Jump to content

Yamaha Aerox

• This topic is locked This topic is locked
864 replies to this topic

#361 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 14 September 2017 - 04:54

View PostMario, on 14 September 2017 - 02:33, said:

Ima da se kupe te male slavine, kompatibilne za plastične rezervoare, mislim da se prodaju u OMG -u kao tip za Malagutti
Aha. Pokusati cu potraziti, mislim da ssm takvo nesto vidio.

Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk

#362 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 14 September 2017 - 07:09

Omg pravi te slavine za malaguti,kod mene na zipu je sa tockicem,za malaguti fi 15

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

#363 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 14 September 2017 - 08:36

View Postvlayco85, on 14 September 2017 - 07:09, said:

Omg pravi te slavine za malaguti,kod mene na zipu je sa tockicem,za malaguti fi 15

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
Nasao sam tu na netu. Vidjecu ipak da pokusam naci lokalno, da ne narucujem.

Uglavnom sam do sada sa MKII zadovoljan, presao sigurno 3000km, ako ne i vise.

MKII se vrlo rado vrti, ali bas se osjeti da zx nije za te obrtaje. Ostaje odluka za C16 city, dok skupim love uzimam to, jer se svakako blizi kraj sezone.

Vjerovatno ce se na zimu skidati kit, pa cu odnjeti da se premjeri dali je otisao u minus, ako nije, naruciti cu samo kariku i nove dihtunge da ga osvjezim i da se ne rastavlja opet u sred sledece sezone.

#364 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 14 September 2017 - 19:05

Sto se tice pozicije remena, danas sam malo pocackao oko toga. Stavio sam deblju podlosku iza variomata, i 2 tanke podloske izmedju ventilvara i bolcna, da dobijem startnu poziciju, mozda taman popunjuju ono udubljenje sto ventilvar ima.
Posted Image
Posted Image
Na kraju taman toliko kronera ostaje da se moze staviti zupcanik kurble bez da rizikujem proklizivanje istog.
Posted Image
Remen jos uvijek nije u nuli, ali je mnogo bolje nego prije.
Posted Image

Neki dan sam gledao u kolege koji ima serijalu aeroxa, sve je stock, nikada nista dirano. Remen na isti nacin odstupa izmedju remenica, nije u nuli. Dosta je presao sa njim, a nikakvih problema.

Sinoc sam nabavio i novi ventilvar, stari je imao par pera slomljenih zbog strucnog :D skidanja proslog vlasnika. Ventilvar je aluminijumski, i toliko lagan da nemozes vjerovati da samo odlomljeno pero toliko razlike moze napraviti. Naravno tu su i dosta visoki obrtaji pa takva odstupanja nisu dozvoljena. Stavio sam novi ventilvar i za ne povjerovati, oscilacije sto su se osjetile preko 80kmh vise nema. Jos uvijek se osjeti vrlo malo, to su vjerovatno remenice koje su na oko debelo krive.

#365 VlatX

Član

• Moderators
  • 808 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian 28C

Posted 14 September 2017 - 21:21

Ako je u pitanje malossi multivar on tako stoi,i mene jede kajs brze nego fabricki vario.

#366 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 14 September 2017 - 22:34

View PostVlatX, on 14 September 2017 - 21:21, said:

Ako je u pitanje malossi multivar on tako stoi,i mene jede kajs brze nego fabricki vario.
Pitao sam tog momka veceras, i u njega je multivar.. tako je to onda.

Nisam mogao nikoga naci da je radio slicno sto ja hocu, pa bi htjeo pitati, dali bi dobro mogao raditi neki oversize vario, npr malossijev mhr sa 19x15.5 rolnicama ili stage 6 oversize isto sa 19x15.5 sa morini 123 polutkama?

Htjeo bi utegnuti prenos nekada kasnije kada uzmem auspuh, jer ove polutke i moj poderani multivar nisu nizasta.

