Jump to content

Rieju Toreo 50 -> 90 4T

245 replies to this topic

#101 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20770 posts

Posted 21 May 2013 - 12:28

da zagrmi :welcome1: hahha pa obesiće me žena i ćerka o prvo drvo, u komšiluk pošto u dvorište nemam....

da dobro se ponaša na putu, sad može malo da se dobije i u krivinama,, potrrebno je još malo voziti ga, što zato da se te vile malo razrade i da se vozač na njih privikne, što zato da bi se ogulio malo sloj sa tih Cheng Shin guma, koje su od 2007-e, to su mi fabričke sa Kymco mašine.. Ne deluju loše ali imaju već godina... i to je za zamenu kada bude bilo para...

#102 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 21 May 2013 - 20:42

Ja procitao sve ponovo ...dobar trud si ulozio u krmka...svaka ti cast...a, i zimski tuning je ostavio traga ( 123 ? ) , dobro Krmko izlazi na kraj sa tobom ? Sa laksim ima da leti... :ziveli: ...

#103 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20770 posts

Posted 21 May 2013 - 21:21

nije krmko nego rieju, ono je sleng za kymco, a njega ne posedujem više, samo sam njegove gume ovde stavio jer je ovaj fabrički došao sa onim pecaroškim kramponastim...

.. nego nisam te razumeo kako si mislio zimski tuning je ostavio traga 123 ?

#104 Stefan p

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1132 posts
  • MestoLopare,Republika Srpska
  • VozimSprint Exactly

Posted 21 May 2013 - 22:21

Svaka cast,ide dobro rieju za 4t..Alien sm je mislio na kilazu(123kg)..

#105 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20770 posts

Posted 21 May 2013 - 22:53

ahah da da , vidiš i ja nisam to shvatio, verovatno jer mi je taj parametar uvek zaboravljen :ziveli:

#106 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 22 May 2013 - 10:36

Izvini Mario, ne znam kako sam se prebacio za Krmka , mislio sam na Rieju, lapsus...jbg ...a, za zimski tuning i prolecne Slave , znas na sta sam mislio...1. Maj, Uskrs, Djirdjevdan je , fala Bogu zadnje od toga i ostavlja traga na svima nama, ja konkretno nabacio koju viska , a to se posle jako tesko skida...oseti se na gasu, a moze i malo lakse rolnice...

To je jedan od parametara koji treba ubaciti u tabelu, a tvoj Rieju se sasvim pristojno nosi sa tvoje 123... :ninjar:

#107 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 22 May 2013 - 11:36

Ma ide kinez i sa "123 " odlicno :ninjar: ,kad sednu "laksi" vozaci ima da leti...Nego kako remen ispada onoliko kratak jbt..ok,rastegne se on al toliko ...

#108 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20770 posts

Posted 22 May 2013 - 12:47

ne znam Cvele , to su Naraku remenovi kupljeni za Minarelli kao replacement, i kako ispada 738 toliko kraći od rastegljenog stock-a 729 to je vidiš rebus..

#109 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 22 May 2013 - 17:50

Hehe, pa , kazem ja, igranka sa duzinom kaiseva , ne mora da bude ono sto pise na njemu...znaci, ne samo Athena , nego i Naraku...lazu u duzinu...

#110 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 22 May 2013 - 23:14

View PostALIEN SM, on 22 May 2013 - 17:50, said:

Hehe, pa , kazem ja, igranka sa duzinom kaiseva , ne mora da bude ono sto pise na njemu...znaci, ne samo Athena , nego i Naraku...lazu u duzinu...
:D muska posla...

#111 Sikii

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 536 posts
  • MestoBeograd,Vozdovac
  • VozimGilera Nexus 500

Posted 26 May 2013 - 20:25

Mario koje su sad rolnice u njemu,mislim na gramazu?

