Jump to content

Tuning freeja Miloševog druga

503 replies to this topic

#81 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 25 March 2011 - 22:20

promenio sam samo semering do variomata,ali opet kazem,nakon sto sam promenio semering i otkacio uljnu pumpu super je isao,i nakon sto sam skinuo variomat i vratio ga kako je bio poceo je bzv da dize obrtaje...

A semering je namestens igurno dobro,proverio sam...i da,crevo nisam otkacinjao,oba creva su ostala kao i do sad,samo sam skinuo kais i sajlu ulje pumpe...

Skinuo sam i razdelnik,i povezao direktno rucicu i karb,sad gas ide mnoooooogo lakse,hod je veci itd...i moze da se da pun gas,proverio sam...

I da,pre nego sto sam skinuo variomat,bez uljne pumpe se motor mnogo bolje ponasao na manjem gasu nego pre,mogao sam na vrh gasa npr.30da vozim,a da ne prdi i trokira ko pre,nego da bas mirno ide...al onda me neki djavo natera da proverim dal sam dobro sve sklopio :D

EDIT:Nevezano za temu,dal je moguce da free ofleka neki veci motor,nzm koja kubikaza,ali kawasaki je u pitanju,nesto kao enduro...kad sam skinuo uljnu pumpu i otisao u probnu voznju na semaforu sam naisao na tog bordo kawasakija,i pobego mu sa semafora...njih je bilo dvoje na motoru,a vozio je neki decko,cinilo mi se da mu je bas stiso gas...sad razmisljam dal je moj free toliko dobar da fleka i vece motore :D ili ga on jednostavno nije poterao kako valja...a da,bio je sa nekom zenskom,pa mi malo cudno da psuti obicnog prdavca da ga ofleka :D

#82 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade
  • VozimKymco People S50 2T, Peugeot Elyseo 2T 70cc. Malaguti Madison S250

Posted 25 March 2011 - 22:48

Ma kakvi Miloše, odro' si ga kao mladog majmuna, turpija je to :D

#83 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 25 March 2011 - 22:56

al to mi je jednostavno neverovatno,bas me interesuje koliko ima kubika,znam da je sigurno 4T...jedino ako je neki 4T 125ccm,onda je vec jasno kako sam ga odrao...ako uospte postoji takav kawasaki...ma nije to sad ni binto,to mi cisto onako palo na pamet...da se vraitmo mi na problem...znaci,ne sklapam variomat prvi put,a probao sam i sa drugog freeja,i da operem sve benzinom,ali ne pomaze,dere se ko nenormalan,sve se trese,jednostavno nije za voznju...a super se ponasao kad sam otkacio uljnu i promenio semering,onda sam samo skinuo variomat,opet ga vratio(nisam nista pipnuo),i odtad ide u nenormalne obrtaje...moram sutra da probam nesto,ali jednostavno nzm sta da mu radim...danas nema st anisam pokusao...

#84 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade

Posted 25 March 2011 - 23:11

A da ti nije pretegnuta sajla od gasa?

#85 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 26 March 2011 - 08:38

kako mislis?Ja sam skinuo razdelnik,i povezao ih direktno,sad kad se skroz pusti rucica na nuli je,a kad se da pun gas i siber je do kraja podignut...

Ali sad mnoooogo lakse ide,ima veci hod...

EDIT:Da slikam danas sve redom kako sam slozio variomat,ili i video da napravim,sve jedno,za svaki slucaj?

#86 PihTiJA

Specijalni član

• Members
  • PipPipPip
  • 201 posts
  • MestoBeograd

Posted 26 March 2011 - 09:59

Milose96,ocekujem te za letnji raspust u Beogradu sa raketnim sporetom. :D

#87 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 26 March 2011 - 10:13

jedino ce mi trebati cisterna da dodjem do bga,posto raketni sporet greje ko lud,i sagoreva previse goriva :D

#88 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 26 March 2011 - 15:09

od jutros mucim muku sa freejem i ne vredi...il prevrtava il ide gore od serijale...

Probao sam danas i 5 broja vecu diznu,sa njom dosta trokira ali opet prevrti,sa 5 broja manjom ne trokira ali prevrtava,probao sam ponovo 4,3g rolne(do sad su bile 3,7),ali prevrtava ko blesav,a sa 5,15g prvo jedva krene,pa onda opasno prevrti,i onda padnu obrtaji i jedva ide...jednostavno,iz nekog razloga je nemoguce nastelovati prenos...el ima neko ideju sta da radim,samo kad bi ga sredio da ide kao pre...

Da,proboa sam i kais uljne pumpe da vratim,znaci sve kao pre,ali nista se ne menja...

#89 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 26 March 2011 - 16:41

stelujem ga ceo dan,jutros od 9,i sanse nema...gurnuo sam mu 6g rolne,sad se cuje i ide ko serijala...boli me k*** vise za njega,nek stoji u garazi i nek ceka lepse dane :D :D :D :D

#90 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 26 March 2011 - 17:27

Probao sam i onaj athena remen od drugog freeja,rasklapao kvacilo,ma nema sta nisam probao...al dzabe...caki sa teskim rolnama kad dodje do 60 prevrti i sve se trese...nego,pre je imao zvuk onako,kao da je sve utegnuto,a sad se cuje ko da je pred generalnu,sve zveci,vibrira...ko da je svaki sraf na masini otpusten...ali i dalje mi nikako nije jasno kako moze sad d aprevrtava sa skoro 1g tezim rolnicama,a nisam NISTA dirao,samo sam rasklopio variomat da proverim dal je sve ok i ponovo vratio...sve razmisljam da nisam nesto zaboravio,ali sanse nema...gledao sam i variomat od drugog freeja,i probao njega,rasturao kvacilo,isprobao sve kombinacije rolnica koje imam,dva dana ne izlazim iz garaze al dzabe...ko da je neki djavo uso u njega...

