Jump to content

MOJ automatic A- 3

697 replies to this topic

#561 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 23 April 2019 - 11:21

I kao na reklami ...doručak se vraća kući , tako se Airsalmatic se vratio kući ...posle ne znam ni ja koliko vremena ...

Šta se u međuvremenu izdešavalo sa njim ? Pre oko godinu dana kad sam rešio da prepravim prednju kočnicu na disk zbog slabog kočenja i nejakosti serijskog doboša obezbedio sam sve ...Aca poštar je poslao disk i kočioni cilindar od Piagia što je imao višak u radionici ( hvala mu na tome ) za deset evra sam kod mene ovde našao hidrauličnu pumpu - kočnicu sa crevom i to je sve kompletno spremno za ugradnju ...na Netu sam našao kako izgleda isti takav (liveni ) točak , skinuo slike i ....prva greška - odnesem kod onog mog Stanka ....ma koliko mi bili dobri , nisam mogao da se nakajem što sam mu odneo da on to radi ...kao majstor je dobar , najbolji koji postoji , ali nisam ispoštovao jedno od najvažnijih pravila - sa svojima jedi i pij , ali nemoj ništa raditi ...u međuvremenu se svašta izdešavalo - njemu je umrla žena , te on se ne oseća dobro , omatorio , ja nezainteresovan , pošto Strujni radi posao ...ali stalno me je žuljalo što se ništa ne dešava , ne radi se ...pre godinu dana sam mu odneo taj liveni točak i slike kako su učvrstili disk na njega , a na Airsalmatica sam montirao Žbicani da se može voziti ...ništa nije uradio cele godine ...te dođi da vidimo kako ćemo , te ovo , te ono ...pre neki mesec da bi ubrzao radove oteram ga kod njega ...kako sam mu doterao , tako je i uradio , gurnuo ga u neku šupu gde se naprašio i patinirao ...od tog posla vidim da nema ništa ...par puta sam i bio kod njega , nema materijala , neku cev tog prečnika da odelje od nje i kako se ostavljen , nema izgleda da se bilo šta radi ...

Kažem ženi ,,,ajd da odemo po Matica , ne namerava ovaj da bilo šta radi ...najavim mu se , ajde bata Stane kompletiraj mi Matica , zavrni Žbicani točak , a ovaj livenjak ću da ponesem , neću ništa da radim , odustajem sa prepravkom , nema to ko da vozi , a i ako bude prestanak belih tabli to će da košta , a nije preveden , pa nek stoji kod mene do daljnjeg ...verujem da je i on bio srećan kad je čuo da neće morati da odradi ...kad sam mu prošle godine u ovo doba odneo točak dao sam mu 30 evra , nisam hteo da radi džabe ...al eto , ni to nije pomoglo ...

I posle višemesečnog stajanja upalio je odmah , na treću četvrtu kurblu , dok nije omirisao benzin , iako je kad sam mu doterao rezervoar bio pun , sad je bio skoro prazan , crevo sa karba je bilo smaknuto , trebalo mu povremeno benzina za pranje , ko zna šta , pa znao gde ima , jedva sam doterao ...ali najvažnije je da se vratio kući , kao doručak iz reklame ..neke delove je još dužan da nađe , hidrauličnu pumpu - ručicu sa crevom , to ne zna gde je sklonio , valjda će naći, pakne za doboš , nosač pakni je odeljao na strugu , neupotrebljiv je , ako rešim da vratim točak na doboš , moram kupiti novi ...

Eto kako sam prošao -direktna šteta je što to nije odrađeno pre godinu dana , nije problem novaca , dao sam mu 30 evra , ni to ga nije stimulisalo da završi posao , nosač pakni je upropašten , pakne nije mogao da nađe gde je ostavio , sakrio sam od sebe, kao i ručicu kočnice za hidrauliku ...to sam ja platio , ima da nađe !

Predamnom sad stoje dva puta - ili da kupim nosač pakni i pakne ( ako ovaj ne nađe ) i sve vratim na doboš , ili da nosim u alatnicu Vuletić gde nikoga ne poznajem i da vidim da mi odrade za pare kako ja budem zahtevao , možda je to i najbolje ...ova alatnica mi deluje jako ozbiljno , imaju više zaposlenih , odem da vidim jel mogu da se toga prihvate, odnesem im slike kako treba da izgleda i kažite koliko će to da košta ...tako je trebalo da bude od početka , a ne ovo sa Stankom ...e, sad , sve je pitanje isplativosti , Matic nije preveden , morao bi naći vlasnika (ako je živ ) .., pa ako ću legalno da vozim da se reguje , 8- 9 hiljada za nešto što će se slabo ili nimalo voziti ( zbog strujnog )...Šta raditi- nisam dovoljno pametan ...