#112 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20770 posts

Posted 26 May 2013 - 20:29

6g su rolnice a bela malossi centralna je u remenici

#113 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20770 posts

Posted 03 June 2013 - 00:03

Nakon dve nedelje vožnje primetio sam da motor nešto bolje ide.. moguće je da je vazduh hladniji, ostavio sam karburator za nijansu bogatije podešen, a nisam proveravao kako stoji remen, koliko se isteglio... u normalnoj vožnji od posla do kuće, motor se odlično javlja na gas.
Sa 1/3 otklona ručice imam 80 po satu i solidno dobru akceleraciju, u punom gasu lepo prebacuje 80 pa čak i udara sat u patos, ako ga baš ne vozim uz vetar...

utisci su ok, doterao sam još donju plastičnu tacnu na kojoj su popucali mostići nosači, kao i masku oko sata, gde kinezi nisu uvrnuli treći šraf nosač, tako da mi je mašina sada kompaktna.. malo su mi tvrde prednje viljuške u koje sam nalio 15w ulje, to ću najverovatnije izmenjati na neko malo ređe, i nervira me sajla gasa koja postepeno propada u lulicu kod ulaza na karburatoru, tu sam posle skraćivanja bužira zaboravio staviti neku platnu graničnik ili slično.. prednja kočnica mi hvata sve bolje i bolje, reći ću da sam zadovoljan, zadnja je još uvek slabašna, moram nju pregledati detaljnije..

Rešio sam da izmerim potrošnju ekonomične vožnje.., evo slika koliko sam natankovao i stanje brojača sata

Posted Image Posted Image

-vožnja je 70% otvorenog puta 30% grad
-lagani start, solidno ubrzanje, do najviše 1/2 ručice gasa
-otvoreni put, vožnja do 80 po satu, prosek oko 70 sa 1/3 otklona ručice
-grad, vožnja do 60-70 po satu.. uglavnom sa 1/3 otklona ručice
-štedljiva varijanta

evo i slika kada sam stao da tankujem ponovo

Posted Image Posted Image

potrošnja je 3,16 L / 100 km

Posted Image

nisam nešto posebno zadovoljan, mada ako uzmem u obzir da sam i sa fabričkom postavkom 50cc-a imao 2,55/100 potrošnju, a sada sam se vozio značajno brže, moguće je da neće biti manje... vodim se onim parametrima koliko ume da potroši 125cc fabrički, po navodu drugara 2,8 i katkad manje pa me interesuje gde se ja tu nalazim... Sledi merenje potrošnje agresivnije vožnje, i više gradske, pa nakon toga ponovo rekalibracija karburatora...

#114 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 03 June 2013 - 00:55

ajde daj i rezultat agresivnije vožnje pa da vidimo ko tu koga dere!!
Ne znam da li se mogu različite kubikaže upoređivati...moj atlantic npr troši 4.5lit max, a 500cc je...doduše injection...pa sad nije ni to za poređenje!!

Uglavnom ako je kao fabrički pio 2.55 lit a sada je duplo snažniji kako mi se čini, korektno bi bilo da potrošnja ne ode više od recimo 3.5lit...

#115 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20770 posts

Posted 03 June 2013 - 10:40

videćemo... na kraju imam volje da ga posle svega testiram i sa fabričkim 18mm karburatorom i airbox-om...

nisam nešto posebo sad napaljen na malu potrošnju, ali eto želim da znam sa koliko benzina koju snagu dobijam i slično...

#116 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 03 June 2013 - 17:37

Ma kud ces manje od 3l :D pa nije to T12 ....odlicna je to potrosnja,al uradi test da vidis razliku u snazi sa 18mm...

#117 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 03 June 2013 - 20:27

Оћеш да мењаш ауспух? Тај фабрички има 1001 преграду унутра.

#118 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 03 June 2013 - 21:38

Svi znamo razlike izmedju 2-T i 4 -T...u litarskoj snazi , ali i potrosnji...2-T ima samo jednu manu, ali , ipak , :mmhappy3:

#119 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20770 posts

Posted 03 June 2013 - 23:43

da da jasno je sve to... ja sad samo kompariram potrošnju u odnosu na snagu jednog 4T motora,,,

@Boža, za sada ne diram auspuh, mada imam u planu čim se steknu uslovi, makar samo za testiranje..

#120 Daki91

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 78 posts

Posted 10 June 2013 - 07:11

sto se tice testiranja auspuha ja mogu da ponudim moj stage6 deep tone... takodje vozim 4t gy6... isti motor... samo je drugi naziv sprint max ;)

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users