Jump to content

Yamaha Aerox

864 replies to this topic

#221 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 03 August 2017 - 12:08

Onda za sad postelaj tako kako je.Nemoj se cuditi ako ce trebat 60-65 dizna,s tom iglom to nije strano...

Samo razmisljaj o tome da si pribavis w7 i w9,puno bolje ce raditi i trositi manje goriva.

#222 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 03 August 2017 - 12:51

View Postrade007, on 03 August 2017 - 12:08, said:

Onda za sad postelaj tako kako je.Nemoj se cuditi ako ce trebat 60-65 dizna,s tom iglom to nije strano...

Samo razmisljaj o tome da si pribavis w7 i w9,puno bolje ce raditi i trositi manje goriva.
Sledeca narudzba uzimam set igli.

Saraf ler dizne skoro pa da nema nikakvu promjenu, mozda mali na odazivu gasa iz lera. A obrtaje na leru ne mjenja koliko god ga pomjeram. Kao da je prevelika pilotka

Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk

#223 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 03 August 2017 - 12:59

Moj savjet je da sad tu iglu postavis na 1.zub pa onda ganjaj glavnu diznu,kad je nadjes mozda se i seraf smjese javi.Definitivno ce ti biti ispod kruga otvorenosti sa ostrom iglom i velikom pilotkom.Jos imas i onaj an atomizer pa je to sve skupa jako,jako bogato na leru i do 1/4 gasa.Tesko je ovako napamet ali cilj je osiromasit max te pocetne otklone gasa...

Poslano sa mog D5503 koristeći Tapatalk

#224 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 03 August 2017 - 13:05

View Postrade007, on 03 August 2017 - 12:59, said:

Moj savjet je da sad tu iglu postavis na 1.zub pa onda ganjaj glavnu diznu,kad je nadjes mozda se i seraf smjese javi.Definitivno ce ti biti ispod kruga otvorenosti sa ostrom iglom i velikom pilotkom.Jos imas i onaj an atomizer pa je to sve skupa jako,jako bogato na leru i do 1/4 gasa.Tesko je ovako napamet ali cilj je osiromasit max te pocetne otklone gasa...

Na 1. Zub sa koje strane? Na najsiromasniju? Sada je igla na najsiromasnijem, skroz spustena, tj seger ja vrhu.

#225 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 03 August 2017 - 13:23

Tako je,na najsiromasnije!

#226 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 04 August 2017 - 01:22

Izgleda kako je kit na skuteru da samo auspuh puca haha.

Svaki puta kada se predje 90-100kmh auspuh pukne ovdje, zadnji put sam ga iza ojacao sa disk plocicom. Veceras je opet pukao.

Stalno se osjete neke oscilacije u zadnjem dijelu, preko 80 postaju mnogo jace. Zvono je pregrijavano i svakako je krivo, osjeti se u staru pri malom gasu. Remenice izgledaju mozda malo krive. Za getribu neznam, valjalo bi sve lezajeve promjeniti, mada se cak i sa ovim auspuhom osjeti da bi mu pomogla duza getriba pa mozda sacekam da uzmem duzu.

Sta preporucujete, primar ili sekundar? Ja bi radije sekundar da ne budu ravni zubi sto zuje. Dali ima neko ko je produzivao prenos na minarelliju da nesto kaze o tome?Posted Image

#227 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 04 August 2017 - 18:15

Boja sa 72 diznom. Izgleda veoma siromasno. Vracam 75 Posted Image

#228 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 04 August 2017 - 18:33

Juu smrt bela, viđao sam ovo već

#229 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 04 August 2017 - 18:42

View PostMario, on 04 August 2017 - 18:33, said:

Juu smrt bela, viđao sam ovo već
Evo i 75, mnogo posnija nego prosli puta. Sta je problem? Dali je boja mogla ostati od 72ice?

#230 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 04 August 2017 - 18:43

.Posted Image

#231 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 04 August 2017 - 19:19

Stavio diznu 80, svjecica ista prica, bijela. Dok kad sam sastavio masinu cak ni sa 78 nikako nije radio, mnogo bogat na full gasu bio.

Kao da neki fals ima, ili je toliko mnogo novi filter mogao uticati? Da vratim lulu filtera ili da jos povecavam glavnu diznu?

#232 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 04 August 2017 - 19:44

Vrati stari filter pa probaj ali ne vjerujem da on moze takvu razliku napraviti.