Sad gledam onaj snimak ubrzanja i place mi se od muke...samo kad bi mi opet tako isao :D

e,da,primetio sam i da lezajevi radilice imaju malkice lufta kad se zagreje masina,a kad je hladna nema ni malo...to je jos jedan fenomen,trebalo bi kad se zagreje da nestane luft,a ne obrnuto...

#91 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 26 March 2011 - 20:49

ajte ljudi,dajte neki predlog,pojedo se ziv,nzm sta da mu radim...a nemam ni volju da radim onaj drugi dok njega ne sredim...da snimim kako sam slozio variomat ili tako nesto?

Znaci,do smese nije(probao sam i za 5 broja vecu i manju diznu),rolnice sam isprobao sve koje imam,i cas prevrti,pa ispadne iz rezonance,pa posle opet prevrti itd...a sve se trese od obrtaja...videli ste kako je isao sa 3.7g rolnama,a sad ne smem da napravim snimak ni sa 4.3 da se ne raspadne :D probao sam i kais uljne da vratim,i nema nikakve promene...ja mislim da je nesto do varimata,ali nzm sta,proverios ams ve 100puta,cak sam probao i variomat od drugog freeja,i remen od drugog freeja,i nista ne pomaze...

#92 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade

Posted 26 March 2011 - 20:57

Jesi li vratio sajlu na razdelnik?

#93 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 26 March 2011 - 21:00

ne...skinuo sam razdelnik...ali kakve veze sajla ima sa prevrtavanjem(kroz ubrzanje),ler je ok,i moze da se da pun gas...

#94 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 26 March 2011 - 23:33

el da probam sutra da vratim razdelnik?

#95 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade

Posted 27 March 2011 - 00:34

vrati sve u stanje kako je bilo pre zamene

#96 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 27 March 2011 - 10:03

to mi jedino preostaje :D skinucu i magnet,namotaje,da proverim onaj semering do magneta,provericu termogrupu,pa da vidim kako se ponasa...

EDIT:Ali cu jedno po jedno,da ako se nekim cudom desi da proradi da znam do cega je bilo....

A sta mislite,da se upustam ponovo u stelovanje variomata,posto on sad i sa 4.5g rolnama prevrtava,sto je skoro 1g teze...iz cista mira...ja mislim da bi trebalo da vratim 3.7g rolne,da zakacim uljnu pumpu,da sipam novo cisto gorivo u ulje u rezervoar,i vratim razdelnik...

#97 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 27 March 2011 - 10:11

a ako nista ne upali,a replicu je jednsotavno nemoguce nastelovati,da probam da stavim TREKa?Sa 4.5g i prevrtava i izlazi iz rezonance,a za 4.85 je samo duze van rezonance(tad vuce gore od serijale),i opet na trenutke prevrtava...a mislim da nije do variomata posto sam probao sve komplet da stavim sa drugog freeja...i sve mi se mnogo trese,plasim se da ne odu lezajevi radilice...kao je pre lepo isao :D

#98 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade

Posted 27 March 2011 - 10:19

Da nisi pomesao rolnice razlicite tezine pa je disbalans u variomatu?

#99 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 27 March 2011 - 11:37

i meni je palo na pamet,ali nije,proverio sam...stavio sam i one test od 4g,100% iste,4g,sa kojima je pre radio super,ali sad prevrtava...ali ja u stvari ne mogu da prokljuvim dal prevrtava ili se mnogo trese,posto sve zveci,i icni se kao da je na velikim obrtajima...videcu da se cujem sa jednim majstorom,ima obrtomer,pa da proverimo na kojim obrtajima radi...ako su obrtaji normalni,a u pitanju su vibracije,onda ce morati masina na sto...el je moguce da je to zbog lezajeva ili tako nesto?

Sad sam sve vratio kako je bilo,skinuo sam glavu cilindra i sve je ok,vratio stage 6 remen,3.7g rolnice,uljnu pumpu,sajlu,sipao ulje u rezervoar za ulje,proverio semering do magneta,i prijatnos e iznenadio,suv je ko barut,prasina se uhvatila,a presao je 1200km(kod drugog freeja je RMS semering propisao posle 250km)...znaci sve je u super stanju,lezajevi su dobili malcice lufta,nzm zbog cega,ipak nisu ni 1000km presli,ali nije to nista,jedva se oseti...nzm sta jos da proverim...

EDIT:A ne verujem da on sad radi na mnogo vecim obrtajima nego pre kad prevrti preko 80,a pre nije ni malo vibriirao...sta sve moze da proizvede vibracije?

EDIT2:A is ad kad stavim teske rolnice on je van rezonance do 60,a i na 60 kad upadne od pocetka vibrira mnogo...tako da mi se sve vise cini da je nesto prolupalo...

#100 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 27 March 2011 - 11:55

e,da,na kojim obrtajima on treba da radi,da znam sta da ocekujem ako ga prikacim,posto sam do sad samo po sluhu stelovao...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users