rade007, on 15 November 2016 - 16:11, said:
Nalijes izmedju pola litre i litru loze, nafte u spuh, ali kroz granu sipas. Zacepis granu nekom krpom i muckas da gorivo nalije komore unutra, i ostavis tako. Pozeljno je ostaviti da prenoci, sto vise to bolje. Namontiras i upalis, dimiti ce sve jace i jace, na serijskim auspusima opasno dimi, na rezama malo manje. Traje oko 10, 15 minuta. Neke auspuhe mozes spasiti, ali neke ne, ovisi sta je zacepilo. Ali cadju ucinkovito skida jer sam testirao na GP-u onaj prigusivac mu se vani, a iznutra je cadjav, kad sam ga propuhao, 90% cadje je bilo skinuto do golog zeljeza.
Moze i sa brenerom, imas na YT klipova.
Lauda, on 15 November 2016 - 20:14, said:
Taj Elystar je naslijednik Elyseo modela?
Svijecica izgleda vrhunski s obzirom da trosi duplo vise goriva nego sto treba, ocekivao sam crnu, masu, punu depozita, imam velikih problema sa auspuhom, a stanje je eskaliralo danas kada sam ga i otkrio zbog specificnog nastajanja problema. Opisati cu u nastavku.
Elystar je redizajnirani Elyseo, glavne prednosti su mu prednja hidraulicka vilica i zadnja disk kocnica. A masina sa euro 2 blokom je mana, sva je puna nepotrebnih stvari, jer ima elektricnu uljnu pumpu, ima kompresor za upuhivanje zraka u auspuh.
eSPe, on 15 November 2016 - 20:32, said:
Primijetio sam da je suhi glavni u tome
Suhi ce uskoro preci na dizel koliku kompresiju ima SF2

Situacija nakon moze se reci neuspjesnog pokusaja procepljivanja. Kad je agregat hladan, ide jako dobro, ali cim ga drzim na maksimali oko 2km performanse drasticno opadaju, auspuh ga pocinje jako gusiti pa onda u startu trokira i treba mu par sekundi da krene, bude oslabljen za duplo, i maksimala je oko 45kmh, i sve vise i vise ga gusi. Nakon nekoliko hladjenja i zagrijavanja ustanovio sam sljedecu stvar.
Dok je auspuh hladan onda je protocan, cim se jace ugrije on smanjuje protok, na ispusnoj cijevi puno slabije izlazi dim. Ucvrlji se od topline i grije ko sunce.
OK, shvatio sam da auspuh "radi" i ovo jos nisam vidio, dok je hladan nije lose, a kad se ugrije, ugusi ga.
Malo kasnije sretnem komsiju Džigera i pitam ga jel mu ostalo sta od tuninga Speedfighta. Kaze on da ima auspuh koji je uzeo za vracanje na stok, medjutim resio je squt sa sportskim dijelovima. I tako ja uzmem od njega serijski auspuh za SF2, takodjer sa katalizatorom.
Namonitram i opandrcim po gasu, ide Elystar vec za medalju, odaziv je konacno brz i cist, napokon nesto normalno, zalegnem da ga konacno dobro propusem od gremlina i nakucam 78kmh po satu. Evo zabiljeske po gpsu, bit ce nesto od njega

[attachment=13404:Screenshot_2016-11-15-16-14-42.png]
Stanem na semafor i ponovno po gasu koliko god moze da ide, ovaj put kazaljka staje na 75km. Stanem opet na semafor i prilikom sljedeceg kretanja opet ga gusi auspuh, troksa, jako sporo dize okretaje da bi krenuo, ide 3x slabije, maksimalno 30kmh i gusi se i gusi.
Nekako se dovucem u bazu i pitam se koji sad djavo. Cujem i osjetim kako i ovaj auspuh cvrlji, ali opasno. Stavim ruku na ispuh, kad ono ne izbacuje skoro nista, 90% zacepljeno. Izbusim mu 6mm rupicu na grani i motor poludi, znaci i ovaj je zacepljen. Nakon grijanja i hladjenja, utvrdjujem da i ovaj dok je hladan radi posao, a kada se ugrije, zacepi se!!!
Evo sta se dalje desavalo, ovo sigurno niste vidjeli

Znaci kad stavim seraf on ne ide s mjesta dok je vruc, a kada izvadim ide dobro.
Extremno zaguseno, ovdje mu je izlaz iz auspuha 6mm sve.
Dakle oba auspuha se zacepe kad je motor vruc, skoro pa nista ne izbacuju, a kad su hladni onda jos nekako rade.
Bit ce bolje s nekim drugim auspuhom