Do servisa sam vozio pet - šest kilometara ,,,pošto nisam imao prednju kočnicu , morao sam da budem oprezan , ali gde sam mogao ,...Airsalmatic ide ko lud , neverovatno dobro ....nije ni čudo , ima najbolje komponente koje postoje za njega , tahograf ne radi , verovatno baterija , ako ne može da se zameni , Ali express i za 6-7 dolara dva nova , pa nek ima i rezerva ...kočnica će biti nameštena, da se može terati u slučaju nužde , kad na strujnome ode guma ( a uskoro će ) za početak sleduje mu kanta deterdžentne vode da se opere i neko abrazibno sredstvo za niklovane delove da se revitalizuju ...

Sve je ispravno , sve radi , vratiću mu stari sjaj , pa nek moje stoji kod mene ...za ne daj Bože ...

#562 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 23 April 2019 - 12:45

a gde ti je gušter - matic ?

#563 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 23 April 2019 - 16:17

Pa, onog Guštera sam vratio komšiji , služio sam se njime koju godinu , a kad je komšija zatražio nazad , video da bi mogao da ga ubaci u cirkulaciju , ja mu ga predao i završio je kod njegovog unuka u Veterniku , ne znam kakva mu je sudbina ...na stranu to što sam ga ja ispopravljao , siguran sam da bi i dan - danas stajao kod komšije u prepunoj garaži krša u pokvarenom stanju , ali eto , ne znam šta je sa njim ...i taj je bio dobar ...

#564 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 23 April 2019 - 18:35

nije na tebi, vlasnik se mora naći -ako se nađe, pa tek onda registrovati i pljunuti bar 8-9.000 din..
problem je što ta cena godišnje registracije u slučaju Tomosa zna opasno da se približi vrednosti celog motora, pa se čovek logično počeše po glavi i zapita ko je tu lud?!

Ako nije jedini motor i prevozno sredstvo u kući, kao što nije, zaključak se nameće sam. Mada lepo bi bilo ostaviti ga u pogonu!!

#565 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 24 April 2019 - 09:08

Da Pita, da nema strujnoga uz Aliena bi bio na radnoj poziciji...ne mogu da prežalim što ga ne teram , a pravo je zadovoljstvo imati ovakvoga ...sa diskom bi bio nenadjebiv ...e, da me sad vide oni momci sa Myron Mopeds sajta , kad su poredili razne komplete za ovog Airsala kažu da se vrti do 9800 rpm ...moj 11600...uz ove periferijale ... 21 mm sa gljivom , varijabilno paljenje , + Bullet ...jasno je da bi uz ove obrtaje legao i neki jači spuh , ali naravno da od toga nema ništa ...

#566 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 16 May 2019 - 11:11

Evo zašto moram imati rezervu ...zbog stalnih problema sa tom zadnjom gumom na strujnom, rezervna opcija je Airsalmatic ...jadan , nikako da dođe na red da se makar minimalno sredi ( to znači opere i namesti prednja kočnica ), ali biće i to ...

Skuter je nepogodan da bude na radnoj poziciji zbog prevelike težine i potrošnje ...

Airsalmatic zasigurno ostaje u ergeli , na prvu ruku sam pre par dana pokušavao da nađem vlasnicu na kojoj se vodi , žena iz Bačke palanke , ima adresa , ne mogu da nađem broj fiksnog telefona , pokušavaću i dalje , mogu probati i preko MUP-a ...samo da je živa ...ako ne , imam problem ...

#567 Laki993

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 290 posts

Posted 16 May 2019 - 12:20

Pokusaj samo sa adresom odnosno da li ima neki fiksni telefon registrovan na toj adresi. Pozovi i raspitaj se za tu ženu. Tako sam ja nasao vlasnika.

Послато са LG-H860 уз помоћ Тапатока

#568 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 18 May 2019 - 10:45

Ah , nešto sam uspeo ..srećan sam ko Nova godina ....juče sam ceo dan visio na Netu, pa ništa nisam uradio, po svim osnovama i parametrima kojima sam tražio , nije bilo rezultata , nema broja ...imam tetku u NS-u , juče pričao sa njom i požalim se kako ne mogu da nađem br telefona i u vezi čega mi treba , kaže ona daj ime i prezime i adresu pa da ja probam ....zove me pre sat vremena , evo ti broj ...javio se na taj broj neki čovek , malo je konfuzan bio , jedva je ukapirao o čemu se radi , ali sporazumeli smo se u vezi čega se radi , to mu ( vlasnica ) izgleda snaja , dobro je ...pa da nazovem za dan- dva da se lično dogovorim sa njom ...eto , izgleda da će biti nešto ...srećan sam ko Nova godina ... :) ...

