Posted 27 April 2015 - 11:13
prvi problem koji sam vukao od ranije su ti navoji u bloku, ovde se dosta često skida dekla i podešava prenos, za očekivati je bilo koliko god pazio da će poneki navoj u alu bloku da popusti, rešio sam da nabavim brezone prelazne M7 - M6 i njih ulepim u blok, a deklu stežem sa maticama.. brezoni se prodaju u Naraku pakovanju 10-kom za nekih 3e, tako da smo to i pazarili sa Pitom.. međutim za M7 ureznicu sam morao da telefoniram majstorima po okolini, malo je retkost..
urezao sam sa 1 i posle odmah sa 3 ureznicom, pošto bi za ovu zgodu trebala rupa od 5,6mm a ja već imam 5/6mm na M6-icama, trebao sam sam ući samo 10mm u rupu koliko i brezon ima navoja na M7 delu... nebitno, koristio sam wurth lepilo za navoje, posle urezivanja sam namazao i rupe i navoje i sačekao 10-ak min
dobro će biti, imam mesta za jednu ravnu platnu i eventualno za matice sa plastičnim umetkom
ono što se tiče prenosa, ponovo se vraćam na Athena crnu oprugu Pia tipa, međutim uvek imam neko minimalno zapinjanje i teško zaoktretanje, pa da bih rešio vibracije od uvrtanja, pre nego što kupim taj torsion sa kuglicama idem na neke drevne metode... pobrusio sam fabru sa opruge po celom obodu, gornji i donji prvi krug opruge sam isto pobrusio i ostavio u lagani konsu..
počistio sam neravnine po unutrašnosti pakni 2G kvačila... pa videćemo kako će ovo funkcionisati..
i ponovo matematika sa remenom od katane, pisao sam gore da sam namerno kupio 17mm širine remen, međutim on je visine 8 a ne 9mm pa mi deluje malo labav.. sve u svemu vidimo koliko loše ulazi 17mm u zadnje remenice, kako li tek ulazi onaj od 17,5...
spoljni prečnik remena u najvećem prenosnom odnosnu je 82mm dok je maksimalna izlaznost na variju 100mm pa eto ko želi neka računa
spakovao sam ga sada bez šajbica, pa videćemo kako će se na kraju završiti... ovde mi deluje dovoljno zategnut
Posted 27 April 2015 - 11:35
Posted 27 April 2015 - 11:59
Posted 27 April 2015 - 19:10
Obim gume znam
Posted 27 April 2015 - 19:14
Prava stvar!
Posted 27 April 2015 - 20:36
Posted 28 April 2015 - 11:18
Posted 28 April 2015 - 21:15
ALIEN SM, on 28 April 2015 - 11:18, said:
ma ne samo što fali, nego od mnogobrojnog odvrtanja zavrtanja obliznu navoji u bloku i šta onda...daj urezuj tamte vamte...ovako nema šta, sigurica!
Posted 03 June 2015 - 13:19
preostaje mi da dodajem platnice sa zadnje strane kako bi udaljio multivar od bloka, ali tada gubim i ovako malo navoja kojih imam na raspolaganju za maticu napred... ili da kupim nove rolnice koje su u meri malo jače... vidim ja da će ovaj prsten da leti dole, pre ili kasnije, to će biti rešenje... problem je prisutan samo na leru, kako variomat kreće da podiže remen, automatski se udaljava od bloka i zvuk nestaje,..
