Jump to content

Tuning freeja Miloševog druga

• This topic is locked This topic is locked
503 replies to this topic

#41 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 09 March 2011 - 16:54

Pa da...ja sam uz ove lezajeve uz stage 6 pakovanju dobio neke extra kvalitetne,ali dzabe kad sam se plasio da ga nabijem skroz,pa sam napravio jos gore...a i bolje ovako na komad,jer su mozda oni kod magneta dobri...

http://shop.motobike...&productId=9222

A zasta su onda ovi semerinzi,pise da je za piaggio,a zar nisu sve piaggio masine iste?

#42 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade
  • VozimKymco People S50 2T, Peugeot Elyseo 2T 70cc. Malaguti Madison S250

Posted 09 March 2011 - 18:58

Očigledno da su popunili asortiman, ovo su semerinzi za free, gileru i uopste 2t piaggio, kojih nije bilo prošle nedelje :D http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/hvalaa.gif http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/sFun_banghead2.gif

#43 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 09 March 2011 - 19:15

a mislis da odgovaraju?Uopste nisu skupi,230din oba semeringa,ali onaj jedan je manji...nzm dal se uklapa kod mene...msm ipak 2mm nije malo,to mora da bude knap,da se nabije lepo i da dihtuje...

A sto se tice krajnje bez sajbna...kais upada dosta u zadnje polutke,a sa sajbnama stoji super,skroz na vrhu,a krajnju nisam ni uspeo da testiram,jedostavno kad mu zavrnem pun gas iz mesta prvo nema snage da krene,a onda kad se razvrti sve se trese,ode u nenormalne obrtaje,a jedva ide...morao bi da stavim dosta tvrdje orpugice,teze rolnice,i opet fino stelovanje itd...sutra vracam sajbne,krajnja mi je sasvim dovoljna,a mnogo mi je vaznije da cupa iz starta...

#44 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade

Posted 09 March 2011 - 20:29

Uh, izvini nisam video, onaj manji ti nikako ne odgovara, samo veci. Proveri za svaki slučaj da nije greška pri kucanju, mislim da 18x26 ne postoji kao dimenzija semeringa, ni jedna gilera nema tu dimenziju, bar koliko je meni poznato ili mozda odgovara za Di-Tech-a

#45 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 10 March 2011 - 17:26

Vratio sam sajbne,vratilo se na staro,ali imam osecaj da nije bas sve kao sto je bilo,kao da sad pre prevrti,i do krajnje teze dodje,a cini mi se i da je krajnja manja...nije mi jasno kako,vratio sam sajbne koje su i pre bile,1.5mm,jedino sto sam promenio matice na variomatu i kvacilu,stavio sam od serijale original,a ove sto mi je strugar pravio na serijalu...posto su mozda one original slabije,i nepravljene da navoj ispadne kad se pretegne,a da radilica ostane citava(vec sam 2 originalne matice zajebao,pa me stra da se sa ovim pravljenim ne zajebe radilica).Ali to nebi trebalo da utice...

Evo jedan video koji sam danas napravio,i onaj od pre,pa probajte da procenite dal je isto...
danasnji:

stari:

#46 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 10 March 2011 - 21:33

bolji je bio stari setup

#47 Weseli-90

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 470 posts

Posted 10 March 2011 - 22:44

Isto mi se cini da je na ovom starijem skuter bolje isao...

#48 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 10 March 2011 - 23:31

pa i meni se cini,ali sve je potpuni isto...nzm dal postoji mogucnost da je variomat pre bio drugacije sklopljen,ali mi to malo gupo zvuci...

EDIT:Jedino sto sam promenio su matice na variomatu i kvacilu,one pre su bile 17ice,strugar mi ih je uradio,a sad sams tavio originalne,15ice...ali to msm da nema sanse da utice...drugo nema sta,samo sam vratio sajbne i to je to...

e,da,ovo je pocelo da mis e desava pre 2-3dana(pre nego sot sam skidao ove sajbne),nekad se ponasa kao da ostane bez goriva,obicno na punom gasu,i kad drzim pun gas on ide,ali se muci,i jedva ide,pa onda psuitm gas,pustim ga da malo uspori i onda ko da nista niej bilo...do cega bi to moglo da bude?

Ma definitivno je pre bolje isao...sad stopiram jedan snimak tacno na 40km,pustim drugi od pocetka,i kad ovaj dodje do 40 u tom trenutku pustam i drug snimak...i pre je isao primetno bolje...kad pre zakuca skalu u staklo sad dodje tek do 90 po satu...

#49 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 11 March 2011 - 19:44

sad sam isao jos malo da se provozam,i reko da proverim svecicu na full gasu...vozio sam ga oko 1km punim gasom,i kad sam krenuo da skinem svecicu ona samo sto nije ispala,drzala se na manje od pola navoja...to je bio problem loseg ubrzanja,kad sam je lepo uvrnuo....uh...to vise nije taj motor,sad gas prima ko lud...a razvrtava ko besan...do 100ke kako oces...znaci odusevljen sam,kao da sam stavio jaci KIT,vozio sam ga 1-2nedelje sa odvrnutom svecicom,i priviko se na manje snage,i sad kad sam je lepo namestio...i kad sam merio sa GPSom maximalnu sigurno je svecica bila odvrnuta,tako da je sad maximalna sigurno veca,mnogo vise se razvrti...