#569 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,649 posts

Posted 18 May 2019 - 10:51

Isti slucaj i samnom,meni juce javili iz agencije za registraciju u Subotici da su nasli vlasnika i da je on vise nego voljan da zavrsi papire...i to o svome trosku,kaze samo da skine sa vrata 😁

Sent from my SM-J610FN using Tapatalk

#570 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 18 May 2019 - 18:50

Eto Vlajko , izgleda da imamo sreće , mada nije gotovo dok ne bude gotovo , ali kreće se u dobrom pravcu i to je već nešto ...

#571 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 26 May 2019 - 19:19

JBMTR!!!...Vrćam se danas sa terena iz Laćarka , sela na koji km od SM , počeo zadnji kraj na Airsalmaticu da trese , jedva sam se održao da ne roknem ...ZADNJA GUMA !... E, jbg ! A, nisam baš ni blizu ...zvezda je upekla , najebo sam - oko četiri kilometra gur gur ...malo sam pokušavao da vozim , ali noge su u neprirodnom položaju blizu puta , pa je veliko opterećenje , mnogo trese , veliki rizik od pada ...malo sam gurao , malo vozio tako , trebalo mi dobrih sat vremena ...iskilavio se , mal nisam umro dok sam stigao ...

Jbo gume , baš nemam sreće sa gumama , ako ne na strujnome , evo sad i na Airsalmaticu ... :moody:

#572 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 30 May 2019 - 08:06

Ajd, tu gumu na Airsalmaticu sam rešio relativno brzo i lako...Dva sata posla dok nisam skinuo točak . okrpio . montirao ...i sve ok ...Trajalka ...

Moram kupiti novu bobinu - CDI ...pali na prvu kurblu , na leru radi dobro. ali na srednjem gasu radi loše- troksuje i nema oštrinu, to je ono područije do 6000 rpm ...gde je paljenje na 20 stepeni ...kad to prebaci i paljenje ode na 10 stepeni , opet ide ko lud ...nema šta, CDI ...

Iako sam već bio rešio da prednji točak , onaj livenjak posle godinu dana stajanja vratim na doboš , pa mi je trebao nosač pakni i koji sam našao na KP to mi je izmaklo , nema više, sve sam bliže odluci da ipak radim prepravku na disk ...

Ma kakva posle bila sudbina Airsalmatica tehnički izazov je prevelik da bi odustao ...moram ja nešto ...uradiću ga makar sekire padale ...preliminarnim gledanjem već sam sve osmislio , ipak dok sam ne pogledaš nema ništa od posla ...jedna od opcija je bila i da se kupi gotov točak sa diskom od BT-a , ali on je 17 coli , a ja bi ipak rađe ostao na originalu , na 16 coli ..verovatno je i jeftinije nego tražiti kompletne vile ( a i nema ih u ponudi ).od BT-a...

Usput , sjebo sam hidraulučnu pumpu - ručicu , moraću kupiti novu ...kada sam je otvorio da vidim u kakvom je stanju , ulje u njoj se usled vlage od stajanja pretvorilo u neki želatin , to sam sve lepo očistio , uspeo da kao razradim , ali pri pokušaju da uvučem klip u cilindar , oštetim gumicu nepopravljivo , to nema nigde , pa ništa , bacam i nađem drugi koji je u radnom stanju i tera ulje ...desetak evra ...

#573 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 12 June 2019 - 15:49

Koliko treba biti uporan kad nešto tražiš ...Posle više od godine stajanja kod Stanka , doterali smo pre oko tri meseca Airsalmatica ...jadan ,,,za to vreme je povremeno uskakao na radnu poziciju , kad sam imao problema sa strujnim zbog zadnje gume ....prednji točak je žičani da bi se moglo voziti , a doterao sam ga samo na zadnjoj kočnici i tako vozio , oprezno ...

Na žalost u mom gradu nikonije hteo da se prihvati da mi preradi livenjak na disk , a bio sam na tri- četiri mesta...posle me još više učvrstilo u nameri da sve vratim na doboš i ono da će po novim propisima sve morati da bude original fabrički , a to sa diskom je ozbiljna prepravka i ne bi prošlo bez atesta ...

Kad sam mu odneo točak na strugu je ošišao nosač pakni ...to je ovo

Posted Image

neupotrebljiv je , mora se nabaviti drugi ...na ceni je oko 1200 din ...nađem na KP jedna žena prodaje za 700 din iz Niša , polovan , bez unutrašnjih elemenata, pakni , razmikača i ekscentra ...ako nema drugog rešenja uzeću , a unutrašnje elemente imam ,,,to neće proći sa poštarinom bez 1000,00...

Neki dan na KP pojavi se ovo ...

