Jump to content

Aprilia SR-1 Pyrotherm team

976 replies to this topic

#101 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 21 February 2011 - 22:31

dalje sam samo pokušao da uklopim ovu krmaču od mikunija

Posted Image Posted Image Posted Image

on definitivno mora da ide natrag ili sa subfrejmom ili sa izbacivanjem bloka, pa da izradim neku drugu prirubnicu... prema napred čisto sumnjam da će biti mesta mada i ovde moram podizati prirubnicu, u nešto je iskositi...

za prvo vreme se zadržavam na stage6 tm24 karbu koji imam od ranije, i ovde krećem sa poznatim parametrima, 138 glavna dizna i skroz podignuta igla za otvoren difuzor odnosno nešto manje za neki otvoreniji drag filter... evo kako on stoji, mada sam i ovde sećam se morao da malo spustim nivo goriva u plovku jer je na granici da preliva...

Posted Image Posted Image

brembo originalna dvoklipna sam očistio i rasklopio i proverio, originalne gumice na klipovima još ni trunke ne puštaju, to za sada ne menjam... montiran je 200mm RMS novi disk, i za divno čudo ulazi u čeljusti taman, i ako je fabrički 190mm, tih 5mm u poluprečniku klešta predviđaju.. unutra su nove ferodo pločice...

i naravno novo teflonosko čelično armirano crevo, hebo pakovano, međutim galfer je proizvođač... sipao sam Motul dot 5.1 ulje... ogromna je razika u pritisku ručice, dobio sam tvrdu kočnicu najzad.. videćemo kako će na putu raditi...

Posted Image

toliko od vikenda...

Posted Image

#102 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade
  • VozimKymco People S50 2T, Peugeot Elyseo 2T 70cc. Malaguti Madison S250

Posted 22 February 2011 - 04:41

Evo je, nazire se!http://forum.pyrotherm.rs/forum/public/style_emoticons/default/1jee1.gif
Jedino ne uspevam da provalim, jesi li stavio onaj adaptirani subframe ili je postavljeno u originalnoj verziji, bez produženja?

#103 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 22 February 2011 - 10:04

u originalnoj verziji je dok ne uradim osnovna podešavanja, sada mi je cilj da mašina krene

#104 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 22 February 2011 - 23:25

sledeći dan se radilo na montaži hladnjaka, elektro instalacije i sistema hlađenja, vezice su odradile prva fiksiranja, prođe celo popodne u ovome..

danas sam uradio od aluminijumskog lima nosač pumpe, najzad će bosch biti pričvršćena kako valja, ranijih sezona je visila na vezici... eto i ko kaže da corteco semerinzi koji su potrošeni ne mogu biti ponovo od koristi...

Posted Image

dalje sam se bavio montažom eprom-a i bobine, tu se krojila guma i majstorisalo na razne načine kako bi bilo čvrsto fiksirano, a opet preko gumenih prenosa, da umanjim vibracije koje mogu oštetili spojeve u elektronskom kolu... mada je sve zaliveno u epoksi ali opet...

Posted Image Posted ImagePosted Image

dalje sam povezao pumpu ovoga puta na prekidač pozicije, nisam još siguran da li je to pametno, ranije mi je bila na kontakt bravi direktno, pa pošto nema termostata, bilo je potrebno dobro vreme da postigne radnu temperaturu.. imao sam ideju da uradim elektronsko praćenje temperature i uključivanje pumpe preko određene temperature.. za sad ovako, manualno, kasnije ćemo videti.. da ne zaboravim da sam prevezao instlacaciju na dva mesta i sada svetla rade na akumulatorski napon a ne na namotaj kako je u orginalu bilo, žuta žica...

i ovde me je nervirala veza bobine preko stopica... sve je to ok, samo ja neću da razmišljam o kontaktu ovde gde se prenosi napon sa korekcijama u miliseknudama, i okida bobina do 15000 puta u minuti... lemljenje i termoizoliranje..

evo kako to sve izgleda ispod patosnice... crevo za toplu vodu sam prebacio iznad rama, jer ima mesta, a učinilo mi se kratko crevo.. i zaista tako je bilo i ranije sezone....

Posted Image

i da ne zaboravim da sam sklopio masku sa starim satom, prekontrolisao prekidače i sajle, za sada ide ovako, sledi ugradnja Koso RX1N, kad bude vremena i volje..

Posted Image

za danas sam gotov...

Posted Image

#105 Weseli-90

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 470 posts

Posted 23 February 2011 - 00:06

Svaka cast Mario...cekamo zavrsno sklapanje i paljenje http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/thumbup.gif

#106 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 23 February 2011 - 00:12

Ja cekam da nakaci krila i snimak bruseceg leta. http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/1oda.gif

#107 zoksi

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 861 posts
  • MestoNis

Posted 23 February 2011 - 07:59

Otkud opet S6 TM24 zar nije bio prodat???
A Mikuni prava krmaca morace subframe da se montira nema druge,ona metalna ploca mi je mnogo ruzna i odskace od ostatka skutera.

#108 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 23 February 2011 - 09:58

da bio prodat Danielu, pa posle opet kupljen natrag, letos se vozio na kymcu... za Mikuni će biti gimnastike, samo nemam sada inspiracije, mnogo poslova čeka da završim sa sr-kom...

#109 .::SALLE::.

