Jump to content

Piaggio Free Milošev

• This topic is locked This topic is locked
591 replies to this topic

#441 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 08 October 2011 - 18:09

Evo najzad sam ga sklopio,ustao sam u pola 8 i do sad nisam ulazio u kucu...znaci promenio sam sve dihtunge,prirubnicu,stavio silikon svuda gde sam mogao,na svakom sastavu,stavio nove semeringe(onaj do magneta nabio 12mm od bloka,a do varimata ravno sa blokom),oprao filter za vazduh,nauljio ga lepo,i airbox sam zalio silikonom...sad nema ni muva gde da udje http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/1jee1.gif videcu,ako bude po starom on ce posle 100-200km da pocne tesko da pali,ako se to desi odma ga rasturam...radio je 20min na leru,sad sam ga ugasio,za 20min ga opet palim,nek odradi jos 20min i onda u laganu voznju...

e,da,sad ponovo pali cim pomislim na dugme :rolleyes: za 20min snimak drugog paljenja,i to na dugme http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/1lol.gif

EDIT:da,ubacio sam i HPC radilicu...sad je masina znaci kao nova,nova termogrupa,nova radilica,novi lezajevi itd...

#442 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 08 October 2011 - 18:25

#443 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 08 October 2011 - 20:07

Nisam i dalje zadovoljan,jeste da radi neuporedivo tise i mirnije nego pre,jeste da pali kao mina,ali ide losije nego sa onim karikama sa 2.7mm zazorom...probao sam ga samo na kratko koliko moze da nabije,i na 70 stane,a i vuce dosta losije,radi na dosta manjim obrtajima,a setup je isti,sto znaci da ima manje snage...i po malo hoce da stucne ponekad...nzm da vidim da promenim svecicu,pa ako bude opet isto...

Inace ovaj klip je potpuno isti kao original malossi,znaci iste dimenzije prozora,iglicasti staje taman bez obrade itd...potpuno isti...ali s njim ide gore nego s onim RMS...

#444 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 08 October 2011 - 20:38

daj sačekaj malo da ulegne, šta ti je, posle 100km pređenih piši kako ti se čini

#445 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade
  • VozimKymco People S50 2T, Peugeot Elyseo 2T 70cc. Malaguti Madison S250

Posted 08 October 2011 - 22:22

Mišo, budi strpljiv sa razradom! Ne očekuj odmah čuda!

#446 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 09 October 2011 - 07:15

Ma nek ide i 70 ako treba,to je sasvim dovoljno,samo da bude pouzdan,da malo trosi i da prestanem da menjam klipove ko carape http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/0zbunjen.gif

#447 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 09 October 2011 - 08:22

ako tako budeš voštio u samom startu, dok je klip na 5-6/100 nemoj da se čudiš što ih menjaš kao čarape..

gusani je cilindar, mora razrada...

#448 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 09 October 2011 - 12:29

Ma pazim ga ja,samo sam ga jednom na 10ak sec pustio s lanca da vidim kako ide http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/0zbunjen.gif

Inace,svecica je pravila problem,stavio sam novu i sad je super,vuce extra,pali lepo i sve...samo da tako ostane...a do razrade sigurno nije,razradjivao sam ga uvek,a i sport pro je vec bio razradjen imao je 1500km iza sebe,nije bio uopste potrosen i ovde se potrosio skroz za 100km...najverovatnije je iblo do prasine,sad sam zadihtovao sve sto mi je palo na pamet,nadam se da nece da bude vise problema...

Inace,izgleda da su ovi lezajevi sa poliamidnim kavezom,kavez je onako na oko kao plastican,siv,a motor je mnooooooogo tisi nego i sa novm SKF lezajevima sa metalnim kavezom,a kamoli sa onim mojim prolupalim http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/0zbunjen.gif znaic ogromna razlika,sad samo prede kao singerica,mogu skroz da mu smanjim ler i ima da radi dok ima goriva,presao sam oko 50km sve do 35-40kmh,pravim 4% mesavinu itd...nadam se da ce sad da bude sve ok...

#449 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 10 October 2011 - 12:38

samo strpljivo kroz razradu, nemoj ga puštati s lanca dok ne uteraš bar 100-150 km-a

#450 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 10 October 2011 - 13:46

sto je extra sad,i automatski sauh i sve,ujutru samo piknem dugme i o nicemu ne razmisljam http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/0zbunjen.gif a ne ko pre vuci sauh,pa steluj gas,pa skaci po 10min po kurbli http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/0zbunjen.gif a sad i bez gasa i icega samo udaris dugme...

#451 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 12 October 2011 - 13:07

El zna neko zbog cega mi stalno crkavajus vecice?Evo danas crkla i ova nova NGK BR9ES nakon 70km predjenih...isot je poceo onako da stuca,trokira prekida itd kao sa starom,proboa sam i druge zazore i sve,i isto je,stavim neku staru od auta koja je zgazila XXX km-a i ide super...

