Jump to content

E- Scooter by Alien

224 replies to this topic

#141 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 02 May 2019 - 17:42

Ma, nema ništa Nešo , pregledavao sam spoljašnju sa unutrašnje strane , ne vidim ništa...pa, jbem ga , to je jednostavna stvar , samo kvalitet gume , otvori se rupica i gotovo ! eno , negde gore sam i slikao oštećenje ......ma probaću sa onim nenadjebivim flekama sa Alija , samo da poručim ovih dana ...

#142 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 03 May 2019 - 18:28

Meni se sa slike čini kao da nešto nažulja gumu.

#143 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 04 May 2019 - 15:36

Stvarno ne znam ...

#144 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 15 May 2019 - 10:55

DA POPIZDIŠ!!! nemam drugu reč , izvinite na psovanju , eto kad je bio zadnji post , s počrtka Maja , evo zadnja guma je od jutros legla ! nije sastavila tri nedelje !

Pre par dana sam kupio ovo

Posted Image

Sunđerasta guma za izolaciju za centralna grejanja i klimatizaciju ...biće nagurana između felne i spoljašnje gume , pa ako uspe - uspe , ako ne ...to je proba za male pare , dva metra košta svega 78 din ...videćemo ...

#145 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 15 May 2019 - 13:31

Ne može da izdrži teret, mora biti pritiska, ja sam pomislio da ćeš da obmotaš unutrašnju sa ovom...

#146 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,751 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 15 May 2019 - 20:02

Tebi verovatno nesto zulja unutrasnju gumu i zbog toga strada cesto. Skini tocak i ispitaj sve lepo, nesto tu ne stima.

#147 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 17 May 2019 - 09:00

Stvarno ne znam ...ne bih rekao ...i dalje mislim da je kvalitet gume u pitanju ...kad sam prošle godine s jeseni zvao Modernu iz Zrenjenina koji su generalni uvoznici tih guma sa kosim ventilom rekli su mi da nemaju , da su sve prodali i da do proleca neće imati kad bude uvezen novi kontigent ...tako je i bilo , u Martu su dobili i ja sam kupio dve ...to - da su sve prodali i da nemaju , govori o jednom - da nemam samo ja problem nego ga imaju i drugi , čim su ovi sve prodali ...i još nešto - Kinezi znaju za problem i smislili su gumu bez unutrašnje , punog preseka i pokušavaju da ovakvima kao ja ( koji su popizdeli) da uvale istu za velike pare ...

Nisam ništa uspeo da uradim sa onom neoprenskom izolacijom , izmerio sam obim kao za unutrašnju , ubacio je umesto nje ...obećavalo je ...međutim , nisam uspeo da namaknem zadnjih oko 15 cm , uprkos svim naporima , već se počela deformisati sajla oko ruba i da sam nastavio , oštetio bi je nepopravljivo ...a, sve mi se čini i da sam je nabacio da bi bila premekana za vožnju ...ta ideja nije uspela ..odustao sam i od ideje da je nafilujem kroz rupu za ventil sa pur penom ....ne bi to valjalo ...

Šta sam uradio ? ugradio sam sa ravnim ventilom Trajalku , koja može da se vulkanizira sa bajlagom - podmetačem oko ventila od gume da sačuva koliko - toliko zonu gde je guma malo naborana , pa dok traje ...podhitno sa Alija poručujem one nenadjebive fleke proizvedene po novoj tehnologiji i mislim da ću sa njima rešiti problem krpljenja te kineske plastike ...imam dve za krpljenje pa ćemo videti ...

Rado bi uzeo sa Alija i onu neprobušivu vinilsku , na ceni od 14 dolara , imaju dimenziju , ali nemaju sa kosim ventilom , nego sa ravnim pa ne vredi ...

#148 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 24 May 2019 - 09:50

Posao i druge obsveze me pritisle pa ništa ne rešavam ...vozim nekoliko dana Airsalmatica od kako je guma otišla na strujnome , a ovaj već nešto i troši , a nisam navikao na to ...za nekoliko dana 2x po 500 din ...

