Jump to content

Piaggio Free Milošev

591 replies to this topic

#221 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 09 April 2011 - 16:02

jutros upalio iz prve na kurblu bez sauha...kako je to moguce?turpiju bez sauha nema sanse ujutru da upalim...

#222 rockstar

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 244 posts
  • MestoBIhac(BIH)
  • VozimKeeway Matrix

Posted 09 April 2011 - 17:29

View PostMilos96, on 09 April 2011 - 16:02, said:

jutros upalio iz prve na kurblu bez sauha...kako je to moguce?turpiju bez sauha nema sanse ujutru da upalim...

ima kako nema, ja sam na svom palio nekad ujutro bez problema iako mi odavno ne radi saugh, a nekad sam morao zacepljati rupu na box-u da upalim hehe uglavnom moguce je, kad sam ga gasio imao sam obicaj malo dati gas i ugasiti sljedece jutro je odmah upalio ili barem lakse, tako da je moguce :D

#223 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 09 April 2011 - 22:43

Toplije je.

#224 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 10 April 2011 - 00:32

ne to znači da je malo više goriva na osnovnom podešavanju pa saug nema potrebe da radi, ako ti bude crna i svećica onda će dizna biti malo veća... no to za početak nije problem...

#225 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 10 April 2011 - 09:13

a ja se taman obradovao da cu moci bez sauha da ga palim :) ma viska ima sigurno,dizna je bas velika za serijski airbox...

#226 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 10 April 2011 - 12:42

Evo jedan snimak od malo pre kako pali,radi,prima gas...

#227 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 11 April 2011 - 21:46

el ima neko ideju zbog cega moze ovako da pisti kad mu dam gas,cini mi se da se desava samo kad je hladan:

#228 rockstar

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 244 posts
  • MestoBIhac(BIH)
  • VozimKeeway Matrix

Posted 11 April 2011 - 22:10

View PostMilos96, on 11 April 2011 - 21:46, said:

el ima neko ideju zbog cega moze ovako da pisti kad mu dam gas,cini mi se da se desava samo kad je hladan:

remen pisti?

#229 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 11 April 2011 - 22:16

pa ne verujem da moze da ima ovako glasan i odvratan zvuk i to bez opterecenja...desavalo se dok je skut bio serijala da malo cvili kad je hladan,ali samo pod opterecenjem...ovo cim mu pipnem gas...moram,kad budem imao vise vremena,da cujem tacno odakle dopire zvuk i da ga otklonim...

Inace,i na turpiji se to desavalo,kad ga uteram u velike obrtaje pocne da pisti i nece da prestane dok ne ugasim skut,znaci mogu i da ga turiram i sve,dok ga ne ugasim i ponovo ne upaim ne prestaje...jednom sam cak i skinuo deklu dok je to pistalo(a nisam gasio motor),i kais nigde nije zakacinjao,normalno sve,ali pisti i nzm odakle...vremenom se izgubilo,i ja sam na to i zaboravio...sad ovde opet,kao da se to javlja kod sveze sklopljenih masina koje sam ja sklapao :)

#230 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 12 April 2011 - 09:54

Meni lici na neki lezaj...

#231 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 12 April 2011 - 09:58

nemam pojma...nije ni bitno,to samo prvih 10ak sec nakon paljenja,mozda vremenom prestane...

Nego,zbog cega moze jedan daljinski od alarma odjednom da prestane da radi,ni jendo dugme,a svetli normalno...nije do baterije...to mi se isto desilo i na kinezu,na kraju sam bacio taj daljinski,ostao mi samo jedan...sad se kod ovog isto desilo,a nov alarm,kupljen krajem prosle godine...el se deprogramirao ili sta vec,el moze to da se sredi?

Do sad sam imao jedan kljuc i 2 daljinska,sad kupim novu bravu sa 2 kljuca i crkne mi jedan daljinski :)

#232 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 15 April 2011 - 21:56

jbm ti freeja i budalu koja ga napravi ovako...znaci od 7 do 10:30 pokusavam da uklopim onu veliku prednju masku i onu unutrasnju,i sanse nema...nzm sta da radim,jednostavno nece da pridju...ustvari,izgleda kao da su krive,gore pridje,a na sredini zeva...a pola nosaca je popucalo...

A ova plastika kontakt brave ko da nije za njega,mnogo mala,oko nje sve prazno,i ne mogu da otvaram vratanca...
http://shop.motobike...productId=10270

#233 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 15 April 2011 - 22:08

živce na ler, nemo da polomiš sad sve nosače, mora da negde nešto nije leglo ili si pogrešno postavio.. sreća pa imaš dva i možeš da proveriš...

#234 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade
  • VozimKymco People S50 2T, Peugeot Elyseo 2T 70cc. Malaguti Madison S250

Posted 15 April 2011 - 22:39

View PostMilos96, on 15 April 2011 - 21:56, said:

jbm ti freeja i budalu koja ga napravi ovako...znaci od 7 do 10:30 pokusavam da uklopim onu veliku prednju masku i onu unutrasnju,i sanse nema...nzm sta da radim,jednostavno nece da pridju...ustvari,izgleda kao da su krive,gore pridje,a na sredini zeva...a pola nosaca je popucalo...

