Jump to content

Tuning freeja Miloševog druga

• This topic is locked This topic is locked
503 replies to this topic

#421 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 29 June 2011 - 22:37

stoperica u ruke,i kome jos treba obrtomer http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/smile.png

#422 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 30 June 2011 - 15:05

Znaci poludecu pored ove krsine http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/mad.gif

Otvorio sam komplet karb,znaci svaki sraf koji sam nasao sam odvio,kroz svaku rupicu grunuo 8bara,a aj reko pre nego sto ga stavim da probam onaj stari 12mm,i namestim ga,taman da dam gas pukne sajla :D al ajd nekako ope tmogu rukom da dajem gas,medjutim opet trokira i puca(iako je u pitanju 12ica sa diznom 65 i otvorenim filterom)...znaci nzm jednostavno sta da mu radim vise :D

#423 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 30 June 2011 - 17:22

Za pocetak uzmi kabal svecice, kapicu i svecicu i baci ih u djubre i kupi neke kvalitetne. Jer koliko vidim namotaje, pickup i cdi&bombinu si eliminisao.

#424 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 30 June 2011 - 18:41

Ma i to sam eliminisao,jer sam bobinu zajedno sa kablom i kapicom prebacio na serijalu,provozao 2km,gazio je do 80 i sasvim normalno ide...sad sam serijali ostavio turpijine namotaje i pickup,i normalno vozim svaki dan,znaci nije ni do toga...svecicu sam probao sa serijale na turpiju i isto se ponasa...znaci sto se struje tice sve sam izmenjao...usis sam proverio,karb probao drugi...al on puca pa to ti je....

#425 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 30 June 2011 - 18:43

Jel ima free CDI?

#426 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 30 June 2011 - 18:54

Njemu su bobina i cDI u jednom...mada mi je kod serijale odvojeno,postoje dve verzije,ali je u vecini slucajeva u jednom...

#427 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 30 June 2011 - 21:51

miloše, sine, imaš li ti neku ozbiljniju svećicu u šteku ? recimo ngk 9 ili slično denso 27

#428 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 30 June 2011 - 22:26

Pa obe su NGK BR9ES...al nije problem da kupim,nego sam probao od drugog freeja,koja je sigurno ispravna,i isto se ponasa...

El moguce da zbog goriva puca iz auspuha?Da znam na sta da se usmerim...a ne cas se oko struje zajebavam,pa onda drugi karbovi itd...

Ja mislim da je struja...zasto moze da puca? -zapali smesu dok je jos otvoren izduvni kanal,a zapali je zato sto baci varnicu pre vremena...ja drugo objasnjenje nemam...

#429 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 30 June 2011 - 23:11

ta ista svećica je moguće da radi kako valja na slabijem cilindru zato ti govorim da kupiš jednu novu...

jesi li te lamelice izmenjao i usisno grlo, jer ti je masa ok

#430 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 01 July 2011 - 13:45

ok,kupicu novu...lamelice nisam menjao,ali dihtuju super...u istom su stanju kao kad sam ih stavio proslo leto...

#431 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 01 July 2011 - 13:51

nema tu sad prošlo leto- ovo leto, tražimo kvar, menjaj redom kad imaš sve duplo

#432 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 01 July 2011 - 14:32

Ajd videcu kasnije da kupim novu svecicu,pa ako nije i komplet usis da promenim...nego karb ne mogu od serijale jer mi ne radi slavinica,pa kad skinem crevo ide gorivu punim mlazom...al usis mogu da skinem,videcu to malo kasnije,sad nesto nemam volju da se zajebavam...

#433 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 01 July 2011 - 19:04

Kupio sam novu svecicu NGK BR9ES,i opet isto...trokira,puca,muce...ma ni ja nzm sta radi...a probao sam i manje,i vece dizne...i uvek isto...nzm sta vise da mu radim :D

#434 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 02 July 2011 - 13:49

Poceo sam da ga rasturam,ofarbacu ga i ide na prodaju,kao cista serijala,tuning delove cu posebno da prodam,da prodam kineza i tomosa,i da kupim apriliu RS125 :D
A serijalu cu da ostavim,za svaki dan,posto je stvarno extra,samo sipam i vozim,ne mislim ni o cemu...

