Jump to content

Yamaha Aerox

864 replies to this topic

#581 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 28 August 2018 - 17:43

Vrati ti originalne zadnje remenice ili se isprsi i kupi malossi ili polini...
Ovde ne znas sta je s oproscenjem ebe,te kratak kais,te prevrtava te ide ispod ciljanih obrtaja...
Deugarski savet,vrati mina remenicu i juri performanse.

Sent from my SM-G925I using Tapatalk

#582 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 28 August 2018 - 17:52

Nije to taj skuter,ali i taj ima sport pro mk2,samo turpijan,trenutno ima roost auspuh i ide daleko bolje nego tu na snimku.Decko koji vozi zipa ima 100kg.Sa powersoundom je radio 10.78s na 201m.

Drugi frend isto ima sport pro mk2 sa c16 i taj ide isto fino.

Evo ti serijski drevo i nardo u usporedbi sa serijskim 180Lc,vozaci poravnati kilazom.

https://m.youtube.co...h?v=XSLw5d1lp4o

https://m.youtube.co...h?v=u-NIxrhJPiI

#583 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 28 August 2018 - 17:52

View Postvlayco, on 28 August 2018 - 17:43, said:

Vrati ti originalne zadnje remenice ili se isprsi i kupi malossi ili polini...
Ovde ne znas sta je s oproscenjem ebe,te kratak kais,te prevrtava te ide ispod ciljanih obrtaja...
Deugarski savet,vrati mina remenicu i juri performanse.

Sent from my SM-G925I using Tapatalk
Ja sam neko vrijeme isto razmisljao jer imam nov novcijate fabricke. Ali muci me onda jos vise jer opet trazi kupuj remenove koji nece puniti pozada.

Mislim kada bi nasao morinijeve u novom stanju da bi bile ok, ove kod mene su unutra gdje gazi remen lose.

Ali opet se razmisljam nema prenosa ili stock ili komplet neki sistem tipa malossi overrange, sve ovo ostalo je posao do pola nazalost.

I jos uvijek mi nije jasno za koliko stepeni da pomjerim paljenje, moram imati 100% informaciju za motoforce evo, jer ako je retardovan onda se i to mora dodati? Ovo mi je totalno nepoznato jer nikada nisam pomjerao tacku paljenja, i jos me na to sve strefi ova radilica koja navodno nema utor gdje treba.

Sent from my iPhone using Tapatalk

#584 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 28 August 2018 - 17:55

View Postrade007, on 28 August 2018 - 17:52, said:

Nije to taj skuter,ali i taj ima sport pro mk2,samo turpijan,trenutno ima roost auspuh i ide daleko bolje nego tu na snimku.Decko koji vozi zipa ima 100kg.Sa powersoundom je radio 10.78s na 201m.

Drugi frend isto ima sport pro mk2 sa c16 i taj ide isto fino.

Evo ti serijski drevo i nardo u usporedbi sa serijskim 180Lc,vozaci poravnati kilazom.

https://m.youtube.co...h?v=XSLw5d1lp4o

https://m.youtube.co...h?v=u-NIxrhJPiI
I prati ga drevo samo tako? Problem je sto nemam nikakve usporedbe ovdje.

Ako saznam koliko da vratim paljenje uz ovu radilicu svakako cu ovih dana to uraditi.

#585 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 28 August 2018 - 18:29

Prati prati,jos sam do 80km/h duzinu ispred.Ovdje su dosta velike brzine,pa je tu veca prednost 180 agregatu.Kad dolazimo s desne strane,ja uz snimatelja imam 111-113km/h na satu,oko 105gps-a

#586 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 28 August 2018 - 18:31

Aha.

Cekam sa mi neko potvrdi dali je na motoforce evo za minarelli pomjeren utor. I koliko je inace preporuceno pomjeranje.

#587 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 28 August 2018 - 18:51

Mi smo na onoj luni pomaknuli plocu 5mm,nekih 5.5 stupnjeva.

#588 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 28 August 2018 - 18:52

View Postrade007, on 28 August 2018 - 18:51, said:

Mi smo na onoj luni pomaknuli plocu 5mm,nekih 5.5 stupnjeva.

Gdje si mjerio, na vanjskoj kruznici ploce u odnosu na blok?

#589 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 28 August 2018 - 22:54

Da kod minareli-ja malo ošlicuješ rupe na ploči te pomeriš sve komplet. Ovde kod pomeranja samo pick-upa može da se desi da zaostane napon nabijanja te na višljim obrtajima kreće da puca..

Premeri sa uglomerom u odnosu na GMT koliko imaš sada, kod mine je stock 12 stepeni, tu su se kinezi poistovetili pa su odradili mina-pia isto. Svakako za ove agresivnije uglove kanala bolje rezultate daje 19-21 stepen.. To je ok za do 11k obrtaja...

#590 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 28 August 2018 - 23:29

View Postalentje, on 28 August 2018 - 18:52, said:

Gdje si mjerio, na vanjskoj kruznici ploce u odnosu na blok?

