Jump to content

E- Scooter by Alien

224 replies to this topic

#61 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 17 October 2017 - 18:48

Tako je Pita, naravno da nema jurcanja , to je stvar za obavljanje posla za koji je namenjen - do banke , prodavnice , pijace , a i vredno radi i zaradjuje i pri tom je to sve jako jeftino ...

Onaj Prostin uredjaj jako jeftin , treba uzeti bar dva , tri komada , da ne nestane ...

Ovih dana iza zgrade planiram da napravim mini garazicu za E- scoot , vec sam odmakao sa radovima , to je na naliciju zgrade i iz podruma cu izvuci struju za punjenje ...onda je najbolje kupiti tajmer i da se puni preko noci po jeftinoj struji ...tu punjenje ne bi kostalo vise od 10-20 din

#62 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 23 October 2017 - 12:17

Interesantna stvarcica za svakodnevno vozikanje po lokalu.

#63 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 25 October 2017 - 14:59

Ah, konacno ...ja dao mom poznaniku Joci koji radi sito stampu da mi odradi tablicu ...on zaboravio , ja ga podsetio i posle desetak dana od kad sam bio gorovo ...

Posted Image...

sada mali od pozadi izgleda ovako ...

Posted Image

Posted Image

Sa tri sarafa sam je pribio na zadnji blatobran i to je gotovo ...

Sada panduri koji voze iza mene znaju o cemu se radi , pa ako bas hoce, objasnjavacemo se ...u svakom slucaju bolje je nego skuter bez ikakve tablice ...

Gotovo - zavrseno ...

#64 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 25 October 2017 - 18:02

Dobar si Mišo, sa sve SRB oznakom, kao da je upravo iz Sup-a izašla... :)

#65 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 26 October 2017 - 08:21

Ja sam hteo da pozadina bude narandzasta , ali izgleda da nije zapisao , ali nema veze , dobro je i ovako ...250,00 din ...

#66 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 26 October 2017 - 09:00

nemoj samo da posle bude, falsifikovanje dokumenata i registarskih tablica... dobro je što nije narandžasta :)

#67 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 26 October 2017 - 16:59

Pa, ako cemo iskreno , do sada kad sam vozio bez ikakve tablice kao da nisam kompletan , stalan osecaj da mi nesto fali , sam sebe bi zustavio...ovako drugaciji je osecaj ...

#68 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 30 October 2017 - 10:54

čuvaj samo akumulatore, ne dozvoli da padnu na neupotrebivo, ti kinezi su svakako kraćeg daha, te apelujem na poštovanje teorije punjenja i pražnjenja olovno kiselinskih ćelija

#69 nenadlaza61

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 199 posts
  • MestoTrešnja-BG
  • Vozimliberty

Posted 05 November 2017 - 21:20

miso vezi sijalicu jeftine struje kao komandu sklopke a skolpka na punjac i ne mora razmisljas kad ce jeftina struja ukopca sam.

#70 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 06 November 2017 - 18:23

Tako ce i biti ovih dana zavrsavam mini garazicu iza zgrade gde cu imati mesta za E- skuter i jedan bicikl , a izvescu struju za punjenje iz podruma , pa ce se puniti samo po jeftinoj , a to ce znaciti 10-20 din po punjenju ...kad bude sve gotovo , poslikacu da vidite kako izgleda ...

#71 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 04 December 2017 - 11:28

Garazica je zavrsena , sve funkcionise , ima namenu za koju je izradjena , E- scoot nociva u njoj ...

Kupio sam tajmer 450 din ...mozda sam i pogresio , nisam trebao , struja je zajednicka , delice se na pet delova od pet stanova ...bilo je jeftino i ovako , a sad kad sam vec kupio tajmer ...po jeftinoj tarifi osam sati neka je , pa sve to na pet delova , nece se ni osetiti ...koliko moze da kosta punjenje ? Nekoliko dinara , mozda 10-20 , ne znam , tesko je izracunati ...prakticno , voznja za dzabe ...