#435 Weseli-90

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 470 posts

Posted 02 July 2011 - 15:03

View PostMilos96, on 02 July 2011 - 13:49, said:

Poceo sam da ga rasturam,ofarbacu ga i ide na prodaju,kao cista serijala,tuning delove cu posebno da prodam,da prodam kineza i tomosa,i da kupim apriliu RS125 :D
A serijalu cu da ostavim,za svaki dan,posto je stvarno extra,samo sipam i vozim,ne mislim ni o cemu...

pametno :D

#436 zoksi

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 861 posts
  • MestoNis

Posted 02 July 2011 - 15:22

Kako si se brzo upalio jos brze si odustao :D nego sto ti to ne probas sa drugim auspuhom i drugim karburatorom (ne sa 12) :D

#437 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 02 July 2011 - 18:49

Ma necu nista vise da pokusavam...ma sredio bi ga sigurno,100% je neka sitnica,ali jednostavno necu da se zezam vise s njim...jednostavno nije to motor za svakodnevnu voznju,a ne treba mi motor koji cu da drzim pod staklenim zvonom...kupim lepo apriliu RS125 koja serijski trosi manje nego on,manje se kvari(ovde me svkih 100km kosta 100e),a opet ide 3X bolje,a i izgleda mnogo bolje...a ovog sa malossi sportom cu da ostavim,sto s enjega tice ne zalim ni jednu paru,stvarno je motor...extra...i tih,lepo ide,trosi ko upaljac...

#438 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 02 July 2011 - 19:15

Taj motor je 2T i kad mu se odvrne gas ne ide ispod 8L,a ovako trosi oko 4-5L... A i sto se tice odrzavanja 125cm aprilie jos 2T nemoj da mislis da je jeftino . A stvarno nzm sta fali tvom motoru i zasto nije za svakodnevnu voznju,ako je motor dobro ustelovan i sa auspohom koji ima sirok spektar onda moze da se koristi u svakodnevnoj voznji.

#439 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 02 July 2011 - 19:40

A sto,el kod ovog jeftino odrzavanje?Kostao me ko jedna polovna aprilia u dobrom stanju,a opet izgleda ko sasvim obican free,dere se kao nenormalan,a opet sigurno ide losije od aprilije...
A ono brate teras na 2000obrtaja i vozis se u tisini sa potrosnjom od 4l(sto je dobra potrosnja za serijsku 50icu),zatreba ti malo snage samo ga prebacis u nizu brzinu i ode u 12000,po ravnom ide 160-170,sto free moze samo da sanja...jednostavno mi to danas palo na pamet,odlucio sam i tacka :) imam jednog freeja koji je stvanro fantazija,nadam se da cu imati jednu apriliju koja je jos veca fantazija :ninjar: i bolje to nego da imam nesto s cime jos nisam presao 100km,a da ne provedem bar jedno vece u garazi preznojavajuci se,proklinjujuci dan kad sam ga kupio itd...

#440 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 02 July 2011 - 22:37

a miloše ne ide to tako, tuning motora je hobi i on se radi iz ljubavi, ja još ne znam ni jednog tunera, koji nije više puta poludeo, zalepio klip i tri puta se okrenuo dok nije dobio redovan rezultat...

sad nebitno je koji motor želiš za koji tip vožnje, bitno je da ono što radiš izvedeš u kraj, da bi ti znanje i trud koje si uložio bili opravdani i da bi pokazao prvo sebi da si istrajan i sposoban... posle izmerene brzine ako ne želiš da voziš rasklapaj prodavaj sve jedno, samo nemoj prekidati na pola...

reći ću ti šta ja mislim po pitanju ovoga.. ja ne bih verovatno analizirao taj auspuh i dopisivao se sa tobom 50 puta, i uradio ti cilindar onako kako mislim da je najbolje za tebe, da ne verujem u tebe i tvoj rad..

nemoj sad da razočaraš, da namestiš tog free-ja, da pokažeš velikim tunerima "tastatura majstorima", da postoji u smederevu neko ko to ume da namesti i da udari kazaljkom u patos iz zajebancije...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users