Posted 02 May 2019 - 17:42
Posted 03 May 2019 - 18:28
Posted 04 May 2019 - 15:36
Posted 15 May 2019 - 10:55
Pre par dana sam kupio ovo
Sunđerasta guma za izolaciju za centralna grejanja i klimatizaciju ...biće nagurana između felne i spoljašnje gume , pa ako uspe - uspe , ako ne ...to je proba za male pare , dva metra košta svega 78 din ...videćemo ...
Posted 15 May 2019 - 13:31
Posted 15 May 2019 - 20:02
Posted 17 May 2019 - 09:00
Nisam ništa uspeo da uradim sa onom neoprenskom izolacijom , izmerio sam obim kao za unutrašnju , ubacio je umesto nje ...obećavalo je ...međutim , nisam uspeo da namaknem zadnjih oko 15 cm , uprkos svim naporima , već se počela deformisati sajla oko ruba i da sam nastavio , oštetio bi je nepopravljivo ...a, sve mi se čini i da sam je nabacio da bi bila premekana za vožnju ...ta ideja nije uspela ..odustao sam i od ideje da je nafilujem kroz rupu za ventil sa pur penom ....ne bi to valjalo ...
Šta sam uradio ? ugradio sam sa ravnim ventilom Trajalku , koja može da se vulkanizira sa bajlagom - podmetačem oko ventila od gume da sačuva koliko - toliko zonu gde je guma malo naborana , pa dok traje ...podhitno sa Alija poručujem one nenadjebive fleke proizvedene po novoj tehnologiji i mislim da ću sa njima rešiti problem krpljenja te kineske plastike ...imam dve za krpljenje pa ćemo videti ...
Rado bi uzeo sa Alija i onu neprobušivu vinilsku , na ceni od 14 dolara , imaju dimenziju , ali nemaju sa kosim ventilom , nego sa ravnim pa ne vredi ...
Posted 24 May 2019 - 09:50
Ajde da nešto pokušam ...odem kod ( naravno ) Kineza i kupim ovo ...100 din ...
...
Dođenm u servis , otvorim , i samo što nisam pao u nesvest ...unutra ...
48 komada flekica + tubica lepka ...pa , ja nisam celog života izlepio toliko fleka ...ima i za naslednike , za narednih 100 godina ...
Pa , ajde da ja probam što vulkanizeri nisu uspeli ...imam tri mrtve gume sa kosim ventilom i jednu sa ravnim ...sve lepo pripremim , očistim sa šmirglom zonu oko rupice , namažem lepilom u tankom sloju , sačekam desetak minuta da se lepilo prosuši , skinem zaštitnu alu foliju , centriram fleku i pritisnem ,,,posle stegnem neko vreme u mengele i pustim da odstoji ...jbem li ga , ja bolje ne znam ...
Usput prelepim još neka sumnjiva mesta ...
Kupim i novu spoljašnju gumu da bi uradio sve što najbolje mogu , biće propisno natalkirana pre montaže ...
Jbem li ga , ja bolje ne znam ...ajd , videćemo ...
Posted 28 May 2019 - 20:24
Strujni operativan , nadam se da sam rešio i gumu tu sa kosim ventilom , spoljašnja je nova , sve natalkirano , danima je naduvana na propisani pritisak i dobro drži , ostaje da se vidi pod mojom težinom i u vožnji ...ako ne ispod sedišta kao redovan alat biće flaša benzina i upaljač ...
Posted 22 July 2019 - 11:58
Dakle , preporuka za gume od bicikla ...
Posted 23 July 2019 - 15:46
Posted 09 August 2019 - 17:50
Eh , danas mali jubilej ...
Lažljivi sat je ispisao 20 000 km i resetovao se na nulu ...to je za nepune dve godine ( 04 septembra je ušao u eksploataciju ) polovina oko ekvatora ...respektabilna kilometraža i za auto ...pri tome sam bio i usporen sa dve zime kad nije bilo uslova za vožnju i ovim mojim povredama kad nisam vozio...
Nemam šta da dodam onome od pre što sam napisao , osim što se borim sa gumama , i dalje nisam zavrnuo ni jedan jedini šaraf na njemu ...
Posted 09 August 2019 - 19:33
Nisam se pohvalio da sam i ja ušao u svet elektro vozila, i to sa jednim TranzX biciklom sa motorom od 250W u prednjem točku i baterijom od 36V 10aH...Mislim da sam zgazio već nekih 600km-a...To je ona varijanta asistencije dok pedalaš...znači nema samostalne vožnje samo na bateriju nego senzor pokreta pedala aktivira motor na kratko...
S obzirom da mi je baterija prilično slaba....izdrži 20 km-a po ravnom ili to 10km-a kombinovano s uzbrdicama, čekam novu bateriju s Ali expresa za 100$ pa ćemo videti..
Posted 10 August 2019 - 09:34
Posted 31 August 2019 - 15:54
Do sada mi je nekoliko puta ispao iz ravnoteže , par puta sam i roknuo , smotam se i tras ! Nije on kriv , ali se vidi na plastikama ...ne potresam se zbog toga , ja sam kupio njega , a ne on mene ...nije o kriv , to mu je sudbina ...
Kao i sve u životu, sve je stvar navike , znam šta može i u potpunosti se navikneš na to ...nikakav problem nisu mali točkovi dakle - maksimala do 40 km/h uz solidno ubrzanje , ciklistika 40-50-60 km po punjenju , punjenje nešto džabe , nema šta da se pokvari ...mane - izrazito loš kvalitet guma , samo to i ništa više ...ne znam da li u mane da stavim bešumnost , pa se zbog toga mora dobro paziti , imao sam tih situacija ...
odrađuje posao , peške više ne znam da idem , na 12 000 isplatio je sam sebe...
Posted 01 September 2019 - 20:39
Posted 02 September 2019 - 19:29
Posted 02 September 2019 - 19:55
Pita, on 01 September 2019 - 20:39, said:
Daj neke slicke ili joj bolje neku temu otvori 😉
Sent from my SM-J610FN using Tapatalk
Posted 03 September 2019 - 16:22
Ide taj trotinet za sve pare, po NSu ga je voziti fantastično...ima 3 brzine i u 3.oj ide 31kmh..prosto neverovatno, obilazim bicikliste iz zajebancije...
Samo brzo i lako se zaigraš pa počneš već nekakve akrobacije da izvodiš a ne do bog da tresneš...opasna sprava!
Postaviću temu za E bicikli...čekam bateriju Mišo još uvek, navodno je poslato ali nema traga
Sent from my iPhone using Tapatalk
Posted 03 September 2019 - 19:19
5 user(s) are reading this topic
0 members, 5 guests, 0 anonymous users