Inace boja na full gasu je,po meni,odlicna...kad bude bilo lepse vreme uslikacu...oko 4h sam napunio gorivo do cepa,i sad sve slistio...lepo vreme,jbga :)

#50 zoksi

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 861 posts
  • MestoNis

Posted 11 March 2011 - 19:56

Eto zasto je trosio 14 litra.

#51 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 11 March 2011 - 21:12

pa da...kompresija mu je bila katastrofa...a smesa nije losa,svecica je braon,nije mnogo tamna,bas kako treba...moramd a proverim i na 1/2 i 1/4 gasa...ali se sad bar ne plasim da mu zavrnem pun gas :)

#52 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade

Posted 11 March 2011 - 22:29

E rešismo i to! :)

#53 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 11 March 2011 - 22:55

Miloše ne sumnjamo u tvoje kvalitete, daj skoncetriši se malo :)

#54 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 13 March 2011 - 18:41

a kolika bi krajnja trebala da bude sa multivarom?

Ako za serijalu kupim DR Evo kit,i ne kupim lamelice(mislim da ce serijske da budu ok za pocetak)mozda se i skrpim za multivar...pa me interesuje kolika ce otprilike onda krajnja da bude?I el ce da se popravi ubrzanje?I el cu moci s njim bez podloska da imam dobar start?

EDIT:I ima variomat za < i > od 2000og,a moj je bas 2000 godiste,pa nzm koj meni treba...

#55 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 14 March 2011 - 15:56

a kolika bi krajnja trebala da bude sa multivarom?
Ista ko i sa serijskim variomatom - ako ne povecas obrtaje,tj turis kit....Variomat se ne stavlja zbog povecanja max. brzine jer je istog precnika ko i ser. vec zbog boljeg ubrzanja a to garant dobijas sa multivarom...

Ako za serijalu kupim DR Evo kit,i ne kupim lamelice(mislim da ce serijske da budu ok za pocetak)mozda se i skrpim za multivar...pa me interesuje kolika ce otprilike onda krajnja da bude?I el ce da se popravi ubrzanje?I el cu moci s njim bez podloska da imam dobar start?
Krajnja ti zavisi dosta toga...al ce sigurno biti veca...jbg trebao bi ceo referat da napisem...:biker_scooter:

EDIT:I ima variomat za < i > od 2000og,a moj je bas 2000 godiste,pa nzm koj meni treba..
Mnogo prosto-premeri dimenzije rolnica...16x13 do 99

http://www.scooter-c...RIEB_VARIOMATIK
ili 19x15.5 od 99....
http://www.scooter-c...RIEB_VARIOMATIK

#56 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 14 March 2011 - 18:18

moje su 19X15.5...

znaci ovaj drugi,a koji je to u motobikeu?

I da ne bude zabune,multivar planiram za turpiju,ona vec ima KIT,setup je u potpisu,a kit DREvo/malossi sport za serijalu(takodje setup u potpisu)...

Ova tema je za turpiju,a tema Piaggio free je za serijalu.

Mene interesuje kolika bi krajnja trebala da bude sa ovim setupom:
Kit Stage6 sport pro 70cc Piaggio AC
Karburator Dellorto TNT 19mm
auspuh stage 6 pro replica piaggio
Radilica Motoforce evolution race sa punim polutkama
iglicasti lezaj stage 6
remen stage6
Rolnice motoforce 3.7g
oprugice kvacila motoforce plave

i multivarom?
Sad je,sa serijskim variomatom,83kmh,ali sa 1.5mm podloskama,sto kazu da dosta smanjuje krajnju...ja se nadam da cu moci da imam ovakav start bez tih podloska na multivaru...

#57 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 14 March 2011 - 20:04

Gledas fab. kodove kod kupovine variomata a on je m519019 a na MBike ms519019
http://shop.motobike...ewCat&Submit=OK
Max. brzina sa setupom gore napisanim zavisi samo od obrtaja,jer ako ne produzis prenos nema ni nekog velikog povecanja...dobices sigurno 10-15km vise al opet kazem zavisi od dosta faktora i kako si naselovao kompletan setup...

#58 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 14 March 2011 - 21:48

axa,nisam znao da ti kodovi imaju neke veze,ja sam mislio da svaki sajt ima neke svoje bzv kodove http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/vutra.gif

On 7500...mnogo bre http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/1oda.gif ali probacu da skrpim nekako i to,ako ne onda kad skupim :biker_scooter:

#59 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade

Posted 15 March 2011 - 01:37

A da probas neki drugi varijator, recimo Naraku?

#60 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 15 March 2011 - 09:42

ma posto je ovaj najbolji njega cu...kad skupim kupicu i to je to...videcu,ako roditelji budu danas dobre volje(danas je 15.)mozda kupim i malossi sport i multivar :biker_scooter:

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users