što se prenosa tiče povadio sam primarni malossi 14% ostavio samo sekundar 19% i poštelovao kvačilo koliko sam stigao od dosadnog Krste....
nakon trke čujem interesantan prizvuk ali samo u nekim rupama i na prvi trenutak sam pomislio da mi se sajla opet nateže od cimanja kroz rupe pa zamuče karburator, međutim zvuk dolazi iz auspuha... pukao mi je nosač sad posle silen-a jubilarno, i ceo roost je visio o prirubnicu...
zaključujemo da "ne valja" roost, jer je ceo toliko lagan da se nosio o prirubnicu oko 10km vožnje ... a imam i ožiljke na grani još od motovil-a koje treba da saniram , pa će sada biti pravi trenutak
do tada počasno mesto zauzima s6 sport pro, ovaj je prešao boga i oca, izmenjao se kod svih poznatih tunera i evo ga kod mene.. sad mogu da se merim sa Krstom rame uz rame
Posted 03 June 2015 - 14:50
Posted 03 June 2015 - 15:56
Definitivno ne valja roost
A dihtung izduva je sampionski, ok, verovatno je od klackanja otpalo parce, al vidim da je bio ustinut.. a leba ti, koliko si sirio izduv, jel ima 30mm?
Posted 03 June 2015 - 16:02
Posted 03 June 2015 - 17:31
@poštar izduv je strogo 25,5mm i nisam ništa širio, roost je isto toliko, dihtung je sranje ali je otpao od klackanja
@gogi juniorka je overila desne plastike na treningu pre Horgoškog drag race-a 2011, posle toga više nije ni pomišljala da se trka
sve u svemu biće interesantno ispraviti ona ulubljenja, dva prstena su dobila po nosu
Posted 03 June 2015 - 17:39
Posted 08 June 2015 - 14:31
kada sam video za vikend na šta liči odmah sam se smorio i u glavi su mi proletele sve misli, na koji način sam uspeo da dođem do ovog spuha, koliko sam platio, kako ću ovo rešiti... jednostavno var je probio materijal i sa unutrašnje strane ostavio bregove...
jutros je bilo postrojavanje majstora, matori nije bio kod kuće u Petak pa se radilo bez nadzora, naredio je da se sve seče i novo pravi, međutim ja kako sam čuo da je izbio puč brže bolje sam se presvuka i pravac radionica da budem prisutan...
evo kako je sve počelo, tanki kamen za sečenje i vađenje kriškica oštećenog lima , koji je tačno 1mm, pa sečenje novih kriškica od lima iste debljine...
dve kriškice su problematične, prva je samo tačkasto heftovana, sa autogenim naravno.. TIG je sklonjen daleko sa strane jer vidim da je majstorima omiljen... već je hteo i sa malim električnim... pa neeee.. samo autogeno i polako
evo i drugi komad smo izvadili pa pogledajte na šta je ličilo iznutra... bitno da ga je spolja uradio, da bude lep za "prodaju"
međutim ova elektroda debljine 2,5mm koju koristi na slikama se nije pokazala dobro, jednostavno njoj je potrebna veća temperatura, a lim već gori i buši se...
pa smo prešli na manuelnu izradu od istog lima... isekao sam trakica jedno 6-7 kom da može lepo da se radi, vidi se na slici koje se rupe prave, čak i sa najslabijim plamenom
na kraju posle nekih sat zajebancije, ispalo je ovako, jednostavno moralo je zaista sporo da se radi i pazi da materijal ne ucuri unutra, a da se kriškice ispravno povare i da ne ostane rupa.. ovako ga montiram, ništa ne lickam... i proveravam da li pušta negde...
dakle ovo nije posao za svakog varioca, ljudi jednostavno ne shvataju da je ovaj spuh tanak kao papir i da se više štete napravi ako se ne pazi nego koristi...
Posted 08 June 2015 - 15:19
Posted 08 June 2015 - 16:20
Ja koristim tig aparat za varenje i zicu od 1mm, okrenem na 30-ak ampera sto je taman dovoljno da istopi zicu i na kraju sve izgleda kao fabrcki..
Posted 08 June 2015 - 17:09
a majstor ko majstor, i on je upao u problem kad ga je probušio pa onda krpi dupe...
Posted 10 June 2015 - 02:25
Posted 10 June 2015 - 09:42
ali su žice, plamenici, pištolji svi veliki i predviđeni za zavarivanje debelih materijala za potrebe proizvodnje...
11 user(s) are reading this topic
0 members, 11 guests, 0 anonymous users