Jump to content

Spider X5 2T

148 replies to this topic

#61 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 22 April 2018 - 11:16

Niskobudzetni I dobar ne moze da se koristi u istoj recenici :) treba skupiti malo para pa kupiti kvalitetniji cilindar koji ce preci 5 puta vise nego takvi no name..

Sent from my Lenovo K33a48 using Tapatalk

#62 canibal86

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 185 posts
  • MestoSid
  • VozimSpider X5

Posted 22 April 2018 - 11:44

Ovo dobar sam mislio da nema ovakve igranke svestan sam ja da za 3k din ne moze da bude neki kvalitet :)

#63 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 22 April 2018 - 11:51

Slabo imamo iskustva sa noname niskobudzetnim kitevima, jer se ta zavrzlana u svakoj priči ne isplati...

Sent from my iPhone using Tapatalk

#64 canibal86

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 185 posts
  • MestoSid
  • VozimSpider X5

Posted 22 April 2018 - 11:55

Ipak ce onda stari cilindar na svoje mesto gde je bio i polako skupljati pare za nesto sto nije noname :)

#65 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 22 April 2018 - 11:58

dobar niskobudzetni je npr Top Performans ili Airsal koji su jeftiniji u odnosu na Stage6, Polini, Malossi. znaj da je ulazna karta oko 80eura...

od kinesko-tajwanskih kopija brandova izdvajaju se Naraku i Motoforce koji su stepenik iznad "no name" kineza al su cenom blizi onoj prvoj grupi gore...

#66 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 22 April 2018 - 14:12

Imas podataka kod nas na forumu gde je Mario radio servis na skuteru koji je imao malossi sport.
Taj isti malossi je presao 30000+ km,kod Maria je radjena prva specijala posle.
Mislim da ti to sve govori,70ccm cilindar presao do prve specijale dva puta vise nego kineski stok cilindar na njihovim skuterima.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

#67 canibal86

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 185 posts
  • MestoSid
  • VozimSpider X5

Posted 22 April 2018 - 20:06

Hvala vam ipak cu sacekati jos malo pa uzeti nesto provereno.

#68 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 23 April 2018 - 10:45

View Postcanibal86, on 21 April 2018 - 20:06, said:

Pozdrav ljudi odlucio sam se ove sezone da sa niskobudzetnim tuningom se malo ponovim uzeo sam cilindar kit 70cc kineski

Evo ja sam do ovde pročitao, i prešao da čitam druge teme.. Dakle na žalost ovo ja tretiram kao čisto gubljenje vremena i utrošak svoje energije čak i na čitanje....

#69 canibal86

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 185 posts
  • MestoSid
  • VozimSpider X5

Posted 23 April 2018 - 20:29

Na ovaj korak sam se odlucio iz razloga sto na samom forumu ima ljudi koji voze ili su vozili te kineske cilindre.Plan je bio uzeti nesto sto nije skupo posto nemam iskustva sa 70cc i smatram da bi bila cista glupost kupiti nesto ozbiljnije i posle to baciti u kantu zbog nedostatka iskustva u samom stelovanju.

#70 boriss1972

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 346 posts
  • Mestosarajevo
  • Vozimsprint phantom 2t

Posted 23 April 2018 - 21:02

Ovaj forum me podsjetio na onu narodnu"Nisam toliko bogat da kupujem jeftine stvari".
Kupovanje tih nebrendiranih aftermarketa gubis novac,vrijeme,trud ,zivce i da ne nabrajam dalje.
Drugo,rijetko ko se pohvalio da je zadovoljan time a i ko je bio zadovoljstvo je trajalo kratko.
Trece,ko god je nesto odlucio svojski da uradi,kupi,ugradi dobio je smjernice,upute i pomoc od forumasa a i Bogu hvala toliko je tema i iskustava do u detalj objasnjeno da nema fule.
Procitaj teme kako su svi polako nabavljali i sta pa ugradjivali i stimali,modificirali i pronaci ces se sigurno.

#71 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 23 April 2018 - 21:47

Ne ne, gubitkom vremena i truda gubis energiju koja nije opravdana rezultatom kod tih noname cilindara. Ako mislis na edukaciju onda ti je stock 50-ka za to izmisljena.. Ovde kod ovih 70-ki toliko gresaka ima od samog koncepta do materijala da se i veci majstori od tebe pogube..