Posted Image

livenjak prednji za Matica 16 coli sa gumom ...trazi 1500 din ...ajde brate pošalji ...to je kao na lutriji , upola cene pošto se prodaju , ne moš naći kad ima bez 25-30 jevreja ...pošalje on to stiglo , točak skroz korektan , čak i guma ...sa poštarinom izašlo nepune 2000 , a to sam zaradio pre par dana na jednom poslu za sat vremena ...napomenuću da sam našao točak od BT-a za 2500, taj ima ugrađen disk , ali je 17 coli , može i to ali ja bi rađe ostao na 16 ...

E, sad mogu da nabacim prednji livenjak na Airsalmatica sa doboš kočnicom , a ostaje mi ovaj što sam kupio da dam da se preradi na disk ...tu se radi o veoma ozbiljnom projektu velik zalogaj i za mene , ali pošto se nijedan posao nije oteo neće ni ovaj ...pažljivim gledanjem sve sam osmislio , rešenje je bilo pred očima samo niko nije hteo da ga vidi ...jednostavno je i ima da urade po mom zahtevu...skoro sve elemente imam , hvala Aci Poštaru što mi je prošle godine poslao disk i klešta od Piaggia, hidrauličnu pumpu- ručicu sam sjebo kad sam uvlačio klip u cilindar , oštetio gumicu , to ću morati da nađem drugi , ima za desetak evra ...osmislio sam i onaj most protiv uvrtanja viljuške , neće biti možda elegantan kao onaj na slici , ali će raditi svoju funkciju ...

I najvažnije ...sve mora biti lako demontažno , da se vrati na doboš zbog tehničkog , da se lako zameni točak , skine hidraulika i vrati obična ručica , a posle tehničkog ...uradiću ja to , sad mogu kako hoću...

#574 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 17 August 2019 - 08:26

Juče sam se malo ponovio ...imao neki izi mani , za sat vremena od kad sam otišao dok se nisam vratio , posla ni desetak minuta , više sam pričao nego radio , pa , kako došlo tako otišlo ...2000,00 din .

Poručio iz Niš od istog Vlade još jedan par retrovizora po morskoj ceni 300 ,00 par , skroz korekni za te pare , na Alienu jedan pada kad se pređe preko rupe , pa stalno nameštaj , e, nećeš ga majci više za ove pare ,,,a, biće neki i za Matica ...

I stigla je bobina - CDI za Airsalmatica da ne serka na niskim obrtajima ...tu nema šta drugo - na anker ploči osim namotaja je čitač - pick -up , to ne može da se pokvari i dva izvoda koja idu na bobinu - CDi koji ima aktivne komponente i menjaju ugao paljenja ...zavrne se za 5 minuta i gotovo ...

Posted ImagePosted Image[url=https://gass

Bobina -cdi za matica za iskrino AET varijabilno paljenje ...

Sve zajedno sa poštarinom 2000 , 00 kako došlo - tako otišlo ... :D

Inače, Airsalmatic je još u magacinu servisa na nogama , nije čestito proban posle ugradnje diska ,a li nema razloga da sve ne bude u redu , a ostao je zbog još nekih sitnih radova , curi menjačko ulje negde , čini mi se na deklu kvačila , taj dihtung je bio i pre loš , pa sam ga silikonisao . ali znao sam da to nije dobro i da neće dugo , pa sam kupio novi i treba samo da se promeni , ali nikako da dođe na red ...ali biće danas sutra...i još par nekih sitnica koje ako sad ne uradim , neću nikad ...e, tek onda može napolje , a ni onda nemam nekih potreba za njim , ali neka stoji ispravan ...ustrebaće kad - tad ...

#575 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 17 August 2019 - 14:20

Meni se globalno sviđaju ovi tvoji izimani potezi, kako li to Olji prijaviš majke ti ?, ili su retrovizori kolateralna za Aliena koga ona vozi...

#576 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 17 August 2019 - 17:06

Pa, zar ti to ne radiš ? Ja sve rešavam tako, niš ne prijavim i niko ništa ne zna , a ja dođem do onoga što treba ...

#577 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 17 August 2019 - 17:29

Tako tako, zato te i gotivim... ali i kosku baciš, retrovozori za 300 dindži... i svi srećni

#578 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 18 August 2019 - 08:47

Miša je suprug sa dugogodišnjim iskustvom. Od njega treba da učimo te cake... :)

#579 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 18 August 2019 - 18:51

Eh, momci , jbeš nas , ako posle toliko godina braka ne znamo da sjebemo žene , što ne znaju to i ne boli ...izbegnemo nepotrebne rasprave ... :D

#580 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 21 August 2019 - 21:29

Tako je Mišo, ako i pita, kaži da su 2000 retrovizori za Aliena i nema zvocanja. :D

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users