![Attached File](https://svet-skutera.rs/public/style_extra/mime_types/gif.gif)
Pas mi je upao u kadar pa se slabo vidi da agregat nije na motoru. Bio je u korpi,rasturen u delove. Jos tamo na mestu trgovine sam ja ustanovio da je motor zaribao i da ce biti dosta posla oko njega. Ipak pogodim se sa covekom i kupim ga.
Stanje je bilo sledece: Cilindar zaribao-potrebno busenje. Radilica dobila lufta u donjoj pesnici. Zaribali lezajevi radilice. Kvacilo potroseno (paknovi skoro do metala potroseni). Farba u prilicno losem stanju,ali je fabricka pa mi je i to dosa znacilo. Gume lose,ali ce do proleca izgurati. Fale neki sitni srafovi,platne itd.
Gledao sam da sve delove uzmem malo skuplje,da ne budu bas oni najgori moguci. Vodio sam se onom logikom "ako ne znas sta je kvalitetno,pitaj sta je skupo" mada ovo nije uvek pravilo,to znam.
Pokupovao sam sledece delove:
Klip onaj iz moto bike pakovanja 38,5mm
Cilindar je razbusen bas po klipu koji je i ugradjen
Klipnjaca CKR. Radilica balansirana i izvucena da baca dve stote. (Prethodni vlasnik je uspesno tukao radilicu o beton da bi izbio lezajeve iz bloka i pri tom je pokrivio,a sigurno je dobila po nosu i kad je motor zaribao)
Lezajevi radilice Timken 6203
Nov 6006 lezaj ne znam kog je proizvodjaca
Novi semerinzi
Novi paknovi kvacila
Set dihtunga
Motor nisam ja sklapao jer nisam toliko strucan,a i nemam vremena jer sam se zaposlio i radim smene od 12 sati dnevno. Dve dnevne smene,pa dve nocne i onda sam dva dana slobodan..ta dva dana ugavnom prespavam jer se jos nisam navikao na ovaj tempo zivota, tako da sam odlucio da odnesem se to kod nekog coveka da mi on to sklopi.
Motor je upalio,ali naravno imam problem...moze satima da radi na leru i motor prede, cim mu dodam gas on se izvrti u visoke obrtaje i vise uopste ne mogu da ih spustim dok ne ugasim motor. Kao da gas zaglavim u jednom odredjenom polozaju. Rucica gasa ide neverovatno tesko,dobijem zuljeve na odvrtanje gasa. Gde da lovim problem? Da nije sajla gasa mozda pocelada puca pa se zaglavi u buziru ili je problem u karburatoru?
Imam jos par slika i imam snimljen video kako motor radi ako ce biti od pomoci. Nisam hteo bas sve da saspem u jedan post pa da bude nepregledno sve.
I da dodam jos ovo samo. Cilj mi je da dobijem dosta pouzdan motorcic sa skromnim performansama. Treba mi za prevoz od kuce do posla i nazad i za vozikanje do prodavnice i do plaze...jedna dezurna masina. Uopste ne planiram da ulazem u izgled.