Dalje neuspeh ce dovesti do gubitka određene količine samopouzdanja, a to da li si bacio pare ili nisi to sad nije bitno. Ako ga momački zalepis ili istopis klip, racunaj na opiljke u bloku, a tada te ceka i pranje i uspiranje u najmanju ruku ili ako cemo po ps-u rasklapanje pranje i novi lezajevi i semerinzi.. A verovatnoca da ce to da se desi je preko 70% i to ne mora biti tvojom krivicom. Tako da tu bas edukacija i nije prava rec, te ne opravdava ulozeno..

Dakle samo zaobiđi u velikom luku to đubre i kupi bilo sta, serijala kineska 50 iz prve ugradnje je daleko bolja u kvalitetu i materijalu..

#72 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 23 April 2018 - 22:15

Zato ti ja gore napisa malossi ili polini.
Oba cilindra su jaki kao bikovi I izdrzljivi(prastaju greske) dok kod niklasil cilindara toga nema,jedno dobro lepljenje I moze I kantu

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

#73 canibal86

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 185 posts
  • MestoSid
  • VozimSpider X5

Posted 13 July 2018 - 20:59

Poz drugari evo da se javim posle duzeg vremena,skuter se vozi svaki dan serijala je jos uvek odustao sam od kineskih 70cc.Listajuci neke strane forume dosao sam na ideju prebaciti Ac hladjenje na Lc.Interesuje me jel pase vodena pumpa od minarelija na kineza?Nasao sam povoljno msm od Aeroxa.Plan je naci neki hladnjak koji ce se moci uklopiti u plastike,navedena vodena i cilindar Lc od Aeroxa takodje ako pase.Znam da postoji opcija ici na el pumpu za vodu citao sam dosta ovde sa foruma al bih radije mehanicku ako pase original na kineski blok.

#74 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor
  • VozimPiaggio NRG Power DT

Posted 13 July 2018 - 21:06

Pase mehanicka pumpa na sraf bez prepravki. Trebaju ti samo ona tri mala srafica sa gumicama za magnet, koji pokrecu vodenu pumpu.

Isto tako pase i cilindar samo pazi zbog klipa da li je kod tebe radilica sa 10 ili 12mm gornjom pesnicom. Kod Aeroxa je 10mm.

Sent from my SM-G930U using Tapatalk

Edited by sinisa93, 13 July 2018 - 21:08.

#75 canibal86

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 185 posts
  • MestoSid
  • VozimSpider X5

Posted 13 July 2018 - 21:12

Da znam za te gumene srafice sto pokrecu samu pumpu msm da cak na magnetu ima za uvrnuti ih.Kod mene je 10mm gornja pesnica.
Jel potrebna neka prepravka oko struje?Msm da cdi nije blokiran.

Edited by canibal86, 13 July 2018 - 21:15.

#76 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor
  • VozimPiaggio NRG Power DT

Posted 13 July 2018 - 21:14

Ima, svi kinezi koje sam do sad vidio su imali vec izbusene rupe sa navojima za srafove.

Sent from my SM-G930U using Tapatalk

#77 canibal86

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 185 posts
  • MestoSid
  • VozimSpider X5

Posted 12 October 2018 - 19:19

Pozdrav ljudi jel moze neko da mi preporuci adekvatnu zamenu za svecicu NGK BR9ES u pitanju je Piaggio NRG Mc2 po mogucosti ako neko zna koja bi bila ekvivalentna od Super Bosne.Ove fals NGK crkavaju nenomralno.

#78 boriss1972

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 346 posts
  • Mestosarajevo
  • Vozimsprint phantom 2t

Posted 12 October 2018 - 19:25

Denso 27 FSR

#79 boriss1972

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 346 posts
  • Mestosarajevo
  • Vozimsprint phantom 2t

Posted 12 October 2018 - 19:26

Bosna super 100 dugi navoj

#80 canibal86

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 185 posts
  • MestoSid
  • VozimSpider X5

Posted 12 October 2018 - 19:28

Hvala samo sto je zivim u malom gradu i jako je tesko naci svecice pa zato bi mi trebalo koja bi super bosna pasala.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users