Posted 17 December 2016 - 12:55
2016-12-13 20.42.22.jpg 2.24MB 32 downloads 2016-12-13 20.42.37.jpg 2.22MB 31 downloads
Nasmejao sam se samo, ne verujući da taj išta može da uradi jer je max 4A ali ajd.. zakačim ga na aku u autu, upalio displej i na njemu 0V, mrtvo magare. Odaberem funkciju punjenja sa ikonicom auto, počeše neke cifre da se vrte na displeju, gledam, ne shvatam šta se dešava, kad počinje da se pojavljuje napon, prvo nekih 5v pa polako sve veće cifre, dok nije došao na 11,8V. Tada se pojavila ikonica baterije sa crticama koje su počele polako da se pale sa prekidima. Ajd ok, nek stoji, odosmo da popijemo kafu... nakon oko sat vremena, idemo u garažu da vidimo situaciju, kad tamo na displeju stoji 13,2V i one crtice se popališe, više njih, negde do pola onog kvadrata u obliku baterije. Ok, ajd ostaviću ga preko noći, pa ću ujutro videti...
Sledeće jutro, znatiželjno trknem pre kafe u garažu, kad na displeju piše FULL. Ma daaa, kako da ne.. otkačim punjač, ključ u kontakt bravicu, okrenem, popalilo se sve na tabli, zaverglam, a anlaser ko u sred leta, veselo zavrtio i vruum.. kresnula munja u po sekunde. Češao sam se pola sata.. ovo moram da kupim sebi, ovo je neki vanzemaljski punjač, nije C-Tek i nema funkciju desulfacije, ali uradio je posao i uštedeo mi 50tak eura. Skidam kapu.
Taj dan sam se odvezao do grada, stajao na par mesta, ponovo palio i neverovatno vergla i dalje kao da je nov aku.
Kad sam došao kući, prvo mi je palo na pamet da iskopam neke akumulatore, stare od skutera i jedan krepali iz UPS-a još pre dve godine. Ovaj iz UPS-a mi je bio prvi izbor, ako njega digne iz mrtvih, poljubiću ga u šteker. Dva dana ga je maltretirao, i gle čuda, oživio. E sad koliko je kapaciteta ostalo u njemu, testiraću ga.
Pa eto, nadam se da sam vam zagolicao pažnju. I ovakve stvari mogu da se dese.
Posted 17 December 2016 - 13:06
Posted 17 December 2016 - 13:58
dajteh, on 17 December 2016 - 13:06, said:
Posted 18 December 2016 - 10:33
No, kako god... Ako se povremeno nakači na punjač, onda nema problema.
Posted 18 December 2016 - 10:46
Posted 18 December 2016 - 10:49
Posted 18 December 2016 - 10:50
Grale, on 18 December 2016 - 10:46, said:
Posted 18 December 2016 - 19:10
Ja mogu da napravim eksperiment da skroz napunjen accu , posle celog dana punjenja malom strujom ( to je ono preko sijalice ) i kad ga skinem kad pokaze preko 13 V raskacim jednu klemu sa njega i sasvim sam siguran da posle dan- dva stajanja na garaznoj temperaturi koja je tek malo veca od spoljne , nece drzati struju...
I kakve veze ima marka - tip punjaca sa tim da li ga napuni ili ne ...ja mislim da ste samo imali srece da je on primio punjenje u drugom pokusaju ...struja je struja bez obzira sa kog i kakvog je uredjaja dosla ...ako je u propisanim granicama ...
Moje misljenje je da je pravi test akumulatora onaj kad je stariji od dve godine , npr treca mu je zima , stoji auto napolju dva , tri , pet dana na -7 , -12 , okovan ledom , motor ispravan , punjenje ispravno , pa da ga onda vidim ...ako takav uspesno startuje , to je pravi accu , ma koje marke bio ! Ono sto oni na testu donesu nove , markirane i nemarkirane , kad su novi svaki ce paliti i na -20 ...ali pravi test je tek posle vise od dve godine starosti , pa ko prezivi ...??? Jesam u pravu ?