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 274 posts
  • MestoKraljevo
  • VozimCBR 600RR

Posted 23 February 2011 - 11:17

sve je super i veoma uredno , samo mi ova sila od hladnjaka bode oci ... jel radi posao kako treba s obzirom da nije za to namenjen ? mozda je moglo to da se odradi i sa manjim hladnjakom od nekog motora , ali dobro to je samo moje misljenje

#110 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 23 February 2011 - 11:28

kad će to famozno prvo paljenje...pa mislim ne mogu da dočekam!

#111 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 23 February 2011 - 11:43

@Salle, ne znam za hladnjak, kad nabavim neki od SF2 probaću da vidim koja je razlika, za sada ovaj radi posao, možda je malo prevelik, i smeta kod sklapanja plastike...

@Pita ne znam kad će to famozno... ne može brže, sve i da hoću, šta sad upalim a sve mi visi ko crevca....

#112 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 24 February 2011 - 11:44

dalje sam rešio da dovedem magnet u centar kalemova.. evo kako se potpisao ranijih godina, ne verujem da je to konstantno dodirivalo moguće samo dok su C4 ležajevi bili u slobodnom hodu...

dakle u situaciji kada se direktno prišrafi nosač na blok imam da je gore zazor 0,7mm a dole 0,2mm
sledi podmetanje jedne platne debljine 1,5mm pod gornji šraf nosača kalemova...

Posted Image

i pošto to nije urodilo plodom, previše veliko odstojanje nosača od bloka imam i sada sam dobio minimalni zazor sa gornje a ogroman sa donja strane, mislim tačno obrnuto 0,2mm gore i 0,7mm dole...

nakon toga sam prekopao sve platne po radionici koje umam za M6 a da nisu preširoke u spoljnom prečniku, i nađem jednu koja je 0,6-0,7mm debljine, dve-tri zvezdaste od koji sam jednu malo čekićem doradio da bude 1mm, ostale su 1,2mm, i još neke 1,4mm

Posted Image

tu je usledila proba prvo sa 0,6mm koja je bila premalo odstojanje nosača kalemova, situacija se nije značajno promenila, da bi na kraju sa platnom debljine 1mm, imao identično odstojanje dole i gore koje je 0,35mm

u rashladni sistem je stalo 1,2L tečnosti, mešao sam antifriz G12 -40C i vodu u razmeri 1:1, imam još nešto Shell V-power 100 benzina sa Castrol 2T racing-om zamešano, i posle 4-5 kurblanja...

pali mašina...

pratio sam malo temperaturu, definitivno bez pumpe po ovoj hladnoći može da se održi temperatura do 50-ak stepeni, kako uključim pumpu na par sekundi sruši ispod 30 stepeni...

Posted Image

radila je 2x 20min, na leru... posle 10-ak minuta se počelo osećati u betonu kako kuca kompresija, biće dobro...

#113 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade
  • VozimKymco People S50 2T, Peugeot Elyseo 2T 70cc. Malaguti Madison S250

Posted 24 February 2011 - 11:50

Mario, kako se ponasaju lezajevi na "hladno", odnosno u leru? Ima li čudnih zvukova?

#114 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 24 February 2011 - 12:00

ima malo tvrd zvuk, teško je proceniti jer i TM24 daje poseban ton ovako otvoren... aprilia u ovoj izvedbi uvek ima neki kliktavi zvuk, dugo sam zagledao oko ovog piaggio varijatora da nije tu nešto popušteno i da ima slobodnog hoda... pa ništa pronašao nisam...

#115 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 24 February 2011 - 12:25

samo kad je upalila..šteta je što nije lepše vreme da se odma krene u dalje štelovanje i vožnju!

#116 Muhi

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 264 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimPiaggio Zip SP

Posted 24 February 2011 - 13:02

lepo prima gas. :blink:

#117 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 24 February 2011 - 14:17

It's alive ! http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/vutra.gif

#118 Rade

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 454 posts
  • MestoApatin

Posted 24 February 2011 - 16:44

Jos jednom svaka cast.. Uredno kao i uvek!

EDIT:
mile prodaje hladnjak od sf-a, onaj sto je bio kod zoksija...

#119 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 24 February 2011 - 22:37

znam za Mileta i hladnjak sa pumpom....

evo juče a pogotovu danas sam imao pomoćnika, moja mlađa ćerka Nina je plastike već sklapala i to je njen resor, ne može ključ od nje u ruke čovek da uzme...

na žalost zeznuo sam se moraju oba creva ići sa gornje strane, jer nema dole mesta, plastika prolazi tik uz ram, pa sam morao puštati vodu iz sistema i prebacivati i hladnu vodu gore, sad se već sećam tako je i bilo, crevo za hladnu vodu taman obilazi kadicu akumulatora... i naravno puče šelna na crevu, pa ide nova.... ove današnje šelne su kvalitet za pritegnuti dva najviše tri puta... i naravno bobina ne stoji kako sam zamislio, morao sam je iskositi i prebaciti napred, nema mesta u plastikama...

za danas smo gotovi.. uspeo sam danas da okrenem i prednji disk, i vratim puž i sajlu, do ugradnje dugog multimera, ostaje mi da se pozabavim sa prednjim farom i žmigavcima, i da postežem prednjicu... pa ću najverovatnije u sledećoj etapi raditi dalje...

#120 zoksi

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 861 posts
  • MestoNis

Posted 24 February 2011 - 22:48

Hehehe ja danas bacio trecu selnu filtera u zadnjih pet dana...a sneg pao u pravo vreme za slikanje http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/imasPP.gif

8 user(s) are reading this topic

0 members, 8 guests, 0 anonymous users