Jump to content

Tuning freeja Miloševog druga

• This topic is locked This topic is locked
503 replies to this topic

#101 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 27 March 2011 - 12:20

i el je moguce da radilica ode u debalans?

#102 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 27 March 2011 - 12:33

Moguce je.

#103 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 27 March 2011 - 12:47

au,pa sta ako mi se to desilo?I sta moze da bude uzrok tome?

nzm sad dal mogu da se jave vibracije zbog lezajeva,ali sad se najvise plasim od radilice...a i nzm kako to da proverim...

A sta strada kad se pomesaju rolnice,posto sam na jednoj probnoj voznji slucajno pomesao 4.3g i 3.7g(ne 3 po 3 nego bez reda,mislio sam da su sve iste)?

#104 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 27 March 2011 - 12:54

Uzrok moze da bude sama radilica tj njena fabrcka neizbalansiranost, dovodjenje do disbalansa nekim drugim nacinom, itd.
Ne znam sta da ti kazem, po meni je najbolje da rasklopis i odneses na preciznu proveru.

#105 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 27 March 2011 - 14:15

Meni tu smrdi nesto na prenos... Sto ne probas da stavis ceo prenos sa onog freeja... I torq driver i vario.... pa probaj

#106 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 27 March 2011 - 16:26

pa vec sam probao,i potpuno isto se ponasa...izgleda da su obrtaji ok,ali mi se cini da su veliki posto se sve trese i vibrira,posle punog gasa mi kolena utrnu koliko vibrira...

#107 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 27 March 2011 - 16:29

a ako ej radilica otisla u debalans el mora nova,ili moze i ova da se ponovo izbalansira,i el bi to posle bilo kao novo?

I el je moguce da se ovolike vibracije javljaju zbog lezaja,to bi najvise voleo...

#108 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 28 March 2011 - 08:31

miloše, kad sklapaš variomat, uvek malo nategni remen u zadnjim remenicama, da napred možeš nesmetano da stegneš, neka remen slobodno ode malo do sredine, vratiće ga opruga kako upališ... mnogo puta se desi da ljudi stegnu ventivar i ne legne kako valja, da li zbog zubaca ili zbog samog remena, i to kasnije vibrira, pa ume da prolupa i ležaj radilice a i da ošteti remen..

i proveri rolnice da li su sve iste, da se nije neka slučajno pomešala iz drugog pakovanja...

#109 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 28 March 2011 - 08:35

Uvek tako i radim,100% je dobro namesten veriator,ali mi se jednom desilo,dok sam isprobavao te silne kombinacije,da pomesam 4.3g i 3.7g,pa me interesuje dal postoji sansa da je radilica otisla u debalans,i el mzoe motor da se trese zbog prolupalih lezaja?

EDIT:Inace,morace masina na sto,ne sme on ovoliko da se trese na kojim god da je obrtajima...samo nzm sta da gledam kad otvorim blokove...

EDIT2:ja ga uvek i malo okrenem,da remen lepo legne,pa jos jednom stegnem...

#110 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 28 March 2011 - 09:02

može da razlupa tolika razlika, samo ne trese od lošeg ležaja već trese od nekog dela koji je u debalansu
ako je ležaj loš onda se čuje..., pregledaj taj variomat, rolnice, remen ponovo...

#111 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 28 March 2011 - 09:04

probao sam drugi remen,komplet variomat od drugog freeja,probao sam cak id a skinem komplet prenos,ostavim samo onaj poklopac variomata,bolcnu,i onaj tocak sa zupcanicima(valjda ventilvar),upalim ga sa otvorenom deklom,i kad ga oteram u visoke obrtaje sve pocne da vibrira...onda znaci da ne ostaje nista osim radilice...a proverio sam i onus tranu do magneta,sve je ok...

#112 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade
  • VozimKymco People S50 2T, Peugeot Elyseo 2T 70cc. Malaguti Madison S250

Posted 28 March 2011 - 09:09

Kad si stavio drugi variomat, tad nisi pomešao rolnice? Moraš da ideš unazad i prisetiš se svih operacija koje si radio, možda si nešto propustio? Ne bi trebalo tako lako i odjednom da radilica iskoči iz balansa. vodi računa o težini rolnica i proveri ležajeve , rukom cimaj radilicu, to znaš, da li imaju lufta. Malo mi čudno da odjednom trese nezdravo. kakve su opruge na kvačilu, da nije tu nešto stradalo?
Jesu li dobro stegnuti nosači motora?

#113 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 28 March 2011 - 09:09

malo je verovatno da je radilica u debalansu, ako je fabrička, probaj da sklopiš bez rolnica i bez remena, stegni variomat sa nekom čaurom i upali bez rolnica i bez remena pa proveri da li trese i dalje

#114 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 28 March 2011 - 09:15

radilica je motoforce evolution race...a vidis,dobro si me podsetio,kad sam probao variomat od drugog freeja stavio sam one za koje sam mislio da su 3.7g,tek kasnije sam primetio da su tu i neke od 4.3g...lezaj kod variomata ima vrlo malo lufta,onako kad bas jako drmam radilicu malkice se oseti...mnogo manje nego sot je bilo npr.kod ovog drugog freeja kad sam ga kupio...provericu i nosace,upalicu ga bez varimata,i napravicu jedan snimak u leru bez variomata,i probacu da napravim jedan snimak ubrzanja(i dalje hvata 100ku http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/1jee1.gif )

EDIT:A probao sam i komplet kvacilo od drugog freeja...

#115 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 28 March 2011 - 09:28

ma da pomešao si rolnice...

#116 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 28 March 2011 - 09:29

ali sam posle toga vratio stari variomat,i test rolnice 4g,za koje sam 100% siguran da su iste,i sa kojima je pre 100% isao super,i isto mnogo trese...

#117 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade
  • VozimKymco People S50 2T, Peugeot Elyseo 2T 70cc. Malaguti Madison S250

Posted 28 March 2011 - 09:44

100% siguran samo kad premeriš rolnice, dovoljna je jedna pomešana i da trese

#118 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 28 March 2011 - 10:06

pa na svakoj test rolnici pise koja je gramaza...tako da sam ipak 100% siguran,jer znam da je sa tim rolnicama letos,dok sam ga stelovao,radio super...

#119 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 28 March 2011 - 11:42

test rolnice se troše, one su predviđene da idu max 500km

aj samo reci jer trese kad navučeš pun gas i motor uđe u obrtaje ili trese na maksimalnoj krajnoj brzini kad ideš 100-ku

#120 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 28 March 2011 - 17:38

Na leru i malim obrtajima radi ko singerica,a kad mu nabijem pun gas trese od pocetka...cak i u mestu kad zategnem kocnicu i nabijem gas on trese...

A rolnice su ko nove,koriscene manje od 50km,samo za stelovanje,uvek s njima samo nastelujem,i onda kupim koje mi odgovaraju...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users