Ajde da nešto pokušam ...odem kod ( naravno ) Kineza i kupim ovo ...100 din ...

...Posted Image

Dođenm u servis , otvorim , i samo što nisam pao u nesvest ...unutra ...

Posted Image

48 komada flekica + tubica lepka ...pa , ja nisam celog života izlepio toliko fleka ...ima i za naslednike , za narednih 100 godina ...

Pa , ajde da ja probam što vulkanizeri nisu uspeli ...imam tri mrtve gume sa kosim ventilom i jednu sa ravnim ...sve lepo pripremim , očistim sa šmirglom zonu oko rupice , namažem lepilom u tankom sloju , sačekam desetak minuta da se lepilo prosuši , skinem zaštitnu alu foliju , centriram fleku i pritisnem ,,,posle stegnem neko vreme u mengele i pustim da odstoji ...jbem li ga , ja bolje ne znam ...

Posted Image

Posted Image

Usput prelepim još neka sumnjiva mesta ...

Kupim i novu spoljašnju gumu da bi uradio sve što najbolje mogu , biće propisno natalkirana pre montaže ...

Jbem li ga , ja bolje ne znam ...ajd , videćemo ... :biker_scooter:

#149 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 28 May 2019 - 20:24

Kad sam pre desetak dana krenuo sa Strujnim, sa novo okrpljenom unutrašnjom i novom spoljašnjom na dvesta metara na semaforu stao ne prima gas , nešto nije u redu , ali blizu sam , doguram , nemam vremena da mu se posvetim ...tako je Airsalmatic ušao u eksploataciju nekoliko dana i za to vreme je potrišio 4x po 500 din ...ali dobro i on je trebao malo da se provoza ...E došao na red Strujni ...pre nekako od elektronike do motora sam presekao šest žica da bi mogao da izvučem točak skroz ...posle sam to spojio i izolovao...pošto nisam ništa drugo radio osim manipulacije zadnjim točkom , ajd da pregledam prvo taj spoj ...razmotam -kad na jednom spoju prekinula se jedna tanka žica ...e , jbg ...eto kvara , čim jedna nedostaje , na interfejsu - elektronici fali neki podatak i neće da radi...spojim - sve radi ,,,uslovno rečeno kvar sam otklonio koliko mi je trebalo da spojim tu žicu i zamotam je izolirom - minut ...

Strujni operativan , nadam se da sam rešio i gumu tu sa kosim ventilom , spoljašnja je nova , sve natalkirano , danima je naduvana na propisani pritisak i dobro drži , ostaje da se vidi pod mojom težinom i u vožnji ...ako ne ispod sedišta kao redovan alat biće flaša benzina i upaljač ... :D

#150 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 22 July 2019 - 11:58

Izgleda da je Mario bio u pravu ...kineska guma kineski lepak , kineske fleke ...drži ...ono što nije uspela srpska vulkanizerska pegla uspelo je ovo kinesko ...ma , kinezi su čudo ...evo , ovo su te flekice , ja kupio kod Kineza , svega 100 din , uzeo sam u dve dimenzije , mogu se i seckati pa praviti kakav hoćeš oblik ...

Posted Image

Posted Image

Dakle , preporuka za gume od bicikla ...

#151 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 23 July 2019 - 15:46

Kineske komponente se prepoznaju, to je...nemoš sa Srpskim proizvodima opravljati kineske stvari...odma odbija saradnju...

#152 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 09 August 2019 - 17:50

Posted Image[url=https://p

Eh , danas mali jubilej ...

Lažljivi sat je ispisao 20 000 km i resetovao se na nulu ...to je za nepune dve godine ( 04 septembra je ušao u eksploataciju ) polovina oko ekvatora ...respektabilna kilometraža i za auto ...pri tome sam bio i usporen sa dve zime kad nije bilo uslova za vožnju i ovim mojim povredama kad nisam vozio...

Nemam šta da dodam onome od pre što sam napisao , osim što se borim sa gumama , i dalje nisam zavrnuo ni jedan jedini šaraf na njemu ...