Posted 18 December 2016 - 21:14
Samo da napomenem, moj klasični čoper od 9,6A nije uspeo da mrdne aku sa nule, dok je ovaj od svega 4A laganini s po snage crkotinu vratio u punu kondiciju. Fora je sa naponom, ne sa strujom punjenja.
Posted 19 December 2016 - 00:09
Razredni, on 18 December 2016 - 10:50, said:
A kakve su im cene? To je ovo o cemu je Goggy pisao?
Da, punjač može služiti i za održavanje, to sam ja sad konto napravit, pošto će mi auto stajat 3 tjedna na parkingu, al sam bio lijen vadit akumulator van Onda ću, ako neće htjet upalit, ga svejedno morat vadit van i nosit u stan na punjač...
Posted 19 December 2016 - 12:04
I dalje smatram da je osnovni problem u kvalitetu akumulatora , ja nisam naisao na dobar do sada , a Acin primer je jedinstven ...kao i kod mog komsije Pere na YUGU....acu je radio 9 celih godina besprekorno i jednoga dana izasao da nesto kupi , zadrzao se koji minut i da upali - ono nista kao da ga nema ...accu izvrsio samoubistvo , crko na mrtvo , a pre toga pola sata palio kao da je tek izasao iz prodavnice ???Kako to ?
Ma, necu da ga vadim sa squta , i tako vozim svaki dan , to je zajebancija , duboko je ispraznjen svako jutro , spasa mu nema , taj se nece oporaviti ni pomocu kakvih trikova , nema snage ni da digne iglu od goriva , niti sija lampica na kokpitu , gotov je...k`o i svakog proleca , novi i gotovo ...navikao sam vec na to ...
Posted 19 December 2016 - 12:46
Drugaru nedavno isto tako riknuo aku na njegovom motoru Hondi Integri...steknuo ga ja na moj obican punjac i povratio, ali za par dana opet mrka kapa
Sent from my iPhone using Tapatalk
Posted 20 December 2016 - 23:16
Posted 20 December 2016 - 23:32
Svidja mi se ovaj punjac, bacam se u potragu
Posted 30 December 2016 - 15:05
Posted 31 December 2016 - 10:39
Skino akumulator, odnio na balkon i prikopčo punjač. Vrtim po modovima i vidim neki mod sa smrznutom pahuljom, pa da vidimo kolko će mu trebat da napuni, punjač je pokazo da je na 11,5 V dok sam ga priključio.
Edit: Evo kakav je moj.
viber image1.jpg 238.07K 28 downloads
viber image2.jpg 241.66K 27 downloads
Žao mi je što ih nisam nakupovo sve s police dok su ih snizili na 10 €, jer ipak kod nas su ljudi zaluđeni s proizvodima iz Lidla, koda ih bog pravi i kontrolira na traci, a to šta se rade sa svim ostalim alatima i elektronikom u kini na istoj traci, samo druga naljepnica se zalijepi, to nema veze.
Posted 31 December 2016 - 17:08
Inače ovi punjači imaju neke zaštite, od kratkog spoja, pogrešnog polariteta.. pa ne vidim zašto bi crkavali, ipak je to čoperica, osim ako mu "mozak" ne otkaže u nekom momentu. Ovi su sa TUV sertifikatom, Nemačkim, nadam se da su kvalitetni.
2016-12-31 17.28.35.jpg 3.19MB 16 downloads
Ovaj koji sam koristio je besomučno danima bio u pogonu, punio je par krepalih akumulatora, vratio ih u život i evo sad spojen na aprilijin, na pahuljici, održava ga dok mi ga Cile ne uzme. Dotle će mi stići jedan ovakav sa KP, već sam poručio.
Ovo sam našao na netu:
Brand: CarsPro
Manufacturer: Pro-User Europe GmbH
Publisher: Pro-User Europe GmbH
SKU/MPN/Model: 18160
EAN Code(s): 8717809181602
Posted 31 December 2016 - 19:50
Posted 31 December 2016 - 21:22
Taj punjač je isti ko moj, samo drugi stambilj, vjerojatno ga isti kinez sastavlja
Posted 02 January 2017 - 16:04
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users