#367 VlatX

Član

• Moderators
  • 808 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian 28C

Posted 14 September 2017 - 23:48

kad legne oversize onda mora bendeks napolje i palis samo na kurble

#368 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 15 September 2017 - 08:18

View PostVlatX, on 14 September 2017 - 23:48, said:

kad legne oversize onda mora bendeks napolje i palis samo na kurble
Da, znam da sve to iza ide van. Svakako i sada palim na kurblu.

#369 fantom

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 304 posts

Posted 15 September 2017 - 12:27

Imaš dva Malossi oversize variomata.

ovaj jeftiniji http://www.scooter-a...5112800-39.html i on ide uz ove Malossi remenice http://www.scooter-a...m619733-39.html

i skuplji http://www.scooter-a...5115823-39.html i on ide uz ove Malossi remenice http://www.scooter-a...6114590-39.html

Uz oba sistema ide isti remen http://www.scooter-a...6115822-39.html

#370 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 15 September 2017 - 12:43

View Postfantom, on 15 September 2017 - 12:27, said:

Imaš dva Malossi oversize variomata.

ovaj jeftiniji http://www.scooter-a...5112800-39.html i on ide uz ove Malossi remenice http://www.scooter-a...m619733-39.html

i skuplji http://www.scooter-a...5115823-39.html i on ide uz ove Malossi remenice http://www.scooter-a...6114590-39.html

Uz oba sistema ide isti remen http://www.scooter-a...6115822-39.html
Znam da idu te remenice. Ali puno mi je to para pogotovonza ovaj setup. Mislio sam uzeti taj variomat i morini 123 polutke? Sa odgovarajucim remenom mislim da bi svakako vise punio variomat prema vrhu, ali naravno nebi koliko bi sa malossi polutkama.

#371 fantom

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 304 posts

Posted 15 September 2017 - 12:51

Da, može i oversize vario + morini 123 mm. Malossi polutke su bolje, ali su i dosta skuplje.

Mislim da je neko na forumu vec premjerio koje dimenzije remena bi bile idealne za ovu kombinaciju.

#372 fantom

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 304 posts

Posted 15 September 2017 - 12:58

https://svet-skutera...size-variomati/

8 post

#373 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 15 September 2017 - 17:59

View Postfantom, on 15 September 2017 - 12:58, said:

Aha. Tako ce vjerovatno i ici onda.

#374 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 15 September 2017 - 18:03

Danas sam stavljao ono sire usisno grlo na airbox. Posto me zeza boja svjecice, odmah sam stavio 82, na pun gas samo prdi i slabo ubrzava, 80ka je malo bolje dok je na 78ici najbolje. I posto sam isao ovim nacinom i skoro sam siguran da je full gas dobar, odem na pravac vidjeti svjecicu.

Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image

Ovo je boja koju dobijam, keramika je crna a minus elektroda vuce na bjelo. A posto sam navedenom metodom odredio glavnu diznu, ne vidim razlog da bi mogla biti siromasna, jedino bogata.

Jeli mozda ne drzim dovoljno pun gas?

#375 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 18 September 2017 - 11:06

Probacu boju svjecice drugi dan na dugom pravcu, uglavnom nikakvih gusenja niti ista nema.

Izmedju bolcne i ventilvara je sada jedna vrlo tanka sajbica, umjesto dvije, nisam je mjerio. Uglavnom start je bio izgubio pa sam to ispeglao jacim oprugicama kvacila
Posted Image
Posted Image
Na slici se vidi koliko hvali da izvuce remen do vrha. Nisam probao bez sajbica jer je bez distance skroz mrtav, nema obrtaja.

Koja je maximalna izlaznost malossi remena, ako je ko slikao? Jer su inace kratki. A i na samom variomatu se vidi da gornjih 3-4 mm nikada utroseno nije bilo. Nisam nikakav drugi remen ovdje mogao nabaviti, a ne mislim ga mjenjati dok ne zamjenim polutke.