#153 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 09 August 2019 - 19:33

Strava...investicija više puta isplaćena..
Nisam se pohvalio da sam i ja ušao u svet elektro vozila, i to sa jednim TranzX biciklom sa motorom od 250W u prednjem točku i baterijom od 36V 10aH...Mislim da sam zgazio već nekih 600km-a...To je ona varijanta asistencije dok pedalaš...znači nema samostalne vožnje samo na bateriju nego senzor pokreta pedala aktivira motor na kratko...

S obzirom da mi je baterija prilično slaba....izdrži 20 km-a po ravnom ili to 10km-a kombinovano s uzbrdicama, čekam novu bateriju s Ali expresa za 100$ pa ćemo videti..

#154 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 10 August 2019 - 09:34

Eh , Pitoslave , svaka čast na ponovu ! Drago mi je da nisam sam ...Daj baci koju sličicu i neke tehničke karakteristike da vidimo ...

#155 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 31 August 2019 - 15:54

E, pa ja nisam normalan ...4. Septembra za koji dan biće dve godine kako je Strujni pušten u eksploataciju ...21 000 km ???Uz sva ona usporenja , loše vreme kad nije bilo uslova za vožnju i one silne moje povrede kad nisam mogao voziti ...I dalje ništa nisam pipnuo , niti zavrnuo na njemu , ako ne računam gume

Do sada mi je nekoliko puta ispao iz ravnoteže , par puta sam i roknuo , smotam se i tras ! Nije on kriv , ali se vidi na plastikama ...ne potresam se zbog toga , ja sam kupio njega , a ne on mene ...nije o kriv , to mu je sudbina ...

Kao i sve u životu, sve je stvar navike , znam šta može i u potpunosti se navikneš na to ...nikakav problem nisu mali točkovi dakle - maksimala do 40 km/h uz solidno ubrzanje , ciklistika 40-50-60 km po punjenju , punjenje nešto džabe , nema šta da se pokvari ...mane - izrazito loš kvalitet guma , samo to i ništa više ...ne znam da li u mane da stavim bešumnost , pa se zbog toga mora dobro paziti , imao sam tih situacija ...

odrađuje posao , peške više ne znam da idem , na 12 000 isplatio je sam sebe...

#156 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 01 September 2019 - 20:39

Extra Mišo, neverovatne su ove današnje elektro sprave...eno i ja sam na E biciklu spržio već preko 1.000 kma i tačno osetim da manje sipam goriva u auto i motor...

#157 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 02 September 2019 - 19:29

Stigle baterije ? Videćeš kad se navikneš nećeš moći bez toga ...ajde baci koju sličicu da vidimo kako to izgleda ...

#158 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,649 posts

Posted 02 September 2019 - 19:55

View PostPita, on 01 September 2019 - 20:39, said:

Extra Mišo, neverovatne su ove današnje elektro sprave...eno i ja sam na E biciklu spržio već preko 1.000 kma i tačno osetim da manje sipam goriva u auto i motor...
Super,samo kada nisi podlegao trendu elektro trotineta...
Daj neke slicke ili joj bolje neku temu otvori 😉

Sent from my SM-J610FN using Tapatalk

#159 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 03 September 2019 - 16:22

Vlajko, nisam ja ali jeste moja žena...a ja ovako radoznao kako da ne probam spravu...

Ide taj trotinet za sve pare, po NSu ga je voziti fantastično...ima 3 brzine i u 3.oj ide 31kmh..prosto neverovatno, obilazim bicikliste iz zajebancije...

Samo brzo i lako se zaigraš pa počneš već nekakve akrobacije da izvodiš a ne do bog da tresneš...opasna sprava!

Postaviću temu za E bicikli...čekam bateriju Mišo još uvek, navodno je poslato ali nema traga

Sent from my iPhone using Tapatalk

#160 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 03 September 2019 - 19:19

Ej, sećam se sebe prvih dana...kao dete koje je dobilo novu igračku ...što kažeš neverovatan osećaj , jezdiš kao fantom , a svugde stigneš ...

23 user(s) are reading this topic

0 members, 23 guests, 0 anonymous users