Edited by Milos'96, 03 July 2012 - 14:39.

591 replies to this topic
Posted 03 July 2012 - 14:38
Aj pogledaj,moze i iz inostranstva(scooter attach,scooter center itd,mada sam ja gledao tamo i nisam nasao),ne zurim ja nigde,kad stigne stigne,ja motor vozim i ovako,videcu da danas izmislim neki sundjer za gljivu cisto da se ne poveca jos vise tolerancija izmedju klipa i cilindra(mada mi se ovako pod ruku cinilo da je ok,nije imao nesto preterano lufta kao sto je nekad znao,secam se pre je i zveckao zbog velike tolerancije itd,sad lepo radi motor,jedino sto kad se ono bas razvuce do kraja pocne da stuca po malo,i malo teze pali...
Posted 03 July 2012 - 14:58
Izgleda da ima na Kompco,i to bas RMS,jedino me slika buni,za sve karike je slika od neke 4T masine(po 3 karike),ali posto pise...
El se uklapaju i od minarelija karike?Pretpostavljam da se uklapaju,al aj da pitam za svaki slucaj
El se uklapaju i od minarelija karike?Pretpostavljam da se uklapaju,al aj da pitam za svaki slucaj

Posted 03 July 2012 - 15:01
http://www.kompp.co..../karike-13.html
Jedino ove imaju,jedino ne znam debljinu,ako je 1.2mm da uzmem odma,a sta ako je 1.5mm?El mogu malo da se stanje?
kad vec krpim da krpim do kraja
Jedino ove imaju,jedino ne znam debljinu,ako je 1.2mm da uzmem odma,a sta ako je 1.5mm?El mogu malo da se stanje?

Posted 03 July 2012 - 18:57
RMS Karike minareli-piag 47,8
ako su RMS ja mislim da su 1,2mm, ne može 1,5 da se stanji čoveče
LOL daj malo fleksom, šta 0,3mm
ako su RMS ja mislim da su 1,2mm, ne može 1,5 da se stanji čoveče

Posted 03 July 2012 - 23:44
Pa reko malo smirglom,mekane su one,ali ne moze to da bude tako ravno,ili bi zveckale,ili zalepile...nema sanse svakako

Posted 07 August 2012 - 00:50
Ja potpuno zaboravio na freeja,zaludeo sam se sa onim kivijem itd...
Uglavnom promenio sam odavno karike,odgovaraju one RMS,na kutiji pise minareli-piaggio,legle su ko budali samar
E onda skinem cilindar da promenim karike,i vidim nesto mi neobicno,klip onako suv skroz,cilindar isto,a stare karike se nisu uopste potrosile u odnosu na ono kad sam otvarao da ocistim cilindar i klip od lepljenja,a vozio sam ga dosta posle toga.
Onda ukapiram da nesto sa uljem nije u redu,i uzmem da istocim iz rezervoara svo ulje,vec mi postalo neobicno,pre skoro 2 meseca se upalila lampica,sto je oko 100ml goriva,sipao sam tacno 0.5l ulja,vozio svakodnevno 2 meseca,i sad istocim 600ml iz rezervoara,znaci nije uopste trosio ulje(steta sto nije 4T
)
Nista,skinem kais sa uljne pumpe,napravim sam malo jacu mesavinu(dok legnu karike),probam motor i ko da je sveze uradjena generalna
jeste da se po malo cuje zveckanje,povecala se verovatno tolerancija izmedju klipa i cilindra,ali freekan pali na zub,ponovo baca na zadnji tocak,i ne prevrtava vise(prenos nije diran i kad su se stare kariek potrosile poceo je sam od sebe da prevrtava,a imao mnogo manje snage,a sad sa novim karikama radi na manjim obrtajima,ubrzanje je linearno,a ima dosta vise snage).
Uglavnom to je to,sad razmisljam da isecem rupu u sedistu i da gljivu sprovedem u sediste,ipak je ovde bas blizu tocka i mnogo se brzo zaprlja,i opet ne filtrira finu prasinu(moram da je oblozim nekim sundjerom).
I sad mi nije jasno,znaci ja sam ga skoro 2 meseca vozio potpuno bez ulja,mozda je davao nesto malo,ali to je zanemarljivo,i tako sam ga vozio toliko dugo,a samo je malo na jednom mestu ostao trag lepljenja,znaci nista strasno,to sam ocistio sad kad sam menjao karike,a karike se mnogo manje potrosile bez ulja nego pre kad je imao ulja?Ako je meni ovde nesto jasno,jedino sto mi pada na pamet je da se mozda ulje mesa sa prasinom,pa se zbog toga brze jedu,ili tako nesto,nemam drugu ideju.
To je to,sad sam zadovoljan kako ide,mnogo lepse radi motor,bolje vuce,ne trza vise kad razvrti do kraja itd...
Uglavnom promenio sam odavno karike,odgovaraju one RMS,na kutiji pise minareli-piaggio,legle su ko budali samar