Tako je vanjski obod ploce smo mjerili i pomaknuli ga u advance nakon sto smo proslicali rupe.Bilo ke to prije dvije godine,ali sjecam se ko danas.
Sjekacem oznacili serijsko stanje i za debljinu imbusa 5ice pomaknuli u advance

#591 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 29 August 2018 - 00:37

View PostMario, on 28 August 2018 - 22:54, said:

Da kod minareli-ja malo ošlicuješ rupe na ploči te pomeriš sve komplet. Ovde kod pomeranja samo pick-upa može da se desi da zaostane napon nabijanja te na višljim obrtajima kreće da puca..

Premeri sa uglomerom u odnosu na GMT koliko imaš sada, kod mine je stock 12 stepeni, tu su se kinezi poistovetili pa su odradili mina-pia isto. Svakako za ove agresivnije uglove kanala bolje rezultate daje 19-21 stepen.. To je ok za do 11k obrtaja...

Napisao sam post ali izgleda da je nestao... Znam da nekada zna biti daleko nabijanje od okidanja, ali kod mene je DC struje, nema nikakve veze sa namotajima, nema zavojnicu za visoki napon. Tako da bi se pikap trebao moci pomjeriti bez ikakvih problema. Ali kada vec imamo mjeru koliko milimetara ide komplet ploca mozda je lakse tako.

#592 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 29 August 2018 - 06:16

Ako je DC čista, i bez akumulatora nema varnice, onda čisto pomeranje pick-upa radi posao

#593 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 23 January 2019 - 12:56

Cisto da malo probudim temu. Prije koji dan ugrijalo i odlucim probati mašinu, da se prisjetim snage. Popravljen kilometar sat, sat puni nenormalno, smjesno za vidjeti, stim da laze.

Staru dotrajalu gumu smo malo spalili rekreativno a umjesto nje dolazi Conti twist.

Posted Image
Posted Image
Posted Image

Tegove sam uzeo ispolirati od dosade i fino je ispalo.

Posted Image
Posted Image

Sledeca narudzba ide sa novim lezajevima, semerinzima, segerima, karikom i dihtunzima. Skoro pa sam se skroz odlucio za lezajeve iz polini evolution pakovanja, bar na njima ne pisu da su bugarski
Mozda i NTN japan ako ih nadjem lokalno. Bugari su smjesni jer kod mene radnja drzi SKF 6204 C4 TN9 za svega 5 eura, pa odlucite dali valja ili ne. Uz to sve ide i TP kajla pa ako ne bude dovoljno 17° advance pomjeram ga jos malo. Nadam se da ce sve ovo biti sredjeno do ljeta.

Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk

Edited by alentje, 23 January 2019 - 13:02.

#594 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 23 January 2019 - 22:51

Opet sam u nedoumici za lezajeve. Ovdje kod sebe mogu nabaviti SKF C3 sa poliamid kavezom iz malossi pakovanja, ali koliko vidim na internetu po slikama u nekim pakovanjima dolazi France a u nekima pise BG, opet nisam pametan po pitanju lezajeva jer sam se i za ove iz S6 pakovanja zeznuo, na slici France a dosli bugari...

Dali ima neko da je narucivao 6204 lezajeve na nekom web shopu a da zna da su italijanski ili francuski SKF? Za sada preostale opcije su polini evolution P280.0043, ili negdje lokalno da nadjem NTN japan..

#595 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 23 January 2019 - 23:20

Koyo 6204 C4 poliamid, japan, imaš u NS-u u Optimi na komad ako ti neko prolazi pa kupi, poslednji put je cena bila oko 400 din za kom

#596 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 23 January 2019 - 23:24

View PostMario, on 23 January 2019 - 23:20, said:

Koyo 6204 C4 poliamid, japan, imaš u NS-u u Optimi na komad ako ti neko prolazi pa kupi, poslednji put je cena bila oko 400 din za kom
Pa to je super cijena, ako su provjereni, a vidim da se pisalo o njima. Dali bi mogao neko sa foruma to nabaviti, uplatio bi ja pare ranije i za dostavu i na pice

#597 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 04 February 2019 - 12:33

Aerox još uvijek ide dosta dobro, pošto do sada nije bio snimak ni jedan, ide sada.
Potezanje sa Golf 4, 1.6 105ks. Čini se kao da ide dosta dobro, ili je takav osjećaj kako se dugo nije vozio :).

#598 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 04 February 2019 - 15:20

Odličan snimak

#599 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 04 February 2019 - 17:26

Evo još jedan sa tdi od 130ks, 4x4. Prije je startao i aerox je poceo na zadnji pa je pusten gas na trenutak.

Za sada samo sa autima, sta cu kada jos nije ugrijalo kako treba ;)

#600 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 05 February 2019 - 16:43

Dali neko zna koja je dužina čitave salje na aeroxu. Jer je trenutna iz dva dijela i spojnica na sredini ne dozvoljava puni hod gasa čak i sa novom ručkom. Stavio bi novi bužir i sajlu iz jednog dijela.

Ručica je sa aliexpressa i extra je za svoju cijenu. Točak preko koje sajla ide je na ležaju pa bi sve to trebalo kliziti perfektno.Posted Image

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users