Dok je bio stari malossi remen na njemu, bez sajbica izmedju bolcne i ventilvara, opruzio je kazaljku skroz dole vertikalno, mozda cak i predje, potvrdjeno autom 100km/h, gps-a mozda 95km/h. Sa novim remenom mi djeluje dosta nize, ne ide vise vertikalno. Necemo vise o brojkama brzine, samo me zanima dali moze izlaznost biti veca, a kada dodje vrijeme i auspuh, brzina ce biti potvrdjena ;)

Sa ovom postavkom kvacila, kada se ohladi prijenos na jedno 3 ili 4 dodavanja gasa se doslovno skroz dize na zadnji, kada nebi pustio gas prevalio bi se iza... ali cim se ugrije normala. Od stock kvacila ne treba vise ni traziti.

#376 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 19 September 2017 - 23:06

Ako izvadiš šajbnicu onda bi se remen trebao malo više popeti za veću krajnju brzinu....naravno pogubi se start

Tebi je verovatno loše podešen karburator ako je tako mrtav na startu ili je jednostavno prekratak remen

Sent from my iPhone using Tapatalk

#377 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 20 September 2017 - 00:08

View PostPita, on 19 September 2017 - 23:06, said:

Ako izvadiš šajbnicu onda bi se remen trebao malo više popeti za veću krajnju brzinu....naravno pogubi se start

Tebi je verovatno loše podešen karburator ako je tako mrtav na startu ili je jednostavno prekratak remen

Sent from my iPhone using Tapatalk
Znam, ali kada bi izvadio sajbicu izgubio bi start, doduse sada kako su tvrde oprugice i nebi, ali obrtaji kroz ubrzanje bi spali dosta. Ranije je gubio start jer su bile najmekse oprugice iz malossi seta, pa je fino kretao samo dok je remen nazad na vrhu.

Zanimalo me je dali je ko sa kombinacijom multivar i malossi x special dobio vecu izlaznost? Ako jeste izvadio bi sajbicu i otisao bi uzeti jos laksih rolnica, da ga ustimam, a ako ne moze dalje gore ici sa ovom kombinacijom da bezveze ne trosim vrijeme.

#378 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 01 October 2017 - 22:26

Posted Image

Jedna slika yamahe jer odavno nisam objavio. Dolazi hladnije vrijeme tako da se manje voza.

Preko zime uzimam c16 city ili ako bas ne budem mogao naci polovan, uzimam c16.

Volio bih zamjenuti kariku, nisam siguran dali jos to da radim, i nisam mjerio zazor zadnji put ali imam sliku kao novog i kada je rastavljen zadnji put. Mjenjace se usisna piramida ili bar lamelice neke kvalitetnije.
Posted Image

Mozda se budu farbale unutrasnje plastike i feluge.

Uglavnom kompresija je ok, svi su MK2 negativno "nahvalili" ali se do sada ok pokazao, prevalio je nekih 5000km. U leru vrlo stabilno radi, pali bez gasa uvijek.

I jos jedno pitanje, dali ko ima iskustva sa kineskom kopijom PHBG-a, onog sa ebaya? Uzeo bih njega jer kako sam vec rekao otisao mi je jedan navoj casice. I jos kada bi ga nasao sa w7 i 2t atomizerom fabricki to bi bili super.

#379 VlatX

Član

• Moderators
  • 808 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian 28C

Posted 01 October 2017 - 23:22

Sti\e kod mene kinez za neki dan pa budem sve premeril ali u glavno stize sa AU262 2T atomizer a ostale postavke pilot iglavna dizna ume da variraju,videcemo sta stigne pa ako mislis da bi ti odogvaralo pratim ti link.

#380 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 01 October 2017 - 23:23

View PostVlatX, on 01 October 2017 - 23:22, said:

Sti\e kod mene kinez za neki dan pa budem sve premeril ali u glavno stize sa AU262 2T atomizer a ostale postavke pilot iglavna dizna ume da variraju,videcemo sta stigne pa ako mislis da bi ti odogvaralo pratim ti link.
Ajde moze svakako baci link pa cu pogledati. Ako se ponasa ok onda mi se ne isplati ganjati ovaj moj, em sto mu hvalu navoj casice i jos taj atomizer je umene 4t tip

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users