Kako radi na leru?Kad je fals obicno tamo poviseno radi i ne daju se spustit okretaji.

Idi na vecu diznu ako ti je sve u redu.

#233 dacerovs

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 423 posts

Posted 04 August 2017 - 20:15

Tipicni problem minarelli filtera, tj chinarelli isti bog.
Malo vuce fals pa ga obogatis, onda od jednom prebogat pa spustis, ja od kad sam stavio Kartbox svjecica je iste nom stop iste boje, da ne povjerujes, mene izludivalo to.
Uglavnom, samo novi valja i dok se ne prcka po njemu i ako je dobro stegnut za blok.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edited by dacerovs, 04 August 2017 - 20:24.

#234 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 04 August 2017 - 21:19

View Postrade007, on 04 August 2017 - 19:44, said:

Vrati stari filter pa probaj ali ne vjerujem da on moze takvu razliku napraviti.

Kako radi na leru?Kad je fals obicno tamo poviseno radi i ne daju se spustit okretaji.

Idi na vecu diznu ako ti je sve u redu.
Stari filter sav supalj bio, i opet sa 80kom mnogo bogat bio. Ovaj sa kinarelija je nov.iz radnje nigdje ne pusta.

Sa 80kom i lulom se javlja bogata smjesa sada.

Sutra cu gledati dalje

I da, ler je stalno ok, nikakvih promjena nema..

#235 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 05 August 2017 - 00:30

Veceras sam malo pocackao i izgleda da je pustao na dijelu gdje se guma spaja sa filterom. Rjeseno je.
Diznu nisam mjenjao ili gledao svjecicu, ali sada se osjeti kao da je dosta bogatiji

#236 dacerovs

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 423 posts

Posted 05 August 2017 - 08:37

View Postalentje, on 05 August 2017 - 00:30, said:

Veceras sam malo pocackao i izgleda da je pustao na dijelu gdje se guma spaja sa filterom. Rjeseno je.
Diznu nisam mjenjao ili gledao svjecicu, ali sada se osjeti kao da je dosta bogatiji

Eh ta guma, tu bi najbolje bilo da se stavi velika prava šelna i da se stegne kako treba za karb, ja sam imao onu selnu koju prstima razdvojis , a kad je pustis se sama stegne, vjerojatno si i ti imao takvu i ak se ne namjesti kako treba onda vuce fals na tom spoju.
A druga stvar je jeftino napravljen spoj filter kutije i tog gumenog crijeva, tu ga namazi dihtmasom ili necim slicnim jer tu od vibracija hoce ispast crijevo.
Zato ti je sad bogata smjesa.

Edited by dacerovs, 05 August 2017 - 08:40.

#237 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 05 August 2017 - 09:13

taj auspuh ti puca na krivini zato što varite sa nekim neadekvatnim metodama

ako je električni ili tig, onda je var vrđi od materijala, ali je i materijal okolo okaljen posle vara pa lakše puca

takve stvari se vare sa nekim mesingom ili mekim metalima i autogenim brenerom

druga stvar je da ubiješ vibracije koje ti dolaze od tog luka gde vezuje prigušivač, stavi tamo ispod šelne jedan sloj gume od bicikla, i na svim prelazima gde možeš stavi neke zaptivače da ne ide direktno metal na metal

#238 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 05 August 2017 - 09:35

View Postdacerovs, on 05 August 2017 - 08:37, said:

Eh ta guma, tu bi najbolje bilo da se stavi velika prava šelna i da se stegne kako treba za karb, ja sam imao onu selnu koju prstima razdvojis , a kad je pustis se sama stegne, vjerojatno si i ti imao takvu i ak se ne namjesti kako treba onda vuce fals na tom spoju.
A druga stvar je jeftino napravljen spoj filter kutije i tog gumenog crijeva, tu ga namazi dihtmasom ili necim slicnim jer tu od vibracija hoce ispast crijevo.
Zato ti je sad bogata smjesa.

Od prvog dana je izbacena ta zica i stavita obicna selna :)

@Mario

Gledao sam te varove mesingane na tvojoj analizi atheninog auspuha kolikk se sjecam, dobra stvar. Mada gledam da se uzme novi sto prije..

#239 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 05 August 2017 - 12:11

Totalno ista prica i sa rjesenim filterom. Pocinjem sumnjati na prirubnicu.Posted Image

#240 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 05 August 2017 - 12:15

A jesi probao hladniju svecicu ? koje su ovo kombinacije, termogrupa-svecica podseti

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users