ja kazem sta je kad ono top od auspuha se prevrteo i duva direktno u nogu ,kaze on ide mi vruce nesto cudim se pogledao i sta da vidi pa sreca blizu odgurao sam do kuce 1km
![:D](https://svet-skutera.rs/public/style_emoticons/default/icon_biggrin.gif)
, kad ostrafim sta da vidim puko drzac pa zavario videcemo koliko ce da traje haha ,
ide motor ko blesav jadna jedna honda civic 1,4 nemoze da me stigne sa dvojicom na skuter ![:mmhappy3:](https://svet-skutera.rs/public/style_emoticons/default/mmhappy3.gif)
,
sad sam oficijalno usao u mid-race hehe ![:)](https://svet-skutera.rs/public/style_emoticons/default/smile.png)
, sledeco sto cu praviti na motor je staviti 92 diznu proveriti boju jos to ostane da se sredi i ako nadjem neki c16 trazim ali ovde u MKD tesko da cu da nadjem onaj c21 je previse nemam ni innerrotor nista tako da ostace ova zverka polini ,
inace vario brise do gore jebe mu kevu
DSC_0394.JPG
DSC_0395.JPG
DSC_0396.JPG
Damjan66, on 12 June 2017 - 17:15, said:
Lakse rolnice su mi digle 10km/h gps-a , ali samo 500rpm u ubrzanju
kad se ugreje vrti na 9100 smesa je prebogata sutra sredjuem i idem na autoput da ga rastegnem ko covek, ovako samo sto pocne da hvata krajnu kocim ima auta ali
prosao je i 100ku na sal tablu ide kako ludo ovo, takodje sam utvrdio da imam i malossi primar samo neznam koliko % , imalo je zvuk kad guras motor kako ramne zube ali nismo znali sa Vlatkom dali imam primar ili su neki lageri
ali sad kad je presao 100ku definitivno ima produzen prenos ,
reze kako pila uvek osmeh mi je na licu kad zavrnem pun gas ,prava zverka je ispao
Evo neke slikice od danas
DSC_0394.JPG
DSC_0396.JPG
Boldovao sam ti u tekstu stvari o kojima treba da obratis paznju tokom pisanja.
Slabo tolerisemo na forumu "razbacivanje" sa takvim fazonima "moj ide 110 po gpsu i peglamo neku tamo hondu civic sa dvoje na skuteru". A pored toga se pise kako karb i prenos apsolutno nisu ustelovani.
Mi nismo forum gde je bitno samo reci koliko neciji skuter moze da ide niti postoji uopste potreba da se "razbacujemo" sa takvim recenicama. Na ovom forumu fokus je na tehnicku diskusiju i tehnicku preciznost. Trudimo se da drzimo forum urednim, a samim tim i teme u kojima se pise da budu tehnicki precizne i da svi naucimo nesto novo u ovom nasem hobiju. Insistriramo na ozbiljnom pristupu u diskusijama.
Dakle, poenta teme jeste da bude edukativnog karaktera i to je jedan od uslova (pored onih nabrojanih u svakoj kategoriji) da tema zapravo predje u neku drugu kategoriju. Prelazak teme u mid-race kategoriju je nesto sto treba postici kroz rad i pisanje.
Prica o kranjim brzinama pada u vodu i nema svrhe uopste diskutovati o tome ukoliko se vec pise da karb i prenos nisu pogodjeni, a za svaki vid kvalitetne diskusije oko postignute brzine trebas da okacis i dokaz (screenshot uz snimak ili sl.), posebno ukoliko mislis da ti tema predje u neku drugu kategoriju.
Cestitke na radovima svakako i na rezultatima ali bilo bi dobro za forum i svrhu ove teme da se uozbiljis malo u pisanju da bi i drugi clanovi mogli nauciti nesto novo. Siguran sam da bi i vise clanova ostavljalo komentare ovde u temi ukoliko vide dobar potencijal.