Dal je do kvaliteta,ili ih nesto drugo ubija(npr el moze zbog lose smese,vise ulja u gorivu ili tako nesto da crkne)?AKo je do kvaliteta koju onda da uzmem,koja je po toplotnoj vrednosti kao ova?

EDIT:Inace evo posle 70km je i dalje sve kao prvog dana,pali odlicno,ide odlicno itd,a sport pro je na ovoj kilometrazi vec poceo da stuca(potrosila se karika),sa ovim je jos uvek sve ok...nadam se da ce tako i da ostane,najverovatnije je negde vuko prasinu i to ga je ubijalo posle kratke kilometraze...videcu,ako posle 1000km bude sve ok onda necu ni da ga otvaram,ali ako osetim da samo malo stucne ili tako nesot otvaram ga odma...

#452 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade
  • VozimKymco People S50 2T, Peugeot Elyseo 2T 70cc. Malaguti Madison S250

Posted 12 October 2011 - 14:13

NGK 9-ka se vec dokazala kao sumnjiva svecica, probaj sa Nipon Denso 27-icom ili Nypso (neces verovati svecica kosta ispod 200 din)

#453 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 12 October 2011 - 14:35

Ili jos bolje -bosnaF95 ili F100 ...Zoksi mi kupio pa nisam siguran al valjda je cena bila oko 100din :D aj nek je sad malo vise al je stvarno odlicna jer podnosi takva sr*** kod stela karba da je to cudo ...i evo je radi vec par hiljada km bez greske...

#454 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 12 October 2011 - 15:19

El postoji bosna F100 sa dugim navojem?Ako ima da kupim odma 4 komada umesto jedne NGK,valjda ce da izguraju vise od 70km :D

EDIT:A el svecici smeta siromasna ili bogata smesa?Ja i nzm kakva mi je trenutno smesa,jos ga nisam razradio pa nisam gledao boju...ali ima oko 6% ulja(dodajem 3% u gorivo + uljna pumpa nategnuta do kraja)

#455 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 12 October 2011 - 16:14

Kod NGK nema pravila.. Neke traju kolko hoces, a neke crknu posle 100-200km.. Npr. NGK koja je dosla sa skuterom radi i dan danas, presla je boga.. NGK 9-ka koju sam vozio na kitu je trajala 200-300km.. Nakon toga kupio Denso 27-icu, odlicna je, radi savrseno, jedino sto kosta 400din...
Drug kupio NGK 8 trajala manje od 100km, vratio staru istu koja je presla, bog zna kolko, i sljaka super...

#456 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 12 October 2011 - 17:14

Crni Miloše pa što ga krkaš sa toliko ulja, 3% mu je sasvim dovoljno u razradi a posle i manje...Zapušićeš sve smanji taj postotak!

Svećice znaju da riknu zbog loše smeše tj da li je do loše smeše ili bolje rečeno više promena različitih smeša!!! Pričam iz ličnog iskustva, jedan dan sam toliko njakao karb i štelovao smešu da mi je na kraju svećica riknula!
NGK bi trebalo da je kvalitetnija i od Denso a svakako od Bosne...Jedino što naši uvoze sve i svašta i ne bi me čudilo da su te NGK kod nas neke kopije...

#457 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 12 October 2011 - 17:20

Ma da potrosim ovaj kanistar od 6l i vise necu da dodajem uopste u rezervoar,sta mu daje uljna to mu je :)

Probacu i tu bosnu,nju nebi trebalo da kopiraju,svako ce pre da prekopira NGK nego neku tamo sugavu bosnu :D

Ja sve gledam da ga lepo razradim,da se opet nesto ne desi,pa mu krkam sto vise ulja,reko od viska glava ne boli :D a ne dimi mnogo,samo ujturu malo,posle skoro i da nema dima...a i nema sta da se zapusi,eventualno se mozda uhvati malo garezi na izduvu,ali se to ocisit i bez skidanja cilindra,a ja cisto sumnjam da cu da napravim enku znacajnu kilometrazu bez skidanja cilidnra :D vis da ja radim generalnu svake nedelje :D

#458 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 12 October 2011 - 18:00

pa ti si lud, ti maltene na svako novo sipanje rezervoara skineš cilindar da ga pitaš kako je... :D eee Miloše, pa da je od dijamanta ti bi ga zaklao..

#459 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 12 October 2011 - 18:17

ma jok,cini ti se :D skidam ga ja samo po potrebi,evo prvi put ga nisma dirao preko 2000km,dok nije postalo da vise ne moze da se vozi :D ali sma odna stavio RMS pa morao posle 800km da ga skidam,pa sport pro,i on otiso za 100km,da vidimo kolko ce ovaj da izdrzi :D

#460 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 05 February 2012 - 17:58

Samo da malo osvezim temu,posle nekih 1000km i dalje sve ok,ide lepo,ne stuca,pali na dugme(crko mi akumulator,ali sam probao da ga prevezem na onaj veliki i pali odlicno),nisma nista otvarao,ali stvarno nema potrebe,ler mu je stabilan,odma spusta obrtaje,prede kao singerica...valjda je ovog puta intervencija uspela :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users