E onda skinem cilindar da promenim karike,i vidim nesto mi neobicno,klip onako suv skroz,cilindar isto,a stare karike se nisu uopste potrosile u odnosu na ono kad sam otvarao da ocistim cilindar i klip od lepljenja,a vozio sam ga dosta posle toga.
Onda ukapiram da nesto sa uljem nije u redu,i uzmem da istocim iz rezervoara svo ulje,vec mi postalo neobicno,pre skoro 2 meseca se upalila lampica,sto je oko 100ml goriva,sipao sam tacno 0.5l ulja,vozio svakodnevno 2 meseca,i sad istocim 600ml iz rezervoara,znaci nije uopste trosio ulje(steta sto nije 4T

Nista,skinem kais sa uljne pumpe,napravim sam malo jacu mesavinu(dok legnu karike),probam motor i ko da je sveze uradjena generalna

Uglavnom to je to,sad razmisljam da isecem rupu u sedistu i da gljivu sprovedem u sediste,ipak je ovde bas blizu tocka i mnogo se brzo zaprlja,i opet ne filtrira finu prasinu(moram da je oblozim nekim sundjerom).
I sad mi nije jasno,znaci ja sam ga skoro 2 meseca vozio potpuno bez ulja,mozda je davao nesto malo,ali to je zanemarljivo,i tako sam ga vozio toliko dugo,a samo je malo na jednom mestu ostao trag lepljenja,znaci nista strasno,to sam ocistio sad kad sam menjao karike,a karike se mnogo manje potrosile bez ulja nego pre kad je imao ulja?Ako je meni ovde nesto jasno,jedino sto mi pada na pamet je da se mozda ulje mesa sa prasinom,pa se zbog toga brze jedu,ili tako nesto,nemam drugu ideju.
To je to,sad sam zadovoljan kako ide,mnogo lepse radi motor,bolje vuce,ne trza vise kad razvrti do kraja itd...
Posted 07 August 2012 - 14:07
dakle Miloše kraljino.. kako može motor da ide 2 meseca bez ulja, ajd pojasni nama neupućenima ?
Posted 07 August 2012 - 15:01
To ni meni nije jasno,ali tako je,znaci pre oko 2 meseca sam sipao pola litra,a imao je jos oko 100ml,i sad sam istocio 600ml,znaci skoro nista nije dobijao...nije mi jasno kako,ali tako je,klip je bio suv potpuno,nije onako bio prekriven uljnim filmom kao pre kad sam ga otvarao.
Ma vise uljnu definitivno ne vracam,pravicu 2% mesavinu i da ne razmisljam sad jos i o tome.
Ma vise uljnu definitivno ne vracam,pravicu 2% mesavinu i da ne razmisljam sad jos i o tome.
Posted 09 August 2012 - 18:09
Miloše pa ovo je revolucija...2T bez ulja...nema ti ravnog
Posted 10 August 2012 - 01:22
Ne znam kako,ali tako je...nzm ni ja,uglavnom pregrevao se lako,ali sam to pripisivao siromasnoj smesi,medjutim sad kad sam sad napravio mesavinu mogu da ga teram kolko ocu punim gasom i on ne oseca,pre pocne da zvecka posle 200-300m,i ako ne pustim gas ugasi se,ali kad normalno vozim nije zveckao.
Verovatno da je dobijao nesto malo,nema sanse da nije nista dobijao(da nije nista dobijao verovatno bi me ostavio negde na putu,vec mi se desilo da pukne crevo,i jedva sam dosao do kuce,ugasio se 15 puta,a bio sam samo 1km udaljen od kuce),ali jednostavno 500+100ml je 600ml,a ja sam 600 istocio u motul flasu
Verovatno da je dobijao nesto malo,nema sanse da nije nista dobijao(da nije nista dobijao verovatno bi me ostavio negde na putu,vec mi se desilo da pukne crevo,i jedva sam dosao do kuce,ugasio se 15 puta,a bio sam samo 1km udaljen od kuce),ali jednostavno 500+100ml je 600ml,a ja sam 600 istocio u motul flasu

Edited by Milos'96, 10 August 2012 - 01:37.
Posted 10 August 2012 - 01:24
E nasao sam u cemu je stos,sad odem na piaggio.co.rs,i nadjem da je rezerva 0.370l,a ja sam bio ubedjen da je rezerva na 0.1l
znaci ipak je trosio ulje,ali nedovoljno,ova informacija objasnjava moje prethodne postove

Posted 10 August 2012 - 10:49
eee tako... dakle radi pumpa ali slabašno....
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users