A ova plastika kontakt brave ko da nije za njega,mnogo mala,oko nje sve prazno,i ne mogu da otvaram vratanca...
http://shop.motobike...productId=10270
Pa i nije, kod free-ja je vise elipsasta

Moras biti pazljiv kod tih plastika, vrlo su nezgodne i ako ne legnu na svoje mesto, onda se natezu,
Ako vec posao ne ide, staro je pravilo, batali za neko vreme pa nastavi, leci ce kao od sale. Ostavi to za ujutru, kraj je dana i ma koliko imao zelje i elana umoran si. Jutro je pametnije od veceri

Ono sto pisti, pogledaj kako je montiran ventilator na magnetu., meni na to lici (hehe, C4 lezajevi, pa dok se ne zagreje ima lufta), Salim se, ventilator iako ima naoko simetrične rupe, ipak nisu i imaju samo jedan polozaj za montiranje

#235 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 16 April 2011 - 16:15

hehe,jeste bio ventilator variomata,kako ga samo pogodi :welcome1:

EDIT:Sad vidim da pricas o onom do magneta...ma znam za rupe,drugacije nikako nemoze da se namesti,samo ovako...

A pomirio sam se da ona prednja maska mora da zeva,jednostavno je neko padao na tu stranu,i deformisala se palstika...ma samo da ga sklopim,kasnije mozda nesto resim i za to...al sad nemam nameru da jos 2 nedelje provedem pored te prednje maske,moram da ga sklopim,registrujem,razrradim i da se provozam najzad malo :)

Pa i nije, kod free-ja je vise elipsasta

Pa koja je onda za freeja?El je ima u motobikeu?

#236 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 16 April 2011 - 23:54

sad sam usao u kucu,sve sam sklopio osim one plastike sa kontrolnom tablom,ne radi mi svetlo iz nekog razloga,to cu sutra da sredim,i moracu onu unutrasnju plastiku gde ide akumulator da popravim malo bumperom,kad sam zatego srafove malo je promenila oblik pa je na nekim mestima popucao bumper...sve sto je slabo sam ogrebao srafcigerom,i sutra cu cetkicom za likovno sve da popravim...

Inace,stao je na svoje noge,kocnice rade(skroz sam otvarao kocione celjusti,prao ih pola sata,sad cim pustim kocnicu tocak se okrece lako,a ne ko pre,otpusti tek za pola sata :D),pali na dugme,povezao elektriku(osim svetla),uradio novu kontrolnu tablu...

#237 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 17 April 2011 - 18:36

Danas sam ga prvi put malo provozao,znaci predivno ide,ne cuje se a vuce ko lud,iz niskih obrtaja...za ovom diznom 83 radi super,ne trokira uopste,a tu je serijski auspuh,mozda ce da trazi i vecu sa TREKom...

Sad sam opet rasturio onu unutrasnju plastiku da probam nekako da ih sastavim,bas ruzno izgleda kad onako zine...a nemam ideju kako,sa leve strane nije ostao ni jedan nosac,znaci sva 3 su pukla,a plus je plastika deformisana,i nece nikako da se uklopi...sa one unutrasnje plastike poceo bumper da otpada od silnog natezanja,to sam danas popravljao malo...i moram da sredim onaj mehanizam za zatvaranje onih vratanca,puko na dva mesta,sa unutrasnje strane moj cale savio ekser tacno po onome,ubacio ga i nalio super lekom,to je sad jace nego sto je bilo,a ona kukica sto drzi vratanca je negde otpala,i cale mi napravio od metala novu,tacno napravio prorez da se uklopi sa ostatkom,i nju za svaki slucaj osigurao super lepkom,sutra da to montiram i trebalo bi da bude gotovo...

Moracu i prednju masku da ispoliram,montirao sam je dok je jos bila sveza,pa su sve ostlai prsti po njoj,juce sam probao sa nekom pastom za auto da je ispoliram,ali su ostali tragvi tacno kako sam vukao krpu,i skroz se matirala plastika,nadam se da ce to mozi da se ispolira kad farba malo stasa...koliko bi trebalo da sacekam pre nego sto ga ponovo ispoliram,i koju pastu mi preporucujete za to?

#238 zoksi

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 861 posts
  • MestoNis

Posted 17 April 2011 - 18:53

http://shop.motobike...&productId=8446

#239 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 17 April 2011 - 20:22

el ovo moze da ispegla ostecenja laka?

Ja sam sad polirao sa ovom pastom:
Posted Image
i ona mi je samo matirala plastiku,i sve se vide tragovi od krpe...sad prednja maska uopste ne sija,nzm dal je to zato sto je jos sveza farba,ili ne valja ova pasta...

#240 Godzilla

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 93 posts
  • MestoGrocka
  • VozimPiaggio Free

Posted 17 April 2011 - 21:59

Nije valjda da ne sjaji ona plastika koju si skoro farbao, ona crno bela kombiacija? :D
Au bre nadam se da nisi zajebao zbog te paste...

e da, kad vez neko spomenuo kais kod onog pistanja tvog, jel normalno da uvek pri kretanju, kad je hladan, Free kao zacvili? valjda je kais?

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users