#72 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 05 December 2017 - 08:23

Svaka tebi cast za realizaciju i uopste ideju ove male garazice, meni je samo malo nesigurno od krađe jer su to vrata lagana i zidovi od lakih materijala.. sve u svemu tu je komsijin prozor ako ne daj boze nako krene da obija, pa moze da reaguje

#73 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 05 December 2017 - 11:01

Odlična garažica u smislu zaštite munjovoza od vremenskih ne-prilika. Ali što se tiče punjenja, mislim da uzaludno trošiš vreme i pare jer je punjenje smešno jeftino čak i u najnepovoljnijoj varijanti - da ga puniš na svoje brojilo po skupoj tarifi, a kamoli na zajedničkom. Nemoj se patiti s tim, nepotrebno sebi komplikuješ život, samo ubodi i puni.

#74 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 05 December 2017 - 17:44

gogi u pravu si ...prejeftino je i u najnepovoljnijoj varijanti ...

Neke kradje se i ne bojim , nije to bas tako jednostavno obiti , a sto kazes Mario , tu je i komsija ...

#75 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 11 December 2017 - 09:07

Pa, sta sad? Vec kad sam kupio tajmer i vezao sam punjac na njega ....Na pet delova po jeftinoj struji , koliko moze da kosta punjenje ???

#76 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 11 December 2017 - 22:21

Upotrebi taj tajmer da upali led sijalicu noću ispred garažice, manja je šansa da neko uopšte priđe da vidi šta je unutra.

#77 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 13 December 2017 - 09:18

Ma, prava stvar, ne silazim sa njega , do kraja godine za koji dan bice 3000 km i to sve od cetvrtog septembra kad je usao u eksploataciju ...imam na umu da je veliki skuter za sezonu u proseku prelazio oko 3000-4000 km ...

Vremenom se naviknes na ubrzanje i krajnju brzinu i znas sta sve moze , a sve funkcionise po principu - tiha voda breg roni , svugde stignes , ne brzo , ali efikasno , za grad bolje ne treba , voznja za dzabe ...verujte , da iako je sve u Kina kvalitetu , za sve ovo vreme nisam imao ni najmanji problem , ni jedan saraf do sada nisam zavrnuo ...za ovih 520 evra koliko je placen , mislim da ce sam sebe otplatiti do sledece Nove godine ...

#78 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 14 December 2017 - 12:08

Za obavljanje poslova po gradu ja sam apsolutno ZA električne skutere ili bicikle, jer tu svakako nema nekog posebnog uživanje sve i da ideš sa 1000cc motorom...a pritom ne zagađuješ svoju okoliku...Eh kad bi svi seli na električne skutere ili bicikle koliko bi nam bilo lepše...

nema buke, nema nervoze, nema sviranja!!! Ne zagađuješ a trošiš mizeriju!!

#79 Depe

Find Sexy Womans from your town for night

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York
  • VozimAprilia sr 50 2006.

Posted 14 December 2017 - 16:20

To da elektricna vozila ne zagadjuju to je diskutabilno. Ne zagadjuju direktno ali indirektno da, kod nas u Srbiji 80% struje dobiva se iz uglja. Gledajuci ovako pojedinacni slucaj nije to mnogo struje potroseno za punjenje ali kad bi bilo 50% vozila na struju elektroenergetski sistem bi to itekako osetio na potrosnji struje.

#80 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 14 December 2017 - 23:18

View PostDepe, on 14 December 2017 - 16:20, said:

To da elektricna vozila ne zagadjuju to je diskutabilno. Ne zagadjuju direktno ali indirektno da, kod nas u Srbiji 80% struje dobiva se iz uglja. Gledajuci ovako pojedinacni slucaj nije to mnogo struje potroseno za punjenje ali kad bi bilo 50% vozila na struju elektroenergetski sistem bi to itekako osetio na potrosnji struje.

pa ok Depe, troše se prirodni resursi naravno, ali pričam o zagađenju sredine u kojoj svakodnevno živimo, gradski uslovi...Ja tačno osetim kad pređem Dunav u Novi Sad koliko smrde izduvni gasovi...katastrofa....i to udišemo svaki dan i onda se pitamo što smo bolesni??

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users